petrol için insan öldürmeğe gerek yok ben doğuda petrol olduğuna inanıyorum ya sınırımız hemen yanında çıkarıyorlar bizde yok haaa.... tarla sahibisiniz yanınızdaki tarlada maden çıkyor ama sizde yok haaa...komik ya çok komik...
quote:
Orjinalden alıntı: gt-40
BENİM TAKILDIĞIM ŞEY BİR ARKADAŞ ÇALIŞIN KAZANIN ALIN DEMİŞ.BUKADAR YANLIŞ KELİMELER HOŞ OLMUYOR.BİZ ÇALIŞMAYIDA BİLİYORUZ ENGÜZEL ARAÇ ALMASINIDA AMA NE YAPALIM BÖYLE TÜRKİYE ŞARTLARI,KENDİNİ BİLMEZ SÖZLER TAHRİK EDİYOR İNSANI.YANLIŞIM VARSA SÖYLEYİN SANA KATILMIYORUZ DİYEDE BENDE ÖZÜR DİLEMESİNİ BİLİRİM.DOSTLARIM BU ÜLKEDE YA BABAN ,ANNEN ZENGİN OLACAK.VEYA DEDENDEN MİRAS KALACAK ,YADA ŞANS OYUNLARINDAN YÜZÜN GÜLECEK.BAŞKA BİR ŞEY MİLLETİN HAKKINI YERSEN OZAMAN BU DEDİKLERİN GERÇEK OLUR.YOKSA EN KRALIMIZ NEKADAR MAAŞ ALIYORUZ ?NASIL BUNLARA SAHİP OLALIM.
Herkezın bunyesı altında calısmak degılsın ki. Kafanı kullan aklını calıstır ticaret yap.
Senın yazdıklarının cogu dogru fakat su kısma katılmıyorum "DOSTLARIM BU ÜLKEDE YA BABAN ,ANNEN ZENGİN OLACAK.VEYA DEDENDEN MİRAS KALACAK ,YADA ŞANS OYUNLARINDAN YÜZÜN GÜLECEK"
Bu ulkede guzel arabaları calısıp alanları karalamak olmuyormu ? Benım babamın ne ailesi zengindi nede dedesinin mirasını yedi
maaş konusuna gelınce bu ulkede 5bin euro maas alan tanıdıklarım var.
konu saptı ama güzel saptı
ARAÇ FİYATLARI UCUZLASA NE OLUR HERKES ARABA ALIR TRAFİKTEKİ ARAÇLARIN SAYISI HIZLA ARTAR ALTYAPISI ZAYIF OLAN YURDUM İNSANI 3 SAATTE GEÇEBİLDİĞİ KÖPRÜYÜ SON MODEL ARABALARIYLA 5 SAATTE GEÇER BENZİN UCUZLAR ULAN BENZİN UCUZ ARABAMDA UCUZ DİYEREKTEN YOLLARA DÜŞERİZ BAKKALA BİLE OTOMOBİLİMİZLE GİDERİZ YÜRÜMEYİZ KOŞMAYIZ SADECE DİREKSİYON BAŞINDA ABD LİLER GİBİ OBEZİTE OLUP MCDRIVE SERVİSLERİNDE ARACIMIZLA KUYRUĞA GİRERİZ BİR EVDE HER AİLE BİREYİNİN OTOMOBİLİ OLUR İSTANBULDA ARAÇLARIMIZI PARK EDECEK YERİ ARTIK HİÇ BULAMAYIZ DEĞNEKÇİLER DAHADA TÜRERLER BAYANLAR UCUZ ARABA UCUZ BENZİN AYAĞINA DAHA ÇOK ARAÇ ALIP TRAFİKTE TERÖR ESTİRMEYE DEVAM EDERLER TRAFİK KAZALARI SAYISI ARTAR ÖLÜM ORANLARINIDA BUNUN PARALELİNDE ARTAR YILDA 50.000 KİŞİ TRAFİK KAZALARINDA ÖLÜR BENZİN UCUZ DİYE MOLOTOV KOKTEYL YAPANLARIN SAYISI ARTAR TERÖR EYLEMLERİ ARTAR TERÖRİSTLER ULAN ARAÇLARDA ZATEN UCUZ DEYİP UCUZ BENZİNLE YAPTIKLARI MOLOTOV KOKTEYLLERİYLE ARAÇLARIMIZI YAKARLAR DENGELER DEĞİŞİR ÇEVREMİZ DAHA DA KİRLENİR 30 YIL SONRA ÖLÜR GİDERİZ YIKILMIŞ ŞEHİRLERDE BENZİN İSTASYONLARININ TABELALARI GÖRÜLÜR KURŞUNSUZ LİTRESİ 0.6 YTL MOTORİN 0.45 YTL VE SON....................
