Şimdi Ara

Subaru forester kullananlar.. (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.721
Cevap
66
Favori
433.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler. 45.750ye aldım. Trafik sigortası ve bu dönenim mtv'si dahil değil.
  • Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: deren05

quote:

Orijinalden alıntı: OOGUZZ

Merhaba arkadaşlar, 2 hafta önce 2009 Model Dizel Forester alarak ben de Forester kullanıcısı oldum. Gayet keyifli bir araç yakıt tüketimi makul seviyelerde. hafta sonu çamurlu yolda deneme şansım oldu eski aracım Land Rover Discovery'i aratmadı..

Sadece tek sorunum var debriyajı çok sert geldi... hidrolik debriyaj olmasına rağmen sıkışık trafikte yoracak kadar sert.. manuel kullanan arkadaşlar sizin debriyajlar da sert mi bunu yumuşatmanın bir yolu yok mudur?

Hocam bende 2009 dizel düz modeli için araştırma yapıyorum fakat debriyajın sert olması kuşkulandırıyor beni,zira bi araba düz olacaksa şanzımanın pamuk gibi olmalı bence,bu ve başka konuda yakındığınız başka şeyler varsa bilmek isterim.

Subaru'nun debriyajının sert olduğunu duydum ancak subaru forumunda okuduğum kadarıyla subaruların baskı balata ve volan'ı çabuk btirmesi ile ilgili sıkıntıların olduğu ancak cüzzi maliyetli değişim ile bunun çözüldüğünü öğrendim. Aracınızın bakı balata ve volan'ını kontrol ettirirseniz belki mevcut bir sıkıntı ortaya çıkabilir.

• Bu arada bu gün itibarıyla 2013 modellere 7500 TL zam gelmiş.2014 modeller ne olacak bakalım.
  • quote:

Merhabalar,2011 Audi A1'imi satıp 2009 Forester dizel almak istiyorum,bu araçtan memnuniyetsiz olan arkadaşların tarafsız düşüncelerine ihtiyacım var,hiç Subaru kullanmadım,90'lardan beri kalbimde yeri ayrı olan bir arabadır,dizel düz modelinin tüketimi nasıldır,bu modeli tavsiye edermisiniz ya da 2011 modeliyle arada ne gibi fark(donanım,şanzıman)vardır,acil yardım lütfen.

quote:

Merhabalar,2011 Audi A1'imi satıp 2009 Forester dizel almak istiyorum,bu araçtan memnuniyetsiz olan arkadaşların tarafsız düşüncelerine ihtiyacım var,hiç Subaru kullanmadım,90'lardan beri kalbimde yeri ayrı olan bir arabadır,dizel düz modelinin tüketimi nasıldır,bu modeli tavsiye edermisiniz ya da 2011 modeliyle arada ne gibi fark(donanım,şanzıman)vardır,acil yardım lütfen.

Yaklaşık 1 senedir dizel forester kullanıyorum.
    Aracım 2009 model. Yakıt tüketimi; şehir içi sürekli dur kalk yaparsanız 8-9 lt civarında. Şehir dışı 100-110 km ortalamada 6.4-6.8 lt yakıyor.
    2011 model bazı forester'larda start stop var, yan aynalarda sinyal lambaları mevcut. başka da pek bir farkı yok.
    Subaru aynı boxer dizel motoru 2009'dan beri tüm araçlarında kullanıyor. Motor olarak hiçbir fark yok.
    Donanım olarak limited paket en dolu olandır. Bildiğim kadarıyla limited pakette elektrikli sürücü koltuğu mevcut. Diğer farkları bilemiyorum.
    2009 ve sonrası dizel araçlarda hep aynı şanzıman kullanıldı. 6 ileri. Vites geçişleri biraz serttir.
    10.000 km periyodik bakımını yeni yaptırdım ben. orjinal filtreler ve yağ değişimi işçilik dahil 430 TL tuttu.
    Sürekli şehir trafiğinde kullanıyorsanız ve çok sık dur kalk yapıyorsanız 45-50 bin'de debriyaj baskı balata ve volant değişiyor. yaklaşık maliyeti 3-4 bin tl'yi bulabilir.
    Şu anda aklıma gelenler bunlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OOGUZZ

Merhaba arkadaşlar, 2 hafta önce 2009 Model Dizel Forester alarak ben de Forester kullanıcısı oldum. Gayet keyifli bir araç yakıt tüketimi makul seviyelerde. hafta sonu çamurlu yolda deneme şansım oldu eski aracım Land Rover Discovery'i aratmadı..

