Şimdi Ara

Subwoofer konumu hakkında... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kulak alışkanlığı diyelim birde deneyimle sonucu oluşyor sağ tarafa koymak kulak açısından daha yatkın oluyor birde çok sistemi olan gördüm birinde bile solda değil ki bunlarda müzikten para kazanan insanlardı .
  • @Naykimayki
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcoder01

@Naykimayki

sola koyunda bass sadece sol kulağımda duyuluyomuş gibi oluyo
  • yani sağda olmasımı gerkmiş
  • quote:

yani sağda olmasımı gerkmiş

en çok müzik için hifi kurmak istiyorum ama çok pahalı tutar
  • alacağın yeri bilirsen çokda tutmaz aslında gecen gün ben çarşıda dolaşırken gümrük mallarının satıldığı yer çarptı öyle yerlerden kaliteli ürünleri yarı fiyatına bulabilirsin amfi olsun dvd oynatıcı cd oynatıcı buna benzer ürünler bulabilirsin geçen ben denon cd playerı 120 tl ye aldım piyasa da mağzada satışı 200 $
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

@xcoder hocam açıklama için sagol videoyu da izledim ama aklıma yatmadı:

Bas köşeye sıkışsın, hatta olabilse sıkışsın kalsın, bizim sorunumuz değil ki çünkü köşede dinleme yapmıyoruz ya da köşenin bas seslerini azaltmak için bas trapi özellikle oraya koymuyoruz. Bizim için sorun odada dinleme pozisyonunda bas sesin fazla olması, bas enerji de köşelerde ve duvar diplerinde biriktiğinden sönümlemek için bas trapi oraya koymak çok doğal, odanın başka yerlerine daha büyük ve boylu boyunca bas trap koymaktan daha mantıklı.

Bu konuyu araştıracağım ama içimden bir ses diyor ki duvarın öyle yuvarlatılması bas frekanslar açısından hiç önemli değil, dahası çanak etkisi yapıp dinleme pozisyonuna daha fazla yankı gidiyordur diye tahmin ediyorum.

Literatürde veya akustik bilimi kitaplarında böyle bir iyileştirme türü varsa da link isterim.

mesleğinizi öğrenebilirmiyim acaba sankıncası yoksa zira son yolladğım videoyu anlamamışsınız . senin bass sesleri fazla duymanın sebebi o bassların köşede sıkışması ve patlaması sonucu oluşan uğultu .video aklına yatar ve ya yatmaz ama bir şarkı esnasında yada dinlediğin bir orkestra atıyorum 90 tane enstrüman olsun içinden sadece biri aynı notanın sadece diyezini çalsın bunu duyabilirsen video nun ne demek istediğine vakıf olursun . hoş daha kolayıda var o şekilde tasarlanmış bir odaya gidersin dinlersin kimileri köşleri o şekilde yuvarlatmaz sadece köşeye tam dik gelecek şekilde akustik panel koyar yada bizim microfanlara yerleştirdiğimiz resimde örnekte görülen pop-up killer diye bilinir bu acıda boyca büyük olanları onları yerleştirirler zira genelde bizde yatılan yada misafir odasında olduğu için sistemler oralara bu tür şeyler koymak hanımları karşı cepheye almak gibi oluyor o yüzden de pek hoş olmaz . örnek olarak da amfi tiyatroları inceleyebilirsiniz kösleri akustik yapılarını tiyatro salonlarında hemen fark edilir .

sn. @xcoder Mesleğimin bu konular ile ilgisi alakası yok, sadece merak işte zira evde dinlerken problem oluyor bu tür şeyler, o yüzden hata varsa mantıkta söyleyiniz.