quote:
Orjinalden alıntı: lotus2010_
ARAÇ FİYATLARI UCUZLASA NE OLUR HERKES ARABA ALIR TRAFİKTEKİ ARAÇLARIN SAYISI HIZLA ARTAR ALTYAPISI ZAYIF OLAN YURDUM İNSANI 3 SAATTE GEÇEBİLDİĞİ KÖPRÜYÜ SON MODEL ARABALARIYLA 5 SAATTE GEÇER BENZİN UCUZLAR ULAN BENZİN UCUZ ARABAMDA UCUZ DİYEREKTEN YOLLARA DÜŞERİZ BAKKALA BİLE OTOMOBİLİMİZLE GİDERİZ YÜRÜMEYİZ KOŞMAYIZ SADECE DİREKSİYON BAŞINDA ABD LİLER GİBİ OBEZİTE OLUP MCDRIVE SERVİSLERİNDE ARACIMIZLA KUYRUĞA GİRERİZ BİR EVDE HER AİLE BİREYİNİN OTOMOBİLİ OLUR İSTANBULDA ARAÇLARIMIZI PARK EDECEK YERİ ARTIK HİÇ BULAMAYIZ DEĞNEKÇİLER DAHADA TÜRERLER BAYANLAR UCUZ ARABA UCUZ BENZİN AYAĞINA DAHA ÇOK ARAÇ ALIP TRAFİKTE TERÖR ESTİRMEYE DEVAM EDERLER TRAFİK KAZALARI SAYISI ARTAR ÖLÜM ORANLARINIDA BUNUN PARALELİNDE ARTAR YILDA 50.000 KİŞİ TRAFİK KAZALARINDA ÖLÜR BENZİN UCUZ DİYE MOLOTOV KOKTEYL YAPANLARIN SAYISI ARTAR TERÖR EYLEMLERİ ARTAR TERÖRİSTLER ULAN ARAÇLARDA ZATEN UCUZ DEYİP UCUZ BENZİNLE YAPTIKLARI MOLOTOV KOKTEYLLERİYLE ARAÇLARIMIZI YAKARLAR DENGELER DEĞİŞİR ÇEVREMİZ DAHA DA KİRLENİR 30 YIL SONRA ÖLÜR GİDERİZ YIKILMIŞ ŞEHİRLERDE BENZİN İSTASYONLARININ TABELALARI GÖRÜLÜR KURŞUNSUZ LİTRESİ 0.6 YTL MOTORİN 0.45 YTL VE SON....................
süper olmuş
yani kısaca diyorsunki insanca yaşamak ve bize insanca muamele edilmesine hakkımız yok...
