Şimdi Ara

Şu durumda ne yapardınız..? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim inandığım Allah hesaba çekmiyor!! kan yok savaş yok zülüm yok!! bazı şeyler için diğer dünyayı beklemek yok

benim inandığım Allah bana diyor ki ben seni yarattım ve sana akıl verdim ne yaparsan kendine yaparsın!!

ve özgür iradem var!!
    yasaları ancak ben koymak isterim!! çünki bu benim hayatım!!
  • quote:

Selinay84
    Onbaşı

1 Ağustos 2005, 22:22:04

--------------------------------------------------------------------------------

quote:

Orjinalden alıntı: erkanbuyukkaya1986

quote:

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar zırt pırt konu açıp belki gereksiz dialogların oluşmasına sebep oluyorum fakat bunlar benim gerçekten merak ettiğim konular, kusura bakmayın...
    ------------------------------------------------------------------------------

Yaşamınız boyunca aklınızı kullanarak, mantıklı davranarak tanrı diye bir kavramın olmadığına kanaat getirdiniz. Bu inanca körü körüne değil kendinizce gerçerli sebepler bulduğunuz için sahip oldunuz. Çervrenizde yorumladığınız her şey sizi böyle düşünmeye itti. Böyle düşünürken kendinizi kandırıp körü körüne inanıyorum da diyemezsiniz zaten.

Şu aşamada fantezi yapmaya başlıyorum:

Diyelim öldükten sonra başka bir dünyada ya da boyutta olduğunuzu farkettiniz. Bu psikoloji altındayken nasıl hareket eder nasıl düşünürdünüz?

Ben olsam pek korkmazdım çünkü elimden geleni yaptığımı düşünürdüm. Var oluş nedeni hakkında ben de yorum yapmıştım ama tanrı olmadığı yönünde bi karara varmıştım. Bu durumda suçlu olmak sinirimi bozardı. Ama önceden birine zarar vermişsem korkardım biraz...

NE DİYOSUN SEN YA???? KENDİNDEMİSİN-BAŞKA DÜNYA NE DEMEK-BAŞKA BOYUT NE OLUYOR?????

Motorcu adnan sanadamı kaydı nedir bu hiddet ağır ol la.

motorcu adananın motoru .................sinnnn.anlamışsındır inşallah

• quote:

Efulim
    Yüzbaşı

benim inandığım Allah hesaba çekmiyor!! kan yok savaş yok zülüm yok!! bazı şeyler için diğer dünyayı beklemek yok

benim inandığım Allah bana diyor ki ben seni yarattım ve sana akıl verdim ne yaparsan kendine yaparsın!!

ve özgür iradem var!!

SON GAZ DEVAM ET,HESAP YOK (SEN ÖYLE SAN)
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkanbuyukkaya1986

quote:

Efulim
    Yüzbaşı

benim inandığım Allah hesaba çekmiyor!! kan yok savaş yok zülüm yok!! bazı şeyler için diğer dünyayı beklemek yok

ve özgür iradem var!!

SON GAZ DEVAM ET,HESAP YOK (SEN ÖYLE SAN)

Hesap var. (Sen de öyle san)
  • vay anam vay herkes felsefeci kesildi.
  • güzel kardeşim herhangi bi nesneyi düşün ben kalvyeyi örnek verecem

bu kendi kendine oluşmuştur denilebilirmi güneşin etkisiyle plastik eridi rüzgarın etkisiyle bu halini aldı falan filan

böyle bişey desem ne derdiniz bana deli derdiniz tabi

bu koskoca evren kendi kendine oluşabilirmi ya. dünya 1 cm yaklaşsa güneşe dünyada hayat biter
    1 cm uzaklaşsa yine hayat biter bu derecede bir mükemmellikle oluşan sistem kendi kendisine oluşabilirmi

biraz düşünün isterseniz
  • quote:

bu koskoca evren kendi kendine oluşabilirmi ya. dünya 1 cm yaklaşsa güneşe dünyada hayat biter
    1 cm uzaklaşsa yine hayat biter

dünya zaten sürekli yaklaşıp uzaklaşır güneşe. bu kadar hassas bi denge yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 5 Ağustos 2005, 22:02:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

1 cm uzaklaşsa yine hayat biter

dünya zaten sürekli yaklaşıp uzaklaşır güneşe. bu kadar hassas bi denge yok.

aslında bu dünyanın dönüş hızıyla alakalı bir denge.yanlışım varsa düzeltin. benim bildiğim şu: dünya güneşin çekim kuvvetine kendi ekseni etrafında dönerek karşı koyuyor. yani hızlı dönmesi veya yavaş dönmesi çok değişik durumları netice verebilirdi. şu an çok güzel bir dengedeyiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lómion

Bende ona derim ki: "Beni bu sınava ben istemeden sokmaya ne hakkın var".

