Şimdi Ara

Şubat ayı satışları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
2.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: senersongur

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Renault liderliği sürdürüyor.

Benim asıl dikkatimi çeken Toyota satışları.

1.312 adet Toyota.

Bence Toyota fiyat politikasını gözden geçirmeli diyorum.

Bir diğer dikkat çekici rakam. Öve öve bitirilemeyen Volvo satışı toplam 230 adet.

Skoda 570 adet.

Bugun s60 baktim ciddi ciddi niyeti bozdum 2000 motor otomatik dizel adam 110.000 tl almis 2011 mart ayinda 95.000 yazmis azcik zorlasan 87500 90.000 alirsin gelde volvo al bir yilda 20.000 tl zarar ciddi rakam hemde cok ciddi bunun cok etkisi var yoksa o siniftadaki en iyi araclardan biri

1 yılda 20bin tl zarar mı ? YUhhhh diyorum cihan. O kadar kaybetmez sen volvoyu fazla küçültün gözünde. 2. eli abarttığın kadar kötü değil ama 2.0 motor olması sadece satışını zorlaştırır. Volvo'nun belirli bi kitlesi vardı her türlü gider.

Bu arada 2.0 dizel powershift değil geartronic şanzuman. Seni kesmez dsg'den sonra.

Abi cok ciddiyim biliyorsun ben araba icin asla yalan soylemem

Adam faturasini gosterdi bu arada 2000 dizel otomatikdeki vites iyi degilmi

İyi yani bi sıkıntı yokta performanstan çalıyor ve tüketim artıyor biraz. Tam otomatik şanzuman olması lazım geartronic.

1.6 180 'lik powershiftli s60 alırsın vergi avantajı bi tarafta , fiyat farkı bi tarafta çok daha uygun bi araç olur. Ayrıca bu en az değer kaybeden volvolardan biri.

Kafam cok karisik ya

Yada benim aracimdan verin diycem kaskoya jettaya devam ::)))

En olmadi yeni araclari bekleriz piyasada ucmus gidiyor evoq dizel sordum borusana gelmiycek dediler q3 hic begenmedim oyuncak gibi geldi q5 den sonra bmw 3.20 begendim ama bmw sevmiyorum ne yapicam hic bilmiyorum

Superb alın.

Yakin zamanda bir makyaj yer

Birde ikinci eli ciddi sikinti dahada onemlisi araba cok buyuk istanbulda problem olur park yonunden bakarsak

• Chevrolet ile opel satislari neredeyse kafa kafaya... Eskiden opelin alt markasi denirdi chevrolet icin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

Satışlar o kadarda azalmış sayılmaz. Fiyatların düşmesi için satışların daha fazla düşmesi gerekiyor. Piyasa oturdu anlaşılan.

bencede...ben düşüş falan göremiyorum....
  • 1 adet lamborghini de var farkeden oldu mu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MJet

Otomotiv Distribütörleri Derneği şubat ayı satış raporunu yayınladı. Ocak ayına göre artmış satışlar.

Link

Vw 5000 satmis cok iyi bence

1. - Renault 6.098
    2. - Fiat 5.591
    3. - Ford 5.097
    4. - Volkswagen 4.950

Sen şimdi ağlıyorsundur kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: nikobelic

quote:

quote:

Otomotiv Distribütörleri Derneği şubat ayı satış raporunu yayınladı. Ocak ayına göre artmış satışlar.

Link

1. - Renault 6.098
    2. - Fiat 5.591
    3. - Ford 5.097
    4. - Volkswagen 4.950

Dunden beri bir koli selpak biitti sorma ::))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nikobelic

quote:

quote:

Link

1. - Renault 6.098
    2. - Fiat 5.591
    3. - Ford 5.097
    4. - Volkswagen 4.950

Dunden beri bir koli selpak biitti sorma ::))

• quote:

Orijinalden alıntı: yenerz

quote:

Orijinalden alıntı: elcas

quote:

Orijinalden alıntı: yenerz

bu sayılara göre yıllık satış 500bin civarı gözüküyor.
    yıl sonu kampanyaları ile 600bini bulur.

her sen ne kadar araç piyasadan çekiliyor acaba

tüik'in sitesine gir orada net rakamlar var. her ay 2 bin araç trafikten çekiliyor. 50 bin araç trafiğe çıkıyor. yolar her geçen gün kalabalıklaşıyor.

işte asıl sorunda burada.

benim çocukluğumda mahallede çocuklarla yolda top oynardık.
    5-10 dk da bir araba gelirdi kaçardık.
    şimdi çocukları sokağa bırakamıyoruz.
    ev kuşu oldular.

