Frene tam basıldığında motor durmuyorsa akü zayıf olabilir |
SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (597. sayfa)
-
-
Otomatik Stop- Start özelliğini devre dışı bırakmak isterseniz o butona basın. Ekranda Sarı renkli A harfi ve etrafında halka çıkacaktır. Bu durumda otomatik Stop-Start çalışmaz. Tekrar basarsanız ekrandaki simge kaybolur ve sistem çalışmaya başlar.
Tabii, frene basma kuvveti, klimanın durumu, lastiklerinin açısı vb. birkaç parametre var bunu etkileyen...
Şahsi fikrim: olmasa da olur bir özellik. Yakıt tüketimine katkısı yok denecek kadar az, Egzoz emisyonu için çıkarılmış bir sistem. Marş motorunu da yoruyor.
Ben kullanmıyorum bile. Aracı çalıştırınca ilk işim o butona basıp sistemi kapatmak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim aracımda da çalışmadı, arka silecekleri fasılalı silme getirdiğimde de çalıştı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemaster1 -- 14 Mart 2023; 22:7:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba herkese arkadaşlar
Bende 2023 Subaru XV xtreme paket ile aranıza katıldım.
Araca yeni ısınıyorum. Standart yapmamı uygulamamı önerdiğiniz aksiyonları benimle paylaşabilirseniz sevinirim. 🙏
Sizlere danışacağım bazı sorularım var .
araç kilit sonrası ayna katlama - cam kaldırma - hareket halinde kapı kitleme yapmıyor.
bu işlemlerin olması için ne önerirsiniz? Bir kit almam mı gerekiyor?
birde subaru da garanti uzatma diye bir şey yok dedi bayii. Tüm markalarda var buda saçma geldi bana.
bu konularda bilgisi olan arkadaşlarımdan cevap bekliyorum. Teşekkürler şimdiden …
-
Merhaba, bu hafta 2017 model bir XV sahibi olduk. emin olmamakla birlikte yolcu airbag kapalı gibi duruyor. Aktif etmek için ne yapmalıyım?
-
Eğer bir arıza yok ise, koltukta yolcu olmadığında kapalı olur ve yolcu oturunca o ışık söner.
Yolcuyu belli bir ağırlık ile algılıyor ama kaçtı hatırlamıyorum. Çocuk ağırlığı ile bile aktif hale geliyordu galiba.
-
teşekkürler.
-
Arkadaşlar merhaba, bir 2018 model almayi istiyorum. Ancak servis bakım maliyetleri, parca degisim maliyetleri nasildir?
Dostum özel mesaj da yazmışsınız ama buraya yazmanız daha iyi.
Sorularınızın cevapları oldukça geniş ve önemli bir kısmı da sizin araçtan beklentileriniz ve önceki araçtaki deneyimlerinize bağlı.
Aracın bakım maliyetleri sınıfındaki markaların araçlarına göre daha uygun. Hatta benim gibi aracı ince detayına kadar araştırıp her şeyini bilmek isteyen birisiyseniz bakım parçalarını kendiniz temin edip daha da uyguna bakım yaptırabilirsiniz.
Alacağınız aracın geçmişinde ciddi hasarlar yoksa güvenebilirsiniz, sorunsuz bir araçtır. Ben 2015 te aldığım aracımı tek bir arıza olmadan kullanıyorum 8 yıldır.
Aracın yakıt masrafına gelince tam olarak doğru kriterler ile karşılaştırırsanız hiç de fazla değil. Ama araç kullanım şekliniz (gaz verme, ani sollama, otobanda hız, ani ve atak kullanmaya çalışma) tüketimi ciddi etkileyecektir sanırım biliyorsunuzdur.
Yakıt tüketimi doğru kriterler derken kast ettiğimi biraz açayım;
Bu araç boş ağırlığı 1.5 ton olan sürekli 4 çeker ve anlık olarak 4 ayrı tekerleğe farklı güç dağılımları yapabilen, otomatik vites boxer motor bir araç.
Başka araçların yakıt tüketimi ile karşılaştırırken bu özellikleri unutmayın.
En güzeli de kar kış, uludağ vs. yollarda o anlı şanlı markaların yolda kalıp sizin yanlarından sanki kaymak asfaltta gibi geçip gitmeniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 21 Mart 2023; 11:10:8 >
-
Anliyorum hocam teşekkür ederim. Bu aracın lafı geçince bir arkadaş zamanında forester bir aracın şanzımanının çok ciddi masraflar çıkardıgından bahsetti, öyle bir durum var mı bu araçlarda, duyumunuz var mı hiç?
Buna şöyle cevap vereyim,
Benim de bir arkadaşım üst seviye bir mercedes kullanıyordu, bir gün olmadık bir yerde saçma bir arıza yüzünden yolda kaldı ve çok zorluk çekti.
Artık bir daha mercedes kullanmam kimseye de tavsiye etmem diyordu.
