Şimdi Ara

Subwoofer konumu hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İmzamdaki Creative T2900 ses sistemi ve Creative 5.1 VX ses kartını kullanıyorum.En iyi ve tok bass ı almak için subwoofer ı ne tarafa koymam gerekli.Şuan masamın altında duruyor ama sesi boğuk gibi

• normal masa ile sesi bağarsın ama zaten alt frekansı taki sesler orta ve üst seslere göre uğultu gibi gelir o yüzden pekte dinlemede hoş gelmez kulaga ama genelde oda ortasına konumlandırmak yada uyduların sağına konumlandırmak mantıklı olur fakat odanda köşeleri ortadan kaldırırsan daha temiz alt frekans elde edersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcoder01

normal masa ile sesi bağarsın ama zaten alt frekansı taki sesler orta ve üst seslere göre uğultu gibi gelir o yüzden pekte dinlemede hoş gelmez kulaga ama genelde oda ortasına konumlandırmak yada uyduların sağına konumlandırmak mantıklı olur fakat odanda köşeleri ortadan kaldırırsan daha temiz alt frekans elde edersin

Köşeleri kaldırmak kısmını pek anlamadım hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naykimayki

odan 4 köse mi yoksa yvarlak mı diye esprili bir yaklaşım yapsam nasıl olur cevabı içinde (köseleri yuvarlat) yani dik açı kalmasın
  • quote:

quote:

odan 4 köse mi yoksa yvarlak mı diye esprili bir yaklaşım yapsam nasıl olur cevabı içinde (köseleri yuvarlat) yani dik açı kalmasın

Şimdi demek istediğini iyi anladım odamın şekli dikdörtgen sub. uzun kısmında kalıyo dikdörtgenin

• quote:

quote:

Uyduların sağında olsun demiştiniz şu şekilde koydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naykimayki -- 27 Aralık 2012; 16:37:36 >

• quote:

dikdörtgenin

senin konum nasıl normal kabataslak böyle olması lazım 2+1 ise 5+1 ise de oturduğun yerin arkasına yada tam ordataya koy ama her zaman uydular vs hoplar uzun kenarların yanında olsun kısa kenarı yana aldın mı ses iyi olmaz köşerleri bu şekilde yuvarlat idare et çizimde iyi değilimdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer konusunda yardım
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • resmi yeni gördüm ve bir çizim koydum ben de ama yine masa altı olmuş normal müzik dinlemek için hepsinin aynı seviyede kulak hizasında olması lazım fakat işin içinde filmde olunca olmuyor .
  • quote:

resmi yeni gördüm ve bir çizim koydum ben de ama yine masa altı olmuş normal müzik dinlemek için hepsinin aynı seviyede kulak hizasında olması lazım fakat işin içinde filmde olunca olmuyor .

Şuan müzikte basslar boğuk ve rahatsız edici değilde tok geliyor filmde test etmedim zaten pek izlemem
  • @xcoder köşeleri neyle yuvarlatacak, odyofil mantığı ile tizleri artıran gümüş kablolardan oluşan yığınlar mı koyacak... Şaka bir yana bass trap olarak gündelik yaşamda rastladığımız ne koymak lazım köşelere, aklıma bohça, nevresim, rulo halinde halı ya da taş yünü (rock wool) alıp koymak geliyor benim de ama sonuncusunun insan sağlığına bir zararı var mı araştırmak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @naykimayki oda küçük olduğu için subwooferin'in optimum yerini deneme yanılma ile bulabilirsiniz, başlangıç için xcoder arkadaşın dediği yer iyi gibi ama duvar tipinizden oda boyutuna kaar herşey bu ideal yeri ve alabileceğiniz performansı etkiler. Bir alternatif de sub'i dinleme pozisyonuna koyup kendinizin oda içinde gezip optimum noktayı bulması, sonra sub ile yer değiştirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

@xcoder köşeleri neyle yuvarlatacak, odyofil mantığı ile tizleri artıran gümüş kablolardan oluşan yığınlar mı koyacak... Şaka bir yana bass trap olarak gündelik yaşamda rastladığımız ne koymak lazım köşelere, aklıma bohça, nevresim, rulo halinde halı ya da taş yünü (rock wool) alıp koymak geliyor benim de ama sonuncusunun insan sağlığına bir zararı var mı araştırmak lazım.

