Şimdi Ara

subaru ımpreza 1.5awd (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
4
Favori
4.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şu an clio symbol 1.4 16 v kullanıcısıyım aracım hafifliginden dolayı performansı çok iyi yakıt bakımından da çok iyi ama bu arabayı alırken bile aklım subarudaydı araca tüp takılalı baya olmuş açaba bu aracı yormuşmudur bunu bilmiyorum tabi birde yakıt şu yakıt konusuna bi açıklık getirsem kafamdaki sorunlar çözülcekte
  • quote:

Orijinalden alıntı: NPC

Şu aralar 25.000-33.000 civarı araba bakıyordum. Şans eseri bu konuya denk geldim ve subaru çok ilgimi çekti, özellikle sizin yazdıklarınızdan sonra ilteris_.

Avantaj kısmı beni çok cezbetti açıkçası, ankara dikmen'de oturduğumdan 2. nolu avantaj ilgi çekici. LPG takılmamış ve kazasız bir tane bulabilirsem aradığım markaların arasına soktum hemen, teşekkürler :).
    Tek sıkıntı yedek parça ve bakımlar gibi görünüyor benim açımdan.

Ben de dikmen sokullu dayım gelin bi test sürüşü yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın yürütme maliyeti fazla olduğu için hep korkarak yaklastim. Gözümü karartip alirsamda sti olur heralde :)

• Özellikle 1.5in korkulacak bir isletim maliyeti yok yalniz 1.5 ile 2.0in sanzimanlari ayni ve bu saziman 2.0a göre ayarlanmış dişli oranlari falan bu yüzden şehir içinde 1.5 in daha az yakmasi gerekirken 2.0 ile ayni yakiyorlar hatta performansli kullanimda 2.0 daha az bile yakiyor. 1.5 alacaksınız manuel alin otomatigi hantal kaliyor. Subarunun turbosuz modellerinde olabilecek olasi motor arizalarI genelde performans düşüklüğü çok yakma gibi problemler yaratıyor ama yolda birakmaz kolay kolay. Yine de kenarda olaso bi arıza icin 2-3 bin tutmanizi tavsiye ederim :)

Bir kere düzgün bir subaru sahibi olan başka marka araç düşünmez kolay kolay

• ilteris_ kullanıcısına yanıt
    hocam uzun süreli lpg uzun süreden kasıt 60 70 bin km motoru çok yorarmı boxer motor için tabi lpg yi takan ustanın işçiliğide önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: evocu

hocam uzun süreli lpg uzun süreden kasıt 60 70 bin km motoru çok yorarmı boxer motor için tabi lpg yi takan ustanın işçiliğide önemli

Benim arac 5 yilda prins lpg ile 90bin kk devirdi şimdilik bi sıkıntı yok. 130 binde benim arac. 200bine doğru bi subap yenileme gerekebilirm. Tabi benim montaj çok iyi bilen biri tarafindan piyasadaki en iyi lpg kiti kullanilarak yapılmış. 1000 liraya atikerin ucuz modellerini bilmeyen bi adama taktirilirsa ızdırap olabilir.

• Konu bilgilendirici aynı hatta bir anı'mı anlatayım dayı'oğlunun 2009 1.6 100 HP AT Focus'u vardı.Ben arkadaşımın otm 1.5 2008 Sedan Impreza'yı 2-3 günlük almıştım(Elantra servis'teydi.)Bunun iddalaşması üzerine Ankara çevre yoluna çıktık bu bana seninki 4 çeker + 1.5 Zorlanmaktan yakıtı içer diyordu.Senden az yakarım üstünede toz yutarsın demişti Neyse Çevre yoluna çıktık Hemen yolun üzerindeki petrol'e gidip 100 TL Benzin attık iki arac'ada Çevre yolunda yarım saat gazlamadan sonra Focus 35 Krş yakarken ben 30 Krş civarı yakmıştım.Hatta Yol tutuşuyla Çok övdükleri Focus 2'nin Gaz kesdiği virajlarda Gaz paspasda gözüm kapalı gidiyordum.Bunuda niye anlattım bilmiyorum ama sonuç olarak Son derece güvenli,Yol tutuşu mükemmel,Performans'ı yeterli bir araçtır.Özellikle 2.0 R Her yönden çok ideal bir araç.

