subdomaine özel ftp açmayı biliyormusunuz-Farkli Sifreyle ?
kendi linuxun falan mı var yoksa hostun için mi soruyorsun eğer cpanel yüklüyse hostunda anlatayım nasıl açabileceğini
Hostta C panel üzerinde..
Birde ayrı bir hostta nasıl oluyor
Kaptan biliyor.Ona msn'den ulaş.
kaptan yok ortalıklarda
quote:
Orjinalden alıntı: Sefilyus
subdomaine özel ftp açmayı biliyormusunuz-Farkli Sifreyle ?
DNS server üzerinde zone kaydına kendi web sitenin ftpserver IP ataması yapacaksın.Eğer web server üzerinde ise aynı makina üzerinde IN NS "web sitenin adresi"
ftp A "web server veya başka makinanın IP numarası olacak burda"
gibi.Böylelikle ftp.domain.com adresin kendi ftp serverine yönlenmiş oldu. Hosting servisin bunu halleder eğer sen hosting işi ile uğraşıyorsan anlatıyorum bunları Kolay gelsin.
Diyelim ki domainin aaa.com Cpanel'e girdikten sonra "subdomains" kısmına tıkla istediğin bir isim ver subdomain için (o da bbb olsun) sonra add'e bas böylelikle bbb.aaa.com adında bir subdomainin oldu (hayırlı olsun) sonra go back'e bas ve cpanelin ana sayfasına gel burdan sırasıyla ftp FTP Manager'i ve FTP Accountsu tıkla Add FTP Account'a bas login kısmına bbb (subdomainin adını ne koyduysan) yaz password'a bi şifre yaz Directory'e de bbb yaz creat'e bas artık bbb.aaa.com isminde bir subdomainin var ve bunun kullanıcısına verdiğin şifre ile sadece bbb klasörü ve alt klasörleri değiştirilebilir takıldığın bi yer olursa tekrar anlatırım ben cpanel x temasına göre anlattım eğer 5,6 moonlight falan kullanıyorsan mantık aynıdır sadece yerleri değişik olabilir