Şimdi Ara

Şu Biçare'ye Bir Tavsiye :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
2.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıkıntısız götürdüğüne sevindim ;) Şimdilik Pioneer 519 la idare edersin daha sonra da avr'yi değiştirebilirsin yada fiyat olarak makul performans olarak da oldukça tatminkar olan bots hybrid amplilerden veya tripath t sınıfı amplilerden alıp farklı tatlar elde edebilirsiniz.. Böylelikle uzun bir aradan sonra tekrar başladığın bu hobide sisteme ekleyeceğin her bir bileşenin sese nasıl etki ettiğini bence daha net anlayacaksın sıradan olanı veya kötü olanı bilmeyene iyiyi versen de farketmez onu referans alırsa daha sonraki adımlarındaki gelişimleri farketmeyebilir

Not: Kablolama işini es geçme, kaynak da çok önemli eğer pc üzerinden flac dinleyeceksen ki öyle gözüküyor mutlaka ve mutlaka sisteme yine f/p ürünü bir dac dahil et çünkü aradaki fark dac ile ve dac'sız çok fazla.

• Hocam hayırlısı olsun konuyu önceden görse idim satılık sony dh 520 model amfi ve birkaç hoparlör center vardı fiyatlarını da makul tutmustum ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony'nin giriş seviyesi avr'leri maalesef Heco floorstand'ler ile uyum sağlayamıyorlar daha doğrusu süremiyorlar güçleri yetmiyor stereo modları da zaten çok kuvvetsiz.. Sony str-k 740p ve Sony str-de XXX gibi tam kodunu hatırlayamıyorum bazı modeller ile denemiştik ses çok cılız ve gövdesizdi bu modeller ile.
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim...
    Çok araştırdım, 400 TL'ye işime yarayabilecek girişleri olan (HDMI 1.3, optik, vs) 100w gücünde, ikinci elde beni çok üzmeyecek, estetik olarak kötü olmayan, istersem 5.1 kullanabileceğim başka bir amfi bulamadım ben. Varsa haberdar edin onu da alayım, bunu satarım... Ayrıca cihaz çok çok temiz, satıcısı çok dürüst temiz biri idi. neredeyse hiç kullanılmamış, aldığım kişiye takastan gelmiş bir cihaz...
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam haklısın, muse 1543 chip'liler var DAC düşünebilirim o şekilde... Ama yakın zamanda TV + PS3 alırsam (5.1 onun için aldım zaten) PS3'ten dinleyebilirim müzikleri, o durumda kaliteli bir optik kablo veya başka türlü bağlantılar düşünebilirim, belki pikap katarım sisteme bilinmez :) Şimdilik bots amfi alırsam (veya başka bir stereo, onkyo tx 8211 var baktığım) onunla da sürebilirim.

Bugün idareten bir monster kablo aldım, iyi kablo alana kadar ortada kalmamak için :) bakalım akşama birşeyler deneyeceğim inşallah...
  • quote:

Orijinalden alıntı: james45

Hocam hayırlısı olsun konuyu önceden görse idim satılık sony dh 520 model amfi ve birkaç hoparlör center vardı fiyatlarını da makul tutmustum ;)

Amfiye fiyat ne istiyorsunuz, centerlarınız nedir? Belki bir arkadaşım için düşünebiliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açık-pozisyon -- 4 Eylül 2013; 15:18:34 >
  • açık-pozisyon kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelikle sistemin hayırlı olsun güle güle kullan hecolar iyidir bende bi ara alacaktım ama kısmet olmadı 2.el temiz quadral quintas aldım çok memnunun alman hoparlörlerinin çok iyi ve güzel performansları var
  • Bu arada Abdullah şöyle de bir durum var, hybrid değil de halis bir lambalı ampli ile eşleştirme imkanın olabilirse eğer o zaman keyif katsayının artacağının garantisini verebilirim lambalılar ile çok daha müzikal ve daha geniş bir sahneyle çalıyorlar eskiden bazı tv'lerde (hala var aslında) srs surround veya incredible surround vs..gibi özellikler olurdu lambalıya geçtiğindeki hissiyat da böyle bir şey alınan ses alenen çok boyutlu bir hale geliyor.. Yurtdışındaki çoğu sitede lambalılar ile eşleştiriyorlar aklında bulunsun.. Bende bir an önce sistemin yeni üyelerini gruba dahil edeyim sistemsiz kaldık yine ;)
  • Evet lambalılar biraz pahalı tabi, var mı ekonomik lambalı güzel amfi üç kuruşa beş köfte arıyorum yani belki buluruz kısmet...

