Şimdi Ara

Şu kadın erkek cinsiyet eşitliği diye bağıran kadınlar neden askerliği savunmaz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
3.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sadece askerlik değil ki, babamı 18 ekim 2015 de kaybettim. Kendisi askerdi, ablam ömrü boyunca(evlenmediği sürece) babamın maaşını alabiliyor ama ben alamıyorum. Neden ben eşşek miyim ? Bende hiç çalışmadan evimde oturarak para kazanmak isterim, kim istemez ki ? Yada nafaka. Bir kadın neden bir erkeğe nafaka vermiyor ? Böyle söyleyince “ama o erkek, çalışıp kendine bakar” deniyor. Hani nerde eşitlik ? Kimse kusura bakmasın hak-hukuk bakımından kadınlar daha üstün. Toplum algısından bahsetmeyin bana! Benim bahsettiğim devletin verdiği haklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 30 Nisan 2020; 20:37:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence ülkemiz vatandaşı olup cinsiyeti kadın olanların da askerlik yapması çok gereklidir,elzemdir.kendi özel birliklerinde ve harici görev yerlerinde (erkek askerlerden ayrı olarak) min. 3 ay zorunlu askerlik hizmeti olmalıdır.

çok değil 100 yıl evvel kurtuluş mücadelemizi,ülkemizin şuanki refah ve ferahlığını ve özgürlüğünü çok çok çok daha iyi anlamak ve kavrayabilmek için askerlik hizmeti bence şarttır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soporo

Sadece askerlik değil ki, babamı 18 ekim 2015 de kaybettim. Kendisi askerdi, ablam ömrü boyunca(evlenmediği sürece) babamın maaşını alabiliyor ama ben alamıyorum. Neden ben eşşek miyim ? Bende hiç çalışmadan evimde oturarak para kazanmak isterim, kim istemez ki ? Yada nafaka. Bir kadın neden bir erkeğe nafaka vermiyor ? Böyle söyleyince “ama o erkek, çalışıp kendine bakar” deniyor. Hani nerde eşitlik ? Kimse kusura bakmasın hak-hukuk bakımından kadınlar daha üstün. Toplum algısından bahsetmeyin bana! Benim bahsettiğim devletin verdiği haklar.
    O maaş işine benim de çok canım sıkılıyor. Düşünsene sırf dünyaya o şekilde geldiğin için böyle bir ayrıcalık...

• Kadınlara verilen ayrıcalıklar kadınların kendilerini geliştirmelerine engel oluyor. Hak ve özgürlükler anlamında erkeklerle eşit hale gelmeleri gereklidir. O zaman ben de feminist olup kadın haklarını savunurum ama şu halde; askere gitme üniden sonra hop işe başla, canının sıkana şap iftira hop hapse attır, erkeği aldat sonra bir de nafaka al.. işe alımlarda kadınlara kota verilsin? sırf erkeksin diye işe alınma, işe girince en iğrenç en kötü en zor işleri erkekler yapsın kadınlar kebap işlerde takılsın. Kimse kusura bakmasın kadınlar hariçten gazel okumaktan vazgeçsin yok ataerkil toplummuş yok erkek önemliymiş. o toplum kalmadı kardeşim bitti. şimdi herkes anasının gözü. velhasılı kelam kadınlar kötüyü örnek gösterip daha fazla hak peşine düşmüşler ama elde ettikleri haklar yüzünden erkekler mağdur durumdadır, işin aslı da budur. bakın kadın askere gitse erkek askere gitse yeterince kadın subay olmasa bu tartışılır kadınları savunuruz. kadın nafaka alsa erkek nafaka alsa kadın az alsa bunu da tartışırız. kadına maaş bağlandığı gibi bekar erkeğe de vefat eden babanın maaşı geçse kadına az geçse ama, evet bunu da tartışırız ama şu an olmayan şeyleri tartışıyoruz.ataerkil diyosun fiiliyatta kadınları kimse durduramaz geçti o devirler. başka ne argümanları var bilmiyorum kadına fiske vur polis gelip müdahil oluyor erkek ölse dönüp yüzüne bakan yok. bu ülkede şartlar değişti ve erkekler mağdur ediliyor. kadınlarsa beleşçilikte yeni zirveler arama peşindeler. aşırı menfaatçiler ve fırsatçılar. erkelerle bire bir aynılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çünkü Onlar instagramdan terhis olcak abisi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kim diyor eşit diye ?
    pozitif ayrımcılıkları var kardeşim ,hemde beyanları bile yeterli görülüyor (şahit şu bu falan gerekmiyor)

