Şimdi Ara

Subaru forester kullananlar.. (72. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
66
Favori
432.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son mesajları görmemişin sanırım. Nasipte ne varsa o geldi başa. Herşeyde bir hayır vardır.Kaybetigin bir şey yok hayırlısı artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

Yeni çocuğum olduğu için ve ara ara kendim de dağa bayıra pikniğe gitmeyi sevdiğim için hem şehir içi hem de arazi ihtiyacını bi nebze karşılayacak forester almaya karar verdim. 65 bin tl bütçem var 4-5 yıl kafam ağrımadan kullanabileceğim forester satan var mı aranızda?

Hangi modellerini tavsiye edersiniz, kullananlar gördüğüm kadarıyla memnun..Malum dizel ve benzin fiyatlarından ötürü lpg li düşünüyorum.

Yardımcı olabilecek var mı aranızda?
  • palio78 P kullanıcısına yanıt
    Formun burası sadece cumartesi pazar mesayi yapıyor.

İşyerimin hemen alt sokagında özel subaru bayisi varmış tanıştık söyleştik biraz.

2009 ile 2011 dizel alma ( yanlış hatırlamıyorsam)..

Devamında

Benzinli hangisi olursa alınır. 2011 den sonra ki dizelleride düşünmeden alabilirsin. Lpg taraftarı degilim diye ekledi.

Sana yardımı olur umarım.

Şunu ekledi bir defa bu aracı kullanıcı olarak alır isen başka bir markaya gecemezsin. Diye ekledi.

Selamlar

• palio78 P kullanıcısına yanıt
    İşine yararsa bi bak Arkadas yazmış tecrübesini

subaruturkiyeforum.com
    Subaru Forester 2005 XT Nasıldır ? İnceleme
    http://subaruturkiyeforum.com/konu-subaru-forester-2005-xt-incelemesi.html

• farstone kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın yeni gördüm mesajı. Ben öyle biliyorum.

• Yeni forester tanıtım videosu.
    Arka tasarımını beğenmedim.
     Subaru forester kullananlar.. Subaru forester kullananlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder235 -- 28 Mart 2018; 22:36:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bi Arkadas yazmış Subaru servislerinin acizligini

subaruturkiyeforum.com
    Subaru Hakkında Şikayetler
    http://subaruturkiyeforum.com/konu-subaru-hakkinda-sikayetler.html

• Yeni foresterla beraber turbo motor gelmeyecek.

Forester ın en çok tercih edilme nedenlerinden biriydi.

Forester da standart suv lara dönmüş oldu hantal ve ağır. :(

• quote:

Orijinalden alıntı: onder235

Yeni foresterla beraber turbo motor gelmeyecek.

Forester ın en çok tercih edilme nedenlerinden biriydi.

Forester da standart suv lara dönmüş oldu hantal ve ağır. :(

Keşke 1.6 dit ile gelseydi avrupaya.. Bi dk düşünmez alırdım.. Honda ne güzel 1.5 turbo sunuyor CRV’ye.. Subaru da sunsa düşük hacim turbo ne güzel olurdu :/

• geçtiğimiz hafta forester xt aldım ve şehir içi şehir dışı toplam 800 km yol yaptım. daha önce bmw 3.20 ied kullanıcısı olarak yakıt tüketimini karşılaştırmalı olarak belirtmek isterim ki almayı düşünenlere fikir olsun:

7.4lt: trafiksiz şehirler arası sakin kullanım, hızlanma yavaşlama çok az. çoğunlukla cruise control ile ortalama 100-110 bandı kullanım, toplam 90km. sanıyorum ki bunun altını görmek çok zor, yapabileceğim en sakin sürüşü gerçekleştirdim. (bmw ile 5.5lt seviyelerindeydi)

8.4lt: hafif trafikli, zaman zaman yol kesen araçlardan ötürü yavaşlayıp hızlanmak süretiyle ortalama 100-120 bandında seyir ile elde edilen değer. hafif trafikten kastım 110 ile giderken örneğin 80'e hız düşürüp yeniden eski hıza dönmektir. tekirdağ istanbul arası yolda yapıldı. bence bu aracın şehirler arası normal kullanımda ortalama reel tüketimi de bu.