Bu arada isimlerin hiç önemi yok benim için kişilikler önemli ama yine de yanlışlık olmasın düzelteyim; Alpaslan adım (Alp derler kısaca) ama Abdullah diyen oldu daha önce, ses benzeşmesi mi diyeyim, algı yönlendirmesi mi diyeyim, insanların aklında o şekilde kalıyor bazen :)
  • Kusuruma bakma lütfen aklımda öyle kalmış. Uygundan kasıt nedir tam bilmiyorum tabii ama minimum 2000tl gibi bir rakama el34 tüplü 30-35watt civarı bir lambalı alınabilir.. Daha da uygunları var ama onlar bir süre sonra değiştir beni dedirtip daha fazla zarara sebep olabilirler..İyi bir El34 hem başlangıç için hem de sonrası için iyidir (ikinci el piyasası, bias ayarları, lamba değişim maliyetleri vs..)
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah kusur ne kelime...

Önce şu sistemi ayağa kaldırayım da bütçe durumuna göre eklemeler gelecek tabi... Ama gelecek olan ekler, tv, ps3, player, dac, kablo vs gibi olacaktır ilk etapta... pahalı komponentler sonra
  • Ha evet yamaha düşünenler ve ankarada olanlar için bir seçenek... Yamaha'nın yorumlarını çok okudum, sert karakterli deniyor, tasarım olarak da pek ilgimi çekmiyor siyah renk... Ama dediğim gibi yamaha düşünen ve ankarada olanlar için ciddi bir seçenek...
  • Evet, sistemimi dinlenebilir bir hale getirdikten sonra, hissettiklerim hakkında paylaşımda bulunmak istedim. Çünkü sistem kurmak isteyen birçok arkadaş burada paylaşılan tecrübelerden çok faydalanıyor, aynı benim gibi...

Öncelikle profesyonel veya uzman değilim -bilindiği gibi- bunu belirteyim. Elektronik ve müzik ile içiçe geçen bir çocukluğum/ilk gençliğim olmasına rağmen bu ilgime yeteri kadar zaman ayıramamıştım sadece. Kulağıma güvenirim ayrıca, her türlü müziği dinlemem zaten...

Yeni kurmuş olmanın verdiği heyecanın da etkisiyle birkaç günden beri yaklaşık 6-7 saat müzik dinledim :)
    Dinlediğim sistem
    - amfi: 5.1 digital Pioneer vsx 519
    - hoparlör: heco victa 501
    - player: asus notebook rca bağlantısı'ndan oluşuyor.

Herhangi bir DAC veya ses iyileştirici komponent yok şimdilik, kablo olarak monster marka sıradan bir kablo bağlantısı yaptım, banana veya benzeri bir plug yok...
    Amfi'den en iyi sesi alabilecek ayarı bulmak için çok fazla uğraşmadım. Dolby, Surround, Stereo, Pure Direct vs gibi ayarları var, sesi belirgin ölçüde değiştiriyor ancak çok kurcalamadım dediğim gibi... Ses 70-80'e kadar açılıyor galiba ama ben 24'te dinledim (test için 48-50'lere getirdim, ancak 10-15 saniye sürdü). 24 benim için çok uygun bir ses, kayda göre değişir tabi. Tahmin ettiğim gibi amfi benim ihtiyaçlarım için çok ama çok yeterli, power output olsun, bağlantılar olsun...