Duvarların köşelerini yuvarlamanın bas problemlerini ortadan kaldırmayacağını aksine bazı frekanslarda kötüleşme olacağını düşünüyorum, evde odyofiller için yapılmış uygulama videosu örneği de referans kabul edemiyorum, kusura bakmayın. Köşeyi yuvarlak yapmak akustik açıdan köşeleri ortadan kaldırmıyor. Bunu ölçüm mikrofonu ile ispat da edebilirsiniz mesleğiniz bağlantılı ise ya da herhangi bir akustik kitabından kolayca referans gösterebilirsiniz.

Amfi tiyatro vb. gibi yapılarsa yuvarlak köşeler olabilir ama kayıt stüdyosu ya da dinleme odasından çok farklı ortamlar, evdeki oda da amfitiyatro gibi olsa belki akustik olarak zengin olacak ama doğru ve aslına sadık ses alacak mıyım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• @xcoder ve bir düşünce sorusu: madem bas köşelerde birikip patlama yapıyor ve sesi bozuyor. daire-kubbe seklinde bir odanın bas problemi daha az olur.. Doğru mu, yanlış mı? Hiçbir yerde köşesi yok neredeyse...

• quote:

@xcoder ve bir düşünce sorusu: madem bas köşelerde birikip patlama yapıyor ve sesi bozuyor. daire-kubbe seklinde bir odanın bas problemi daha az olur.. Doğru mu, yanlış mı? Hiçbir yerde köşesi yok neredeyse...

Top olsa daha iyi o zaman
  • quote:

sn. @xcoder Mesleğimin bu konular ile ilgisi alakası yok, sadece merak işte zira evde dinlerken problem oluyor bu tür şeyler, o yüzden hata varsa mantıkta söyleyiniz.

Duvarların köşelerini yuvarlamanın bas problemlerini ortadan kaldırmayacağını aksine bazı frekanslarda kötüleşme olacağını düşünüyorum, evde odyofiller için yapılmış uygulama videosu örneği de referans kabul edemiyorum, kusura bakmayın. Köşeyi yuvarlak yapmak akustik açıdan köşeleri ortadan kaldırmıyor. Bunu ölçüm mikrofonu ile ispat da edebilirsiniz mesleğiniz bağlantılı ise ya da herhangi bir akustik kitabından kolayca referans gösterebilirsiniz.

Amfi tiyatro vb. gibi yapılarsa yuvarlak köşeler olabilir ama kayıt stüdyosu ya da dinleme odasından çok farklı ortamlar, evdeki oda da amfitiyatro gibi olsa belki akustik olarak zengin olacak ama doğru ve aslına sadık ses alacak mıyım?

şimdi arkadaşım ben sana ne yazdım sen ne yazdın dedim ki inanmıyorsan git dene bu bir iki mesleğinle çok alakalı ki ben kayıt alarak ekmek paramı çıkarıyorum bu da 2. ayrıca bir sesin aslına sadıklık arıyorsan o enstrümanı oturup kendin çalacaksın ve tamamen açık havada sırf senin enstrümanın sesi duyulacak bir yer ve sıfır rüzgar olan bir yerde dinleme yaparsan o zaman asıl sesi alırsın ki bu da işi manyaklık boyutuna getirmek demektir. yanlış anlama manyaklık kelimesi şahsın için söylenmiş değildir .

ikinci olarakda verdiğin oda ortamına girmeden denemeden hiç bir şey söyleyemem ben önce o şekilde bir oda yapmam lazım ki biraz zor olur gibi geliyor.

son olarak olaya biraz önyargı ile yaklaştığın için zaten orda çıkıyor problem. mesleğini de o yüzden sordum zaten amacım ne kadar kazandığını tahmin etmek değil bu da işin geyik kısmı oldu ya neyse ama tonlamalarda ve ses yapılarında başka birini referans yada yazdığı kitabı referans yapsam ne olur burda biri m-audio bx5 d2 ile ilgili birşeyler sormuştu misal bana göre son derece rezil bir hop referans kabul etmem şahsen .

