Şimdi Ara

SU SOGUTMA ( YA BOŞALIRSA :) )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler herkez bısıler yazmıs su sogutma tarfını anlatmısınız ya hortumun bırı kayar yad anebıleyım gevseyıp suyu az bosaltması bır damlassı yeer mahveder bıer pc dıye bısı kalmaz zaten omur boyun kulanamazsnı mutlaka horutm yumusacaktır ıncınde o yogunlukla ıcınden su gecıyo ama kasanın ıcı hafıf sıcak mutlaka eslenemerl bukulmeler genlesmeler olucak sonra o sıkıstırma yerı bakıra mutlaka enınde sonunda orasıda gevser acıkca ben saglam bıs olsa yaparım ama gozum korkuyod:d

ve benım ıslemcının ısısı 75-70 lerde yuvarlanıyo garıbım:D yaz geldı onuda usutmek lazım acayıp kıs yazın uyarı verıyo ıslemcı suyada guvenemıyom gaz maz evı havayamı ucurcaz bune be kardesım :D FANLARINDA ALAKASI YOK FANIN EN BABASINI KOYDUM KASAYI ACTIM VANTILATOR KOYDUM AMA BANAMISIN DEMIYO HAVA SICAK FAN OLSA NE OLACAK KLIMAMMI TAKAYIM ICINE BEH YUH BE DAHA NE ISTIYO BU:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYYSTEMM -- 24 Haziran 2007; 4:04:55 >

• zaten o yüzden saf su kullanıyoruz ki akarsa parçalara bir zarar gelmesin
  • quote:

Orjinalden alıntı: sharkatk

zaten o yüzden saf su kullanıyoruz ki akarsa parçalara bir zarar gelmesin

kasa icindeki tozla temes etiinde artık saf su olmuyor.
    basıma geldi bir kere acemilik zamanlarında.
    ama sunu soylimki duzgun kurulmus bir sistem de sızdırma olması cok zor.
    su soğutmalı kasamı istanbuldan izmitte otobusle getirdim ve hic bir sızıntı olmadı.
  • sistemde saf su tutmak çok zor.borularda toz olsa hemen saflığı gider.aslında peyamsalehinin dediği gibi kolay kolay sızma olmaz zaten en az 24 saat çeşitli sıcaklıklarda pcye takmadan boş çalıştırıp denemek lazım.zaman zamanda kontrol etmek gerekirki ısı değişimleriden etkilenmesin
  • arkadasıma katılıyorum su sogutma bence MANTIKSIZ bir Şey !! ya anakarta bi damlası düşşe güneşe mi koyupkurutcaz
  • 5 yıldır su soğutma kullanıyorum hiç bi sorun yok.. dikkat edersen hiç bir şey olmaz.. mantıksız felan da değil...
  • arkadaşlar. Öncelikle hortumları iyi tanımalısınız. Bende tt ninkiler var hortum bulursanız plastik türden olanlar var yumuşak. onlardan alın. Eğer sert alırsanız büyük bir sorun olur çünkü ordaki hortumunuz radyatörü bile taşıycak kuvvette böyle olunca da girişler dayanamıyor. Şu anda süper bir şekilde kasamda gizledim. Fakat bi ara o kadar acemiydim ki. Şu an hala kahrını çekiyorum çünkü ekran kartı ve wi-fi kartımın veriyolları tt nin sıvısından dolayı pci kart yuvaları ve ona bağlı olan kartların hepsi çalışmaz ya da aradabir çalışır oldu o yüzden windows sürekli donanım hatası ve mavi ekran veriyor. Eğer tavsiye vercek olursam şudur. Su damladı diye üzülmeyin hemen silerseniz olur biter. Benim gibi amaan nasılsa iletken değil demeyin. Ben böyle yaptım eğer o anda hemen silseydim tamamen düzelcekti evet. Bilgisayarın yanında mutlaka tuvalet kağıdı bulundurun çünkü ufak bir sızıntı olduğunda harcamanız gerekiyor. Ayrıca başka bir tavsiye daha hortumların içini ve rekorların dışlarını mutlaka kuru tutun eğer kuru tutarsanız daha zor bir şekilde kayar. Böylelikle pek fazla etkilenmez.

• Su soğutmanında hava soğutma gibi +'ları ve -'leri vardır.Bunlardan -'lerini söyleyecek olursak.Hortumun hiç göremediğiniz tarafında sızıntı oldu ve sizin bilgisayar bozulana kadar bundan haberiniz olmayacak.Diğer bir kötü yanını söylecek olursak bilgisayarı yerinden çıkarırken suyun oluğu bölümden su sıçraması gibi daha bir çok sebeb olabilir.Pomba bozulabilir dşarı su verir felan filan daha bir çok neden olabilir....

İyi yanlarıda sessiz olması iyi soğutması..Herkes bunları biliyordur zaten.