İlk dinlediğim parça Ella Fitzgerald & Luis Armstrong "Ella & Louis Again" albümünden "don't be that way" oldu. 1957 kayıtlı plaktan oluşturulmuş flac formatında iki adet albümün ilki. Parça ilk başladığında çıkan üflemeli ses, pürüzsüzlüğü ile (kaydın kendinden gelen bir tıslama var o ayrı, bunu önceki yazımda belirtmiştim) dikkatinizi toplamayı başarıyor. Bir süre sonra vokal girdiğinde sahne hissi çok etkileyiciydi. Enstrüman seslerinin dengeli bir şekilde iki yandan gelip ortada birleşmesinin yanında o vokal sırasında verdiği derinlik çok çok iyiydi. Gözlerimi kapatıp kendimi bir jazz bar'da hayal ettim.
    - Amfi bass ayarını -2, tiz ayarını +4 yapmama rağmen (-6 ile +6 arası skala var) baslar biraz sert geldi. Tabi bunda benim ses kartımın ekolayzer ayarları vs de önemli ama bence Victa'ların bass ve mid hisleri inanılmaz güzel. Dağılmadan tam doyuruculukta dolduruyor kulakları. Hangi yazıdaydı bilmiyorum ama biryerde "baslar tam durması gerektiği yerde duruyor" gibi bir şey vardı, aynen o hissi ben de yaşadım. Tüm bunların -eğer doğru ise- 28 Hertz'e inebilmesinin bir marifeti olduğunu düşünüyorum. Hoparlör tepkisi olarak mı yoksa amfi / ekolayzır ayarı mı tam bilmiyorum, bass'lar inanılmaz toktu, güçlüydü :)
    -Tizlerde ise "bu parçada" aynı başarıyı gösteremedi. Bazı zil seslerinin yüksek perdelerinde biraz dağılma hissettim, ne yalan söyleyeyim, önce şüphelendim, tekrar tekrar dinledim. Bass ve mid'ler gibi değildi. Fakat başka parçalarda inanılmaz zil ve piyano sesleri dinledim, marakas ve perküsyon gibi treble'ların önemli olduğu tınılarda hiç ama hiç dağılmadı.
    - Sesin odayı doldurması, verdiği canlılık hissi, parçaya devam etme isteği oldukça yüksek seviyedeydi.
    - Amfi'm bu parçada en iyi sesi "Stereo" ayarında verdi.

İkinci olarak Queen - "Killer Queen" parçasını dinledim, DTS formatında idi. Farklı formatları denememdeki amaç tahmin edileceği üzere ses kalitesi, format ve ses çıkışı arasındaki ilişkiyi gözlemlemek.
    - Killer Queen'de amfiden "auto surround" özelliğine getirince -her ne kadar sadece 2 hoparlörüm olsa da- ses coştu resmen :) Bateri ve gitar'ın içine girip çıkmak denilen bu olsa gerek diye düşündüm.
    - Yalnız bu parçada vokal derinliği daha azdı, kayıtla mı alakalı bilemiyorum. Daha düz, daha sıradandı. Onun yerine gitar bu parçanın yıldızıydı :)
    - Mid performansı inanılmaz, davul'dan gelen drum stick(baget mi deniyor) sesi çok gerçekçi, ne boğuk, ne dağınık.

Üçüncü olarak ape formatında, bir buçuk saat uzunluğundaki George Benson konser kaydının bir kısmını dinledim. İnanılmaz bir gitar, inanılmaz bir ses :) Dün gece yemek yerken dinlediğimden dolayı kendimi yine bir mekanda hayal ettim, güzel yemek, inanılmaz müzik.
    - George Benson genelde jazz etrafında dolaşıp blues, soul gibi gitar ağırlıklı "soft" sound'lara sahip tınılarla çıkar karşımıza. Tam yemek müziği diyebilirim yani :) Daha önce pek dinleme şansı bulamamıştım bu kaydı ama gitardaki o akıclık beni çok şaşırttı, mest etti diyebilirim. Yaklaşık 20-25 dakika dinledim yemek boyunca, söylenecek çok birşey yok, zevk aldım.