gerçi eşitlikten kasıt her konuda birebir anlamı taşımıyordu ama şimdi hiç taşımıyor
  • lan işinize gelince askerlik profesyonel olsun diyorsunuz. eğitimli, fiziken güçlü subaylar olsun. işinize gelmeyince kadınlar neden asker olmuyor. kadın ve askerlik he?
  • Bir de şey var erkeksen 25 yaşında babadan sigorta olarak ayrılırsın ve sağlık dahil herşeye ücret ödersin ama kadınsan evlenene kadar babana evlendikten sonra kocana bağlısın hiçbir şekilde sigortaya para ödemene gerek yok mis gibi hayat valla daha ne ister ki bir kadın...

• RevengeRain kullanıcısına yanıt
    Zorunlu askerlik kesinlikle devam etmeli.bilmiyorum askerlik yaptınız mı
    Askeriye kırsaldan, taşradan gelen insanlar için eğitim yuvasıdır.barzoların adam edildiği yerdir. "her ne kadar son zamanlarında işlevini kaybetse de" bizim toplumun temel direklerindendir

• "Askerlik yapmam" diyen bir hatunla karşılaşmadım. Ben de askerlikte bu memlekete zerre katkım olmayan, mal mal işler yaptım. Çağırırsanız onlar da yapar.

Ama, askerlik yapmış biri olarak rahatça söyleyebilirim: bence gerek yok.

- 5 ay askerlik yaptım. 3 el ateş ettim. Tahmin edersiniz ki, atış becerilerim hala 9 yaşındaki bir yurdum karadenizlisinden kötü.
    - Askerlik boyunca, normal hayatta yaptığımdan daha fazla idman, spor, vs. yapmadım.
    - Eski eğitim sisteminde okudum. Sağa dön, sola dön, tek kol aralığı hizeye gel, sola çark, sağa çark falan zaten biliyordum. Bir tek doğru şekilde tekmil verme ve selam vermeyi öğrendim diyebilirim.

Dolayısı ile, askerlik sadece bir deneyimdi benim için:
    1) Öncelikle TSK'nın nasıl bir israf ve verimsizlik abidesi olduğunu zaten biliyordum, gözümle görmüş oldum.
    2) Kısa dönem askerler (üniversite mezunları), düşündüğümden çok daha kötü, uzun dönem askerler (lise/ortaokul mezunları) düşündüğümden çok daha iyi çıktı. İnsanlara karşı olan bakış açımı oldukça değiştirdi askerlik... Kısa dönemin kaldığı koğuş katındaki tuvalet, 4'üncü katta olmasına rağmen, tuvalete atılan taştan tıkanabiliyorsa, daha da bir şey dememe gerek yok.

Askerliğe karşı değilim. Memleketin gerçeklerini, TSK'nın gerçeklerini görmek için muazzam bir fırsat. Askerliğe dair neredeyse hiçbir şey öğretmiyor; ama insanı olgunlaştırıyor. Hayatınızda görmediğiniz, bir daha görmeyeceğiniz insanlarla birlikte yaşıyorsunuz. Onlarla bir çok bilgi, deneyim, hikaye paylaşıyorsunuz. Bunun insana bir katkısı olduğu bariz.

---------------------------------

"Kadınlar da askerlik yaparsa, kadın koğuşları veya kışlalarında ortam iğrenç olur. Paçoz kadın hiç çekilmez!" diyen hatunla karşılaştım. Her sosyo-kültürel seviyeden 10 koğuş kadını bir binaya tıkarsan gerçekten enteresan görüntüler oluşabilir. Ancak, belli bir görgü-bilgiya sahip olmayan kadınlar için bir hijyen eğitimi fırsatı olabilir. Kalan da, bu tarz kadınlar öğrenene kadar zulüm çeker. Olabilir.

