Şimdi Ara

Şu iki kitabı öneriyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Tarih ve siyaset alanında biraz bilgi edinmek istiyorum. Tarih olarak başlayacağım (yakın tarih, Osmanlı veya öncesi değil)

Özelikle günümüz ve geleceğe ışık tutabilecek kitaplar bakıyorum. Siyasi ve ideolojilerle de ilgileniyorum.

Tabi ilk önce doğal olarak Atatürk ile başlamak isterim. Bunun içinde en iyi kaynaklardan biri Ortaylı hocamız diye düşünüyorum (Özdil gibi siyaset ile beslenen istemiyorum, seveni vardır kusura bakmasın)

Kitap 1

Gazi Mustafa Kemal Atatürk - İlber Ortaylı / Kronik Kitap

Kitap 2

Suyu Arayan Adam - Şevket Süreyya Aydemir / Remzi Kitabevi

• Özdil'i ben de sevmem. Zaten kitabında gerçek dışı şeyler var. Okumamak daha iyi olur.

İlber Ortaylı'nın kitabını okumadım.

Şevket Süreyya Aydemir ise, "Suyu Arayan Adam"da kendi hayat hikâyesini anlatıyor. Doğrudan Atatürk ile ilgisi yok. Tabii kendisinin ilginç bir yaşamı var. Önce Turancı, sonra komünist, sonra da Kemalist olmuş; savaşlarda çarpışmış, öğretmenlik yapmış, çok yerler gezip görmüş biri. Tavsiye ederim o kitabı.

Atatürk kitapları için tavsiyem:
    1. Şevket Süreyya Aydemir - Tek Adam (3 cilttir.)
    2. Falih Rıfkı Atay - Çankaya
    3. Falih Rıfkı Atay - Mustafa Kemal'in Mütareke Defteri
    4. Falih Rıfkı Atay - Atatürkçülük Nedir?
  • Belki de Atatürk ile ilgili en önemli, en müstesna fakat aynı zamanda en çok göz ardı edilen kitap: Nutuk...

Kesinlikle Nutuk'u okuyun eğer okumadıysanız. Bunu söylüyorum, çünkü çoğu kişi gerçekten Nutuk'u göz ardı ediyor ve okumuyor. Eski dile çok hakim değilseniz biraz debelenirsiniz başlarda ancak zamanla alışırsınız. Sadeleştirilmiş saçma sapan basımlarını almayın. Orijinal metin Nutuk'u edinin mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-389755DF6 -- 23 Aralık 2018; 0:49:6 >
  • İlber Ortaylı'nın kitabında özgün yeni bir şey yok. bilinen klasik tarih tezlerine kişisel görüşlerini de eklemiş. Diğer kitap her ne kadar doğrudan Atatürk'ü anlatmasa da zamanına göre daha özgün bir eser.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En son hangi kitabı okudunuz?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.