Şimdi Ara

Su sogutma projesi (CM COSMOS 1000). RESIMLI MONTAJ ASAMASI EKLENDI. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
21.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sigma3d

Bu arada soylemeyi unuttum. Cuplex XT Di su anda alabileceginiz en iyi su sogutma blogu.

/>

Bu Radical53 'nin yaptigi test tahminim. Maalesef bu test ne benim nede baskalarinin yaptigi testlerle uygunluk icinde.

Nerden basliyim ki, DD TDX 'in oyle bir performans gosterdigi ne gorulmus ne duyulmus bisey. Sondan 3. gozuken Nexxxos XP bile TDX'den cok daha iyi performans gosterir.
    Benim tasarimim ve urettigim urun olan AquaXtreme MP-05, Stew'in Storm Rev.2 'si ile basabas gider (ki bir dolu testte 1-2C daha iyidir Storm'dan).

Radical53 nasil bir test yapti, bu sonuclara nasil ulasti hala buyuk bir muamma ama bu testi baz alarak sakin water-block satin almayin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dacooltech -- 17 Aralık 2007; 18:02:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

peki bakir parcalarin uzerine nikel, krom, polisaj, galvaniz, gumus vs gibi bir kaplama tiplerinden birini yaptirsam sirf omurlerini uzatmak icin. evet biraz performans dusuklugu olur eminim. kaplama olur mu?

krom kaplatirsan sorun olacagini sanmiyorum...

Mesela zalmanin blocklari da altin kaplama.
    VE sorun olmuyor isi iletiminde.
    AMFIBI abi de krom kaplama yapiyor @ykun da. 2 sinde de sorun cikmiyor. Sende de cikacagini sanmiyorum

Galvanik korozyona karsi sadece bakir altin kaplama yapildiginda aluminyuma karsi ise yarar. Bakir ile uzeri nikle veya krom kaplanmis bakir arasinda fark olmaz gene aluminyumla etkilesime girer.

Bakir uzerine 0.5 mikron ile max 5 mikrona kadar yapilan altin kaplamanin isi iletimi uzerine etkisi farkedilmez bile.

Zalman aluminyum radyator kullandigi icin altin kaplama kullaniyor... Ama burada aluminum radyator kullanilmiyor ki. Bakir block'larin tabanlarini altin kapladin eee peki Black Ice Pro 3 radyator ne olacak? Oda bakir ve pirinc sonucta... Onunda ici altin mi kaplanacak?

En temizi aluminyumdan uzak durmak... arti reservoir kullanma diye bir mecburiyet yok ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dacooltech -- 17 Aralık 2007; 19:05:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: AnacoN

Alüminyum ile bakır metallerini birlikte kullanmanın vereceği tek zarar bakırın zamanla kararması ve çok kötü bir görünüme kavuşmasıdır. Bu performansınıda düşürür. Çok küçük bir ihtimal de bakırın zamanla erimesidir.

Bence galvanik korozyonu bir arastirin netten... Aluminyum ve bakirin karistirilmasindan olusan tek zarar bakirin kararmasi degildir. Yani aluminyum ve bakirin etkilesiminden ortaya cikan galvanik korozyon esittir bakirin kararmasi degildir. Bakir havayla etkilesime girdiginde de kararir.
    Galvanik korozyonda oncelikle bakir degil aluminyum curumeye baslar... aluminyum yuzeyde pit tabir edilen cukurlar olusmaya baslar ve bizim kullanimimizda partikuller loop'un icine gider. Loop'u bosalttigin zaman topak topak gorursun bunlari... CuPlex XT Di gibi jets nozzle ve mikro pinler kullanilan bir blokta tikanma yapar, pompa icin hic faydali degildir bu zimbirtilar vs vs...

White Water block'lara kadar maalesef bende block top'larinda alumiunyum kullandim... Aluminyum bakir ve pirince kiyasla ucuz ve islenmesi kolay bir malzeme... White Water blocklarin son parti uretimlerini 2004 sonu Turkiye'de yaptim ama yasadiklarimdan sonra bir daha aluminyuma elimi surmedim ve surecegimide tahmin etmiyorum... Turkiye'de dogru durust askeri spec'lere uygun anodizing (eloksal kaplama) yaptirmak basli basina bir olay... Dogru duzgun yapan yer buluncada acayip fiyatlar istiyorlar... Artik yeter deyip kendimiz eloksal kaplama yapmaya bile kalktik... Ama ne kadar kaliteli kaplama yaptirirsan veya yaparsan yap, zamanla bir yerden patlak veriyor ve galvanik korozyon riski her zaman var... Kaplamanin kalitesine ve kullanilan anti-korozyon katikisinin kalitesine gore belki 5 sene hic bir problemde olmayabilir ama kesin bir zaman vermek mumkun degil... Ozellikle rekorlar icin acilan dis yerleri riskli...
    Sonra o kadar bunaldim ki bu eloksal hikayesinden nikel kaplama bakir top'li White Water LE'leri cikarttim piyasaya

