Şimdi Ara

Şu durumda ne yapardınız..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar zırt pırt konu açıp belki gereksiz dialogların oluşmasına sebep oluyorum fakat bunlar benim gerçekten merak ettiğim konular, kusura bakmayın...
    ------------------------------------------------------------------------------

Yaşamınız boyunca aklınızı kullanarak, mantıklı davranarak tanrı diye bir kavramın olmadığına kanaat getirdiniz. Bu inanca körü körüne değil kendinizce gerçerli sebepler bulduğunuz için sahip oldunuz. Çervrenizde yorumladığınız her şey sizi böyle düşünmeye itti. Böyle düşünürken kendinizi kandırıp körü körüne inanıyorum da diyemezsiniz zaten.

Şu aşamada fantezi yapmaya başlıyorum:

Diyelim öldükten sonra başka bir dünyada ya da boyutta olduğunuzu farkettiniz. Bu psikoloji altındayken nasıl hareket eder nasıl düşünürdünüz?

Ben olsam pek korkmazdım çünkü elimden geleni yaptığımı düşünürdüm. Var oluş nedeni hakkında ben de yorum yapmıştım ama tanrı olmadığı yönünde bi karara varmıştım. Bu durumda suçlu olmak sinirimi bozardı. Ama önceden birine zarar vermişsem korkardım biraz...

• quote:

Ben olsam pek korkmazdım çünkü elimden geleni yaptığımı düşünürdüm. Var oluş nedeni hakkında ben de yorum yapmıştım ama tanrı olmadığı yönünde bi karara varmıştım. Bu durumda suçlu olmak sinirimi bozardı. Ama önceden birine zarar vermişsem korkardım biraz...

Aynısı..
  • kao , lacrima...

yanık kremlerini hazırlayın...
  • quote:

Diyelim öldükten sonra başka bir dünyada ya da boyutta olduğunuzu farkettiniz. Bu psikoloji altındayken nasıl hareket eder nasıl düşünürdünüz?

Aslında ben de istiyorum öldükten sonra bi yerlere gitmeyi, yok olmak pek cazip gelmiyor bana. Hoşuma giderdi benim öyle bir olay olsa. Yani başka bi boyutta devam etsem hayatıma. Hatta şöyle tropikal bi boyutta.

@zero01 sorma zaten güneşe alerjim var, çok değil ama gene de fazla duramıyorum. yani yanık kremi kurtarmaz, alergozan falan da lazım olcak bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 29 Temmuz 2005, 19:05:39 >
  • sizin için ne ifade eder bilmem ama

ARAF 147-Ayetlerimizi ve ahiretteki karşılaşmayı yalanlayanların bütün işledikleri boşa gitmiştir. Herhalde çekecekleri sırf kendi yaptıklarının cezasıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bozo

sizin için ne ifade eder bilmem ama

ARAF 147-Ayetlerimizi ve ahiretteki karşılaşmayı yalanlayanların bütün işledikleri boşa gitmiştir. Herhalde çekecekleri sırf kendi yaptıklarının cezasıdır.

en güzel cevap verilmiş işte...
  • quote:

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar zırt pırt konu açıp belki gereksiz dialogların oluşmasına sebep oluyorum fakat bunlar benim gerçekten merak ettiğim konular, kusura bakmayın...

Yaşamınız boyunca aklınızı kullanarak, mantıklı davranarak tanrı diye bir kavramın olmadığına kanaat getirdiniz. Bu inanca körü körüne değil kendinizce gerçerli sebepler bulduğunuz için sahip oldunuz. Çervrenizde yorumladığınız her şey sizi böyle düşünmeye itti. Böyle düşünürken kendinizi kandırıp körü körüne inanıyorum da diyemezsiniz zaten.

NE DİYOSUN SEN YA???? KENDİNDEMİSİN-BAŞKA DÜNYA NE DEMEK-BAŞKA BOYUT NE OLUYOR?????

• Nooldu abi :)) senin yazılarını takip ediyorum ben... bi köpürmeler.. Bağırmalar :)) nooldu kardeş...
  • ya valla beni benden daha iyi biliyocek karşımdaki beni yaratan. Yani sonuçta bizde inanıyoruz ama böyle özel efeklerle milyonlarca insanın gözü önünde gerçekleşen mucizelere tanık olmadık. benimde tek bildiğim(yani benim yorumum) yargılamanın hayal edilenden çok daha farklı olacağı. Namaz kılmış yaz +1 sevap gibi değil yani. Bugün işin içinde psikoloji bilimi var. Suçlu olan etki altında olursa onu daha az suçlarsın mesela. Namaz kılmamış yaz - 1 yerine; 2 gün önce okuduğu kitaptan etkilendiği için kılmadı sonra kıldı yani nötr . gibim olmalı diye düşünüorum ama tabi ki o gün zerre iyilik mükafatsız zerre kötülük cezasız kalmayacak. belki ceza özür dilemeye indirgenir yani ne biliyim .

MONTAIGNE DİYOR Kİ: Gelirken kaygulanmadığın dünyadan giderken niye kaygulanacaksın?

Gayet yılışık gideceğiz heral hepimiz affedilmeyi isteyerek...

• quote:

Gayet yılışık gideceğiz heral hepimiz affedilmeyi isteyerek...

orası kesin zaten.. varsa oyle olaylar, kimsenin çıkıpta gurur yapacagını sanmam.
  • verdiginiz linkler gercekten cok aşagılık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I ced Earth -- 30 Temmuz 2005, 14:47:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

Aynısı..