--------------------------------

Benim yaklaşımım şu: Askerliği niye bu kadar büyütüyorsunuz? Askerlikte çok mu şey yaptınız? Helikopterden helikoptere mi atladınız? Çok çok azımız terör bölgesinde askerlik yaptı. Ki zaten 1-3 aylık eğitimle normalde sivil olan bir genci terör bölgesine askeri kıyafet ve silahla yollayan zihniyet o çocukların asıl katili idi... 10 yıldır dağda maymun olmuş teröristin karşına bu gençleri yıllar boyunca çıkaranlar her kimse, onlar katildi.

Askerlik hizmetine Türkiye'in hala ihtiyacı var mı bilmiyorum. Bu işin ana mantığı, bir savaş durumunda askerlik yapmaya müsait, temel eğitimini almış milyonlara anında sahip olmak değil mi? Bu hala bir ihtiyaç ise, eyvallah. Askerlik yapalım. Hatta, dediğin doğru. Kadınlar da yapsın. Bir Türk kadınının askerlikten kaçacağını hiç mi hiç sanmıyorum. Ek olarak, eşitlikten yana olan bizlerin işine bile gelir. "Askerlik yapmayan kadına erkek mi verilir?" "Askerliğini yapsın, öyle evlendirelim" falan derken belki çocuk gelin, erken yaşta evlenme gibi sorunların da bir nebze önüne geçeriz. Çünkü 14-15 yaşında evlendirilse bile, 19'una geldiğinde askere alırlar. Çocuklarına da babası, dedesi, nenesi bakar artık. Bu tarz olaylar da ailede bir-iki kere yaşanırsa, askerlik yapmayan kızı evlendirmezler abi. Sen rahat. Ben rahat.

Kadınlara askerlik uygulamasında eşitlikten yana modernistlerden ziyade, yobazlardan gürültülü bir muhalefet ile karşılaşırsınız. O yüzden "gadın erkek eşit değildir" savını savunan tipler bence bu toplara çıkmasın.

Askerliğin ana hedefi hazır kıta yaratmak ise, yoğun bir program içinde ver abi 3 ayda eğitimi. Kaldır uzun dönem, kısa dönem, asteğmen muhabbetini. Hepimize 3 ay askerlik ver. Silah karşıtı, pasifistleri de unutma. "6 ay kamu hizmeti veya 3 ay askerlik" opsiyonu ver. Kadınlara da koy. İsteyen 6 ay kamu hizmeti yapsın. İSteyen 3 ay askerlik yapsın.

Ne oldu? Yemedi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 13 Mart 2019; 10:48:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

"Askerlik yapmam" diyen bir hatunla karşılaşmadım. Ben de askerlikte bu memlekete zerre katkım olmayan, mal mal işler yaptım. Çağırırsanız onlar da yapar.

Ama, askerlik yapmış biri olarak rahatça söyleyebilirim: bence gerek yok.

- 5 ay askerlik yaptım. 3 el ateş ettim. Tahmin edersiniz ki, atış becerilerim hala 9 yaşındaki bir yurdum karadenizlisinden kötü.
    - Askerlik boyunca, normal hayatta yaptığımdan daha fazla idman, spor, vs. yapmadım.
    - Eski eğitim sisteminde okudum. Sağa dön, sola dön, tek kol aralığı hizeye gel, sola çark, sağa çark falan zaten biliyordum. Bir tek doğru şekilde tekmil verme ve selam vermeyi öğrendim diyebilirim.

Dolayısı ile, askerlik sadece bir deneyimdi benim için:
    1) Öncelikle TSK'nın nasıl bir israf ve verimsizlik abidesi olduğunu zaten biliyordum, gözümle görmüş oldum.
    2) Kısa dönem askerler (üniversite mezunları), düşündüğümden çok daha kötü, uzun dönem askerler (lise/ortaokul mezunları) düşündüğümden çok daha iyi çıktı. İnsanlara karşı olan bakış açımı oldukça değiştirdi askerlik... Kısa dönemin kaldığı koğuş katındaki tuvalet, 4'üncü katta olmasına rağmen, tuvalete atılan taştan tıkanabiliyorsa, daha da bir şey dememe gerek yok.