Aluminum topped WW:
     Su sogutma projesi (CM COSMOS 1000). RESIMLI MONTAJ ASAMASI EKLENDI.

Nickel Plated Copper Topped WW LE:

2005'den beri aluminyum yerine POM kullaniyorum parcalarda... ve aluminyumla hic isim olmaz...

Polyoxymethylene (POM) gibi bir muhendislik plastigi varken (DuPont'un ticari ismiyle Delrin diyede bilinir) niye hala bir firma aluminyum reservoir yapar ki?
    Valla top sizde arkadaslar bilincli tuketici olup siz oyle urunlere yuz vermeyeceksiniz

• hocam oyle bir dokturmussun ki neye nasil cevap verecegimi sasirdim

oncelikle değerli tavsiyelerin tesekkurler. ilk olarak ek water blocklari degistirmedim onlar geldi. ikinci olarak sistemde iki loop mevcut birisi cpu nb ram ve mosfet uzerinden geciyor. otekisi ise gpulardan ve sb den geciyor. daha sonra tek bir rezervuarda birlesiyor. ayrica hortumlar oldukca sert, en azindan bukmeyi denedim kolay kolay bukulmuyorlar.

o aluminyum olayina hala kafayi takmis bulunuyorum ve tavsiyen uzerine aluminyum parcalara bakir kaplama yaptiracagim.

basim dondu valla yazdiklarin bayagi ilginc. yorum yapan da cikmamis o daha da bir ilginc
  • quote:

hocam oyle bir dokturmussun ki neye nasil cevap verecegimi sasirdim

oncelikle değerli tavsiyelerin tesekkurler. ilk olarak ek water blocklari degistirmedim onlar geldi. ikinci olarak sistemde iki loop mevcut birisi cpu nb ram ve mosfet uzerinden geciyor. otekisi ise gpulardan ve sb den geciyor. daha sonra tek bir rezervuarda birlesiyor. ayrica hortumlar oldukca sert, en azindan bukmeyi denedim kolay kolay bukulmuyorlar.

o aluminyum olayina hala kafayi takmis bulunuyorum ve tavsiyen uzerine aluminyum parcalara bakir kaplama yaptiracagim.

basim dondu valla yazdiklarin bayagi ilginc. yorum yapan da cikmamis o daha da bir ilginc

Cok sagol biraz gecte olsa elimden geldigince yardimci olmaya calisiyorum...

EK blocklari degistirmemekle dogru yapmissin Ed Konig guzel block yapar, isciligide superdir

Hortumlar plastik hortum sonucta ve mutlaka "Tube Insert" kullanmalisin... Kolay bukulmemesi ayrica cokda iyi birsey degil...
    Peki quick connect'lerin uzerinde marka yaziyor mu? Legris marka mi?

RAM blocklari bence ya simdi hic kullanma yada onlarida GPU loop'una al... CPU block'in cok direncli bir block... Mumkun oldugunca CPu loop'unda az block olsun ve daha az direnc olsun... Illa quick connect kullanmak istiyorsan en azindan CPU loop'unda kullanma...
    CPU loop'unda G1/4" BSPP disli 1/2"OD high flow rekorlar ve 7/16"ID x 5/8"OD tubing kullan... Bana bayramdan sonra Pm atarsan rekorlar ve tubing konusunda yardimci olmaya calisirim...

Yanlis bi anlasilma olmus galiba aluminyum uzerine bakir kaplama yaptir diyen ben degilim... Ben reservuar kullanmak zorunda degilsin dedim... diyememde cunku ben aluminyum uzerine bakir kaplama hic yaptirmadim ve bilmiyorum... aluminyum ve aluminyum uzerine yapilan her turlu kaplama olayi benim basimi agritmistir ve 2005'den beri aluminyumdan kesinlikle uzak duruyorum...