11.2lt: şehirler arası kişisel gerçek tüketim verim de bu. zaman zaman 160-180'lere çıkmak çoğu zaman da 130-140 bandında keyif alarak kullanmak suretiyle elde ettiğim tüketim verisidir. (bmw ile 7.5lt seviyelerindeydi)

istanbul içi tüketimim ise 12lt seviyelerinde. (bmw ile 9-10lt seviyelerindeydi) daha agresif kullansam sanki tüketim uçacak gibi bir hissiyattayım, anlık tüketime bakınca insan bmw'deki gibi basmaya korkuyor, sanıyorum ki eşdeğer agresiflikte bir kullanımda 15-16lt ortalamaları görürüm.

burada bmw ile kıyaslamamım sebebi sürüş zevki ve ara hızlanmaların süresi ve verdiği hissiyatın hemen hemen aynı olması, arada ortalama 3lt gibi yakıt farkı var ki o da aracın cüssesinden kaynaklanıyor olsa gerek. bmw ile yapamayacaklarımı yapmak hedefiyle subaru tercih ettiğim için 3 lt gibi bir farkı görmeyeceğim tabi ki. daha önce suv deneyimim olmadığı için verdiğim rakamların ne derece kabul edilebilir olduğunu bilenler yorumlayabilir.

bir de trip ortalama hızı bir türlü bulamadım, ortalama yakıt tamam da ortalama seyir hızını nereden görüyoruz?

• escofly E kullanıcısına yanıt
    Çok aydınlatıcı bir değerlendirme olmuş teşekkürler.

• Bu arada Daloğlu İstanbul bayisi kapanmış galiba. Bir türlü de Doğu Karadenize de bayii açmıyorlar nedense :(

• escofly E kullanıcısına yanıt
    Aracınızı güle güle kullanın. Ortadaki bilgi ekranındaki üçlü bilgi ekranına 6 farklı bilgiden seçimlik olarak koyabilirsiniz.

• Merhaba

Forester vs CX5 ikileminin ortasındayım. Cx5 yakıt ortalamanız çok iyiymiş: hangi şehirdesiniz? Büyük araç istiyoruz engelli indirimi ile alacağız. Genelde şehir içi olacak.

Geçen haftasonu forester dizel kullandım Albayrak otomotiv çekmeköyde. Araç hızlanması güzel. Özellikle xv ile kıyaslayınca tatmin edici. Subaru Kasa ve platform değiştiriyor tanıtımı yapıldı.

• ydnsnr kullanıcısına yanıt
    foresterı incelemedim. bende cx-5 ve forester arasında kalmıştım. benzinli olmasına rağmen cx-5 almak istedim. bugün öğlen kaporasını yatıracağım.

mazdanın tasarımını çok daha güzel geldi bana.
    subaru servisinin aşırı derecede pahalı olduğu söylendi.
    dizel olmasına rağmen 12 13 litrelerden bahsediliyor şehir içi.
    ve tabiki gönlünden geçen arabaya binmek var.
  • bende forester la cx-5 arasında kalmıştım. ikisinede gittim geldim defalarca.

Mazda tasarım ve özellik bakımından öndeydi ama forester da sağlamlığı ve simetrik 4 çekeriyle önde geliyordu.

Forumda sağolsun mtutun isimli kullanıcın verdiği teknik bilgiler var. tecrübenin zirvesinde bence. onun değerli

yorumlarınıda okudum. (gerçi mtutun de cx-5 aldı )

tam arada kaldım. bir ay boyunca her ikisine baktım. sonra düşündüm hangisini almazsam aklımda kalır diye

kesinlikle foresrter oldu. sonra gittim forester i aldım ve gerçektende keşke mazdayı alsaydım dediğim hiç bir

düşüncem olmadı.

bu konu birazda araçtan ne beklediğinize bağlı. daha fazla şehir içi kullanacaksanız cx-5 iyi, fakat dağ taş çok fazla

kullanacaksanız hiç düşünmeden forester alınır diye düşünüyorum. inşallah seveceğiniz seçimi yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casper18 -- 3 Nisan 2018; 10:20:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: casper18

bende forester la cx-5 arasında kalmıştım. ikisinede gittim geldim defalarca.

Mazda tasarım ve özellik bakımından öndeydi ama forester da sağlamlığı ve simetrik 4 çekeriyle önde geliyordu.

Forumda sağolsun mtutun isimli kullanıcın verdiği teknik bilgiler var. tecrübenin zirvesinde bence. onun değerli

yorumlarınıda okudum. (gerçi mtutun de cx-5 aldı )

tam arada kaldım. bir ay boyunca her ikisine baktım. sonra düşündüm hangisini almazsam aklımda kalır diye

kesinlikle foresrter oldu. sonra gittim forester i aldım ve gerçektende keşke mazdayı alsaydım dediğim hiç bir

düşüncem olmadı.

bu konu birazda araçtan ne beklediğinize bağlı. daha fazla şehir içi kullanacaksanız cx-5 iyi, fakat dağ taş çok fazla

kullanacaksanız hiç düşünmeden forester alınır diye düşünüyorum. inşallah seveceğiniz seçimi yaparsınız.

tabiki dağ taş arazi çoğunlukla kullanılacaksa forester tercih edilmedi. ben şehir içinde kullanacağımdan cx-5 ten yana kullanacağım seçimimi fakat 2 arabada güzel hiçbirisi üzmez seni.
    yanlız şöyle bir olay var. ötv muafiyetli ve dizel alacaksan elegance donanımını alabiliyorsun onda da eyesight özelliği yok bilgin olsun.