Askerliğe karşı değilim. Memleketin gerçeklerini, TSK'nın gerçeklerini görmek için muazzam bir fırsat. Askerliğe dair neredeyse hiçbir şey öğretmiyor; ama insanı olgunlaştırıyor. Hayatınızda görmediğiniz, bir daha görmeyeceğiniz insanlarla birlikte yaşıyorsunuz. Onlarla bir çok bilgi, deneyim, hikaye paylaşıyorsunuz. Bunun insana bir katkısı olduğu bariz.

---------------------------------

"Kadınlar da askerlik yaparsa, kadın koğuşları veya kışlalarında ortam iğrenç olur. Paçoz kadın hiç çekilmez!" diyen hatunla karşılaştım. Her sosyo-kültürel seviyeden 10 koğuş kadını bir binaya tıkarsan gerçekten enteresan görüntüler oluşabilir. Ancak, belli bir görgü-bilgiya sahip olmayan kadınlar için bir hijyen eğitimi fırsatı olabilir. Kalan da, bu tarz kadınlar öğrenene kadar zulüm çeker. Olabilir.

--------------------------------

Benim yaklaşımım şu: Askerliği niye bu kadar büyütüyorsunuz? Askerlikte çok mu şey yaptınız? Helikopterden helikoptere mi atladınız? Çok çok azımız terör bölgesinde askerlik yaptı. Ki zaten 1-3 aylık eğitimle normalde sivil olan bir genci terör bölgesine askeri kıyafet ve silahla yollayan zihniyet o çocukların asıl katili idi... 10 yıldır dağda maymun olmuş teröristin karşına bu gençleri yıllar boyunca çıkaranlar her kimse, onlar katildi.

Askerlik hizmetine Türkiye'in hala ihtiyacı var mı bilmiyorum. Bu işin ana mantığı, bir savaş durumunda askerlik yapmaya müsait, temel eğitimini almış milyonlara anında sahip olmak değil mi? Bu hala bir ihtiyaç ise, eyvallah. Askerlik yapalım. Hatta, dediğin doğru. Kadınlar da yapsın. Bir Türk kadınının askerlikten kaçacağını hiç mi hiç sanmıyorum. Ek olarak, eşitlikten yana olan bizlerin işine bile gelir. "Askerlik yapmayan kadına erkek mi verilir?" "Askerliğini yapsın, öyle evlendirelim" falan derken belki çocuk gelin, erken yaşta evlenme gibi sorunların da bir nebze önüne geçeriz. Çünkü 14-15 yaşında evlendirilse bile, 19'una geldiğinde askere alırlar. Çocuklarına da babası, dedesi, nenesi bakar artık. Bu tarz olaylar da ailede bir-iki kere yaşanırsa, askerlik yapmayan kızı evlendirmezler abi. Sen rahat. Ben rahat.

Kadınlara askerlik uygulamasında eşitlikten yana modernistlerden ziyade, yobazlardan gürültülü bir muhalefet ile karşılaşırsınız. O yüzden "gadın erkek eşit değildir" savını savunan tipler bence bu toplara çıkmasın.

Askerliğin ana hedefi hazır kıta yaratmak ise, yoğun bir program içinde ver abi 3 ayda eğitimi. Kaldır uzun dönem, kısa dönem, asteğmen muhabbetini. Hepimize 3 ay askerlik ver. Silah karşıtı, pasifistleri de unutma. "6 ay kamu hizmeti veya 3 ay askerlik" opsiyonu ver. Kadınlara da koy. İsteyen 6 ay kamu hizmeti yapsın. İSteyen 3 ay askerlik yapsın.

Ne oldu? Yemedi mi?
    Hocam saab uçakları ve arabaları hakkında bilgi alabileceğim bildiğiniz kaliteli belgesel veya yazılar var mı? Gripen uçağı belgeseli izledim çok hoşuma gitti keşke çift motorlu ve radara yakalanmayan da yapsalardı mükemmel olurdu o zaman F35 olmazsa kesinlikle gripen almalıyız.

• Bir de olimpiyatlarda ve spor musabakalarda erkek kadın karışık yarışmalı, yoksa eşitliğin bir anlamı yok.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Her askere giden komando olacak diye bir kaide yok. Savaş halinde herkesin eline silah vermeyecekler, bunun geri hizmeti de var.