Anladigim kadariyla kullanmak istiyorsun reservuarini, o zaman baska bi alternatif bulana kadar ben sana Zerex RSC anti-korozyon sivisi vereyim biraz, onunla kullan...
    Aquatube Silver reservuari hic gidip Turkiye'de kaplatmaya calismakla falan ugrasma... Gumus rengi seni aldatmasin, seffaf eloksal kaplamadir aluminyum... Aquacomputer ne spec'lerde anodizing (eloksal kaplama) yapiyor bilmiyorum, ama iyi firmadir ve tahminim Turkiye'de bir cok yerde yaptirabileceginden daha kalitelidir kaplamasi... Simdi gotureceksin once Aquacomputer'un yapmis oldugu eloksali sokecekler ondan sonra tekrar kaplama yapacaklar... nasil yapacaklar, dogru mu olacak olmayacak mi, daha mi iyi olacak hep soru isareti...

Ama bari tek loop'ta kullan reservuari, obur loop'ta da T-Line kullan...

• yani aldigim 1/8 tubing fittingsleri kullanmayayim diyorsun. offf valla sadece onlara 200 ytl den daha fazla para gitmistir cunku yaklasik 50 tane fittings ve connector var. bir kisminin block baglantisi 1/4. icimede suphe doldu simdi napsam diye. peki debi sorununu hafifletmek icin loop un siralamasini degistirsem. mesela loopu nb-ram-mosfet-cpu gibi yapsam cpu yu sona alsam bir problem yaratir mi? asiri isinma falan soz konusu olur mu? yada cpu dan once y-connector ile girisi ikiye bolsem ve suyun bir kismi cpu dan gecerken bir kismi da y connector uzerinden gecerken debisini korusa. yani sunun gibi;

........I
    ........I
    ......./.\
    ....../...\
    .....CPU...l
    ......\.../
    .......\./
    ........I
    ........I

o dediginiz anti-korozyon sivisini merak ettim dogrusu. eger etkili bir sivi ise bir miktar vermeniz beni cok sevindirir. turkiye de satilan birsey ise ileriye donuk olarak nereden temin edebilirim onuda belirtirseniz yine beni mutlu edersiniz.

tube insert ler hakkinda bayramdan sonra pm atacagim aklimin bir kosesine yaziyorum. bu arada yeni rekor almak, hele hele birde giris caplari blocklara uygun rekor bulmak biraz ugrastirir gibime geliyor beni. en iyi cozum tube insert olacak yine.

bu arada bugun gittim ptfe teflon band aldim. rekor girislerine sarip block ile fittingslerin birbirine temasini onlemek, korozyon riskini azaltmak ve sizintiya onlem olsun diye.

quote:

Orjinalden alıntı: dacooltech

quote:

hocam oyle bir dokturmussun ki neye nasil cevap verecegimi sasirdim

Cok sagol biraz gecte olsa elimden geldigince yardimci olmaya calisiyorum...

EK blocklari degistirmemekle dogru yapmissin Ed Konig guzel block yapar, isciligide superdir

Hortumlar plastik hortum sonucta ve mutlaka "Tube Insert" kullanmalisin... Kolay bukulmemesi ayrica cokda iyi birsey degil...
    Peki quick connect'lerin uzerinde marka yaziyor mu? Legris marka mi?

RAM blocklari bence ya simdi hic kullanma yada onlarida GPU loop'una al... CPU block'in cok direncli bir block... Mumkun oldugunca CPu loop'unda az block olsun ve daha az direnc olsun... Illa quick connect kullanmak istiyorsan en azindan CPU loop'unda kullanma...
    CPU loop'unda G1/4" BSPP disli 1/2"OD high flow rekorlar ve 7/16"ID x 5/8"OD tubing kullan... Bana bayramdan sonra Pm atarsan rekorlar ve tubing konusunda yardimci olmaya calisirim...

Yanlis bi anlasilma olmus galiba aluminyum uzerine bakir kaplama yaptir diyen ben degilim... Ben reservuar kullanmak zorunda degilsin dedim... diyememde cunku ben aluminyum uzerine bakir kaplama hic yaptirmadim ve bilmiyorum... aluminyum ve aluminyum uzerine yapilan her turlu kaplama olayi benim basimi agritmistir ve 2005'den beri aluminyumdan kesinlikle uzak duruyorum...