Bana soracak olursanız bilgisayarıma 8 tane fan alırım hava akımı oluşturacak şekilde hep sini biryere dizerim..Sonra onları bulundukları yere göre 7v'de veya 5v'de çalıştırırım.Su soğutmayada gerek kalmaz..Hem sessiz olur hemde hava akımı oluşur parçalar daha iyi soğur...
  • kesinlikle tamamen gereksiz bir konu. şimdiye kadar montaj hatası dışında su sızması ne duydum ne gördüm. madem güvenmiyorsun boruları girişlerine japonla yapıştır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: snipetr41

kesinlikle tamamen gereksiz bir konu. şimdiye kadar montaj hatası dışında su sızması ne duydum ne gördüm. madem güvenmiyorsun boruları girişlerine japonla yapıştır.

tamam
    sen git 10 tane fan tak
    birakda su sogutmayida bilenler yapsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: royanselm

quote:

Orjinalden alıntı: snipetr41

kesinlikle tamamen gereksiz bir konu. şimdiye kadar montaj hatası dışında su sızması ne duydum ne gördüm. madem güvenmiyorsun boruları girişlerine japonla yapıştır.

tamam
    sen git 10 tane fan tak
    birakda su sogutmayida bilenler yapsin

Fanlar yazın sıcak üflüyor zaten.bence yazın overlock yapma.Kışın yaparsın...
  • Aslında su soğutma çok mantıklı.Su soğutma sadece o/c için kullanılmaz, zira PC yi download a bıraktığımda fan sesinden uyuyamıyorum.Ama minimum tek 12cm fan ile bir su soğutma kursam şahane olur.Bu arada dikkatlice hazırlanan su soğutma da sızdırma olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkacmaz -- 2 Temmuz 2007; 17:00:38 >
  • peki tt bigwater 735 veya 745 satın alırsam parçalara sızıntı olması durumunda tamamen sızan parçaları kaybedermiyim ve sızıntı olma ihtimali nasıldır çünkü işlemcim aşırı derecede sıcak ve fana ihtiyacım var hiç fan almayıp direk su soğutmamı alsam (kendim yapamam çünkü bu işe yatkın değilim ve pek bi bilgim yok) şimdiden sağolun
  • sıvı soğutma emek ve beceri istiyor yeterli bilgi ve yetenek yoksa kaçınılması gerekiyor

ancak kaliteli bi sıvı soğutmanın yerini herhangi bir (amanda haricinde) hava soğutma tutamaz

bigwater 735 ve 745 de en büyük sorun işlemci bloğunun çok dayanıklı olmaması...

kendi pompaları haricinde gülü pompalar kullananlarda ve montaj esnasında işlemci bolğunu çatlatanlarda sızıntı meydana geldiğini okumuştum forumda...

en doğrusu herhangi bir sıvı soğutma sisteminin bilgisayar sistemine montajından önce uzun süre ayrı olarak çalıştırılıp peçete veya ince kağıt üzerinde beletilmesi ve sızıntı olup olmadığının incelenmesidir
  • sağol ben en iyisi hava soğutmaya devam edeyim çünkü herhangibi sızıntı esnasında hiç hoş olmayacak gibi duruyor aslında önce deneyip sonradan montaj yapmak mantıklı olabilir ama bir acemi için hava soğutma daha mantıklı duruyor bilgiler için sağol
  • Acemi için tabii ki hava soğutma daha güvenlidir.El becerisi olarak su soğutma hakkında tam olarak olgun olmayan birisinin su soğutma dizmeye kalkması bence bilgisayar için intihar girişimine sebep olur.

Öncelikle bilgisayara takmadan boş boş denemeler felan yapmak gerek.Hatta bu denemeler saatlerce ve belki birkaç gün bile sürmeli.Ondan sonra bilgisayara takılmalı.

Zaten su soğutmayla uğraşmada önce de hava soğutmanın da biraz ustası olmak gerek bence.
  • iyi de yapanlar 9 ay anasının karnında su soğutmayla mı durmuş??! şimdi ahkam kesenler de bir zamanlar acemi değiller miydi? biraz azim ve özgüvenle üstesinden gelinebilir...
  • Su soğutma her insanın kullanabileceği birşey değil,problem su soğutmayı kullanmak değil aslında,bir sorun,problem durumda fazla uğraşmadan o problemi ortadan kaldırmakta bence.İşte herkes bunu yapamaz diyorum.

Herkes sonuçta acemilikten geçmiştir bulunduğu konuma sıfırdan birşeyler öğrenerek gelmiştir ama herkes su soğutmayı becerebiliyor olsaydı böyle konular bolca açılmazdı değil mi?
  • bana göre su soğutmanın acemiliği olmaz aceleciliği olur.
    fazla abartacak bi durum yok nedir ki alt tarafı hortumlardan su geçiriyon işte tek şart su sızmayacakyeterince vakit ayırıp her bağlantıyı tek tek kontrol ettikten sonra hiçbirşey olmaz.bilgisayar toplamayı becerebilen, atıyom işlemci üzerine bigtyphoon ninja vs.standart dışı soğutucu montajı yapabilen herkez pekaala su soğutma da kurabilir abartcak bi durum yok yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.