Şimdi Ara

Şu klimalardan hangisi sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belirtmeliyim ki ayıracağım bütçeye göre en uygun klimayı arıyorum. Lütfen şu kadar daha verip şunu al demeyin.
    Klimalar istanbulda sadece soğutma amaçlı kullanılacaktır. Aşağıdakilerin tümü 18bin BTU'dur. Markaları genel olarak bu forumdan epey araştırma yaparak çıkardım. Japon markaları 18bin BTU alacağım için bütçemi epey zorluyor. Ve yine forumda çok bahsedildiği üzere Arçelik, Vestel, Baymak ve Demirdöküm gibi markalardan uzak durmaya çalışıyorum. Sadece birkaç ay yazın aşırı sıcaklarda kullanacağım için de A sınıfı almak pek mantıklı görünmüyor, fiyat farkını ancak 5-10 yılda kapatabiliyor.

1) Samsung AQ-18FAN, C Sınıfı, 1.9kW (soğutma tüketimi), iç/dış ünite gürültü seviyesi: 40/52, FİYAT: 1137 YTL
    2) Diamond DSH18QV, C Sınıfı, 1.9 kW, Gürültü: 45/53, iç ünite gürültüsü (45) epey yüksek gibi, FİYAT: 1111 YTL
    3) Sunny SNY18/SNY PLUS 18, C Sınıfı, 1.8 kW, gürültü değerlerini bilmiyorum, FİYAT: 1050 YTL

Bir de bir üst fiyat aralığında 2 seçenek var ama üsttekiler varken bu ikisi için 200 YTL fazla vermek pek akıllıca görünmüyor.

4) Midea MSE-18HR, B Sınıfı, 1.74 kW, 1366 YTL
    5) Airfel ConAPlus 18, B Sınıfı, 1.74 kW, 1390 YTL

Samsung ve Sunny'nin müşteri hizmetlerine e-mail atıp bazı sorular sordum. Sunny hızlı ama yetersiz cevap verdi. Samsung makul sürede ama daha detaylı cevap verdi. Sunny SNY serisi için Diamond'larla aynı denmiş. SNY PLUS serisi var bazı yerlerde ve daha şık görünüyor. Onlar da mı aynı yerde üretiliyor acaba? Yine onlar da Diamond kalitesinde midir? Diamond'lar genelde orta sınıf için öneriliyor. Samsunglar için de genelde pek olumsuz birşey duymadım ve orta sınıfta önerilen markalar arasında. İç ünite tasarımı ve gürültü seviyesi olarak (tabi kağıt üzerinde) Samsung daha iyi gibi.

Bu seçenekler arasında Samsung'a daha yakınım ama son olarak da siz deneyimli arkadaşlardan görüş almak istedim. Bir sıralama yapacak olsanız nasıl yapardınız?

• Arkadaşım sıralamayı zaten doğru yapmışssın. Sadece bütçe durumun müsaitse 4. seçeneğe de öncelik verebilirsin.
  • Merhaba,
    c sınıfı ve b sınıfı seçenekleriniz var ama a sınıfı yok.Elektrigin zamlandıgı bu zamanda A sınıfı tercih etmelisiniz.Linkte A sınıfı seçenek sunuyorum.
    http://www.estore.com.tr/EStore/Products.aspx?catalog=BeyazEsya&productid=BE78103(53000000)
  • Gürültü seviyeleri konusunda vadedilenden daha çok imkanınız varsa kullananda veya mağazalardaki demo cihazlar üzerinde kendi izleniminize veya kullanan kişilerin izlenimine önem verin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: loko

Merhaba,
    c sınıfı ve b sınıfı seçenekleriniz var ama a sınıfı yok.Elektrigin zamlandıgı bu zamanda A sınıfı tercih etmelisiniz.Linkte A sınıfı seçenek sunuyorum.
    http://www.estore.com.tr/EStore/Products.aspx?catalog=BeyazEsya&productid=BE78103(53000000)

Evet A sınıfı için iyi fiyat ve güzel özellikler sunuyor o seçenek. Gerçi Sigma için genelde forumda pek de olumlu görüş bulamadım.
    Ama şu var ki; A sınıfı ile C sınıfı arasında (inverter olmadığında) tasarruf miktarı %20 civarında. Benim gibi senede yaklaşık 3 ay kullanacak birisi için aradaki fiyat farkını yaklaşık 5-10 yılda karşılıyor. Zaten alacağım klimanın ömrü yaklaşık o kadar. O yüzden A sınıfı almanın çok da anlamı yok. Sadece kullanacağım süre boyunca arıza çıkarma olasılığı en düşük olan, en az gürültülü olan ve en güzel soğutan, tabi bunları en iyi fiyata sunan klimayı arıyorum..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.