Anladigim kadariyla kullanmak istiyorsun reservuarini, o zaman baska bi alternatif bulana kadar ben sana Zerex RSC anti-korozyon sivisi vereyim biraz, onunla kullan...
    Aquatube Silver reservuari hic gidip Turkiye'de kaplatmaya calismakla falan ugrasma... Gumus rengi seni aldatmasin, seffaf eloksal kaplamadir aluminyum... Aquacomputer ne spec'lerde anodizing (eloksal kaplama) yapiyor bilmiyorum, ama iyi firmadir ve tahminim Turkiye'de bir cok yerde yaptirabileceginden daha kalitelidir kaplamasi... Simdi gotureceksin once Aquacomputer'un yapmis oldugu eloksali sokecekler ondan sonra tekrar kaplama yapacaklar... nasil yapacaklar, dogru mu olacak olmayacak mi, daha mi iyi olacak hep soru isareti...

Ama bari tek loop'ta kullan reservuari, obur loop'ta da T-Line kullan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma3d -- 18 Aralık 2007; 3:55:52 >

• quote:

yani aldigim 1/8 tubing fittingsleri kullanmayayim diyorsun. offf valla sadece onlara 200 ytl den daha fazla para gitmistir cunku yaklasik 50 tane fittings ve connector var. bir kisminin block baglantisi 1/4. icimede suphe doldu simdi napsam diye. peki debi sorununu hafifletmek icin loop un siralamasini degistirsem. mesela loopu nb-ram-mosfet-cpu gibi yapsam cpu yu sona alsam bir problem yaratir mi? asiri isinma falan soz konusu olur mu? yada cpu dan once y-connector ile girisi ikiye bolsem ve suyun bir kismi cpu dan gecerken bir kismi da y connector uzerinden gecerken debisini korusa. yani sunun gibi;

........I
    ........I
    ......./.\
    ....../...\
    .....CPU...l
    ......\.../
    .......\./
    ........I
    ........I

o dediginiz anti-korozyon sivisini merak ettim dogrusu. eger etkili bir sivi ise bir miktar vermeniz beni cok sevindirir. turkiye de satilan birsey ise ileriye donuk olarak nereden temin edebilirim onuda belirtirseniz yine beni mutlu edersiniz.

tube insert ler hakkinda bayramdan sonra pm atacagim aklimin bir kosesine yaziyorum. bu arada yeni rekor almak, hele hele birde giris caplari blocklara uygun rekor bulmak biraz ugrastirir gibime geliyor beni. en iyi cozum tube insert olacak yine.

bu arada bugun gittim ptfe teflon band aldim. rekor girislerine sarip block ile fittingslerin birbirine temasini onlemek, korozyon riskini azaltmak ve sizintiya onlem olsun diye.

1/8 tubing fitting mi?

Bi yazarmisin sivi sogutma icin tam hangi parcalari aldin... Kategorilersende daha kolay olur...

rekor cok problem olmaz... Aldigin parcalarda G1/4" BSPP dis kullaniliyor... Elimde yeteri sayida G1/4" High Flow rekor kalmissa bende veririm...

Dirsek, Y konektor gibi extra direnc gosterecek parcalardan ozellikle uzak durman lazim, hele quick connect ise....

Neyse sana zahmet bi daha yazarsan butun sivi sogutma parcalarini onun uzerine konusalim

• hortumlarin ic capi 6mm. cpu,vga,ram, rezervuar in disleri 1/8, nb,sb,radyator ve pompa 1/4 disleri var.

cpu: cuplex xt di
    ram: ramplex
    vga: aquagrafx 8800 gtx
    rezervuar: aquatube

nb: ek nf68i
    sb: ek nf47
    radyator: airplex pro
    pompa: laing d5

1/8 ID tubing

rekorlarin bir kisminin disleri kucuk bir kisminin buyuk. ek blocklar, pompa ve radyator buyuk disli, digerleri kucuk.
    korozyon sivisi olarak aqua computer in ACFluid ini aldim.
  • quote:

hortumlarin ic capi 6mm. cpu,vga,ram, rezervuar in disleri 1/8, nb,sb,radyator ve pompa 1/4 disleri var.

cpu: cuplex xt di
    ram: ramplex
    vga: aquagrafx 8800 gtx
    rezervuar: aquatube

nb: ek nf68i
    sb: ek nf47
    radyator: airplex pro
    pompa: laing d5

1/8 ID tubing

rekorlarin bir kisminin disleri kucuk bir kisminin buyuk. ek blocklar, pompa ve radyator buyuk disli, digerleri kucuk.
    korozyon sivisi olarak aqua computer in ACFluid ini aldim.