Bilmem anlatabildim mi
-
:) Anlıyorum, başına gelen tavsiye etmiyor tabii :)) peki 2018 yilinda degisiklik yapildigindan bahsediliyor, size göre 2018 oncesi ve sonrasi bir fark mi ciddi manada?
Evet durumu anlamışsınız, bugün ferrari bile sorun çıkarıp sahibini üzüyorsa yüzde yüz sorunsuz bir araç bulunması zor.
Elbette her araç sorun çıkarabilir. Ben kendi fikrimce aracın yakın geçmişine baktığımda kronik ve süregelen üretim hataları/sorunlar olup olmamasına bakarım.
Bazı istatistik bilgilerini doğru yorumlamamız gerekir. Amerika da bir zamanlar yapılan bir araştırmaya göre köpekbalıklarının insanlara en çok hafta sonları saldırdığı tesbit edilmiş.
Şimdi burada köpekbalıklarının en çok hafta sonları canı insan eti çekiyor mu, yoksa insanlar en çok hafta sonu denize giriyor mu ?
2018 değişikliği ile ilgili düzgün bilgim yok, aracı almayı ciddi düşünüyorsanız bu başlıkta gerilerde çok güzel bilgiler var bulabilirsiniz okumanız tavsiye ederim.
Bildiğim; yeni gelen eyesight özelliği ki gerçekten kayda değer. detayları subaru sitesinde de var. İleri seviye sürüş kontrolu diyebilirim kabaca.
belki 2018 den sonra gelmiştir emin değilim.
-
Merhaba özelden yazmışsınız ancak size özel mesaj yazamıyorum, buradan paylaşayım.
Merhabalar, ben 10 yıl vw kullandıktan (sırasıyla 2012 Beetle, 2017 Tiguan) sonra geçtiğimiz eylül-ekim gibi subaruya geçtim. Daha önce 1-2 gün Subaru kullanmış çok, sürüşünden çok etkilenmiştim. 2018 yeni kasadır, bi öncekine göre alt yapı ve teknik özellikleri oldukça fazla. Bende yeni kasa xclusive kullanıyorum. istanbulda yaşıyorum bu nedenle servis ile ilgili bi düşüncem olmadı. Aldığımda rutin bakımını yaptırdım fiyatların vw'den bir farkı yok aynı. Araç kulanmaktan keyif alıyorsanız kesinlikle öneririm. Şehir içi 9-10lt gibi yakıyor, şehir dışı 6 lara rahat düşüyor. Sorunuz olursa yardımcı olmak isterim.
-
Direksiyonun altında yukarıdaki resimdeki Pedal Commander diye bir aygıt var. Bu cihaz yakıt tüketimini arttırıyor olabilir mi? Şehiriçi yoğun trafikte 13 lt civarı yakıyor.
-
Cihaz subaru nun orijinal fabrika çıkışı değil. İlk sizden duydum.
Aşağıdaki bilgileri buldum donanımhaberde;
-
ben de bunu anlayamıyorum bir türlü, bazı insanlar araştırıp öğrenmeye çalışmak yerine ortaya bir soru atıyorlar, sonra gerçekten merak eden, araştırma ve öğrenme güdüsüyle hareket edenler bakıp bulup cevaplarını paylaşıyorlar...
konudan bağımsız olarak bazen kişilerin birikimleri kapsamında cevap alınıyor, bazen de eksik ve yanlış da sonuçlar çıkabiliyor. soruyu soran bu cevabı doğru kabul ediyor ve hayatına bu yanlış bilgiyle devam ediyor, ve hatta bu bilginin en fanatik savunucusu oluyor.
forumlar bu tip iletişimler kapsamında gerçekten çok trajik olabiliyor...
malesef araştırıp kendi bilgi süzgecinden geçirip öğrenmeye çalışma güdüsü çok eksik...
olması gereken ne o zaman, ne öneriyorsun yani, lafı uzatma derseniz çok basit:
kişinin kendisinin önce araştırıp, ben şöyle bir şeyle karşılaştım ve bu anlama geliyor diye anladım, sizin farklı bir fikriniz var mı diye bir konu başlatması hem kendisi hem de diğer forum kullanıcıları açısından karşılıklı fayda sağlayacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furykury -- 27 Mart 2023; 23:57:56 >
-
hocam selam, bu tarz sorular için forumlar var. maalesef zaman ayıramadığım için buradan soruyu sordum. vaktiniz varsa, bilginiz veya yorumunuz varsa cevaplarsınız. ya da sadece okursunuz/okumazsınız sonraki yoruma bakarsanız. zorunuza gidiyorsa doğru yerde değilsiniz bence.
-
-
2023'lerde olan şerit takip sistemi mi şerit takip desteği mi? Yani şeridi ortadan takip mi ediyor yoksa şeritlere yaklaşınca ortaya mı atıyor?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X