Geçen pazar günü bir arkadaşım şirketlerinin ispanyadaki ihalesini halletmek için barcelona'ya gitmişti. Çarşamba günü akşam üzeri dönecekti hatta benden rica etmişti onu eve bırakmamı. Neyse karşı firmadaki adamlar ona jest olsun diye salı gününde oynanan barcelona-arsenal maçına bilet ayarlamışlar. Benim arkadaş akşam onu eve bırakırken bana maçı öyle bir anlattıyordu ki ballandıra ballandıra bitiremedi. Yanlış anlamayın arkadasşım oynanan futboldan değil, oradaki modernliği anlatıyordu bana anlattıklarından en çok ilgimi çekenler: bana dedi "iso maç bitti taraftarlar çabucacık dağıldı bu nasıl iştir anlamadım, bu adamlar ne yapıyorda bu stadların çıkışını,trafiğini bozmadan herkesi eve yolluyorlar." birde binlerce barça taraftarı içinde 10-15 gruplu arsenalliler görmüş hepsi kendi tezahüratını yapıyormuş barça gol yiyince arsenalliler rahatça sevinebiliyormuş..bende green street holligans filminden ingiliz taraftarlarını çok kavgacı sanıyordum halbuki değilmiş en azından bu maçta.. ..bu akşam aklıma takıldıda anlatasım geldi.. tabii bizim bu medeni seviye çıkmamız zor sizce türkiyede olan bu holiganlığı engellemenin bir çözümü yok mu? varsa neden uygulanmıyor? ben yiğenlerimle bir derbiye veya bir maça gidemeyecekmiyim...
Türkiyedeki gibi bir provakatör yeter.İnsanların yurttaşını düşman bellemesine .
senin benim bilmediğimiz kaç tane provakatör çıkmıştırda hemen indirmişlerdir aşağıya.