örnek burda arkadaş neden sola değilde sağa koyduk dedi bende dene dedim sonra cevap yaz solda olunca sadece soldan geldiğini duyuyorum dedi misal bu benim kulak alışkanlığımdı. bu bir kitapta falan görmedim ama nedendir bir çok arkadaşın sistemlerin sağında durur hep demek kulak onu orda istiyor . ama bir gün o odayı yapacak olursam denerim sonra sizide davet eder bir kahve içeriz.

son olarakda ne kadar yumşak malzeme varsa onlarda sesi emer yankıdan kurtulursun o bass traplarda bunun için bir örnek hoş bass trabın doğruluguna inanıpta buna nasıl inanmıyorsun demek ki denemişsin diye düşünmekteyim . neyse bu kadar yeter.

hayrı şimdi videoyu izledim de tekrar tam izlememiştim zaten adam açık açık nelere dikkat etmek gerektiğini anlatmış sadece basslar için değil midler ve tizler içinde konuşmuş yaw

ama direk isim vereyim sayın mahçem öztürke danışın derim .https://twitter.com/mahcem

frencis buckley nin yapmış olduğu bir programda vardı adını pek hatırlamıyorum ama bir bak istersen kitabıda olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcoder01 -- 28 Aralık 2012; 16:53:38 >

• quote:

@xcoder ve bir düşünce sorusu: madem bas köşelerde birikip patlama yapıyor ve sesi bozuyor. daire-kubbe seklinde bir odanın bas problemi daha az olur.. Doğru mu, yanlış mı? Hiçbir yerde köşesi yok neredeyse...

denediğim zaman yazarım merak etme direk cevap yazamam buna öteki hakkında denediğim için zaten bu kadar yazdım video daki adamı tanımam ama adam doğru söylüyor .

bir konuda haklısınız ev özel tasarlanmadığı için bu tür konularda problem olur her türlü arkanızdayım bu konuda ama ufak bir tavsiye iki örnekle açıklayım iki resim biri ilk oda şekli diğeri ikinci oda benim tavsiyem akustik açıdan ikincisi gibi yap derim deneyiniz yargılamadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcoder01 -- 28 Aralık 2012; 15:37:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Naykimayki

quote:

arkadaşım ufak bir tavsiye daha iyi ses alabilmen için daha doğrusu sesleri daha iyi algılaman için .kişisel yöntemim denersin veya denemezsin sen bilirsin ben anlatayım şimdi öncelikle

speakerlar monitörün önünde dursun sonra monitörü merkez alarak speakerları şu şekilde yerleştir; kafanı hafice sağa çevir gözlerin speakern iç yuvarlağının merkezini görsün . sonra eline bir metre al sonra iç yuvarlağın mrekzindan diğer hoparlörün merkezine doğru uzat ve onun yönünde belli etmiş olursun senin oturma pozisyonunda ikisi arasındaki uzaklık kadar olsun . ha unutmadan monitörlere mesafesi iki tarafında eşit olacak .

daha sonra akustik düzenleme yaparsan da bir arkadaş yardımı ve bir ayna yardımı ile oda kolay arkadaşın duvara gidecek aynayı koyacak sen orda speakerı gördüğün zaman hop oraya akustik paneli koy simetriğinide diğer tarafa yap işlem tamamdır tabiki sana kayıt odası etkisi vermez ama elindeki sistemden daha iyi faydalanmanı sağlar.

birde top olsa kelimesi fazla kinayeli olmuş da

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Naykimayki

quote:

arkadaşım ufak bir tavsiye daha iyi ses alabilmen için daha doğrusu sesleri daha iyi algılaman için .kişisel yöntemim denersin veya denemezsin sen bilirsin ben anlatayım şimdi öncelikle

speakerlar monitörün önünde dursun sonra monitörü merkez alarak speakerları şu şekilde yerleştir; kafanı hafice sağa çevir gözlerin speakern iç yuvarlağının merkezini görsün . sonra eline bir metre al sonra iç yuvarlağın mrekzindan diğer hoparlörün merkezine doğru uzat ve onun yönünde belli etmiş olursun senin oturma pozisyonunda ikisi arasındaki uzaklık kadar olsun . ha unutmadan monitörlere mesafesi iki tarafında eşit olacak .

