Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.102
Cevap
199
Favori
1.012.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar manevra yaparken geri vitesten d ye alınca ve gaza basınca yarım saniye kadar araç haraket etmiyor sizde de böylemi cvt nin yapısından kaynaklanıyor sanırım.

Bir de aracın arkası hız sınırlıyıcı kasislerden geçerken bagajda bir şey zıplıyor gibi ses geliyor tak diye, acaba yangın tūplū trafik setinden mi dedim ama çıkardım yine devam ediyor, bagajın alt tarfında bir sūrū tamir kitiyle ilgili olan alet edevat var onlardandır diye dūşūnūyorum da nedenolduğunu bilen arkadaşımız varsa söylesin, zira tek tek hepsini çıkarmayayım ses yapıyor diye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknbjk

2013 Subaru XV Crosstrek you tube ta videoları var Türkiye deki XV ile ne gibi farkları var ?

hiçbir fark yok..birebir aynı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermanitouch

Arkadaşlar manevra yaparken geri vitesten d ye alınca ve gaza basınca yarım saniye kadar araç haraket etmiyor sizde de böylemi cvt nin yapısından kaynaklanıyor sanırım.

Bir de aracın arkası hız sınırlıyıcı kasislerden geçerken bagajda bir şey zıplıyor gibi ses geliyor tak diye, acaba yangın tūplū trafik setinden mi dedim ama çıkardım yine devam ediyor, bagajın alt tarfında bir sūrū tamir kitiyle ilgili olan alet edevat var onlardandır diye dūşūnūyorum da nedenolduğunu bilen arkadaşımız varsa söylesin, zira tek tek hepsini çıkarmayayım ses yapıyor diye

ilk dediğiniz hiç dikkatimi çekmedi, genelde gaza basmıyorum manevra yaparken, denerim ama bir dahaki sefer. İkinci dediğiniz heralde ilk yardım seti falan olabilir diye düşünüyorum ama aracın arkası genel olarak kasislerde çok zıplıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hakkk33an

quote:

Orijinalden alıntı: hknbjk

2013 Subaru XV Crosstrek you tube ta videoları var Türkiye deki XV ile ne gibi farkları var ?

hiçbir fark yok..birebir aynı..

Bizdeki XV'ler 1.6 motor, amerikan XV Crosstrek 2.0 motor. Bir de onlarda orjinal tavan rayları var, bizde yok malesef.
  • Arkadaslar aracin kasko bedeli 84 bin tl olarak gorunuyor bende. Sizde nasil ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

Arkadaslar aracin kasko bedeli 84 bin tl olarak gorunuyor bende. Sizde nasil ?

