Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar (441. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: alvarez Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
9.093
Cevap
408
Favori
575.485
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam cihaz önermek benim açımdan da problemli bir durum. Yani hiç alakam olmayan firmaların mallarını önerip, yani ucuz cihaz olsun pahalı cihaz olsun ya da filtre olsun, millete beleşten para da kazandırmış oluyoruz. Mesela birkaç kişiye ucuz cihaz aldırdım çünkü bütçeleri o kadardı, birine ihlas cihaz aldırdım falan bütçeye göre, fakat benim cebime 5 kuruş para girmedi girmesi elbette gerekmiyor ama ben sadece doğruyu yazarım. Benim yanlış bilgi verdigim için güvenilir olmadığımı iddia etmiş olan o galip beyin çalıştığı firmanın ürünlerini bile yeri geldiginde kendilerinin ihtiyacı olmasa bile ben öneriyorum ve soda maden suyu farkı konusunda yanlış bilgi verdi, üstelik ben royal green filtreyi kötülemedigim, halde kötülüyor şeklinde yaklaşarak güvenilrlik kaybına da uğradı çünkü kendisi firma temsilcisidir, firmasını koruma refleksini gösterdi, neyse yani ne yazık ki filtreden tetiklendi, yine de ben kendisine soru bile soruyorum ve görüşlerine önem veriyorum yardım sever bir arkadaş, kendi firmasının cihazına sahip olmadıgınız halde size teknik destek veriyor.. Böyle birisi.. fakat daha önemlisi Türkiye'de NSF'liyiz diye geçinen firmaların içinde, NSF olarak en sağlamı da galip beyin firmasının cihazıdır diyorum.. Eğer ki satıcı ya da firma düşmanı olsaydım ve amacım sadece arıtma firması kötülemek olsaydı onu da önermezdim..

Fakat genel anlamda ben ürün ve filtre tavsiyesi bile vermekten esasen çok da hoşlanmıyorum fakat yine de bana soranlar oluyor yani hangi cihazı alalım falan şeklinde yani arıtma konularında en çok ne alalım olayları konuşuluyor zaten forumda

Ro arıtmada mineralin önemine inanıyorum. Çünkü geçmiş sayfalarda açıkladım. Diyetiniz mineral ağırlıklı değilse mineral eksikliği yaşayabilirsiniz Türkiye'de sular oldukça kireçlidir ve su Türkiye'de bence iyi bir mineral kaynağıdır. Yabancı ülkelerde olmayabilir ama burada böyledir.. Milletin Türkiye'de çok dengeli beslendigini de sanmıyorum.. Hayat şartları çoğu insan malum.. Fakat mineral alımının tek yolu da filtre değil..

Mineral filtre pratik ve musluktan mineralli su alıyorsunuz bunu inkar edemem ama daha etkili mineral ekleme yöntemleri biraz uğraştırıcı olsa da var zaten..

Burada ben bilgiyi veriyorum mineral filtre alıp almamak kullanıcıya kalıyor.. Kullanıcı neye ikna olursa onu alıyor ve herkes barış içinde forum kullanmaya devam ediyor..

Tartışmanın sizinle en ufak bir alakası zaten yoktur.. Siz sorunuzu sordunuz, ben de fikrimi söyledi, başkaları da fikrini söyledi.. Seviyeli sayılabilecek ortam oluştu..

Bence RO cihaz alacaksanız mineral konusunu fazla sorun etmeyin çünkü suyu minerallendirmenin birçok yolu var siz bilincli olduktan sonra sorun olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 15 Kasım 2024; 20:16:31 >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam zaman ayırıp cevap verdiğiniz için. Haklısınız yazdıklarınızda. Ailem için alacağımdan daha çok tak çalıştır ve mineralli olsun diye düşünmüştüm, sonradan minerallendirme vs uğraşmazlar. Son olarak İhlas unique mi, Bosch ROlu mu, royal green mi sizce diyeyim çünkü sipariş vermem lazım artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi hafta sonları, post karbon filtreler (sadece karbon içeren) suyun tds sini az da olsa artırıyor mu acaba, deneyen oldu mu hiç? Eğer cevap evet ise suya eklenen maddeler ne olabilir?

• daramdrum kullanıcısına yanıt
    Takmadan önce en az beş litre su ile yıkama yaptınız mı ? Külünü boşalttınız mı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Karbon filtreler evet tds arttırır ama ne kadar az arttırıyorsa o kadar da iyidir, karbon faydalı veya zararlı bir çok maddeyi suya salar.

Karbonlar aynı zamanda suya nano grafen tozları da bırakır. Bu tozlar havayla temas ettiğinde CNT oluşturur. Bir ara sırf bu yüzden karbon kullanmayı bırakmıştım ama karbon olmayınca da membran klordan dolayı erken bitiyor.

Karbonu ne kadar kaliteli kullanırsanız o kadar az maruz kalırsınız.

İleride yapılacak araştırmalar neticesinde karbon su arıtma işinden uzaklaşabilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 16 Kasım 2024; 14:9:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Karbon filtreleri en az 5 dk, membranı 2 saat ayrıca her 3 ayda bir de 15 dk yıkıyorum. Post karbonu da asitle yıkanmamışsa eğer kullanımdan belli bir süre sonra 20 dk ters yıkama yaparım.