Dördüncü olarak Eric Clapton "crossroads" canlı kayıtları vardı, format flac olması lazım yanlış hatırlamıyorsam eğer. Burada da yine gitar başta olmak üzere, vokal de dahil hemen tüm enstrümanlarda canlılık ve derinlik belirgindi.
    - Gitardaki tınılar (Eric Clapton olunca) çok farklı, her hoparlörün bu gitar tınılarını hakkıyla verebileceğin düşünmüyorum. Açıkçası Victa'lar tam hakkını verdi mi onu da bilmiyorum ama dinlerken zevk aldığım kesin.
    - "I Shot The Sheriff" parçasını özellikle dinledim, sevdiğim bir parçadır. Burada back vokal yapan zenci arkadaşların :) ses sisteminde bir sorun mu vardı bilmiyorum ama sesleri kısıktı sanki, belki başka bir ayardandır bilemiyorum. Fakat bunun dışında gitar solosu olsun, main vokal olsun yine tatmin ediciydi.

Daha farklı birçok format ve parça dinledim Pavor Stelar, Bueno Vista Social Club ve sayamadığım dahası...
    Ayrıca radyo (Joy FM) da dinledim, çekim gücü çok iyi, ses net, sadece radyo dinlemek bile büyük zevk.

Bana "sistemin (ve sen bu işte) yeni olduğu için, zevk alıyorsun tabi ne var bunda, biraz geçsin o kadar iyi olmadığını anlarsın" diyebilirsiniz, kabul ederim sistemim yeni,çok anlamıyorum bu işten. Fakat şu var ki, başta söylediğim gibi kulağıma ve müzik zevkime güvenirim. Kurduğum sistemin fiyat / performans oranına göre yaptım tüm değerlendirmelerimi. 600 TL'lik bir çift hoparlöre göre bence aldığım ses çok ama çok tatmin edici. Birçok başka hoparlör dinledim biliyorsunuz, içlerinde beni tatmin eden olmadı pek, bakın yanlış anlaşılmasın hiçbiri kötü değildi, fakat aldığım sese verdiğim para çoktu bence. Şu anda yine benzer bir ses alıyorum (zaman zaman bazı seslerde daha iyi sonuç alıyorum hatta) fakat verdiğim para belli. Dinlediklerim arasında şu andaki sonuca en yakın Klipsch Rf 82 idi, hatta bazı seslerde daha da iyiydi diyebilirim fakat mid kaybı barizdi o hoparlörlerde, bass'lar çok belirgindi. Tabi fiyatı da çok daha pahalı idi 2.800 TL nakit fiyat verdiler sıfırı için, ikinci eli 1.800-2.000 TL arası. Heco Victa'lar ile arasında çok fiyat farkı var.

Sonuç olarak amfide Pioneer çizgisi belli, Heco Victa 501 II ise boyuna göre (97 cm boy, 24 cm en) gayet başarılı. Bana tam bir müzik zevki yaşatıyor. Haa, profesyonel, süper - hiper bir sistem mi? Değil tabi ki ama bana hissettirdiği yüksek kalitede müzik keyfi ve bu keyfi yaşadığım sürece teknik ayrıntıların pek bir önemi yok.

Buraya kadar sabredip okuduysanız teşekkür ediyorum, bayağı uzun oldu ama ne yaşadığımı paylaşmak istedim.