Aquacomputer urunleri normalde G1/4" BSPP disli gelir, sen ozellikle mi G1/8" olanlarini aldin?

CuPlex XT DI CPU Block w/ G1/4" BSPP

simdi bosu bosuna direnc var rekor girislerinde... arti 1/2" HF barbed fitting ve genis ic capli hortum kullanilsada cok bisey degismeyecek... disler G1/8" ...

CPU Block direncli arti ayni devrede baska blocklarda olacak napariz diye dusunuyorduk simdi bide dis olayi cikti...

Hortum olayini anlamadim... 6mm ic capa sahip hortumlar mi var yoksa 1/8" (3mm) ic capa mi?

Plug'n Cool quick connect'ler 8mm dis cap hortumlar icin mi 10mm mi?

Eger sisteminden gercekten performans istiyorsan direnci dusurmen lazimki duzgun debi olsun...

Valla performans icin 3 yolun var gibi gorunuyor...

Yuksek sesle dusunuyorum varsay...

1) Pompa gucu arttirilacak

Elindeki 2x D5 pompayi seri baglayip tek devrede kullanacaksin... ikinci devre icin ayrica pompa veya seri baglanmis pompalara ihtiyacin var... ya tek yuksek kafa gucune sahip bir pompa (ornek Iwaki RD-30) yada gene 2 pompayi seri kullanacaksin... (Pompa konusunda yardimci olabilirim)

2) 1 loop sirf sivi sogutma olur orda hem 2 pompayi, hem de 2 radyatoru seri kullanirsin...

CPU icin ise chiller kullanabilirsin...
    Eger duzgun bir chiller kullanirsan alacagin verim sirf sivi sogutmadan daha yuksek olur...

Chiller konusunda bende yardimci olmaya calisirim, bu forumlarda chiller'la ugrasan arkadaslar var onlarda belki yardimci olurlar...
    Tosunermc rumuzlu Memet Tosuner diye bir arkadas var gaz sogutmada uzman... O da belki yardimci olabilir...

3) Blocklarin disleri buyutulebilir ve G1/4" BSPP x 1/2" (13mm) HF rekor arti genis ic capli hortum (en az 10mm) kullanabilirsin

Block'larin disleri G1/4" olarak buyutulebilir ama plexi uzerine cok duzgun dis cekilmesi lazim... Yoksa ilerde catlak olusabilir... GPU block'in isi kolay cunku Delrin malzeme... RAM block'dan hic emin degilim ama... bakmak lazim...

Rezervuar eloksal kaplama aluminyum oldugu icin yeniden dis cekilse bile yeniden kaplama yapilmasi lazim...

Eger ucuza duzgun bir chiller bulunabilirse en yuksek performansi 2. cozumle alirsin gibi duruyor...

Yok performans o kadar onemli degil yeterki sessiz olsun sistem diyorsan o zaman elindeki parcalari kullanacaksin... Ama yazik dunya kadar para yatirmissin...

Naparsan yap ama sakin o 90 derece dirsekleri falan kullanma...

• isim zor anlasilan.

hortumlarin ic capi 6mm. (su g1/4, 1/8 muhabettinden ginaa geldi artik neyin ne oldugunu sasirdim.) bazi blocklarin dis kisimlarinin ic capi 6mm. bazilarinin 8mm. boyle desem daha dogru olur.
    parcalarda su anda yanimda degil tam dogru birsey soyleyemiyorum. birde kasanin icine bu kadar parcayi takinca zaten corba olacak, birde chiller muhabettine girersek vay halime.

sanirim en son dediginiz gibi performanstan biraz odun verecegim gibi.
  • quote:

isim zor anlasilan.

hortumlarin ic capi 6mm. (su g1/4, 1/8 muhabettinden ginaa geldi artik neyin ne oldugunu sasirdim.) bazi blocklarin dis kisimlarinin ic capi 6mm. bazilarinin 8mm. boyle desem daha dogru olur.
    parcalarda su anda yanimda degil tam dogru birsey soyleyemiyorum. birde kasanin icine bu kadar parcayi takinca zaten corba olacak, birde chiller muhabettine girersek vay halime.