Sadece tek sorunum var debriyajı çok sert geldi... hidrolik debriyaj olmasına rağmen sıkışık trafikte yoracak kadar sert.. manuel kullanan arkadaşlar sizin debriyajlar da sert mi bunu yumuşatmanın bir yolu yok mudur?

Hocam bende 2009 dizel düz modeli için araştırma yapıyorum fakat debriyajın sert olması kuşkulandırıyor beni,zira bi araba düz olacaksa şanzımanın pamuk gibi olmalı bence,bu ve başka konuda yakındığınız başka şeyler varsa bilmek isterim.

Hocam debriyaj kesinlikle sert değil. Sert geliyorsa kontrol ettirilmesi gerek. Normali bu değil.
    Hatta benim bundan önceki arabam bmw 3.16 idi, onun debriyajı daha sertti.
    Bu araçta en sevdiğim şey direksiyon çok yumuşak. Aracın içi çok ferah. Her yönden görüş açısı çok iyi.
    Kuzenimde yeni kasa kia sportage var, içine bindiğimde sıkıntı basıyo..

• quote:

Orijinalden alıntı: the_stig

Teşekkürler. 45.750ye aldım. Trafik sigortası ve bu dönenim mtv'si dahil değil.

Hayırlı uğurlu olsun, düşük kilometreli ve temiz bir araç olduğu için o aracı almayı bende düşünmüştüm ama kısmet değilmiş. Güle güle kullanın :)
  • Herkese merhabalar.
    Öncelikle bilgi vereyim; 2014 modellere Mart ayında %1 ila %1,5 kur zammını ekleyecekmiş Bayraktar. Bu durumda dün teslim aldığım Forester XT'nin 2014 model fiyatının 129.000 TL olması neredeyse kesinleşti.
    Evet dün Beyaz renkli Forester XT aracımı Ankara Bayraktar'dan teslim aldım. Aslında araç İstanbul Çekmeköy'den alındı ama sağolsunlar teslimi Ankara'dan istemiştim buraya naklettiler aracı.
    Öncelikle Çekmeköyden Yezdan Hanım ve Ankara'dan Güner Bey'e teşekkür ederim.
    Araçla ilgili ilk yorumlarımı yapmak istiyorum:

Evet herkesin ortak olduğu eleştiri bende de mevcut: 110.000 TL'nin üzerinde bir araçta multimedya, kararan dikiz aynası, hafızalı koltuk, arka yolcu bölümü havalandırma ve bazı basit konfor özelliklerinin olmaması enteresan. Diğer Subarulardan farklı çok detay bir yol bilgisayarı var ki bu bile "vay be Subaru bunu da yapalıyormuş" dedirtiyor:) Sınıfının en konforlu aracı olmadığı kesin. Ama işte Japon anlayışı; ben motor ve çekiş sistemini yaptım, aracı da güvenlikli oluşturdum alıyorsan böyle al yoksa canın sağolsun....Eğer bu motor, bu awd sistemi, bu şanzuman Almanların elinde olsa bu aracı pamuklarla sararlar, altın niyetine de satarlar. (Not: Lütfen VW ciler bizim araçlarımız zaten öyle diye fanlık yapmasın sadece örnek verdim)

Henüz 10 KM yol yaptığım için sadece basit bazı bilgileri verebileceğim, sürüş arttıkça ve fırsat buldukça bilgileri paylaşmak isterim yine:

CVT son derece başarılı, vites geçişleri hiç bir şekilde hissettirmiyor, 2000 devir altında araç sakin ve son derece sessiz. Legacy ile kıyasladığımda araç bana motor sesi açısından daha sessiz geldi. Direksiyon daha yumuşak, ama çok hisli değil gibi. Turboyu 1 defa devreye sokacak şekilde gaza yüklendim, yüklenmemle araçtakilerin "aman yavaş" demeleri bir oldu. Aracın oturum ve sürüş pozisyonu başarılı, ancak bazılarının eleştirisine ben de katılacağım koltuk yan dayanakları sanki biraz yetersiz. Müzik sistemi eski nesil bir görüntüye sahip ama akustik performansını başarılı buldum. Bluetooth ses performansı da gayet iyi ve net.

Yakıt konusuna gelince, henüz sizlere bir paylaşım yapacak kadar yol yapmadım; ama Ankara'da saat 17.30 trafiğinde Kurtuluş, Kolej, Gaziosmanpaşa güzergahında 13,2 LT yaktı ki aracın daha ilk KM'leri ve genelde yokuş yukarı bir güzergah. Legacy'den fazla değil ondan eminim. Ama daha çok erken konuşmak için.

