Şimdi Ara

Subaru forester kullananlar.. (70. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
1.721
Cevap
66
Favori
432.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ÜZERİNDE HANGİ JANT VAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimean

2.0 benzinli motoruda düşündünüz mü? Dizel benzinli fiyat farkı normalde 30 bin lira. Ben şahsen 5 yılda 60 bin km yaptım, kabaca dizel-benzin farkını kendim için şehir içi hesaplayınca (28.100-22.700=)5,400 TL farkediyor 5 yılda. Ortalama tüketimden hesaplarsan 3,500 TL fark var 5 yılda. Dizelin bakım masrafıda daha fazla. Ekonomik mi , tartışılır?

Benzinli deki premium donanım ve eyesight, körnokta ve geri manevra uyarısı da hediyesi. 5 bin lira daha ucuz hemde. Şahsen olsaydı elegance benzinli bile düşünebilirdim.
    Zaten 2 sinden birini seçebilirsiniz. Deneyimli değilim ama birkaç aydır inceliyorum ve bilenlere danışıyorum. Kafam hala bulanık, bende sizin gibi geri dönüşleri bekliyorum

İKİSİ ilede test sürüşü yaptim
    benzinli sizi kalkişta biraz üzer turbosuz motor ama yola düşünce canavar gibi gidiyor cvt olduğunda yokuş yukari aşiri bir performan olmaz manuel moda alip vites düşerek yokuşuda cıkarsinz
    ama yine de dizelin tadını vermiyor bundan önce cok fazla arac baktim ama bunun virajlarda verdiği güven hissi ve arada ki agırbaşı duruş diğerlerinde yok malesef

• farstone kullanıcısına yanıt
    Banada 2500 TL için sizi üzmeyiz dediler. Alaka da şu: engelli araç alım şartları değişince 200.000 altı ve 2.0 motor araç çok az, Mazda CX5, Subaru Forester ve sanırım Toyota Rav4, bu Subaru ve engelliler için bir fırsat ve satışcıda bunu biliyor. 95-100 arasına gelir sanırım. Hesabını bilgisayardan yapmak lazım sonuçta, hesap yapana sormuştur . Şimdiden hayırlı olsun
  • Crimean kullanıcısına yanıt
    Çok düşündüm benzin ve dizel ikilemini.
    Benzinli dolu bir araç : Fakat 44 yaşındayım emekliyim bu son atışım ola bilir. 10 yıl araba ile bir daha uğraşmam niyetiyle girdim . Köye ev yaptırdım kabası bitti ince sine girmedim girsem beni bir yıl oyalar bu esnada çocuğun askerliği geldi ,evlendi derken elimizde ne kaldı ise onun ile yaşamam gerekli , köyde eyesight ne yapıcam diye düşündüm. istanbul dan gittiğimde az parayla geçimimi sağlamalıyım. Diğer bir konuda şu anda kullandığım honda jazz'ın da şanzımanı cvt ,sport ve d modunda gaz pedalını indirince tepkimesi süresi geç oluyor ve motor sesi var fakat hızlanma yavaş. Aynı durum benzinli forester'da var (dizel ve benzin) iki seçeneği'de kullanma fırsatı buldum. Dizel tork dan dolayı pedala hemen cevap veriyor. Birde lpg'den bıktım: benzin al ibre benzin bitmediği halde bitiyor gösterir,flitresini değiştir,sızdırmazlığa git ruhsata işlet,tankın ömrünü geçirme, subaplar nezamana kadar gider,stemneye yer bulama arabanın içinde bizden çok dolaşsın gibi durumlar. Ne kadar teknoloji o kadar arıza.Dizel de bomboş değil.
    Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 15 Mart 2018; 12:14:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onder235

Yeni forester

Subaru forester kullananlar..

Güzel bilgi oldu, teşekkürler 🙏

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019 da yeni kasa mı gelecekmiş?
    Amerikaya, bir arkadaş burası için kasım 2019 yazmıştı
  • @aresGTİ
    Cevap için teşekkürler, üzerinde 18 lik jantlar var. Sizin deneyimleriniz benim tahminlerimi destekliyor.Vitesi düşürmek için illa manuel moda geçirmek şart mı? Direksiyondan D modda değiştiremiyormuyuz? Şahsen zaten aşırı ivmeli kullanmıyorum.

