Şimdi Ara

ŞU FOCUS'LARIN FİYATINA BAKIN YA...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ASLINDA ÖRNEK OLARAK BAŞKA BİR ARAÇTA VEREBİLİRDİM ASIL AMACIM ÜLKEMİZDEKİ OTO PİYSASININ NEKADARDA ACIMASIZ OLDUĞUNU GÖSTERMEK..16.000-17.000 EURO ÖDEYEREK BİR FORD FOCUS ST SAHİBİ OLMAK AVRUPADA MÜMKÜNKEN ÜLKEMİZDE BU ZEVKİ TATMAK İÇİN 36.000 EURO BAYILMANIZ GEREKİYOR.....
    YA ARKADAŞLAR BU DÜZEN NE KADAR DAHA BÖYLE GİDECEK NE KADAR DAHA SOYULACAĞIZ ŞU ARAÇLARIN FİYATLARINA BAKINCA AĞLAYASI GELİYOR İNSANIN....

http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://thumbs.ebaystatic.com/pict/1300330393416464_0.jpg&imgrefurl=http://motors.search.ebay.co.uk/focus_Ford_W0QQfsooZ2QQfsopZ3QQsacatZ9844&h=48&w=64&sz=2&hl=tr&start=18&tbnid=ft8v01IoHFEcdM:&tbnh=48&tbnw=64&prev=/images%3Fq%3DFORD%2Bfocus%2Bst%2BBLACK%26svnum%3D10%26hl%3Dtr

• amerikada sorentolar 19000 dolar

yine siyaset konuşacam kendimi zor tutuyorum.
  • amerikada arabalar hem ucuz hemde benzinleri bu amerikalılar daha ne ister ki
  • Bu ne be 35-40 milyara ST

biz yaşamayalım abi
  • 1 km lik köprüye 4 ytl
    3 km lik tünele 4 ytl verilen bir ülkede yaşadığımızı unutmayalım arkadaşlar.
  • şaşılacak bir şey yokbiz kaç yıldır bu kazığı yiyoruz ( aslında kazık demekde doğru olmaz kendimize ait bir markamız olmadığından gereğinden falza veriyoruz bir arabaya )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • focusla bitse iyi daha ne markalar ne modeller var trde fiyati 2 kattan fazla olan
  • İki katı fiyat vermek koyuyoda...
    asıl benzine kat kat vergi vermek dahada koyuyor
  • şaşılacak bir şey yokbiz kaç yıldır bu kazığı yiyoruz ( aslında kazık demekde doğru olmaz kendimize ait bir markamız olmadığından gereğinden falza veriyoruz bir arabaya )
  • Kazık mazık yok beyler

Kimi ülkede sigorta pahalı imi ülkede yıllık wergi pahalı

Kısacası her ülkede lüks araca binmek zor

Kaldıki türkiye refeaha kavussa bile bu wergiler korunmalı yada arttırılmalı

Çunki farkedicek hiç bir şey yok görmemiş milletiz gine görmemiş olucak

Wergi sıfır olsun ne olcak

6:30 80 milyar ama yıllık wergisi 10 milyar bunuda düşürsün devlet diceksiniz

Yani bu tamamiyle referansınıza bağlı

ABD dedki adamda topic acıp işçilik çok pahalı egzostumu 3 saatte taktırdım saatıne 100 doalr werdim die topic açmıyor

Kısacası her ülkenin sorunları war kimse pamuk helva değil

Kısacası KURALLAR bellı cok calısın alırsınız

• nasıl kazık mazık yok.resmen kazık bunun başka izahı yok.amerika örneği veya başka ülke örneği yanlış.çalışın kazanın demişsin senin maaş iyi qaliba veya fabrikatör çocuğu olabilirsin.ALLAH'IN İŞİ KİMSE KARIŞAMAZ.ama ülkenin %70'i asgari ücret alıyor dostum asgari ücretle bırakın araç almayı geçinemiyorsun.ondan sonra çalışın alırsınız diyerek dalga geçmek haksızlık.en çok çalışıp en az kazanan milletler arasındayız.bize amerikadan örnek vermişsin orda insanların nekadar kazandığını unutmuşsun galiba.
    dostum açtığın konu için teşekkür ederiz kusura bakma konuyu dağıtmak değildi amacım ama çalışın alın sözü benim biraz ağrıma gitti...yaşım 35 yüksek okul mezunuyum 17 seneden beri çalışıyorum .ama maalesef türkiye şartlarında bu bile yetmiyor.yine şükürler olsun bi işmiz var...
  • yazık araçta kazık yiyoruz benzinde cifte kazık cep telefonuyla konuş gine kazık yazık bu ülkemin insanına herşey kazık
  • golf gtı avrupada türk lirası ile 34.000 ytl iken ülkemizde 68.000 ytl olmasının savunulacak hangi yanı olabilir ya...bu resmen soygundur ya soyguuunnnnnn....
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkan_kolay

golf gtı avrupada türk lirası ile 34.000 ytl iken ülkemizde 68.000 ytl olmasının savunulacak hangi yanı olabilir ya...bu resmen soygundur ya soyguuunnnnnn....