Henüz ben de aracı tanımaya çalışıyorum.

Ancak buradan Bayraktar Otomotiv'e de seslenmek istiyorum: Maalesef satış sonrasında jest anlamında çok başarısızsınız. 110.000 TL'den daha fazla para veren insanların ufak bir kaleme, cüzdana vs ihtiyacı yok ya da zaten kendileri de rahatlıkla alabilir. Ama neden araç teslimi sırasında yedek parça satışta bulunan 1 tane Subaru işlemeli cross kalem, ufak bir fener ya da kol düğmesi hediye etmezsiniz ki? Mercedes hangi aracı alırsanız alın teslim sonrasında evinize özel kurye ile hakiki deri bir cüzdan, kalem ve "Ailemize Hoş Geldiniz" içerikli bir mektup gönderiyor. İnanın en az araç kadar insanın hoşuna gidiyor. Gerçi forumdaş arkadaşlar yahu sen ne anlatıyorsun bilmiyor musun bunları diyor şu anda duyuyorum:)

Evet kısacası aracımı aldım, memnunum ve pişman değilim. Yine olsa yine yaparım:)

Allah herkese kazasız belasız ve güzel günler nasip etsin. Dileyen herkese bu araçtan hatta daha güzellerinden versin....

• quote:

Orijinalden alıntı: lawyer22

...
    Mercedes hangi aracı alırsanız alın teslim sonrasında evinize özel kurye ile hakiki deri bir cüzdan, kalem ve "Ailemize Hoş Geldiniz" içerikli bir mektup gönderiyor. İnanın en az araç kadar insanın hoşuna gidiyor. Gerçi forumdaş arkadaşlar yahu sen ne anlatıyorsun bilmiyor musun bunları diyor şu anda duyuyorum:)
    ....

Cüzdan, termos, kartvizitlik, USB bellek gibi şeyleri daha sonra mercedes'in sitesinden aracını kayıt ettirebilirsen gönderiyorlar. Hoş Geldiniz kutusundan çıkan ise sadece basit bir eşantiyon kalem ile MB'in araçları teslim ederken taktıklarından daha kalitesiz bir anahtarlık.

Yani fazla bir şey kaçırmış sayılmazsın...

mercedestutkusu.com veya mercedessahipleriburada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Praetor -- 7 Ocak 2014; 13:17:02 >

• Teşekkürler iyi dilekleriniz için. 1 aydır ilanları takip ediyorum. Bunu görünce kaçırmıyayım dedim :) Eşim rengini çok beğendi. Km'si de muadillerine göre oldukça düşük dediğiniz gibi. İlk izlenimlerim oldukça olumlu. Sadece direksiyonu fazla yumuşak bulduğumu söyleyebilirim.
  • deren05 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Kendim diesel outback(12000km) en yakın arkadaşımda diesel forester (70000km) kullanıcısı. Her ikimizdede Şehir içi ortalaması 7,2 - 7,5 lt arası ve orjinal baskı balata ile kullanıyoruz. Tamamen kullanımla ilgili olan bu durum debriyajdan ayağı tam çekmeden gaz verme eğiliminden ve araç 350nm torku çok düşük devirlerde vermesinden kaynaklanıyor. Buna rağmen baskı balatayı 450-500 tl arasında bulmanız mümkün. İkimizdede bulunan araçta debriyaj gayet normal sertlikte, eğer karşılaştığınız araçta bu durum mevcutsa baskı balata bilyesinde sorun olabilir, oda 50tl gibiydi sanırım.
    Benim asıl dikkatinizi çekmek istediğim konu dizel olupta muadil hiçbir SUVda bu yakıt tüketimini bulamazsınız. Foresterın bu performansına en yakın araç Kia Sportage yada Hyundai IX 35 tir ve 11-12 lt arasında tüketimi var.( Şirketteki arkadaşımızın aracı) Captiva, Nissan Xraile girmiyorum bile. Buda 100kmde size 4 litre avantaj sağlarki her 100kmde 18,5 TL avantaj saglar. Buda demektirki 2700km sonra zaten baskı balata paraınız cepte olur.

• Forester'in dizel 1.6 motor çıkarma ihtimali varmıdır sizce önümüzdeki senelerde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Praetor

quote:

...
    Mercedes hangi aracı alırsanız alın teslim sonrasında evinize özel kurye ile hakiki deri bir cüzdan, kalem ve "Ailemize Hoş Geldiniz" içerikli bir mektup gönderiyor. İnanın en az araç kadar insanın hoşuna gidiyor. Gerçi forumdaş arkadaşlar yahu sen ne anlatıyorsun bilmiyor musun bunları diyor şu anda duyuyorum:)
    ....