Doğrudur. Aracın en başta piyasaya bildirilen fiyatı üzerinden kasko ödüyoruz malesef. Bunu düzelten de olmuyor. Distribitörün hatası kanımca.
  • Eureko Sigorta'dan yaptırdım, benim poliçede yazan kasko değeri 67bin TL.
  • Selamlar
    Tüp taktrmayı düşünen var mı_?Garanti bozuluyor mu?
  • herkese merhaba,
    3 ay önce XV premium aldım. Daha önce Honda civic vardı. Hondaya binen başka arabaya binmez diyorlardı. Ama bu arabadan sonra fikrim değişti. Arabayı kullanmaktan zevk alıyorsunuz ve inmek istemiyorsunuz. Aracın sağladığı yol tutuşu ve güvenlik mükemmel.
    ilk başta CVT vites normal D konumunda giderken gaza hızlı basınca devir artıyor ve o meşur subaru boxor motor sesini duyuyordunuz ancak araba geç hızlandığından dolayı biraz üzülmüştüm. Şimdi ise arabaya alıştıkça ve öğrendikçe fikrim değişti. Ani hızlanmaya ihtiyaç olduğunda vitesi soldaki L konumuna aldığınızda araba devrini dahada yükseltiyor ve ilk yükselmeden sonra artık her türlü ani atak yapabiliyorsunuz.
    ayrıca altı yerden yüksek olup, sürekli 4 çeker olan, vergisi uygun 1.6 motora sahip ve de iç konforu alman arabaları ve spor arabalarda olduğu gibi olan bu seride başka bir araç yok piyasada.
    kolçak biraz geride ve hareketsiz, bu eksik gibi gözüksede sürücüye sağa doğru daha fazla hareket ve rahatlık imkanı sağlıyor. Navigasyon var ama türkiye haritası yok buda Dünyada subaruyu en kötü tanıtan distrübütör olan bu türkiye getiricisinin eksikliğinden kaynaklanıyor sanırım.
    Araçta stepne yok, onun yerine lastik tamir kiti koymuşlar. Daha önceki aracım honda civic i sıfır almıştım ve 6 yıl stepnesini bagajda taşıdım ve hiç bir işe yaramadı. koymamaları da daha iyi olmuş, fazla yük ve yer işgali bence.
    Ayrıca anahtarı ile uzaktan camları kapama-açma veya veya ilave anahtar ile uzaktan arabayı çalıştırma, stop ettirme veya arabada bulunan elektronik özelliklerin kontrol şeklinin değiştirilmesi gibi tüm işlevler isteğe uygun şekilde yurtdışında subaru bayileri tarafından yapılabiliyor. Buradaki bayilerde yapılabiliyormu bilmiyorum, muhtemelende bu geitiricinin olduğu yerdeki bayilerden yapabilimeleride beklenemez.
    Navigasyon olarak naviteq firmasının yazılımı Subaru adı altında kullanılmış. Naviteq firmasında araştırdım ve firmayla yazıştım. Üretici firma talep ederse türkiye haritasının eklenmesi için çalışılır ancak şu an mevcut değil diyorlar. Ancak naviteq ile uyumlu çalışan başka navigasyon yazılımlarına ait türkiye haritası datalarını bulabilen varsa burada bizimle paylaşırlarsa deneyelim.
     SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!

• ferhat_ka kullanıcısına yanıt
    aracınız hayırlı olsun. biraz yakıt tüketiminden de bahsedebilir misiniz zahmet olmasa bide kaça aldınız. her hangi bir indirim yapıyorlar mı
  • Merhaba,
    Bendeki premium ve ben aldığımda döviz artmamıştı 2 bin TL indirim yaptırabildim. şu an ne kadar yaparlar bilmiyorum.
    Yakıt tüketimine gelince tamamen sürmeye ve katettiğiniz mesefaye bağlı. Uzun yolda 90 civarı giderseniz 6.2 lt yakıyor. Şehir içi ise dediğim gibi tamamen mesafeye ve trafiğe bağlı olarak 8lt de yakabiliyor 10 lt de yakabiliyor. Ama bu her arabada böyledir. Sadece diğer arabaların yakıt tüketim göstergeleri gerçeği yansıtmaz mesela 20lt nin üzerinde anlık tüketimi 20 olarak sabit gösterir. Ama subaruda anlık tüketim göstergesinin üst değeri 50 lt dir ve kalkışlarda manevralarda bunu görürsünüz. Diyelimki motor soğukken arabayla 1 dk lık manevra yapın. Bu durumda ortalama tüketim 40 lt yi dahi görürsünüz. Bunu hiç bir arabanın yol bilgisayarı göstermez. ama subaru gösteriyor.
    yakıt ekonomisi ile ilgili yol bilgisayarı göstergeleri çok gelişmiş. grafik olarak gidişinizdeki yakıt tüketimini filan dahi görebiliyorsunuz. Göstergeyi takip ederseniz sizi ekonomik sürmeye zorlar.
    Sonuç olarak 4 çeker olduğunu düşünürseniz bu serideki benzinli arabalara göre en ekonomiği sayılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhat_ka