quote:
Orjinalden alıntı: lotus2010_
amerikada bmw x5 4.4i 45000 dolar türkiyede 130000 euro
dostum o söylediklerim karalama değil bilakis şanslı olanlar.tabi çalışıpta kazanan güzel araba alabilir nerden çıkarıyorsun karalamayı.bide ticaretle uğraş demişsin aklınız varsa kafanızı çalıştırın diye.tabi biz aptal olduğumuz için hiç bir şey yapamıyoruz.ticaretle uğraşmak için ufak yatırımın olacak.körü körüne ticarete girersen ya çevren olacak yada şansın olacak.bizde ne şans var nede çevre.etrafımızda bizim gibi terso vatandaşlar olduğu sürece nealıp ne satacaksın nerede yapacaksın ticareti sende akıl fazla biraz bizede tiyo verde bizimde aklımız çalışsın.uzaklardan akıl vermek çok kolay dostum sen türkiyedeki ekonomik darboğazın farkında değilsin herhalde.bu krizde bide ticarete yatıracağız borç harç bulduğumuz parayı ondan sonra sağmacılar ceza evi.neyse konuyu dağıttık focustan nerelere geldi konu ....
quote:
Orjinalden alıntı: okanttnc
quote:
Orjinalden alıntı: gt-40
BENİM TAKILDIĞIM ŞEY BİR ARKADAŞ ÇALIŞIN KAZANIN ALIN DEMİŞ.BUKADAR YANLIŞ KELİMELER HOŞ OLMUYOR.BİZ ÇALIŞMAYIDA BİLİYORUZ ENGÜZEL ARAÇ ALMASINIDA AMA NE YAPALIM BÖYLE TÜRKİYE ŞARTLARI,KENDİNİ BİLMEZ SÖZLER TAHRİK EDİYOR İNSANI.YANLIŞIM VARSA SÖYLEYİN SANA KATILMIYORUZ DİYEDE BENDE ÖZÜR DİLEMESİNİ BİLİRİM.DOSTLARIM BU ÜLKEDE YA BABAN ,ANNEN ZENGİN OLACAK.VEYA DEDENDEN MİRAS KALACAK ,YADA ŞANS OYUNLARINDAN YÜZÜN GÜLECEK.BAŞKA BİR ŞEY MİLLETİN HAKKINI YERSEN OZAMAN BU DEDİKLERİN GERÇEK OLUR.YOKSA EN KRALIMIZ NEKADAR MAAŞ ALIYORUZ ?NASIL BUNLARA SAHİP OLALIM.
Herkezın bunyesı altında calısmak degılsın ki. Kafanı kullan aklını calıstır ticaret yap.
Senın yazdıklarının cogu dogru fakat su kısma katılmıyorum "DOSTLARIM BU ÜLKEDE YA BABAN ,ANNEN ZENGİN OLACAK.VEYA DEDENDEN MİRAS KALACAK ,YADA ŞANS OYUNLARINDAN YÜZÜN GÜLECEK"
Bu ulkede guzel arabaları calısıp alanları karalamak olmuyormu ? Benım babamın ne ailesi zengindi nede dedesinin mirasını yedi
maaş konusuna gelınce bu ulkede 5bin euro maas alan tanıdıklarım var.
vay be yani herşey pahalı olsun gariban binemesin arabaya alamasın sen köpründen daha çabuk geç gariban otobuste pestil olsun sen arabada tek kişi seyahat et böle bi politika mı olur ii o zaman zenginler babadan miras kalanlar arabasına binsin memur o su memlektim insanı kalsın garip
quote:
Orjinalden alıntı: selim82
vay be yani herşey pahalı olsun gariban binemesin arabaya alamasın sen köpründen daha çabuk geç gariban otobuste pestil olsun sen arabada tek kişi seyahat et böle bi politika mı olur ii o zaman zenginler babadan miras kalanlar arabasına binsin memur o su memlektim insanı kalsın garip
evet hayat öyle maalesef. herkesin arabaya binm ihtimali yok maalesef, herkesin zengin olma ihtimali de yok. Şu an bu tartışmayı arabaya kadar getirebilmiş olmak güzel ama gerçekten. bundan belki 50 yıl sonra "oh zengin uçağa binsin istediği yere hemen gitsin gariban da yollarda arabasıyla sürünsün" diye yapacağız belki de.