@forsa
    Gerçeğe gerçek en ekonomik yakıt LPG. En az ilk maliyette LPG'de, kullanıyorum memnunum. Ama Forester da dizel almak için 30 bin TL fark (aynı donanım olsaydı) ödemeniz lazım+daha pahalı servis ve dizel filtresi. Turbo dizel daha teknolojik, arıza çıkarma ihtimali atmosferik benzinliden daha yüksek dedi anlayan ustalar. Dizel'in en boşu bile yeterli bencede ama ben şahsen kilometre ve sürüş olarak benzin müşterisiyim. LPG planlamıyorum, bayide önermedi zaten.
  • Crimean kullanıcısına yanıt
    YOK D İLE DE DÜŞÜYOR AMA SANZİmnani trm tanimadiğimdan bilmiyorum ve çok kurcalamiyorum

eğer tasarruf olsun die 17lere gecmek isterseniz 18 lerle takaslayıp fark verebilirim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresGTi -- 16 Mart 2018; 0:45:49 >
  • aresGTi kullanıcısına yanıt
    Mehmet dizel flitresi ne kadar?
    Crimean seçenek iki tane, vergi indirimi ile 2 bin lira farka geliyor bana birde az km yapsam tamam, senin düşüncen de mantıklı. çalıştığım yer araç tamir sanayi sitesinin içinde. subaru tamir hanesi var senin sorduğun soruyu bende sordum onlara senin aldığın cevabı aldım :) ama yinede fikrim değişmedi. Bakalım başımıza neler gelecek.
    197.647 TL benzinli fiyatı.
    202.507 TL dizel fiyatı.
  • forsa kullanıcısına yanıt
    daha bakım yaptirmadim bilmiyorum
    ama benzinli olanin kahverengi derisi ve güvenlik opsiyonları çok güzel
  • 204 bin tl’ye 2.el bir forester aldık. 2017 model, 5 bin km’de,sport asp dizel. Full aksesuarlı, 6,5k değerinde serviste takılmış aksesuarlar. 2017 sıfır fiyat,227,5k verildi bize. 2018 236k. 160-180km tay gibi gidiyor subu:)

• N KUL kullanıcısına yanıt
    hayirli olsun.

ne kadar yakiyor baktiniz mi?

bende cx5 ile forrester arasinda kaldim

8,6lt gösteriyordu,manisa ist, 140-180km hızlarda. 2015 sport dizel var,ist yoğun trafikte 11lt gösteriyor.

he bu dizel. artik dizel motorlu modeli yok sanirim. 2017 model benzinli kullanan var mi? yakiti nasildir.

Benzinli 8-14 lt arası gezinir tahminimce

Merhaba bende 2015 makyajlı cx5 var. Şu an 30bin kmde. Genel ortalaması 8.2lt. Bir depo şu an 285 TL ye doluyor. 600km şehir içi dışı karışık gidiyor. Performans iyi sayılır. Sport modu var tatminkar özellikle manuel kullanımı zevkli. Motor devir çevirirken oldukça keyifli. Bende değişiklik olsun diye forester xt alsam mı diye düşünüyorum. Xt bir depo ile 400 km gidiyor diye biliyorum. 12 lt ortalama yakar tahminim. Bugünde şans eseri benzin aldıktan sonra fotoğraf çekmiştim. Byg
     Subaru forester kullananlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmzdn -- 18 Mart 2018; 13:29:18 >

• Sakin kullanımda 3300 km ortalaması şehiriçi 9.6 lt 2015 xt. Arada agresyon da yapıyorum tabii. çok agresyon da 12 lt olur. Bunlar Ankara ortalaması tabi kumho kışlık lastik var üstünde. Benden önceki sahibinin 5000 km ortalaması 10.6 idi.

Gördüğüm kadarı ile fabrika verilerinin üzerine abartılı bir yakıt tüketimi , yani süpriz yok.
    Kullanıcılara lastikle ilgili sorum olacak.

Sıfır araca Yokohoma Geolander takılı geliyormuş, yaz lastiği, M/S (çamur/kar), hem yol hem offroad için , peki kış lastiği olarak neyi tercih ettiniz? Ben Ege'deyim, kışlar o kadar ağır geçmez, bayiden sıfırdan 4 mevsim (örneğin Mischelin Crossclimate SuV)ile almak mı mantıklı? Şahsen çokta kilometre yapmam yai iki seti aşındıramam gibi. Yoksa Geolander'ı beğenmediğimden değil.
    Simetrik AWD araç alıyoruz, işe yaraması için düzgün lastikte önemli diye düşündüm.

@farstone
    Dizel modeli gelmeyecek olan Honda CR-V.
    Deme. 11 litre yakmasın kafamda 8'e tamam dedim.

Gözümü korkuttun.

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.