Hortum ic capi ile boru dis capi standartlarini birbirine karistirmissin ama cok fazlada yuklenme kendine...

Boru disleri cogunlukla karistirilan bir konudur cunku gercek olcu degildir...
    BSP denilen British Standard Pipe thread (Ingiliz Boru Dis Standardi) 'de ki G1/4" olarak gordugun boru dis olcusu konektorun gercek dis ustu olcusu degildir, yani 1/4" = 6.35mm olarak olculemez. 1/4" boru disi, dis ustunden olculdugunde yaklasik 1/2" (12.7mm) 'e capa karsilik gelir.
    Bu sadece Ingiliz standardinda degil Amerikan standardinda da boyledir. Boru dislerin farkli farkli konik ve paralel standardlari var... ama simdi bu detaylara girmek istemiyorum, bunlari kendi konu basliginda anlatmak lazim... Ozetle gereksiz yere kafa karistiran bir konudur adamlarin bu boru olcusu hikayesi ama atla devede degil basit bir mantigi var aslinda istersen zamanla hepsini ogrenirsin...

Obur taraftan hortum ic capi reel olcudur, dolayisiyla bu hortum rekorlarinin dis capi (hortumun icine giren kismi) icinde gecerlidir. 1/2" ID tubing dendigi zaman burada gercekten 12.7mm ic capinda hortumdan bahsediliyor demektir.

Bu arada Laing D5 pompanin 1/4" disleri var demissin... Bunu da karistirmis olabilir misin? Standard versiyonlar 1/2" (12.7mm) kafaya entegre rekorludur... Laing 'den baktim ama goremedim 1/4" dislisini... Aldigin yerin linkini gonderebilirsen sevinirim...

• aslinda disleri 1/2 pompanin fakat araya adaptor girince su cikisi yari yariya dusuyor. o yuzden 1/4 dedim. bu arada rekorlarin alt kisimlarina bugun baktim ve g1/4 ile 1/8 rekorlarin altlarindaki su cikislarinin boyutlarinin ayni oldugunu gordum (6mm) yani borunun ic capi ile ayni. sadece dis kisimlari birinde kucuk birinde buyuk.

birde tekrar sorayim su beyaz plastik tube fittings leri bulabilecegim bir yer var mi acaba?

ayrica zetex sogutma sivisini sizden ne sekilde temin edebilirim? pm den cevap verirseniz sevinirim.

quote:

Orjinalden alıntı: dacooltech

quote:

isim zor anlasilan.

Hortum ic capi ile boru dis capi standartlarini birbirine karistirmissin ama cok fazlada yuklenme kendine...

Boru disleri cogunlukla karistirilan bir konudur cunku gercek olcu degildir...
    BSP denilen British Standard Pipe thread (Ingiliz Boru Dis Standardi) 'de ki G1/4" olarak gordugun boru dis olcusu konektorun gercek dis ustu olcusu degildir, yani 1/4" = 6.35mm olarak olculemez. 1/4" boru disi, dis ustunden olculdugunde yaklasik 1/2" (12.7mm) 'e capa karsilik gelir.
    Bu sadece Ingiliz standardinda degil Amerikan standardinda da boyledir. Boru dislerin farkli farkli konik ve paralel standardlari var... ama simdi bu detaylara girmek istemiyorum, bunlari kendi konu basliginda anlatmak lazim... Ozetle gereksiz yere kafa karistiran bir konudur adamlarin bu boru olcusu hikayesi ama atla devede degil basit bir mantigi var aslinda istersen zamanla hepsini ogrenirsin...

Obur taraftan hortum ic capi reel olcudur, dolayisiyla bu hortum rekorlarinin dis capi (hortumun icine giren kismi) icinde gecerlidir. 1/2" ID tubing dendigi zaman burada gercekten 12.7mm ic capinda hortumdan bahsediliyor demektir.

Bu arada Laing D5 pompanin 1/4" disleri var demissin... Bunu da karistirmis olabilir misin? Standard versiyonlar 1/2" (12.7mm) kafaya entegre rekorludur... Laing 'den baktim ama goremedim 1/4" dislisini... Aldigin yerin linkini gonderebilirsen sevinirim...

• Bu arada parcalarin resimlerini bugun cektim. Henuz elime ulasmayan birkac parca daha mevcut fakat onlarda onemsiz parcalar.