quote:
İyi güzel hoş yazmışsın ve eğitim düzeyi düşük ülkemizde bu kadar rahat bir hayat sürdürülmesi durumunda başımıza gelebilecekleri yazmışsın. Ama ben de bişeyler ekleyeyim; "Araç fiyatları ucuzlarsa herkes araba alır, altyapısı olmayan ülkemizin yolları çöker, köprü geçilmez..." demişsin ancak politikacılarımızın temelini oluşturan, "zamanı gelince yapılır" mantığı (meali: yollar çökmeden, hırsızlar coşmadan, insanlar ölmeden önce önlem alınmaz, bunlar olunca önlenmeye çalışılır) yolların arabaları taşıyamayacağı kadar araba olunca yol, köprü, demiryolu vs yapımına başlar ve bunlar bitene kadar geçecek yıllar bazında sürede halk dersini alır ve sonunda bi bakmışız avrupadan farkımız kalmamış refah düzeyinde. "Benzin ucuzlar, bakkala bile arabayla giden halk, obez olur, uyuz olur çıkar..." demişsin. Bu biraz toplumların gelenek - görenekleriyle alakalı. Bu gün neden milletimiz hayatını kolaylaştıran ve kısayollar sunan bilgisayar sistemi yerine halen; ben elle yazarım, istemiyorum bilgisayar diyor... "Zaten park yeri bulunmayan ülkemizde araçlar artarsa park yeri artık hiç kalmaz..." demişsin; Başta söylediğim gibi, ancak bu durum gerçekleşince, yani artık hiçbir park yeri kalmayınca; devlet yöneticilerimizin, belediye başkanlarımızın ve tüm yetkililerimizin aklına gelir şehir planlaması yapkmak. Ve bakmışsın sonunda yerleşim merkezleri - iş merkezleri ve endüstri alanları birbirinden ayrılmış. "Araçlar artınca trafik kazaları artar, bayan sürücüler artar, kazalar artar..." demişsin; Bayan sürücüler kısmına cevap vermek bile yersiz de, diğer kısmını şöyle açıklayayım; Ne zamanki yıllık kaza oranları iki - üç misline çıkmaya başlar, o zaman devetimiz ehliyet işlerine sınır getirir, ciddiyet getirir. Hatta bu durumda, ehliyet sahibi olabilmek için iyice süzgeçten geçeceğimiz için araç sahibi olabileceklerin sayısı, paralelinde araç sayısı da azalır... "Çevremiz daha çok kirlenir, ve sonumuz gelir" demişsin, Buna da tek diyeceğim artık zaten sonumuzun geldiğidir. Çünkü artık bence dememiz gereken, önlem alınmazsa insanlığın sonu gelecek değil; "Kendi sonumuzu kendimiz getirdik, bari sonları uzatalım lafı olmalı. Bu gün kutuplarda alınan buz örneklerinden, çıkan C02 oranı 5 yıl öncesinin tam tamına 8-9 katı artmış durumda. 5 yıl önce %2' yken, şu an %16 - 17' lerde. Atmosferimizde bulunan CO2' ise 5 yıl öncesinin tam 15 - 20 katına ulaşmış durumda. Bu, okyanus suyu ısınacak, buzullar artan sıcaklıklar yüzünden eriyecek, hollanda gibi ülkeler su altında kalacak, türkiye gibi ülkeler önce sonuna kadar ısınacak daha sonra adeta bir buzul çağı gibi felaketlerle boğuşacak demek. İnsanların güneşli bir günün ortasında, dakikalar içinde yaşanan 25 - 30 derecelik sıcaklık düşüşleriyle karşılaşacak olması gerek... Yani kısacası "Çevremiz kirlenecek sonumuz yaklaşacak" lafına diyecek bişey bulamıyor ve ekliyorum; sonumuzu zaten sonuna kadar getirdik... (amma uzun yazdım bea. konuyu da baya bi daıtıım ama mazur görün)
ya işte böle arabasını pahalıya alırız bide oyetmez benzinine tonla para veririz.sanki cok zengin bi ülkeyiz bu böle devam eder söyliyim
Avrupa'da Norveç'le birlikte en pahalı benzin bizde.Benzinin vergisiz hali 86 ykr.Binen vergilerle en az 2-3 milyonu buluyor.Avrupa'da en çok vergi veren millet biziz.En çok ÖTV yine biz de.Misal Megane'nin vergisiz çıplak hali 24 milyar.O vergilerle beraber 45-50 milyarı buluyor.
