Şimdi Ara

Su kesildiginde termosifon suyu şebekeye bosaliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar, Regal RTR-65 M termosifonum var. Evi tasidim. Daha once mustakil evde, zemin katta oturuyordum ve termosifonu sorunsuz kullaniyordum. Tasindigim apartmanda 1. kattayim. Su kesildiginde alt komsu cesmeyi acarsa bizim termosifonun kazani bosaliyor ve su sebeye, alt komsuya gidiyor. Burada suyun geri donmesini engelleyecek bir parca vardi da tasinirken mi bozuldu acaba? Kalp kapakcigi gibi, tek yonlu su geciren bir sey vardi da o mu arizalandi acaba tasinma sirasinda? Bilmeyince ancak boyle anlatabildim. Su her gun kesiliyor burada. Kazan her doldugunda tekrar isitmakla ugrasiyor. Gecen iki saat sure zaten sorun. Bir de 15 TL su ve 50 TL de elektrik odeyecegim fazladan. Sorun neden kaynaklanir? Nasil bir cozum uretebilirim? Aklima su girisine vana koymak geldi. Kullanmadigimda kapatirim diye dusundum ama her seferinde de termosifonu acip isinmasini beklemek gerekecek. Ya da tek yonlu su kesecek, geri donmesini engelleyecek bir tesisat malzemesi var mi bildiginiz? Termosifonda arizali parca varsa onu da degistirebilirim.

Edit : Sorunu cozdum. Su basinci icin takilan regulatore bagladigim flex hortumu fazla sikmisim. Hortumun ici reguletore basiyormus. Biraz gevsetince duzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 29 Ocak 2020; 20:50:28 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sular Kesilince Termosifon Suyu Şebekeye Boşaltıyor

Sular kesildiğinde termosifon çalışır mı?

Hayır, sular kesildiğinde termosifon çalışmaz. Termosifon, sıcak su ihtiyacını karşılamak için şebeke suyundan yararlanır. Su kesintisi sırasında şebeke suyu olmadığı için termosifon da çalışamaz.

Su kesilince termosifon neden suyu şebekeye boşaltır?

Termosifonlarda bulunan emniyet ventili, aşırı basıncı önlemek için tasarlanmıştır. Su kesintisi sırasında termosifon içindeki su ısınır ve genişler. Bu genişleme sonucu oluşan basınç, emniyet ventilini açarak termosifonun içindeki suyu şebekeye boşaltmasına neden olur.

Termosifon riskleri

Su kesintisi sırasında termosifonun suyu şebekeye boşaltması, aşağıdaki riskleri beraberinde getirebilir:

• Su israfı: Termosifonun içindeki tüm sıcak su şebekeye boşalacağından, bu önemli bir su israfına neden olabilir.
    • Hasar: Termosifonun suyu boşaldığında, içindeki elektrikli bileşenler hasar görebilir.
    • Sel: Termosifonun suyu şebekeye boşaldığı sırada, özellikle yüksek katlarda bulunan dairelerde sel oluşabilir.

Öneriler

Sular kesileceği önceden biliniyorsa, termosifonun fişini çekmeli ve içindeki suyu boşaltmalısın. Bu sayede, su kesintisi sırasında termosifonun suyu şebekeye boşalmasını ve buna bağlı riskleri önleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benzer sorun bende de olmuştu ama bendeki sorun emniyet ventilinin geri kaçırması idi. 25 liraya nalburdan alıp değiştirdim sorun çözüldü.
    urun.n11.com
    Elektrikli Termosifon Emniyet Ventili Pakkens 1/2 İnç Mandallı - n11.com
    https://urun.n11.com/yedek-parca/elektrikli-termosifon-emniyet-ventili-pakkens-12-inc-mandalli-P97574520
    bundan aldım ama yerel bi nalburdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911gt2 -- 8 Şubat 2020; 20:55:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tesisat Su Kaçak...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.