Şimdi Ara

Subaylık ast subaylık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• subay astsubay olduktan sonrası için bişeyler soyleyeyim.
    sat ve sas komandoları sadece deniz astsubayları deniz subaylarından secilir.bordo bereliler her kuvvetten personel alır.sadece tim komutanları subaydır geri kalanlar astsubaydır.maaş farkıda astsubay cavusla tegmen arasında tam bilmiyorum ama yaklasık 200tl.tegmenle astsubay cavus arasında 2 yaş fark var astsubay olursan 2 yıl erken çalısmaya baslarsın.buda yaklasık 40bin lira yapar:D istekli olman fiziksel kabiliyetlerin onemlidir herkes kursu bitiremez bitirenlerin hepside sat sat bordo bereli olacak diye bi kural yok.ihtiyacları oldugu kadar alırlar mesela kursta 20 kişi var ama alacakları 10 kişi 15 kişi kursu bitirir sadece 10 kişi seçilir
  • İyi günler

Bazı sorularım var. Cevaplarsanız sevinirim.

1-#II.Kademeli Kıdemli Başçavuş (II.Kad.Kd.Bçvş.) olduk diyelim okuldan yeni çıkmış bi asteğmene selammı durucaz.Kaç tıldır ordayız ast subayların alabiliceği en üst rütbedeyiz.

2-#Ast subay olunca özel harekata katılmanın koşulları nelerdir.

3-#Özel harekata katılmak için seçmelere ilk girdiğinizde beceremedik diyelim bidaha girme hakkımız varmı seçmelere.

4-#Meslek liselerinden.Astsubay meslek yüksek okulana girebilirmiyiz.

5-#Öss de ast subay olabilmek için Sayısal 1 mi yapıcaz.
  • astsubaysay her türlü subaya selam verirsin ama ben asteğmene selam veren başçavuş görmedim o ayrı. astekler son 15 gün falan teğmen olurlar
    son olarakda sen önce özelharekata katılmayı unut derslerine çalış astsubay okulun kazanmaya bak onlar sonraki işler öğrenmek için zaten 2 yılın olacak mezun olduktan sonra karar verisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lex-boy

İyi günler

Bazı sorularım var. Cevaplarsanız sevinirim.

1-#II.Kademeli Kıdemli Başçavuş (II.Kad.Kd.Bçvş.) olduk diyelim okuldan yeni çıkmış bi asteğmene selammı durucaz.Kaç tıldır ordayız ast subayların alabiliceği en üst rütbedeyiz.

2-#Ast subay olunca özel harekata katılmanın koşulları nelerdir.

3-#Özel harekata katılmak için seçmelere ilk girdiğinizde beceremedik diyelim bidaha girme hakkımız varmı seçmelere.

4-#Meslek liselerinden.Astsubay meslek yüksek okulana girebilirmiyiz.

5-#Öss de ast subay olabilmek için Sayısal 1 mi yapıcaz.

ilk soruna cevap vereyim asteğemene selam durma olayı yok astekleri fazla ciddiye alınmıyor hatta bazı uzman çavuşlar bile görmemezlikten geliyor.
    gözümle gördüğüm birşeyi anlatayım edirnedeyim ışıkları bekliyorum karşıya geçeceğim ,karşı da iki tane astsubay benim tarafımda da bir tane asteğmen geçerken ast.lardan birisi sadece kafasını salladı ötekisi bakmadı bile geçtiler öyle.
    özel kuvvet olayına gelince dedikleri gibi sen hele astsubay falan olda gerisi
    ; yeteneğin ,insan üstü gücün varsa zaten olur.

• sen özel harekatı kafana takma, özel harekat öyle insan üstü güç , aşırı yetenek , 1.80 boy falan istemez. abartmaktan ne anlıyor bu bizim milletimiz anlamış değilim

Özel harekat herşeyden önce gönül işidir , yürek işidir. Ben vatanım için gözümü kırpmadan ölürüm diyebiliyorsan girmeye niyetlen.