Siz hiç membran sonrası post karbonun tds artırdığına dair bir gözlemde bulundunuz mu onu merak etmiştim.

• tersosmos kullanıcısına yanıt

Aradığım cevap buydu teşekkürler. GAC ile CTO karbon kullanımı arasında fark olur mu acaba?

Evet genelde yüzde 5 gibi bir tds arttırımı gözlemliyorum , yıkama sırasında bakarsanız çok fazla pH ve çok fazla Tds artışı olur külden ve yukardaki Galip abinin saydığı şeylerden dolayı . Tamamen yıkama bittikten sonra pek fazla tds ve pH eklemez , membran sonu ne ise çok yakın tds ve pH alırsınız . Karbon sonda ise arıtma musluğundan ilk bardak suyu bundan dolayı boşa akıtırız , suyun karbon içinde beklerken eklediği yararlı ya da zararlı ne varsa riske almamak adına kullanmamak gerekir . Kimse tabi ki buna da dikkat etmez .

Cnt yönünden fark etmez ama toz, partilül salınımda fark eder CTO aynı zamanda 1,5,10 mikron gibi özellikleri olduğu için srdiment görevide görür ve daha az toz salınımı yapar. CTO karbonların tanecik boyutu normal karbona göre 500 kat daha küçük olduğu için dayanıklılık ömrüde yüksektir. Örnek aynı karbon da gac 5 ton ise kullanım ömrü CTO'su 10 ton olur misal.

Küçük bir ekleme cto daha sık dokusu yoğunluğu sayesinde genellikle daha yüksek oranda arıtma sağlar .

Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 16 Kasım 2024; 13:37:6 >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    12 litre tank 6 litre su aldım su neredeyse bitti. Hava basıcam ama ne kadar basmam lazım tam emin olamadım. 7 psi mı? Yada hava basınca musluktan akan su bitene kadar mı? Bunla ilgili net birşey bulamadım internette herkes farklı bir şey söylemis?

• Merhabalar,

Mebran Temiz su çıkışında su çok az. Mebrana giren suyun basıncı çok iyi. Ancak çıkış videosunu ekledim. Farklı 2 mebranda denedim yine bu şekilde. Sorun ne olabilir ? Yada normal mi

Su Arıtma Cihazları için Sıcak FırsatlarNandoyoutube
    Mebran Temiz Su Çıkışı Az Su Akma Problemi
    https://www.youtube.com/shorts/UD1p8frnRmQ?si=6K5qBykL39EAJgGp
  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    Tüm su tankları fabrikadan 6.5psi hava ile gelir. Tankta 6.5 veya 7 psi olması yeterlidir ama bu tankta su yokken olması gereken havadır. Tankta su varsa ve ölçüm yaparsanız sizi yanıltır, o yüzden önce 20-30 psi kadar basın sonra tankta su bittiğinde 7psi olarak ayarlayın.

Ayrıca tanka depo edilen su şebeke suyu basıncına göre değişir, eğer şebeke 10 bar civarı ise tankınız tam 12 litre su alır ama 4 bar şebeke basıncı varsa 7-8 litre su alır.

Pompalı cihazlarda ise tankın aldığı suyu yüksek basınc siwici belirler ve yaklaşık 8-10 litre su depo eder 12 litrelik su tankında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 17 Kasım 2024; 13:45:21 >
  • Jackly kullanıcısına yanıt

75 GPD standart bir membran saatte yaklasık 12 litre su üretir, bu miktar akması normal gibi yani, birde basınç iyi demişsiniz ama pompalı sistem değil ise basınç az geliyor olabilir.

Membrana giren basınc iyiyse yani 5.5 bar rahat varsa sorun membranlardadır. Ne marka membran kullanıyorsunuz. Ve dakikada akan su miktarı nedir 180-200 ise 75 gpd çoğu membran için bu böyledir ama taptec veya filmtec gibi bir membran 6 barda 350ml su verir dakikada. Kullandığınız membran markası ile de alakalı olabilir.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

@kir-pi

Mebran girişe gelen su seviyesini göstermek amaçlı bir video daha çektim. Normal bir akış. Aslında bu basınç az mı?

Su Arıtma Cihazları için Sıcak FırsatlarNandoyoutube
    Mebran Giriş Su Basıncı
    https://www.youtube.com/shorts/ZwrJsEy9500?feature=share

Kullandığım mebran

Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar

giren su tarafında manometre yok ama o kadar bir akış basıncın çok da iyi olmadığını gösteriyor bence.

Hocam tank kapalı halde bir dakikada üretilen suyun miktarına bakar mısınız ? 250-300 arasında ise basınç iyi diyebiliriz , 200 cc altında ise basınç düşük demektir .

• 8 litrelik tanka dün hava basayım dedim.

Bar ve psi göstergesini karıştırmışım. 7 bar hava bastım. Yani 100 psi.  Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar 

Yerine takınca hiç su dolmadı.

Sonra düzeltip 10 psi civarında bastım. Su an memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C2E26CFC3 -- 17 Kasım 2024; 14:11:45 >
  • Deneyip bilgi verecegim.

@kir-pi
    Hocam bana gore akiskan demekki. Ilk firsatta motor alayim o zaman

• 
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.