daha sonra akustik düzenleme yaparsan da bir arkadaş yardımı ve bir ayna yardımı ile oda kolay arkadaşın duvara gidecek aynayı koyacak sen orda speakerı gördüğün zaman hop oraya akustik paneli koy simetriğinide diğer tarafa yap işlem tamamdır tabiki sana kayıt odası etkisi vermez ama elindeki sistemden daha iyi faydalanmanı sağlar.

birde top olsa kelimesi fazla kinayeli olmuş da

Topun içinde köşe hiç yokta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naykimayki -- 28 Aralık 2012; 18:05:21 >

• @xcoder referanslar için teşekkürler, Mahcem beye sordum cevap verirse ve izin verirse görüşlerini buraya da aktarırım.

• merhaba. konu çok güzel. ilgiyle okumaya başladım. bende edifier s750 var. odam küçük. ama ankaradayken almıştım ve vaz geçmeyi düşünmüyorum. uyduları sağ ve sola kulaklarımın hizasına gelecek şekilde astım. sub sağ uydunun karşı köşesinde duruyor. ürün bilgisayara bağlanacağı için bilgisayarla subu uzaklaştıramıyorum. subun uydulardan farkl bir yönde durması konusundaki fikirlerinizi ve varsa önerilerinizi bekliyorum. bu arada ne panel ne trap hiç bir şey yok. normal bir ev odasından bahsediyorum. evet müzisyenim belki. ama yinede akustik ortam kurma konusunda buradaki arkadaşlar kadar bilgili değilim. paylaşımlarımızı herkesin anlayabileceği dilden yaparsak ve birde en azından bana verilecek cevaplarda resim kullanmazsak sevinirim. sevgiler.
  • Bir gün benimde ses sistemim olacak!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Bir gün benimde ses sistemim olacak!

• quote:

Orijinalden alıntı: cinezre

merhaba. konu çok güzel. ilgiyle okumaya başladım. bende edifier s750 var. odam küçük. ama ankaradayken almıştım ve vaz geçmeyi düşünmüyorum. uyduları sağ ve sola kulaklarımın hizasına gelecek şekilde astım. sub sağ uydunun karşı köşesinde duruyor. ürün bilgisayara bağlanacağı için bilgisayarla subu uzaklaştıramıyorum. subun uydulardan farkl bir yönde durması konusundaki fikirlerinizi ve varsa önerilerinizi bekliyorum. bu arada ne panel ne trap hiç bir şey yok. normal bir ev odasından bahsediyorum. evet müzisyenim belki. ama yinede akustik ortam kurma konusunda buradaki arkadaşlar kadar bilgili değilim. paylaşımlarımızı herkesin anlayabileceği dilden yaparsak ve birde en azından bana verilecek cevaplarda resim kullanmazsak sevinirim. sevgiler.

müzisyensen yardıma ihtiyacın olmaz arkadaşım senin kulağın seni yönlendirir tabi müzisyenim derken sadece gitar çalıp şarkı söylemektense kastın o ayrı bir olay (not tabir yanlış anlaşılmasın piyasada çok varda o tarz ezberlemiş 6 farklı akor döndürüp çalan çok olduğu için yaptım yorum )

• quote:

@xcoder referanslar için teşekkürler, Mahcem beye sordum cevap verirse ve izin verirse görüşlerini buraya da aktarırım.

Mahcem Bey'e müziktek forumlarında sorduk, detaylı bir cevap verdi:

http://www.muziktek.net/index.php?forums/elektronik-akustik-ve-diy-forumu.27/

http://www.muziktek.net/index.php?threads/dinleme-odası-nasıl-olmalı.42358/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 30 Aralık 2012; 16:17:02 >

• Update.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.