Arabayı ucuza alsak bile benzinine para yetiştiremeyiz onada deli gibi vergi var birde bi yere gezemeyizde köprü oldu 4 ytl
Sadece ABD'de araba ucuz. Bir arkadaşım Almanya'ya gidiyordu. Oradan vito alacaktı sonra bakti ki türkiye'de daha ucuz buradan aldı gitti. Fazla heveslenmeyin orada da acısını başka yerlerden çıkartıyorlar.
Aslında Olaya Sadece Araba Fiyatı Olarak bakmamak gerekiyor ...
Mesela :
Ortalama Memur maaşı (Üni Mezunu) : Türkiyede 1300 YTL Almanyada : 2300€ Maaş ile alınan benzin Lt olarak ortalama 480 lt 2700 !! Lt .. Focus için ortalama çalışması gereken saat yaklaşık 6500saat- yaklaşık : 1650 saat
yani demek istediğim ne yazıkki sadece arabayı pahalıya almıyoruz daha çok çalışıyor daha zor şartlarda çalışıyor ve zorlukla alabildigimiz araba ile daha az gezebiliyoruz ....
vatan sana canım feda ...
Bu kaçıncı başlık arkadaşlar..
Maalesef oto konusunda her zaman en yüksek vergilendirmelerden biri ülkemizde uygulanıyor..
Bi çare varmı bilmem ama yine satışlar tıkırında olmalı ki vergi indirimine gidilmiyor..
ŞİMDİ KARŞILAŞTIRMA YAPTIĞINIZ ÜLKELERE BAKIN ADAMLARIN DAHA 1.DÜNYA SAVAŞINDA UÇAK GEMİLERİ VAR.1900 BAŞLARINDA ARABA ÜRETMEYE BAŞLAMIŞLAR,SANAYİİ DEVRİMİ YAPMIŞLAR. SEN BOLU TÜNELİNİ BİLE ANCAK AÇABİLMİŞİN,HIZLI TREN PROJESİNE YENİ BAŞLAMIŞSIN.YANİ BUNLARA BAŞLANDIDA ŞİMDİ KONUŞABİLİYORUZ.ŞU SON 3-4 SENEDİR REFAH SEVİYESİ ARTTI DA BİÇOK KİŞİ ARABA ALABİLİYO.BİRAZ SABREDECEKSİNİZ BUNCA YIL ÇİVİ ÇAKILMAMIŞ HERŞEY 3-4 YILDA BİRDEN OLMAZ.AÇIĞI KAPATMAK BU ŞEKİLDE GİDERSEK Bİ 8-10 YIL SÜRER AMA BU ŞEKİLDE GİDERSE AMA ESKİLERE DÖNÜLÜRSE SİZ BIRAKIN FİYAT FARKLARINI PALİO BİLE ALAMAZSINIZ. GEÇİŞ DÖNEMİNDE BUNLAR OLACAK.BİRDE BİZİM MİLLETİMİZ KÜLTÜR SEVİYESİNİ YÜKSELTEMEDİ.TARTIŞILAN KONUYA BAK FOCUS ST.DEMEKKİ REFAH SEVİYESİ ARTMIŞ ÖNCEDEN ŞAHİN FİYATLARI ŞİMDİ FOCUS DA DİİL FOCUS ST FİYATI,4X4 FİYATINA BAKILIYO.