şehirlerdeki yollar büyüyemeyeceğine göre...

Artı misal bir 15 yıl önce aracın yerini güneşe göre değiştirirdik. Güneş dönünce başka bir ağacın altına alırdık mahallede. Şimdi değil aynı sokakta, 1 sokak yukarıda yer bulur da park edersem gol sevinci yaparak çıkıyorum araçtan.

• Mart ayı satışları nasıl gidiyor acaba?

Mart-Nisan-Mayıs'ta kayda değer bir iyileşme yaşanmazsa araçlarda ÖTV indirimi gündeme gelebilir belki de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabasevdasi

Mart ayı satışları nasıl gidiyor acaba?

Mart-Nisan-Mayıs'ta kayda değer bir iyileşme yaşanmazsa araçlarda ÖTV indirimi gündeme gelebilir belki de.

İnsallah tum markalarin satislari dibe vururda ciddi bir indirime giderler. Yahu araba almaya kalksan eli yuzu duzgun 0 araclar 45.000-50.000 den basliyor, saka gibi.
  • Bunun için hepimizin arac alım düşüncelerimizi belli bir süre, fiyatlar/vergiler ciddi şekilde düşene kadar ertelememiz şart.

Tüketimden gelen gücümüzü kullanmazsak ne vergiler, ne fiyatlar aşağı yönlü hareket edecek gibi görünüyor.
  • satışlar genel olarak %70 i ticari ve şirket araçları için
  • Model bazında satışlar yok mu
  • Evet Şubat ayı model bazında satışları nereden bulabiliriz Mart satışları açıklanacak neredeyse .
  • quote:

Bunun için hepimizin arac alım düşüncelerimizi belli bir süre, fiyatlar/vergiler ciddi şekilde düşene kadar ertelememiz şart.

Tüketimden gelen gücümüzü kullanmazsak ne vergiler, ne fiyatlar aşağı yönlü hareket edecek gibi görünüyor.

cari açığı nasıl kaparız diye uğraşıldığı ortamda devletten indirim beklemek zor. şirketlerden belki. yaza yaklaşıldığı ortamda o da zor. belki önümüzdeki kış. döviz yukarı giderse o zamanda zor. fiyatlar bir adım geri gelirse sonra iki adım ileri gidiyor. arabalara yeni özellikler ilave edip fiyatları hep yukarı çekiyorlar.
  • Tabloyu incelediğimizde 1. renault ve 2. fiatın sattığı araçlara bakarsak pastanın büyük kısmını ülkemizde üretilen araçlar alıyor.Zaten bu olduğu sürece bu 2 firmada ilk 2 sırayı paylaşmaya devam edecektir.

İthal araçlarda vw ve fordun üstünlüğü göze çarpıyor arkalarından opel ve dacia geliyor dacianın başarısı gerçekten muazzam.

Volkswagenin ve fordun clio symbol linea ayarında bir arabası yok. Eğer öyle bir araçları olsaydı büyük ihtimalle bu 2 firma araçları ithalde olsa liderliği alacaktı.

Bu hondanın yerli aracı ne acaba 934 tane satan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

Hyundai bu fiyat politikası ile nasıl 2.460 tane satmış hayret bir şey.
    Dizel otomatik Blue alan var mı çok merak ediyorum.

Hyundai'ye ben de şaşırdım. Bu fiyat politikasıyla hiç te fena satmamışlar
  • Nisan ayına kadar satışlar böyle sürebilir ama Nisan kırılma noktası diye tahmin ediyorum.Ondan sonra satışlar düşmeye başlayacak ve ötv indirimi gündeme gelecek.Bence araba alanlar ya da alacak olanlar bir süreliğine ertelerseler bu fikirlerini ötv indirimini devlet kesin ve kesin olarak gündeme getirecek ve uygulamak zorunda kalacaktır.Vw rakamlarıda ilginç bayiye gitsen araçlar nisan da gelecek diyorlar ama satışlara bakınca 5 bin
  • ötv indirimi ve benzinli araçlar için mtv düzenlemesi gerçekten dillendirilen konular ve hayata geçecektir.Ançak düşünün bir volkswagen sırasına şu angirseniz 3 ay süre veriyolar yani piyango bileti gibi bence belli markalar her halikarda sattıkları için ötv indirimi felan iyice burunlarından kıl aldırmaz hale gelirler :)
  • quote:

Mart ayı satışları nasıl gidiyor acaba?

hocam cari açıgın büyüme ihtimali olduğu sürece ÖTV indirimi falan olması imkansız. tabi durduk yere ihracatımız artmazsa
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.