Cüzdan, termos, kartvizitlik, USB bellek gibi şeyleri daha sonra mercedes'in sitesinden aracını kayıt ettirebilirsen gönderiyorlar. Hoş Geldiniz kutusundan çıkan ise sadece basit bir eşantiyon kalem ile MB'in araçları teslim ederken taktıklarından daha kalitesiz bir anahtarlık.

Yani fazla bir şey kaçırmış sayılmazsın...

mercedestutkusu.com veya mercedessahipleriburada

Yok valla Hocam; C180 aldığımda ne bir yere kayıt oldum ne de form doldurdum, 10 gün sonra kurye ile bir kutu geldi; güzel bir deri cüzdan Mercedes tarihini anlatan 1 cd ve kitap, ufak bir notluk....
    Ha çok mu problem elbette değil. zaten benim işaret ettiğim uyduruk olsun olmasın jest yapabilme becerisi. Yapsalar da yapmasalar da ben Subaru'mu serviyorum

• quote:

Forester'in dizel 1.6 motor çıkarma ihtimali varmıdır sizce önümüzdeki senelerde?

Böyle bir çalışma hiç duyurulmadı. Motorun üretilme aşamasında aslında 1.3 olarak tasarlanıp sonrasında 1.7CC üzerinde çalışıp
    2.0 CC motor olarak piyasaya sunulmuş. (http://www.boxerdiesel.com/engineering/en/02.html ) Aslında isteseler çok kısa sürede
    adapte edebilirler gibi geliyor bana ancak kullanım amacından biraz çıkar gibi geliyor bana. XV ye olur ama Forester 1.6 diesel nekadar
    olur bilemedim..

Detayları burada bulabilirsiniz;

http://www.boxerdiesel.com/

• quote:

Herkese merhabalar.
    Öncelikle bilgi vereyim; 2014 modellere Mart ayında %1 ila %1,5 kur zammını ekleyecekmiş Bayraktar. Bu durumda dün teslim aldığım Forester XT'nin 2014 model fiyatının 129.000 TL olması neredeyse kesinleşti.
    Evet dün Beyaz renkli Forester XT aracımı Ankara Bayraktar'dan teslim aldım. Aslında araç İstanbul Çekmeköy'den alındı ama sağolsunlar teslimi Ankara'dan istemiştim buraya naklettiler aracı.
    Öncelikle Çekmeköyden Yezdan Hanım ve Ankara'dan Güner Bey'e teşekkür ederim.
    Araçla ilgili ilk yorumlarımı yapmak istiyorum:

Evet herkesin ortak olduğu eleştiri bende de mevcut: 110.000 TL'nin üzerinde bir araçta multimedya, kararan dikiz aynası, hafızalı koltuk, arka yolcu bölümü havalandırma ve bazı basit konfor özelliklerinin olmaması enteresan. Diğer Subarulardan farklı çok detay bir yol bilgisayarı var ki bu bile "vay be Subaru bunu da yapalıyormuş" dedirtiyor:) Sınıfının en konforlu aracı olmadığı kesin. Ama işte Japon anlayışı; ben motor ve çekiş sistemini yaptım, aracı da güvenlikli oluşturdum alıyorsan böyle al yoksa canın sağolsun....Eğer bu motor, bu awd sistemi, bu şanzuman Almanların elinde olsa bu aracı pamuklarla sararlar, altın niyetine de satarlar. (Not: Lütfen VW ciler bizim araçlarımız zaten öyle diye fanlık yapmasın sadece örnek verdim)

Henüz 10 KM yol yaptığım için sadece basit bazı bilgileri verebileceğim, sürüş arttıkça ve fırsat buldukça bilgileri paylaşmak isterim yine:

CVT son derece başarılı, vites geçişleri hiç bir şekilde hissettirmiyor, 2000 devir altında araç sakin ve son derece sessiz. Legacy ile kıyasladığımda araç bana motor sesi açısından daha sessiz geldi. Direksiyon daha yumuşak, ama çok hisli değil gibi. Turboyu 1 defa devreye sokacak şekilde gaza yüklendim, yüklenmemle araçtakilerin "aman yavaş" demeleri bir oldu. Aracın oturum ve sürüş pozisyonu başarılı, ancak bazılarının eleştirisine ben de katılacağım koltuk yan dayanakları sanki biraz yetersiz. Müzik sistemi eski nesil bir görüntüye sahip ama akustik performansını başarılı buldum. Bluetooth ses performansı da gayet iyi ve net.