• quote:

Orjinalden alıntı: ylpc

Parclaar Geldimi
    Hayırlı Olsun

geldi arkadasim kazasiz belasiz.
    tesekkurler
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ylpc

Parclaar Geldimi
    Hayırlı Olsun

geldi arkadasim kazasiz belasiz.
    tesekkurler

Ne Zaman Kuracaksın?
    Sabırsızlıkla Bekliyorum
  • parcalar sanki daha fazlaydı.
    gerçi bu kadarı bile cok ama.
    bu arada ocakta kurucam demiştin hatırladığım karaıyla. 1 gun kaldı sabırsızlıkla bekliyorum
  • hocam geri kalan parcalar rekor ivir zivir kablo yatak yorgan kil yun tuy vs oldugu icin resimlerini cekmeye gerek bulmadim.

en erken 8 ocak gunu kurulumuna baslayabilecegim. sinavlar falan yilbasi sonrasina sarkti hep. o yuzden bir hafta daha bekleyecek.
    bu arada eksik parcalar vardi tornada yapilmasi gereken. bugun birtanesi yapildi gayet guzel oldu onun uzerinde biraz da benim calismam gerekecek (zimpara parlatma vs.)

sirada pompanin ucuna takilacak disi 1/2 den 1/4 rekorlari yaptirmaya geldi. piyasada direk ceviren rekor bulamadim ancak araya kalorifer tesisatinda kullanilan adaptor vs ile yapilabiliyordu oda kotu bir goruntu olusturuyordu. bende elimdeki ornegi ustaya vererek 4 tane daha yapilmasini istedim. onlarda 3 gun icinde hazir olacak insallah.

bu arada 1500, 2000 yada 2500 luk zimpara temin edebilecegim bilen arkadaslar varsa (istanbul veya eskisehir) nereden bulabilecegimi yazmalarini rica ediyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: jeofizikci

parcalar sanki daha fazlaydı.
    gerçi bu kadarı bile cok ama.
    bu arada ocakta kurucam demiştin hatırladığım karaıyla. 1 gun kaldı sabırsızlıkla bekliyorum

• arkadaslar parcalarin kurulumuna sali guu basladim fakat pc yi dagittigim icin asama asama bilgi veremiyorum sistem tamamen hazir olunca toptan sunum yapacagim buda yaklasik 10 gun sonra olacak. uzun surmesinin sebebi vaktimin olmayisindan degil. sabah 9 aksam 6 calisiyorum ama iyi bir is cikmasi icin ozenli calisiyorum. ortalikta fena dagildi bu arada 3 metreye 1 bucuk metrelik masa bile yetmedi. bu arada ekran kartlarindan birisini bir baska makineye takmak zorunda kaldim yani yaptigim modda simdilik SLi ozelligi olmayacak.

simdiye kadar geldigim asamadan bahsedersem cosmos un modifikasyonu bitmek uzere. kasanin muhtelif yerlerini kesip bictim. radyatorler ve rezervuar montelendi. psu ve kasa ici kablolar toparlandi ve bugun pompalari yerlestirmeye basladim ve orada biraktim. yarin insallah modifikasyon olayini bitirerek su bloklarinin montajina baslayacagim.

bu arada cosmos her ne kadar modlanmayacakmis gibi gozuken bir kasaya benzesede iyi dusunuldugunde guzel modlar yapilabilecek bir kasa. tabi ben gorsel olarak kasanin seklinde hicbir degisiklik yapmadim. (soft ile hard arasinda kaldi benim mod)

• efenim bugun kurulumu tamamladim. fakat cok basimi agritti. ozellikle sistemi calistirirken pompayi 3 kere tak cikar yaptim 1lt su bosa gitti

pompanin girisindeki kablolari hangi akilli takmis ise ters takmis ve 12v yerine 5v geliyormus. e pompada calismadigi icin bende uc kere pompayi tak cikar tak cikar deli oldum. yaklasik bir saat vakit kaybindan sonra sorunun kablo girislerinde oldugunu farkettim.

neyse efenim su anda sistem calisiyor ve bosta cpu 27, gpu ise 37 dereceyi gosteriyor. sistem icindeki havayida henuz tam atmis degil. zorlanma yok sizinti yok.

detayli resimleri yakinda koyacagim.
  • çok yararlı bi topik olmuş bu :) gecenin bu saatinde sonuna kadar okudum..:))
    Baş ağrımasına değicek bişey çıkmış ortaya umarım bundan sonra sonra sorunsuz çalışır..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.