Bir örnek ekleyeyim.

Amerika'dan
    VW Passat 3.6 L (280 HP) : 30.180 USD (yaklaşık 41.500 YTL)
    VW Passat 2.0 TSI (200 HP) 23.180 USD (yaklaşık 31.900 YTL)

gelelim Türkiye'ye

VW Passat 2.0 TSI : 89.540 YTL (NEREDEYSE 3 KATI)

Amerika insanların gelir düzeyleri yüksek olmasına rağmen otomobil fiyatları çok uygun. Ama bunun yanında sigortaya ve bakım masrafları buraya göre çok yüksek.
  • işte bu ya 3.6 passat bile kaç para ya baksanıza bizde olsa bu araç 100.000ytl den aşağa olmaz...

quote:

Orjinalden alıntı: bal974

quote:

Orjinalden alıntı: volkan_kolay

golf gtı avrupada türk lirası ile 34.000 ytl iken ülkemizde 68.000 ytl olmasının savunulacak hangi yanı olabilir ya...bu resmen soygundur ya soyguuunnnnnn....

Bir örnek ekleyeyim.

Amerika'dan
    VW Passat 3.6 L (280 HP) : 30.180 USD (yaklaşık 41.500 YTL)
    VW Passat 2.0 TSI (200 HP) 23.180 USD (yaklaşık 31.900 YTL)

gelelim Türkiye'ye

VW Passat 2.0 TSI : 89.540 YTL (NEREDEYSE 3 KATI)

Amerika insanların gelir düzeyleri yüksek olmasına rağmen otomobil fiyatları çok uygun. Ama bunun yanında sigortaya ve bakım masrafları buraya göre çok yüksek.

• BENİM TAKILDIĞIM ŞEY BİR ARKADAŞ ÇALIŞIN KAZANIN ALIN DEMİŞ.BUKADAR YANLIŞ KELİMELER HOŞ OLMUYOR.BİZ ÇALIŞMAYIDA BİLİYORUZ ENGÜZEL ARAÇ ALMASINIDA AMA NE YAPALIM BÖYLE TÜRKİYE ŞARTLARI,KENDİNİ BİLMEZ SÖZLER TAHRİK EDİYOR İNSANI.YANLIŞIM VARSA SÖYLEYİN SANA KATILMIYORUZ DİYEDE BENDE ÖZÜR DİLEMESİNİ BİLİRİM.DOSTLARIM BU ÜLKEDE YA BABAN ,ANNEN ZENGİN OLACAK.VEYA DEDENDEN MİRAS KALACAK ,YADA ŞANS OYUNLARINDAN YÜZÜN GÜLECEK.BAŞKA BİR ŞEY MİLLETİN HAKKINI YERSEN OZAMAN BU DEDİKLERİN GERÇEK OLUR.YOKSA EN KRALIMIZ NEKADAR MAAŞ ALIYORUZ ?NASIL BUNLARA SAHİP OLALIM.
  • tabi ki amerika'da petrol ucuz olacak. Adamlar petrol için taaaa nerelerden Ortadoğu'ya geldiler ekonomileri zaten petrole dayalı. Onlar o kadar uzaktan yanıbaşımıza petrol için gelirken biz daha kendi ülkemizdekileri çıkarmaya cesaret edemiyoruz. Bi şeylerin olmasını istiyosanız karşılığında da bi bedel ödemek zorundasınız. Kaçınız petrol için insanları öldürebilir veya petrol uğruna bi ülkeye savaş açıp ölebilir? Herkes hak ettiği gibi yaşıyor.
  • ben bu söylediklerini anlayamadım şimdi biz petrol için adammı öldürmemiz lazım hakkettiğimiz gibi yaşamak için veya ülkemi işgal etmemiz lazım belki ben yanlış anlamış olabilirim lütfen biraz daha açarmısın söylemek istediklerini.
    quote:

Orjinalden alıntı: kubilay84

tabi ki amerika'da petrol ucuz olacak. Adamlar petrol için taaaa nerelerden Ortadoğu'ya geldiler ekonomileri zaten petrole dayalı. Onlar o kadar uzaktan yanıbaşımıza petrol için gelirken biz daha kendi ülkemizdekileri çıkarmaya cesaret edemiyoruz. Bi şeylerin olmasını istiyosanız karşılığında da bi bedel ödemek zorundasınız. Kaçınız petrol için insanları öldürebilir veya petrol uğruna bi ülkeye savaş açıp ölebilir? Herkes hak ettiği gibi yaşıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.