Yakıt konusuna gelince, henüz sizlere bir paylaşım yapacak kadar yol yapmadım; ama Ankara'da saat 17.30 trafiğinde Kurtuluş, Kolej, Gaziosmanpaşa güzergahında 13,2 LT yaktı ki aracın daha ilk KM'leri ve genelde yokuş yukarı bir güzergah. Legacy'den fazla değil ondan eminim. Ama daha çok erken konuşmak için.

Henüz ben de aracı tanımaya çalışıyorum.

Ancak buradan Bayraktar Otomotiv'e de seslenmek istiyorum: Maalesef satış sonrasında jest anlamında çok başarısızsınız. 110.000 TL'den daha fazla para veren insanların ufak bir kaleme, cüzdana vs ihtiyacı yok ya da zaten kendileri de rahatlıkla alabilir. Ama neden araç teslimi sırasında yedek parça satışta bulunan 1 tane Subaru işlemeli cross kalem, ufak bir fener ya da kol düğmesi hediye etmezsiniz ki? Mercedes hangi aracı alırsanız alın teslim sonrasında evinize özel kurye ile hakiki deri bir cüzdan, kalem ve "Ailemize Hoş Geldiniz" içerikli bir mektup gönderiyor. İnanın en az araç kadar insanın hoşuna gidiyor. Gerçi forumdaş arkadaşlar yahu sen ne anlatıyorsun bilmiyor musun bunları diyor şu anda duyuyorum:)

Evet kısacası aracımı aldım, memnunum ve pişman değilim. Yine olsa yine yaparım:)

Allah herkese kazasız belasız ve güzel günler nasip etsin. Dileyen herkese bu araçtan hatta daha güzellerinden versin....

Hayırlı Uğurlu Olsun.
    Çok iyi bir tercih yaptınız. ben de buz grisini aldım.Şu an İstanbul Tradiğimde +1000 km.'de ortalamam 12 lt.
    eşimde c serisi var; ve nerede ise onunla aynı yakıt tüketimine sahip.

• korayaydin K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim; zaten uzun yıllardır Subaru kullanıcıyım, ama legacy tercih ediyorudum bakalım şimdi ciddi bir değişiklik yaptık.
  • herkese merhabalar. öncelikle yeni subaru forester alan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum kazasız belasız kullanmak nasip olsun diyorum. bende bu araçtan almayı düşünüyorum. öncelikle bir şey merak ediyorum Türkiyeye ithal edilen forester xt lerde eye sight bulunuyormu ? bulunuyorsa ne derece başarılı. birde forester sahibi arkadaşlardan videolar bekliyorum . sevgiler
  • ImHOTeP kullanıcısına yanıt
    Mlsf yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erceerce

Merhaba,

Kendim diesel outback(12000km) en yakın arkadaşımda diesel forester (70000km) kullanıcısı. Her ikimizdede Şehir içi ortalaması 7,2 - 7,5 lt arası ve orjinal baskı balata ile kullanıyoruz. Tamamen kullanımla ilgili olan bu durum debriyajdan ayağı tam çekmeden gaz verme eğiliminden ve araç 350nm torku çok düşük devirlerde vermesinden kaynaklanıyor. Buna rağmen baskı balatayı 450-500 tl arasında bulmanız mümkün. İkimizdede bulunan araçta debriyaj gayet normal sertlikte, eğer karşılaştığınız araçta bu durum mevcutsa baskı balata bilyesinde sorun olabilir, oda 50tl gibiydi sanırım.
    Benim asıl dikkatinizi çekmek istediğim konu dizel olupta muadil hiçbir SUVda bu yakıt tüketimini bulamazsınız. Foresterın bu performansına en yakın araç Kia Sportage yada Hyundai IX 35 tir ve 11-12 lt arasında tüketimi var.( Şirketteki arkadaşımızın aracı) Captiva, Nissan Xraile girmiyorum bile. Buda 100kmde size 4 litre avantaj sağlarki her 100kmde 18,5 TL avantaj saglar. Buda demektirki 2700km sonra zaten baskı balata paraınız cepte olur.

Çok mantıklı yazmışsınız hocam, bahsettiğiniz captiva ve X-trail kullananlar şehiriçi 10 litreyi tutturmak için çok efor sarfediyor:)

• Praetor kullanıcısına yanıt
    eğer yoksa gerçekten yazık ya
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.