Boy oranı yanılmıyorsam 1,68 veya 1.69 alt sınırdı. Bunun haricinde belirli boy kilo oranları var bu oranlarında normalse, yapılan mülakatı , sınavıda geçersen zaten girersin özel harekata.

Astsubay orduda en alt kademedir. ( uzman çavuşluğu saymıyorum. ) Kıdemli kademelide olsa , 100 sene hizmet etmişte olsa en alt kademedir.

sen orduya 20 sene hizmet edersin fakat fakülte mezunu 21 yaşında bir asteğmen gelir, sana emir verir, çünkü senin üstündür. hani ne kadar kimse takmıyor onları falan desede sonucunda senin üstün, bunları göz önünde bulundur.

• normal askeri kanunlarda kağıt üstünde herkes üstüne selam verir,vermeyenler sonuçlarına katlanır.
    ben de asteğmendim,selam veren de vardı vermeyen de.selam vermeyenlerle zaten muhattap olmazdım adamdan bile saymazdım.çünkü adamın zaten rütbeye saygısı yok,rütbeye saygısı olmayan adamım askerliğe saygısı yoktur,askerliğe saygısı olmayan adam bu işi sadece PARA için yapar.aynı yukarıda sorduğunuz gibi şu kadar senede kaç para biriktiririm acaba hesabı yapar genelde bu adamlar

bir de bu selam verme olayı,takmama olayı birliğe göre değişiyor.bazı birliklerde sıkıysa selam verme de göreyim..
    asteğmenlere astek denmez.asteğmen asteğmendir.rütbelere saygısızlık etmeye lüzum zaten yok.
    bir de asteğmenler son 15 gün teğmen olmazlar.

meslekçi olanlar son 3 ay,takım komutanı olanlar son 1 ay olurlar.

• hakkari yüksekovada görev yapmış ve bizzat hakkari dağ komandoda özel kuvvetlerden içgüvenlik eğitimi almış biri olarak önce şunu söyliyim boy 180 olacak olayı hikaye öyle bişey yok özel kuvvetlere astsubayda subayda olsan uzman çavuşta olsan girebilirsin eğer tsk seni bünyesine alacağı boy ve kilo seviyesindeysen ve rütbe verdiyse borda bere olman için tek engel 3yıl sürecek olan eğitimleri başarı ile geçmen bu adamlar yarma gibi hayvan gibi vucudu olan adamlar değil yani hantal değil normal tipte insanlar ancak güçlü ve çevikler adam kendini yere atarken bile karşısındaki hedefi tam isabetle vurabiliyor ancak bunların eğitimleri çok zor evli olmayan bu işlere meyilli zeki güçlü ve çevik kaybedeceği bişeyi olmayn insanlar için ideal bir seçim
  • ayrıca şunuda ekliyim bordo bere ile sat sas timleri farklıdır aslında hepsi genel olarak özel kuvvetler ancak bordo berelileri kkk dan sat ve sas timleri dzkk dan deniz kuvvetlerinden seçilir aldıkları eğitimler biraz farklıdır ama bordo bereliler en güzide ve direk genelkurmaya bağlı kişilerden oluşur
  • AST.SUBAY olman için Anadolu Lisesi,Meslek Lisesi veya Düz lise gibi yerlerden mezun olman gerekiyor fakat şunu unutma imam hatip liseliler subay olamaz :)
    SUBAY olman için Anadolu Lisesi,Özel Lise,Öğretmen Lisesi,Sağlık Meslek Liseleri Gibi yerlerden alım yapılıyor Burada Meslek Liseliler alınmaz haberin olsun :)
    Başvurular da genelde YGS sınavından 1 hafta sonra olur ve 1 ay civarında ön başvuru süreci sürer.
  • Bu konuyu acan arkadas ne yapti acaba ozel tim filan oldumu merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.