BUNU TARTIŞIRKEN PETROLDE %90 DIŞARIYA BAĞIMLI OLDUĞUMUZU,BÜYÜK HACİMLİ SPOR MOTORLARIN ÇOK YAKIT TÜKETTİĞİNİ BUNUN DIŞA BORCU ARTIRDIĞINI... BENCEDE ÇALIŞ KAZAN,SANKİ BÜTÜN AVRUPA BÜYÜK HACİMLİ YÜKSEK VERGİLİ ARAÇLARA BİNEBİLİYO.FİLİMLERDE İZLEYİN VEYA AVRUPANIN HABER BÜLTENLERİNDE HEP KÜÇÜK SINIF ARAÇLAR.ADAMLARDA ENÇOK 1000,1200,1600 MOTORLAR SATILIYO. BİRTEK AMERİKA DA BENZİN UCUZ ONUNDA NASIL UCUZ OLDUĞUNU GÖRÜYOSUNUZ.bİRDE AMERİKA DA SAĞ KALIRSANIZ BÖÖLE ARAÇLARA BİNEBİLİRSİNİZ.BENCE TARTIŞMA NİYE SYMBOLÜN 1.2 16V İ ÜLKEMİZDE YOK OLMALIYDI.
DOSTUM SENİN DEMEK İSTEDİKLERİN ZATEN 3-4 SENEDİR REFAH DÜZEYİMİZ ARTTININ ALTINDA SAKLI......SÖYLERMİSİN KİMİN REFAH DURUMU ARTTI BELKİ SENİN ARTTI AMA YA DİĞERLERİNİN ARTTIMI.?BURADA HÜKÜMETLERİ ELEŞTİRMİYORUZ AMA REFAH DÜZEYİMİZİN ARTTIĞI SAFSATALARADA NE SEN NEDE BAŞKA KİMSE BENİ İNANDIRABİLİR.KUSURA BAKMA DOSTUM...HEM HERŞEYİN PAHALISINI ALIYORUZ CANIM ÜLKEMİZDE ,HEM VERGİLER CAN YAKIYOR OTOLARDA ,MİLLETE % 5 ZAM NEYMİŞ TEFE-TÜFE.MİLLET BEYAZ EŞYA İLEMİ KARNINI DOYORUYOR.ZAMLAR ONLARA GÖRE YAPILIYOR.AMA TEMEL GIDA MADDELERİNDEN ÖZELLİKLE YUMURTAYA %65 ZAM GELİYOR(YANLIZ BİR ÖRNEK)ONDAN SONRA ÇALIŞIN KAZANIN DİYEDE UKALALIK YAPILIYOR.BİRİSİDE KALKMIŞ TİCARETLE UĞRAŞ KAFANIZI ÇALIŞTIRIN DİYOR.SANKİ BİZ BİLMİYORUZ BUNLARI!!!DOSTUM BİR GERÇEK VAR KABUL ET ,ETME BİZ ÜLKEMİZDE BAZI DURUMLARDAN DOLAYI (BİLEN BİLİR SİYASET YAPMAYALIM)HERŞEYİN PAHALISINA SAHİP OLUYORUZ.SONUÇ OLARAK KAZIKLANIYORUZ.SONRADA BOŞ BOŞ MUHABBET YAPIYORUZ.(KENDİMİDE DAHİL EDİYORUM)YA KONUŞMAYAYIM DİYORUM BÖYLE TAHRİKLERDEDE HEMEN GAZA GELİYORUM.HA BİDE DEVİR DEĞİŞTİ DEMİŞSİNKİ ŞAHİNLERİ BRODVEYLERİ BIRAKTIK ŞİMDİ 4X4 LERDEN BAHSEDİYORUZ FOCUS ST'DEN BAHSEDİYORUZ. DEMİŞSİN GÜZEL REFAH DÜZEYİ YÜKSEK ARKADAŞIM.TABİ AMA YANLIZ BAHSEDİYORUZ FARK ORADA.ESKİDEN SAHİP OLUNURKEN ŞİMDİ YANLIZ BAHSEDİYORUZ....HAYIRLI FORUMLAR KALIN SAĞLICAKLA....