Ve Allah sana dicekki bu kadar bilimi takip ettin herşeyi düşündün kendini zeka ve kültür olarak açıkça sölemesende bakışlarınla yada başka bişeyle ima ettin!!ve sen nasıl olurda bu kadar mükemmel bir düzenin sonsuzluktan ve tesadüfen geldiğine inanırsın benim zeki kulum derse?O zaman ne yapacaksınız?:)
    O zaman yaprağı yedik işte

• Kendilerini marjinal zannedenip, bulanık suda kendisi yetmiyor muş gibi, tahrik unsurlarından da geri kalmayan, ve saygısızlık yaptıkları içinde kendilerine marjinal safe diyorum. Çünkü ortada hiç birşey yokmuş gibi, yüzyıllardır süre gelen bir olgu olan dini hiçe sayıp(tüm dinler), Bunu öyle düşünseniz bile bunu heryerde söyleyemeyeceğini-söylenmeyeceğini öğrenememiş, bilmemiş, düşünememiş insanların tahriklerine gelmeyin. o sözlükteki yazılanları yazanın Dejenerist Psikopat olarak nitelendiriyorum. Hatta düşünmeyi bile beceremeyen yeteneksiz ahmak olarak görüyorum. (bu sözlerim için özür dilemiyorum. Neden? çünkü Tüm inananlara edepsizlik, ahlaksızlık, saygısızlık yaptıkları için. Öyle düşündükleri için değil). Kimse onun başına silah dayayıp zorlamadığı halde, diline bile sahip çıkma edebini, ahlakını alamamış bir insan bu dünyada yaşasa ne olur yaşamasa ne olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreaMMaster -- 30 Temmuz 2005, 17:01:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dreaMMaster

Kendilerini marjinal zannedenip, bulanık suda kendisi yetmiyor muş gibi, tahrik unsurlarından da geri kalmayan, ve saygısızlık yaptıkları içinde kendilerine marjinal safe diyorum. Çünkü ortada hiç birşey yokmuş gibi, yüzyıllardır süre gelen bir olgu olan dini hiçe sayıp(tüm dinler), Bunu öyle düşünseniz bile bunu heryerde söyleyemeyeceğini-söylenmeyeceğini öğrenememiş, bilmemiş, düşünememiş insanların tahriklerine gelmeyin. o sözlükteki yazılanları yazanın Dejenerist Psikopat olarak nitelendiriyorum. Hatta düşünmeyi bile beceremeyen yeteneksiz ahmak olarak görüyorum. (bu sözlerim için özür dilemiyorum. Neden? çünkü Tüm inananlara edepsizlik, ahlaksızlık, saygısızlık yaptıkları için. Öyle düşündükleri için değil). Kimse onun başına silah dayayıp zorlamadığı halde, diline bile sahip çıkma edebini, ahlakını alamamış bir insan bu dünyada yaşasa ne olur yaşamasa ne olur...

Çok efendi bi şekilde çok güzel bir cevap verdin arkadaşım tebrikler...

• quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Lonely

quote:

quote:

Aynısı..

Ve Allah sana dicekki bu kadar bilimi takip ettin herşeyi düşündün kendini zeka ve kültür olarak açıkça sölemesende bakışlarınla yada başka bişeyle ima ettin!!ve sen nasıl olurda bu kadar mükemmel bir düzenin sonsuzluktan ve tesadüfen geldiğine inanırsın benim zeki kulum derse?O zaman ne yapacaksınız?:)

Ben zaten Tanrı yok demiyorum ki, ya da Tanrı yapmamış da demiyorum. Hiç şimdiye kadar böyle bir şey de demedim. Ben bilinemezden yanayım. Yani Tanrı var mı yok mu kesin bir yargıya varılamaz benim görüşüme göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 1 Ağustos 2005, 0:49:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: erkanbuyukkaya1986

quote:

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar zırt pırt konu açıp belki gereksiz dialogların oluşmasına sebep oluyorum fakat bunlar benim gerçekten merak ettiğim konular, kusura bakmayın...

NE DİYOSUN SEN YA???? KENDİNDEMİSİN-BAŞKA DÜNYA NE DEMEK-BAŞKA BOYUT NE OLUYOR?????

Motorcu adnan sanadamı kaydı nedir bu hiddet ağır ol la.

• quote:

Orjinalden alıntı: Selinay84

quote:

Orjinalden alıntı: erkanbuyukkaya1986

quote:

Motorcu adnan sanadamı kaydı nedir bu hiddet ağır ol la.

selinay84 Tepkini bende haklı buluyorum, ama uslubun biraz ağır olmadı mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Lonely

quote:

quote:

Aynısı..

Bende ona derim ki: "Beni bu sınava ben istemeden sokmaya ne hakkın var". "Bana özgür irade verip sonra şu günah şu değil diye ne kafa bulandırıyon". "Bana ait olan irademi neden saçma sapan sınırlıyosun oyuncakmıyım ben". Kendi yarattıklarına işkence edilirken izlemek sana ne zevk veriyor. Buralarda rahatsın dimi. Oohh falla önce sebebini bilmdiğim bi sınava sok beni. Sonra Megalomanyaklığın alasını yap bana tapıcaksınız de. Başka. Sonra bide tapmassanız yakarım sizi ama taparsanız cennette sevişçek huri çook diye gaz ver. Vay bea. Şimdi bunun üzerine lütfen adnan hocanın değdirdikleri yorum yapmasın. Üslübum çok sert olabilir. Cehenneme gönderirim falla sizi.

Bu arada Diablo666 nickli, İmza ve avatarı Pentagramlarla dolu olan birinin dindar olmasıda bi garipmiş. O pentagramlar falan sanırım sadece gösteriş ve sert çocuk imajı çizmek için. Heyecanlı metalci genç nesil ne diyim ki....

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.