Kafamı kurcalayan meselelerdendir.Birisi şu "bela" olayından bahsedebilir mi?Ben sizin rabbiniz değil miyim diye bizlere sorulmuş ve tasdik alınmış olan bilgi parçacığı hani.Detaylı olarak işin aslı astarı nedir izah edebilecek var mı?Güneşin kavurduğu bir çöldeyim.Bilgiye susadım serap gördüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trackfind500

quote:

Orjinalden alıntı: Lómion

Bende ona derim ki: "Beni bu sınava ben istemeden sokmaya ne hakkın var".

Kafamı kurcalayan meselelerdendir.Birisi şu "bela" olayından bahsedebilir mi?Ben sizin rabbiniz değil miyim diye bizlere sorulmuş ve tasdik alınmış olan bilgi parçacığı hani.Detaylı olarak işin aslı astarı nedir izah edebilecek var mı?Güneşin kavurduğu bir çöldeyim.Bilgiye susadım serap gördüm.

sen sana bir şey sorulduğunu hatırlıyomusun yada bir şeye evet kabul ediyorum dediğini.. hayır. o zaman yok öyle bişey.

• quote:

sen sana bir şey sorulduğunu hatırlıyomusun yada bir şeye evet kabul ediyorum dediğini.. hayır. o zaman yok öyle bişey.

Keşke senin kadar rahat olsam arkadaş.Şu hayat o kadar tuhaf şeylere gebe ki senin kadar "rahat ve net" düşünemiyorum.Sen, -ki anladığım kadarıyla dini kuralları pek takmayan birisi olarak, nasıl bu kadar rahat olabiliyorsun?Ya da şöyle sorayım rahat mısın?Hiç "ya varsa" diye "takınan" insanlar gibi de mi düşünmedin?Peki bütün bunlar, bu kurallar ne diye çepeçevre bizleri sarmış?Amaç ne?İnsanları korkutmak mı?Onları kontrol altına almak mı?Peki bu kadar rahat isen nedir bu din denen şey bunu bana detayları ile anlatabilir misin?Nedir din?Niye var?Seni din karşısında "uydurma bunlar canım" diyebilecek kadar rahat kılan nedir?Seni diğer insanlardan farklı kılan nedir?Sende olup diğer insanlarda olmayan nedir?Diyelim sen oldukça zekisin, peki dini kurallar çerçevesinde hareket eden bunca insanın problemi nedir?Dinler pek çok yıl bu dünyada egemen olmuş.Peki niye?Şu ana dek senin kadar akıllı, mantıklı ve elle tutulur herşeyi analiz edebilme yeteneğine sahip insanlar bu dünya yüzeyine henüz gelmedi mi?Beni yanlış anlama.Amacım senin nasıl bir yapıda birisi olduğunu anlamak.Seni bu kadar rahat kılan şeylerin ne olduğunu öğrenmek.Niye?Çünkü benim de en az senin kadar rahat olmaya ihtiyacım var arkadaş.

• ...
    -tanrının varlığı,ben (yaratılan tüm evren) varsam bir anlam kazanıyor.ben olmasam ,sonsuzdan gelip sonsuza gidecek...
    -tanrı var olabilmek için bize muhtaç.
    -bizi yarattıysa ,kendisi de var olabilmek için yaratmıştır.sınav yapmak,hesap sormak onun için pek de önemli olmasa gerek
    -koskoca tanrının işi güçü yok da bizim gibi sefil yaratıklarla mı uğraşacak.
    -işi gücü biz isek,biz olmasaydık ne yapacaktı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trackfind500

quote:

Keşke senin kadar rahat olsam arkadaş.Şu hayat o kadar tuhaf şeylere gebe ki senin kadar "rahat ve net" düşünemiyorum.Sen, -ki anladığım kadarıyla dini kuralları pek takmayan birisi olarak, nasıl bu kadar rahat olabiliyorsun?Ya da şöyle sorayım rahat mısın?Hiç "ya varsa" diye "takınan" insanlar gibi de mi düşünmedin?Peki bütün bunlar, bu kurallar ne diye çepeçevre bizleri sarmış?Amaç ne?İnsanları korkutmak mı?Onları kontrol altına almak mı?Peki bu kadar rahat isen nedir bu din denen şey bunu bana detayları ile anlatabilir misin?Nedir din?Niye var?Seni din karşısında "uydurma bunlar canım" diyebilecek kadar rahat kılan nedir?Seni diğer insanlardan farklı kılan nedir?Sende olup diğer insanlarda olmayan nedir?Diyelim sen oldukça zekisin, peki dini kurallar çerçevesinde hareket eden bunca insanın problemi nedir?Dinler pek çok yıl bu dünyada egemen olmuş.Peki niye?Şu ana dek senin kadar akıllı, mantıklı ve elle tutulur herşeyi analiz edebilme yeteneğine sahip insanlar bu dünya yüzeyine henüz gelmedi mi?Beni yanlış anlama.Amacım senin nasıl bir yapıda birisi olduğunu anlamak.Seni bu kadar rahat kılan şeylerin ne olduğunu öğrenmek.Niye?Çünkü benim de en az senin kadar rahat olmaya ihtiyacım var arkadaş.

tek kelimeyle harika. Bunları gerçekten ben de merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: trackfind500

quote:

some try to tell me thoughts they cannot defend, just what you want to be you will be in the end. - Justin Hayward

• quote:

Bu sorulara cevabi başkalarına sorarak değil kendiniz araştırarak vermelisiniz. Hiç merak etmiyor musunuz dünyada neden bu kadar din var diye? Müslümanlığı bu kadar mükemmel görüyor, Kur'an da mucizeler görüyorsunuz da bu dünyanın neden sadece %20'si Müslüman o zaman? %80 neden inanmıyor? %33 neden Hristiyan, %16'sı neden dinsiz? Hayatınızda hiç ateist, deist, agnostik yada herhangi bir inanca, dine ait siteye gidip diğer dinlere neden inanmadıklarını hiç araştırdınız mı? Kendi sebeplerini, kendi düşüncelerini hiç incelediniz mi? İnsanların neden bir dine inanma ihtiyacı duyduklarını araştırdınız mı? Ya da inanmama? Yani biz çok mu cesuruz ki öbür tarafta bize sonsuz ateş vaat eden Allah'a sırt çeviriyoruz? Keyfimizden mi inanmıyoruz, ona gıcık olduğumuzdan mı inanmıyoruz, neden inanmıyoruz bunları sizin kendinizin araştırması lazım.

Bu arada rahat olmaya ihtiyacım var demişsin. Şöyle söyliyim asıl bir dine inanmak insanı rahat ettirir. Sen dinsizlerin kafasının rahat olduğunu sanma. Bir dinsiz insan ölümünden sonra ne olacağı hakkında hiç bir şey söyleyemez. Kafası rahat değildir, felsefik açıdan kendini sürekli tatmin etmek zorundadır. Bir dine inanan inandığı doğru ya da yanlış olsun kendini tatmin edecek cevaplar bulmuştur ya da bulduğunu sanmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: evrimci

Bu sorulara cevabi başkalarına sorarak değil kendiniz araştırarak vermelisiniz. Hiç merak etmiyor musunuz dünyada neden bu kadar din var diye? Müslümanlığı bu kadar mükemmel görüyor, Kur'an da mucizeler görüyorsunuz da bu dünyanın neden sadece %20'si Müslüman o zaman? %80 neden inanmıyor? %33 neden Hristiyan, %16'sı neden dinsiz? Hayatınızda hiç ateist, deist, agnostik yada herhangi bir inanca, dine ait siteye gidip diğer dinlere neden inanmadıklarını hiç araştırdınız mı? Kendi sebeplerini, kendi düşüncelerini hiç incelediniz mi? İnsanların neden bir dine inanma ihtiyacı duyduklarını araştırdınız mı? Ya da inanmama? Yani biz çok mu cesuruz ki öbür tarafta bize sonsuz ateş vaat eden Allah'a sırt çeviriyoruz? Keyfimizden mi inanmıyoruz, ona gıcık olduğumuzdan mı inanmıyoruz, neden inanmıyoruz bunları sizin kendinizin araştırması lazım.