Herkese iyi müzikler :)

• Alpaslan merhaba, sistemi ilk dinlediğinde de beğenmiştin şimdi evde kurulumunu yaptıktan sonra da beğenmiş olmana sevindim, güle güle kullan.. Yalnız bir iki ufak önerim olacak birincisi stereo modunda pure direct gibi bir seçenek var ise mutlaka bu şekilde dinleti yap ikincisi eğer aslına sadık ve doğal ses ise hedeflenen treble ayarını +4db'e getirmesek daha doğru bir hareket olur bass ve tiz ayarlarımız flat konumda olsun.. Üçüncüsü; daha anlamlı kablolar ve dac ekledikten sonra sistem bir kademe daha iyi hale gelecek bu eklentileri de en kısa zamanda yaparsan seni belli bir süre götürecek bir sistem elde etmiş olursun aslında avr ile stereo müzik dinlemeyi hiç bir şekilde tavsiye edemeyiz ama ne yapalım alınmış alınmıştır bir tane de stereo ampli eklersen sisteme aldığın keyif daha da artar.. Tekrar hayırlı olsun.
  • Haklısın, eksiklerim var tabi... Pure-Direct seçeneği vardı evet, hem o tip ayarlar hem de bass treble ayarları tamamen test içindi zaten, katılıyorum yani tespitlerine...
    Dediğim gibi bu teknik olarak profesyonelliği amaçlamış bir sistem değil, keyif aldığım sürece kullanacağım bir sistem. Aldığım zevk önemli yani...

Bir stereo amfi en kısa zamanda katacağım sisteme inşallah, AVR'yi bilerek, sinema vs için aldım ama gayet de güzel iş görüyor şimdilik
  • Sayın Açık-Pozisyon,

Yazınızı sıkılmadan bir solukta okudum.Beni, bu seçim işleminde yalnız bırakmış olduğunuz için üzülmüş olmakla birlikte , şaka şaka inanın sizin adınıza çok sevindim..Hem arayışınızı sonuçlandırmış olmak hem de, tam da aradığınızı bulmak..Cihazlarınızı güle güle kullanmanız dileğiyle..Öyle bir anlatmışsınız ki, aldığınız keyif ekranın bu yanından bile buram buram kokuyor..Bu nedenle ben de çok bekleyemeyeceğim sanırım..

Görüşmek üzere..

Not : Bu arada gittiğiniz yerleri, gittiğiniz yerlerdeki ilgiyi, istediğiniz demoları sağlayıp sağlamadıkları, burun kıvırıp kıvırmadıkları ve kısaca adres tariflerini yapabilirseniz minnettar kalırım..

Ben de, özellikle front kule hoparlörleri bir defa için ama alabileceğimin bir tık üstünü seçeyim diyorum.Hem kalite hem de fiyat anlamında.Bu nedenle gözümü dali lektor 8 lere diktim..Hem bas, hem mid, hem de tiz sesleri verebiliyor..Sesi de tatminkar gibi..Bu konuda bir fikrin varsa duymak isterim..

Sevgiyle, muhabbetle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7309DB214 -- 9 Eylül 2013; 23:23:00 >

• İkon serisinden asagi seriler icin çok olumlu seyler soylemek ya da istediginiz her seyi size sunabilirler diyebilmek cok zor madem almisken iyi bir seyler alayim dusuncesindesiniz o zaman en az ikon6 ile bu işe başlayin derim muhtemelen epey bir sure degisim yapmak da istemezsiniz

• Sayın Atalayalper,

Bilmediğimden soruyorum, İkon 6 serisi, lektor 8 serisinden daha mı aşağıdadır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alahan1963

Sayın Atalayalper,

Bilmediğimden soruyorum, İkon 6 serisi, lektor 8 serisinden daha mı aşağıdadır?

Zensor 1300 tl
    Lektor. 1800 tl
    Fazon. 500 le 1000 Euro
    İkon. 800 le 1300 Euro
    Mentor. 2000 le 2500 Euro
    Helicon 4000le 6000 Euro
    Euphonia. 5000 Euro
    Epicon 7000 le 12000 Euro
    Megaline. Cok değişik fiyatları var

Diye yükseliyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.