Yarın bir gün savaş çıktığında içine gireceğiniz ortama yabancı kalmayın diye askerlik var.

Daha önce hiç kamuflaj giymemiş, ayağına bot geçirmemiş, elinde silah tutmamış, emir komuta zincirine girmemiş, aynı anda yirmi kişiyle tıraş olmamış, kirli tabldotlardan sevmediği yemekleri yememiş, iki saat buz gibi havada ayakta dikilmemiş, beş dakikada duş almaya çalışmamış (say say bitmez) adamı "savaş halinde" bu ortama sokarsan kafayı yer.

Sana sadece duygusal yoğunluğun olmadığı (savaşta değilsin çünkü) ana hatlarıyla bir askerlik deneyimi yaşatıyorlar. Bu kadar basit.
  • kadın/erkek olarak ayırım yapmam,bunları yapanlar genelde kadınlardır. bunu savunan kadınların %90 ı kendilerine pozitif ayrımcılık yapılmasını isterler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Namütenahi.

Her askere giden komando olacak diye bir kaide yok. Savaş halinde herkesin eline silah vermeyecekler, bunun geri hizmeti de var.

Yarın bir gün savaş çıktığında içine gireceğiniz ortama yabancı kalmayın diye askerlik var.

Daha önce hiç kamuflaj giymemiş, ayağına bot geçirmemiş, elinde silah tutmamış, emir komuta zincirine girmemiş, aynı anda yirmi kişiyle tıraş olmamış, kirli tabldotlardan sevmediği yemekleri yememiş, iki saat buz gibi havada ayakta dikilmemiş, beş dakikada duş almaya çalışmamış (say say bitmez) adamı "savaş halinde" bu ortama sokarsan kafayı yer.

Sana sadece duygusal yoğunluğun olmadığı (savaşta değilsin çünkü) ana hatlarıyla bir askerlik deneyimi yaşatıyorlar. Bu kadar basit.
    Aynı şeyden bahsediyoruz. Bana o eğitimi ve yaşattığı deneyimi 3 ayda da verebilir. Hatta 3 ayda istese çok daha iyisini yaptırabilir. Ama işte, albay sabah lojmanından alınmak, akşam lojmanına bırakılmak ister, şoför lazım. Binbaşı evrakları askere girdirmek ister, yazıcı lazım. Aslında gereksiz işler için personel ihtiyacı mevcut. Albay bir zahmet binsin kendi gelsin. Evrak yükü de azaltılsın. Zorunlu olanlar için de sivil memur alınsın. Bitti gitti. Gelen-giden evrak işi, savaş durumunda cephe gerisinde gene kritik. Doğru. Ama öğrenmen 2 gün sürüyor. Uzaya kapsül yollamıyorsun neticede. Kalan 3.5 ayı aynı salak işi yaparak geçiriyorsun. Ne öğrendin? Hiçbir şey. Hayat deneyimi ve "gerçekten bir zorunluluktan ötürü silah altına alınsam nasıl yaşayacağım", onu öğrendin. Ama aynı deneyimi 3 ayda da alırsın. Askerlik, askeriye süper hantal bir kurum olduğu ve subayı astsubayı, kadrolarının kendisine hizmet edilmesini sevdiği için uzun. Yoksa istenirse çok daha iyi bir sistem kurulabilir. Gençlerimize de bu deneyimin alası 3 ayda yaşatılabilir.

Şimdi geçirdikleri sistem daha da iğrenç. Parası olan hiç yapmasın sistemi. Herkes yapsın. Yapmasın demiyorum. Eşit süre yapsın. Kısa dönem, uzun dönem olmasın. Uzun bir süre de olmasın. Ver bana eğitimimi, konsepti de yaşayabileceğim bir süre olsun. O yüzden 1 ay demiyorum. Yoksa öğrettiklerini 1 ayda öğrenirsin. Konsepte alışmak için 3 ay temiz ve yeterli... Üstelik 3 ay, çoğu kurum için ücretsiz izinle halledilebilecek bir süre. Sivillerin iş hayatına sekte vuracak bir süre değil.