bass trap yerine tube trap da olur ama halıda hoşuma gitti ben boşuna alçı ile yuvarlatmışım köşeleri dinleme odamda köşeler yuvarlaktır duvarlarda fasarit kaplıdır . ayrıca pekde kablo yığını görmedim bir kaç tane odyofil tanıdığım varda onların köşlerde yok usta işi dairesel tasarlanmış durumda en azından hali dan daha mantıklı olur
    bu arada buss alıp elde gezmede pek mantıklı değil ya bana göre zira bassla yer değiştirme değiştiği anda duyum değişecektir . en mantıklıs 3 frekansından aynı yönde gelmesidir amaç müzik ise film için ise kendi yaptığım sistemi deyim sana çift bass kullanırım ve iki side dinleme odasını tam ortasında araların da 2,5 metre mesafe var ve basslar hop kısımları yukarı bakacak şekilde yere betonun içine gömülüdür . ama ordaki amaç film ve ve film izlerken ki amaçta sesin geldiği yerin belli olmaması hatta uğultu olması bile bazıları tarafından sevilir zira dışarda duyduğum her ses net gelmez kulağa . tabi düşünce dir saygı duyulur ama sinema işinde ben hopları gizleme tarafındayım

hatta bunuda bir videodan örnek aldım tabiki hoparlörün saklanması olayı zira odanın aynısını yapmak sistem verilen paradan fazla olabilir :D

http://www.youtube.com/watch?v=A_0qZtcfTh4

sound profing isteyenler bu video ya bakabilir

http://www.youtube.com/watch?v=EKezM6fPXIk

bir diğeride kabinete sistemi kurmak
    http://www.youtube.com/watch?v=ddb1L7KHsg0

• quote:

@xcoder köşeleri neyle yuvarlatacak, odyofil mantığı ile tizleri artıran gümüş kablolardan oluşan yığınlar mı.

iznin olursa bir alıntı daha yapmak istedim benim için önemli bir nokta olduğu için umarım gücenmessiniz.

öncelikler dışarda olan bir şey sesi arttırmaz . sadece duylabilirlik artar. ki pek görmedim ben köşelerin kablo ile doldurulduğunu.
  • Bu alıntıdaki kablo olayı tamamiyle espri idi, gücenmem o yüzden :)

Sub'ı dinleme pozisyonuna koy, sen gez örneğini de bir forumda okumuştum bana oldukça mantıklı geldi, bu forum da olabilir.

Köşeleri alçı ile yuvarlatmanın bir işe yarayacağını sanmıyorum, hiç duymadım böyle bir uygulama, gerçi yeni öğreniyorum bu konuları. Bas frekansların köşelerde toplanmasının nedeni duvar yansımaları değil mi, orası köşe şekilli olmasa yuvarlak da olsa yine aynı şey olmaz mı, hatta alçı yumuşak bas frekansları alçıyı çok rahat delip asıl duvara ulaşıyordur, üstelik köşe yuvarlanırken orta üst frekanslar için odanın hacmi de küçülüyor, bu da akustik için kötü birşey. En mantıklısı köşeye bass trap koymak, yuvarlak köşe sesi biraz daha iyi anlamda dağıtıyor olabilir.

Vidoları izlemedim ama en iyi hoparlör duvara gömülü olan hoparlör orası kesin, hoparlörün kenarından köşesinden kaynaklanan akustik etkiler ve duvar ile etkileşimi bu sayede engelleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 27 Aralık 2012; 20:52:25 >

• iş biraz geometri ve büyük çogunlukla fizikle alakalı birşey tamamen ortadan feeback olayıda kaldıralabilir ama konumuz o zira arkadaşımın çalışma odasın da sesini duyurabilmek için yüzüne doğru konuşman gerekiyor arkan dönük konuştunmu seni asla duyamıyor zira oda yansıma yok feedback sıfı bazı durumlarda kayıt alırken iyi olabildiği gibi reverbler içinde kötü olabiliyor duyamıyorsun ahahah neyse . köşelere gelelim köşe olduğu sürece yansıma sıkışır ve şişen ses patlar ama sen orayı yuvarlatırsan ses ordan döner skışmaz basit fizik daha derine inmeye gerek yok.zira tube traplar zaten olmalı

zira köşe yuvarlaması olmaz ise sürekli dönüp dolaşan ses oraya skışır

http://www.uzmantv.com/ses-sistemi-kurulacak-yerde-nelere-dikkat-edilmeli

@dustevil

videodaki köşelere dikkat et ok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcoder01 -- 27 Aralık 2012; 21:12:09 >

• @xcoder hocam açıklama için sagol videoyu da izledim ama aklıma yatmadı:

Bas köşeye sıkışsın, hatta olabilse sıkışsın kalsın, bizim sorunumuz değil ki çünkü köşede dinleme yapmıyoruz ya da köşenin bas seslerini azaltmak için bas trapi özellikle oraya koymuyoruz. Bizim için sorun odada dinleme pozisyonunda bas sesin fazla olması, bas enerji de köşelerde ve duvar diplerinde biriktiğinden sönümlemek için bas trapi oraya koymak çok doğal, odanın başka yerlerine daha büyük ve boylu boyunca bas trap koymaktan daha mantıklı.

