Bildirim
su : yetkilendirme hatasını nasıl çözebilirim ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ubuntu'da root parolası etkin gelmiyor. Nasıl etkinleştireceğini kısa bir arama ile bulabilirsin.
RTL8192EU sürücüsünü, aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırarak PPA deposundan kolayca kurabilirsin. PPA deposundaki sürüm (5.6.4), sizin elle kurmaya çalıştığınızdan (4.4.1.x) daha güncel.sudo add-apt-repository ppa:kelebek333/kablosuz
sudo apt-get update
sudo apt install rtl8192eu-dkms
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 27 Ocak 2020; 16:56:36 > -
-
EFI destekli kurulum yaptıysanız secureboot özellliğini kapatın. Secureboot'un etkin olması kuruluma mani değil. Sadece sürücünün açılışta etkinleşmesini önler. Kurulum adımlarına devam edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 27 Ocak 2020; 19:24:33 > -
Mümkünse secure boot u kapatmadan yapabileceğim bir yöntem var mı ?
Sürücünün açılışta etkinleşmesini önler derken ne demek istediniz ? -
Secureboot'un ne olduğunu araştırırsanız, elle yüklenen çekirdek modüllerinin secureboot tarafından engellenerek neden etkinleşmeyeceğini öğrenebilirsiniz.
Eklenen çekirdek modülleri mokutil ile sonradan imzalanabiliyor. Bu yeni kullanıcı için karışık olabilir. Şu an bununla ilgili bilgi için çok vaktim yok maalesef. Aşağıdaki bağlantılar biraz tecrübesi olanlar için yeterlidir.UbuntuHow to sign things for Secure Boot | Ubuntuhttps://ubuntu.com/blog/how-to-sign-things-for-secure-boot
Bunun haricinde ise bir yol yok maalesef. Ya secureboot'u pasifleştireceksiniz ya da çekirdekle bilikte sürücüsü gelen bir aygıt alıp onu kullanacaksınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 27 Ocak 2020; 23:59:25 >
-
-
Sistemi güncelleyip yeniden deneyin. Ya da buradaki paketi indirip kurmayı deneyin. Bağımlıklar için ağ bağlantısına ihtiyacınız olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 29 Ocak 2020; 1:19:43 > -
Paketi indirdim ve kurdum ve bu sefer çalıştı . Ubuntudan soğudum sürücü kuracağım diye . Çok teşekkür ederim hocam
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X