• Herkesin zevki ve öncelikleri farklı, ofisten otoparka bakıyorum, neredeyse aynı arabadan iki tane yok, çeşitli yani. Bende sizin gibi CX-5 ile Forester'a baktım. benzin tüketimleri ve motor özellikleri benzer, Mazda daha süslü, Subaru 4. çeker.
    Forester (4 çeker) sadece dağ taşta değil şehir, otoban dahil yer yerde daha iyi yol tutuş sağlıyor bu arada, videoları nette bulabilirsiniz
    Örneğin
    Subaru UKyoutube
    Subaru Lab (Episode 2) - Incredible Performance Test: Symmetrical All-Wheel Drive (AWD)
    https://www.youtube.com/watch?v=BNyjagQzxDw

Ben şahsen daha şıklığı (ki ben Mazda'nın genel tipine pek ısınamadım) daha güvenliye (tabii şartları zorlayınca, savurunca filan) tercih ederim. Bizim ilde Mazda servisi olmasına rağmen Subaru'ya daha sıcak bakıyorum, henüz almadım, nasipse birkaç aya.

Subaru da dizel düşünen arkadaşlara özellikle kısa mesafe giden ve yük taşımayanlar için iki link paylaşacağım
    Subaru motorlarının farkları (biraz eski ama yeterli)
    www.subaru.com.au
    What’s The Difference Between Subaru Engines?
    https://www.subaru.com.au/subaru-dna/subaru-engine-range

Dizel motorun faydaları
    www.subaru.com.au
    Subaru Australia: New Cars, Used Cars, Test Drives
    https://www.subaru.com.au/car-advice/benefits-of-a-diesel-engine

Derki dizel araçlar bilindiği üzere daha çok partikül oluşturuyor , firmalarda bunu azaltmak için Diesel Particulate Filter (DPF) dedikleri filtreler takılıyor ve bu filtreler belli ısıda bu partikülleri kendi kendine yakıyor ama motorun ısınması için uzun yol veya yük çekmek gerekli. Eğer uzun süre düşük hız ve az çekişle giderseniz bu filtreler erken tıkanabiliyor ve $ .
    Dizel aracın etkin çalışma ısısına ulaşması daha geç oluyormuş sonuç olarakta daha fazla yakıt yakacağı kesin.
    Bu tüm dizel (sadece Subaru için değil) geçerli.
    Sonra Subaru'yu veya aracınızı suçlamayın.

" the diesel engine in a passenger car is not suitable for short trips at low loads in a city environment i.e. one or two passengers travelling to the shops and back."
    "it is clear that a diesel engine vehicle requires a driving style and method of use that is only suitable for longer distances and higher loads! If this is your particular method of use and you travel high kilometres then a diesel engine vehicle is particularly suitable due to the fuel efficiency and environmental performance. But if you normally travel short distances then a petrol engine is a better choice."

• Crimean kullanıcısına yanıt
    4 çeker konusnuda Subarunun eline kimse su dökemez tabiki fakat mazda cx-5 te 4 çeker belirtmek isterim. awd teknolojisini mazda da kullanıyor. arada çok az farklar olabilir subaru çok iyi diye mazda 4 çeker kötü diyemeyiz sonuçta aynı teknoloji. forester 2019 da kasa değiştirecek. dizel fakat genede 9 lt civarı yakıyor bu mazda benzinli ile hemen hemen aynı. mazda 200.000TL de size full donanım sunuyor forester dizellerin hiçbirinde eyesight özelliği yok. kişiye göre değişir tabiki. öğle yemeğinde subaru bayisine gidip forestera baktım biraz arada kaldım ama 10dk önce cx-5 için kapora bırakmış bulunuyorum. herkes için hayırlısı olsun.
  • ydnsnr kullanıcısına yanıt
    Merhaba yeni gördüm mesajınızı. Ben Rize de yaşıyorum. Genelde hafta içi çok kısa mesafe ve dik rampa inip çıkıyorum yaklaşık 10 km. Çok sıkışık trafik yok tabii küçük şehir olduğu için. Kullanım yarı yarıya şehir içi şehir dışı denebilir. Yalnız şehirler arası 120km saat hızda kullanıyorum hatta bazen daha fazla hep sport modda. Bende mazda aldım subaru ile kıyaslayıp ancak ben arabadan çabuk sıkıldığım için satıp subaru da alabilirim şimdi 🙂 gönlünüz hangisini istiyorsa onu alın. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin...

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.