• ilteris_ kullanıcısına yanıt
    hocam yarın yada çarşamba arabaya bakmaya gidicam o zaman daha detaylı bilgi veririm vede subaru alırken en önemli dikkat edilmesi gereken yerler neresidir tabi aracı ustaya göstericam ama boxer motordan anlayan bir ustam yok nasıl olucak bilmiyorum
  • İstanbul'daysanız JASPA Subaru yada Cadde Motor Özel Servislerine gidin.
  • Yakıt konusunda tereddütleriniz varsa otomatik şanzıman tercih edin. Normalde otomatik şanzımanlı araçlar manuel şanzımana göre yakıt tüketimi fazla iken Subaru'larda tam tersi bir durum söz konusu. Çünkü manuel şanzımanlı araçlarda Continuous Awd sistemi bulunmaktadır, yani ön-arka aks güç dağılımı %50-%50 ve bu oran özel durumlar dışında sabittir, değişmez. Otomatik şanzımanlı araçlarda sürekli değişken oranlarda güç dağılımı sağlayan Ats Awd sistemi bulunmaktadır, ön-arka akslarda güç dağılımı %50-50 ve %90-10 arasında değişir, 50 km/sa üzeri hızlarda güç ön aksa daha çok aktarılır ve normal hava ve yol şartlarında ekonomik yakıt tüketimi avantajı sağlar. Awd tepkilere hızlı cevap verebilmesi için arka aksa giden güç minimum %10 tutar. Araç dinamikleri kontrolü (VDC) olan araçları seçerseniz daha iyi olur.

• yildiz kullanıcısına yanıt
    tekirdağ çorludayım hocam buradada bir subaru servisi varmış bakalım artık oraya gidicaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evocu -- 26 Ağustos 2014; 13:26:48 >
  • Konu gunceldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

1 yıllık 2008 model 1.5 AWD tecrübesi ile ;

şehir dışı (Ankara-Adana arası) Cruise %80 aktif halde ortalama 100km/h sabit hızda 481km de tekrar dolumda 88tl lpg alarak 18. kuruş

Ankara şehir içi trafiğinde 1 yıldır her hafta denenen ortalama 50tl LPG ile ortalama 215km (sakin kullanımda) 23. kuruş

Kış ayında en soğuk havalarda 50 tl LPG ile ortalama 190km (normal kullanımda) 26. kuruş

Fotoğraf Ankara'da km sıfırlanarak Adana'ya ortalama 30km kala çekilmiştir.

Uzun yolda 100km sabit hızla ortalama 5.2 lt benzin tüketimini gösterir.

subaru ımpreza 1.5awd

Bu 2008 model mi çok temiz gözüktü gözüme satıyor musunuz

• impreza gerçekten güzel araba benim gözüm xv de ama parayı bulamazsam impreza alırım %90

bu da çok güzel görünüyor :) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-bulamiyacaginiz_boyasiz_2007-subaru-impreza-4-x-4-awd_prins-lpg-176950043/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: evocu

tekirdağ çorludayım hocam buradada bir subaru servisi varmış bakalım artık oraya gidicaz

hocam ne yaptınız aldınızmı aracı
  • Haayır hocam artık clioyu satıp tupsuz bi subaru bakıcam araba 100000km dir tupteymis ve fotoraflarda duran gibi durmuyo tabi clioyu satmaya calısıyoruz artık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abilerim Bi kaç soru için hortlatsam konuyu ??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hurafelere inanmayın.accord ve Legacy sahibi Legacy nin daha az yaktığını söylemişti

• Subaru konusu çok ilginçtir. Mesela neredeyse bütün japon markalarından birkaç dönem kullanmış
    (27 yıldır Mercedes E ve S serisini halen ailece kullanan ve ayrıca Subaru Impreza sahibi olan) biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim,
    Subaru Japon araçlarının tartışılmaz en iyisi. Kullanmadan sahibi olmadan yorum yapılması çok ciddi yanlış anlaşılmalara müsait bir konu.

Mesela Subaru dünyanın en sağlam 2 şasesinden birini üretir, (Biri Volvo diğeri Subaru'dur)
    Subaru dünyada kendi 4 çeker sistemini ve kendi CVT şanzımanını üreten bir kaç firmadan biridir.
    En önemlisi dünyada boxer motoru halen tüm araçlarında kullanan tek marka.

(Örneğin Dizel boxer'da dünyada tektir. Porsche bile pahalı maliyet ve Ar-Ge nedeniyle Boxer dizelden vazgeçmiştir.)

Belki tuhaf gelebilir ancak dünyanın en titreşimsiz motoru yine Subaru Boxer Dizeldir.
    Kabin içinde çok sessiz araç dışında ise tam bir WRX havasında sesi vardır.

Subaru hastalıktır. Bağımlıklık yapar. İmkanınız varsa bulaşmasına engel olun ve piyasadakilere bakın.
    Yoksa gözünüz başkasını görmez diğer otomobillerden zevk alamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 30 Kasım 2014; 11:47:41 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.