Bu arada rahat olmaya ihtiyacım var demişsin. Şöyle söyliyim asıl bir dine inanmak insanı rahat ettirir. Sen dinsizlerin kafasının rahat olduğunu sanma. Bir dinsiz insan ölümünden sonra ne olacağı hakkında hiç bir şey söyleyemez. Kafası rahat değildir, felsefik açıdan kendini sürekli tatmin etmek zorundadır. Bir dine inanan inandığı doğru ya da yanlış olsun kendini tatmin edecek cevaplar bulmuştur ya da bulduğunu sanmıştır.

Keşke senin bahsettiğin üzere "sadece araştırma" yoluyla da bazı gerçeklere ulaşılsa.Ben kendi adıma söylemeliyim ki şu dünya üzerinde var olan pek çok şeyi merak ediyorum.Özellikle merak ettiğim bazı durumlar mevcut.Genel anlamda inanan ve inanmayan veya bu grubun dışında bulunan insanların kendi iç mekanizmalarında bir rahatlığa ulaşıp ulaşmadıkları benim için daimi merak konusudur.Peki niye rahatsızlık duyuyor ki insan?Niye inanmaya ihtiyaç var?Ben sürekli olarak sorular sormayı severim bu sayede pek çok şeyi kavradığım oluyor.Araştırdığım bazı bilgiler ışığında inanmanın ya da inanmaya olan ihtiyacın tamamen koşullara bağlı olduğunu söyleyebilirim.Örneğin çok zengin bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelirsiniz. Yediğiniz önünüzde yemediğiniz ardınızdadır.El bebek gül bebek yetiştirilmiş, "size öğretilenler doğrultusunda hareket eden bir robotu" andırırsınız.Gel gör ki aileniz size hiç bir dini bilgi aşılamamıştır.Ağaç yaşken eğilir atasözünün özüne paralel olan bu durumda siz büyüdüğünüzde din denen kurallar bütününe oldukça yabancı birisinizdir.Başkalarının dini kuralları sizi pek bağlamaz, hatta düşündürmez bile.Bunun dışında orta halli bir ailede dünyaya gelmeniz de bir şeyi değiştirmez küçükken "bazı bilgiler"size aşılanmadıkça.Bir de madalyonun diğer yüzü var.Oldukça fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gözünüzü açarsınız.Ailenizi seçmeniz elinizde değildir.Bu oldukça soğuk bir gerçektir.Derken aile fertleriniz gözünüzün önünde bir serseri tarafından bıçak yoluyla delik deşik edilir.Siz de serseriyi öldürür hapse girersiniz.Hapisten çıkınca size kimse iş vermez ve attığınız her adım sizi suça teşvik eder.Bir gün olsun din nedir?Yaratıcı var mıdır diye düşünmemişsinizdir.Daha doğrusu düşünmeye fırsatınız olmamıştır.Buna benzer pek çok örnek verilebilir.Irak’taki bir çocuğun her ne kadar Müslüman olsa da her sabah bomba ile uyanması ya da bir gün bombanın ailesini darmadağın ettiğine şahit olması dahi bu çocuğun inanca bakış açısını tamamen değiştirebilir.Bunun tersi durumlarda din adına ölmeyi de tercih edebilir.Bunların dışında geniş düşünmek gerekirse Afrika'daki pek çok aç insanın kendi atalarından kalan bazı inanışlar dışında dört büyük kutsal kitabı bırakın, basit bir kola şişesinin var olup olmadığını bile bilmiyorlar.Ayrıca savaşçı insanların kol gezdiği, kafaların gövdeler üzerinde zorla durduğu Afrika kentleri.Tüm bu bilgilere ulaşmak bir ansiklopedi yoluyla mümkün olabildiği gibi dünyayı gezerek de mümkün olabilir.Ben ansiklopedilerle edindim bu bilgileri, gezmedim dünyanın dört bir yanını, insan denen var oluşun neden inanıp neden inanmadığı ancak teknik bilgilerle sınırlı kaldı.Şimdi tüm bu bilgilerce hayat koşullarının insanı inanmaya, inançsızlığa veya daha değişik görüşler altına sığınmalarına neden olduğunu söylemek mümkün.Ya da mümkün mü?Sadece araştırmak teknik anlamda bilgilere sahip olmak demek.Halbuki benim merak ettiğim insanın iç dinamiğinde nelerin yaşandığı.Neden inanıyor ya da inanmıyor, neden evrimci ya da neden bir scientologist, neden bir satanist ya da neden bir dindar?Ve bu insanları iç dinamikleri neyi gösteriyor?Rahat mısın, sorusundaki kastım da budur.Belki hayat koşulları gereği gerçekten rahattır bir insan.Kim bilebilir?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.