Merhaba,
    Bendeki premium ve ben aldığımda döviz artmamıştı 2 bin TL indirim yaptırabildim. şu an ne kadar yaparlar bilmiyorum.
    Yakıt tüketimine gelince tamamen sürmeye ve katettiğiniz mesefaye bağlı. Uzun yolda 90 civarı giderseniz 6.2 lt yakıyor. Şehir içi ise dediğim gibi tamamen mesafeye ve trafiğe bağlı olarak 8lt de yakabiliyor 10 lt de yakabiliyor. Ama bu her arabada böyledir. Sadece diğer arabaların yakıt tüketim göstergeleri gerçeği yansıtmaz mesela 20lt nin üzerinde anlık tüketimi 20 olarak sabit gösterir. Ama subaruda anlık tüketim göstergesinin üst değeri 50 lt dir ve kalkışlarda manevralarda bunu görürsünüz. Diyelimki motor soğukken arabayla 1 dk lık manevra yapın. Bu durumda ortalama tüketim 40 lt yi dahi görürsünüz. Bunu hiç bir arabanın yol bilgisayarı göstermez. ama subaru gösteriyor.
    yakıt ekonomisi ile ilgili yol bilgisayarı göstergeleri çok gelişmiş. grafik olarak gidişinizdeki yakıt tüketimini filan dahi görebiliyorsunuz. Göstergeyi takip ederseniz sizi ekonomik sürmeye zorlar.
    Sonuç olarak 4 çeker olduğunu düşünürseniz bu serideki benzinli arabalara göre en ekonomiği sayılır.

teşekkürler cevabınız için 4*4 bir araba için yakıt gerçekten iyi.

• Bu fiyat aralığında alınacak en güzel araç bence. Sağlam, 4 çekiş ve çok güzel bir tasarımı var. Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.
  • Araba güzelde tek sıkıntısı bence reklam ve yetkili servis ağı bunlarda düzelse xv satış rekorları kırar
  • aslında yedek parça ve servis sıkıntısı yok. Servis ücretleride çoğu firmaya göre ucuz bile sayılır. ilginçtir her arabada yağ filtresi motorun altındadır ve değişimini sadece yeterli techizatla bilen birisi yapabilir. ama subaru boxor motorda yağ filtresi kapotu açınca gözünüzün önünde ve değişim de çok kolay. ayrıca bakım periyodununda 10bin değil 15bin olması yine avantajı. aynı şekilde CVT şanzumandan dolayı trigger kayışı yok ve trigger değişim derdi yok. CVT ye özgü zincir var ve oda 150bin den sonra şayet ses yaparsa değiştiriliyor.
    tek sıkıntısı subaru türkiyenin reklam yatırımı yapmaması bence.
  • Arkadaşlar kalkarken ayağımı frenden çekince gark gurk gibi ses oluşuyor..Birden çekince değilde yavaş çekince..
  • fren balatası soğukken bunu yapabilir. ama sürekli yapıyorsa bi servise gösterin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feint-TR

Arkadaşlar kalkarken ayağımı frenden çekince gark gurk gibi ses oluşuyor..Birden çekince değilde yavaş çekince..

Vites Drive modda iken ilk kalkış anında ayağı frenden çekince otomatik araçlar hareket ediyor ve doğal olarak fren balataları merkezden uzaklaşırken basınç yetersiz kalıyor. İşte o ara oluşan sürtünmenin sesinden bahsediyorsunuz. Bu sadece otomatik araçlarda değil, manuel araçlarla da yokuş aşşağı fren yaparken ''durmak üzere'' gibi bir hızdayken o sesi duymak mümkün. Eğer bu ise aracınızda problem yoktur.

Düzeltme notu: Aslında demek istediğim normalde ayağı direkt frenden kaldırıp gaza götürünce ve düzlükteyseniz ses olmamalı. Ama arac harekete geçtiğinde ayağınız hala frendeyse o sürtünme sesi her otomatik araçta olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Link234 -- 16 Temmuz 2013; 0:24:13 >

• Teşekkürler bende onu merak etmiştim acemi olunca insan..
    @Link234

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feint-TR -- 16 Temmuz 2013; 1:55:00 >
  • XV aslında tam benim istediğim araç, fiyat makul, markanın kalitesi belli ancak şu servis olayı kafamı kurcalıyor. Balıkesir'de servis ve bayi yok, hadi arabayı gidip İzmir'den aldım o problem değil de bir arıza çıksa ne yaparız bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.