Kadınlara da askerlik gelse bence iyi olur. Destekliyorum. Kadınlarımızın da gerek cephede, gerek cephe gerisinde yapabilecekleri çok şey var. Aynı tecrübenin onlara da katacağı bolca şey olur. Çocuk evliliklerini azaltmak konusunda da işe yarar.

Aynı şekilde, "vicdani red" olayının legal bir zemine oturtulamaması için de bir seçenek sunulmalı. Şu anda "beni zorla götürüyor abi bu herif, silah altına alıyor" diyor. Uluslararası hukuk nezdinde her geçen gün daha haklı bir zemine oturuyor. Çünkü dünya değişiyor. Bizim gibi ülkelerin sayısı azalıyor. Niye buna fırsat verelim ki? "6 ay kamu hizmeti veya 3 ay askerlik" de. "Bu ikisinden birini yapmış olmak vatandaşlık zorunluluğudur, yapmayanı vatandaşlıktan çıkarırım." Bitti gitti. İstemiyorsa veya silaha karşı ise kamu hizmeti yapar. Seçeneği sundun. Bu konunun başına bela olmasını da engelledin.

Çoğu Türk genci gene askerliği seçecektir. Hem süre daha kısa, hem kültürel bir olay. "Annem beni yetiştirdi, bu ellere yolladı..." durumu Türk kültürünün bir parçası neticede. Ben kendimi antimilitarist olarak tanımlıyorum, bana seçenek sunsalar, muhtemelen askerliği seçerim. Sonuçta "antimilitayistim" belki ama, militer gücün emperyal bir kuvvet karşısında bazen tek çare olduğunu biliyorum. Dünyanın gerçekleri ile hayallerimiz tutmuyor. Ne yapalım, bir yandan önlemimizi almaya devam edelim. Bir yandan dünyayı değiştirmeye, askeri önlemleri gereksiz kılmaya çalışalım... Göle maya çalmak gibi, ya tutarsa... Tutmazsa da, ordun arkanda... B planı olmadan hareket etmeyeceksin.

Özetle, mantığı ile düşünen bir antimilitarist bile askerliği seçiyorsa, ben neden korkulduğunu anlamıyorum. Bence büyük bir ekonomi dönüyor (sadece bedelli değil, askerlik hizmeti ile ilgili de). Birileri bundan yemleniyor. Onun azalması istenmiyor. Olayın bundan ibaret olduğunu düşünüyorum. Veya kafalar taş devri. Ne bileyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 13 Mart 2019; 16:40:45 >

• Son zamanlarda okuduğum haberlerde bir şey dikkatimi çekti.

Mesela bir suç işlenmiş ve bu suçun içinde kadınlar da var.Suçu işleyenler savcılığa ya da mahkemeye çıktıklarında kadın olanlar serbest bırakılıyor,erkek ise tutuklanıyor.Ne özelliği varda serbest bırakıyorsun?

Çok fazla denk geldim bu tip haberlere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

1) Kadın ve erkek eşit ama fiziksel anlamda. Erkekler kadınlara göre daha güçlü ve daha dayanıklılar.
    2) Kimsenin sömürü falan yaptığı yok bu ülkede malesef kadınlara değer verilmiyor . Her konuda hala ataerkil yapısıyla hareket ediyoruz.
    3) Kadınlar aynı zamanda bizi doğuran annelerimiz o yüzden yüceltilmeyi hak ediyorlar. Hatta hadiste'de bununla ilgili güzel bir söz var. 'Cennet annelerin ayaklarının altindadır'
    4) Çoğu pislikte malesef erkeklerin başının altından çıkıyor. Tüm dünyada seri katiller , tecavüzcü pis sapıklar , birbirinin kuyusunu kazanlar genellikle erkeklerdir!
    Feminist-Renocu-Delikanlı-Muhafazakar güzel birşey çıkmış ortaya yahu.

• Kadınlar toplumda her alanda erkek beynine ihtiyaç duyar. Yönetimin erkekler tarafından yapılması zaruridir. Kadınlar , erkekler gibi yerinde ve mantıklı karar veremezler. İnsanlık tarihi boyunca da her zaman erkekler tarafından korunmuş ve korunacaktır. Sadece kadınların varolduğu bir dünya düşünülemez bile.

Sadece erkeklerin yönettiği bir dünya olabilir mi, olur elbette (üreme işi halledilirse)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.