Bu konuyu araştıracağım ama içimden bir ses diyor ki duvarın öyle yuvarlatılması bas frekanslar açısından hiç önemli değil, dahası çanak etkisi yapıp dinleme pozisyonuna daha fazla yankı gidiyordur diye tahmin ediyorum.

Literatürde veya akustik bilimi kitaplarında böyle bir iyileştirme türü varsa da link isterim.

• quote:

@naykimayki oda küçük olduğu için subwooferin'in optimum yerini deneme yanılma ile bulabilirsiniz, başlangıç için xcoder arkadaşın dediği yer iyi gibi ama duvar tipinizden oda boyutuna kaar herşey bu ideal yeri ve alabileceğiniz performansı etkiler. Bir alternatif de sub'i dinleme pozisyonuna koyup kendinizin oda içinde gezip optimum noktayı bulması, sonra sub ile yer değiştirin.

Optimum nokta yatakta yatarken yatak birazdaha alçakta kalıyo.Şuanki konumunu ssledim

• Birşey daha subwoofer neden sol tarafta değilde sağ taraf ?
  • quote:

@xcoder hocam açıklama için sagol videoyu da izledim ama aklıma yatmadı:

Bas köşeye sıkışsın, hatta olabilse sıkışsın kalsın, bizim sorunumuz değil ki çünkü köşede dinleme yapmıyoruz ya da köşenin bas seslerini azaltmak için bas trapi özellikle oraya koymuyoruz. Bizim için sorun odada dinleme pozisyonunda bas sesin fazla olması, bas enerji de köşelerde ve duvar diplerinde biriktiğinden sönümlemek için bas trapi oraya koymak çok doğal, odanın başka yerlerine daha büyük ve boylu boyunca bas trap koymaktan daha mantıklı.

Bu konuyu araştıracağım ama içimden bir ses diyor ki duvarın öyle yuvarlatılması bas frekanslar açısından hiç önemli değil, dahası çanak etkisi yapıp dinleme pozisyonuna daha fazla yankı gidiyordur diye tahmin ediyorum.

Literatürde veya akustik bilimi kitaplarında böyle bir iyileştirme türü varsa da link isterim.

mesleğinizi öğrenebilirmiyim acaba sankıncası yoksa zira son yolladğım videoyu anlamamışsınız . senin bass sesleri fazla duymanın sebebi o bassların köşede sıkışması ve patlaması sonucu oluşan uğultu .video aklına yatar ve ya yatmaz ama bir şarkı esnasında yada dinlediğin bir orkestra atıyorum 90 tane enstrüman olsun içinden sadece biri aynı notanın sadece diyezini çalsın bunu duyabilirsen video nun ne demek istediğine vakıf olursun . hoş daha kolayıda var o şekilde tasarlanmış bir odaya gidersin dinlersin kimileri köşleri o şekilde yuvarlatmaz sadece köşeye tam dik gelecek şekilde akustik panel koyar yada bizim microfanlara yerleştirdiğimiz resimde örnekte görülen pop-up killer diye bilinir bu acıda boyca büyük olanları onları yerleştirirler zira genelde bizde yatılan yada misafir odasında olduğu için sistemler oralara bu tür şeyler koymak hanımları karşı cepheye almak gibi oluyor o yüzden de pek hoş olmaz . örnek olarak da amfi tiyatroları inceleyebilirsiniz kösleri akustik yapılarını tiyatro salonlarında hemen fark edilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcoder01 -- 28 Aralık 2012; 10:19:18 >

• quote:

iş biraz geometri ve büyük çogunlukla fizikle alakalı birşey tamamen ortadan feeback olayıda kaldıralabilir ama konumuz o zira arkadaşımın çalışma odasın da sesini duyurabilmek için yüzüne doğru konuşman gerekiyor arkan dönük konuştunmu seni asla duyamıyor zira oda yansıma yok feedback sıfı bazı durumlarda kayıt alırken iyi olabildiği gibi reverbler içinde kötü olabiliyor duyamıyorsun ahahah neyse . köşelere gelelim köşe olduğu sürece yansıma sıkışır ve şişen ses patlar ama sen orayı yuvarlatırsan ses ordan döner skışmaz basit fizik daha derine inmeye gerek yok.zira tube traplar zaten olmalı

zira köşe yuvarlaması olmaz ise sürekli dönüp dolaşan ses oraya skışır

http://www.uzmantv.com/ses-sistemi-kurulacak-yerde-nelere-dikkat-edilmeli

@dustevil

videodaki köşelere dikkat et ok

hocam o trapları odanın neresine koyucam zaten küçücük

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.