Şimdi Ara

Subwoofer olmadan güzel bir sistem nasıl kurarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arabam Alfa Giulietta. Bagajına kocaman bir subwoofer koymadan iyi bir müzik sistemi kurmak istiyorum. Bas zaten çok fazla sevdiğim bir şey değil. Dolayısıyla bu sistemi 1 amfi, ve 4 hoparlörle nasıl kurarım? Hangi marka ve modelleri tavsiye edersiniz? Nelere dikkat etmeliyim?

Bir iki oto teypçiye sordum, bana 1500-4000 arası fiyatlar verdiler.

Şimdiden teşekkürler.

• Benim aklımda pıoneer 6995 ve jameson usa554 4*80w gücünde,,, pıoneerler ise 90w gücünde. hem hoparlor hem anfi rahat çalışır.
    jamesonun diğer 505 modeli 4*50 dır. benim aklıma gelenler bunlar,, deneyim ve tecrübem yok.. sağdece değerlere göre.
    anfi 200tl civarı,, hoparlorlerde toplam ortalama 400tl. montaj kablolama vede gerekiyorsa hoparlor yerleşimi için mdf kabinler.. en fazla taşı sıksan hani 800tl,,, haaa şunu unutmadan, buna teyp dahil değil,, teypte girerse 1000tl. yalnışmı hesapladık,,, teyp+hoparlor+anfi+işçilik 1000tl Bir teyp vede iki hoparlor ile yola devam desek,, o bile 400 ü buluyor.
  • Kapılara güzel bi yalıtım yapılırsa birde alt frekansa inebilen bi mid kaliteli bir amfi takılırsa subwoofer varcasına calabilir sistem. Zamanında focal krx3 kurulu e90 dinledim aşırı olmasada bass severim ve subwoofer olmadan da gayet tatmin edici sistem vardı araçta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Midmi.. Zamanin guzel hoparlorleride mid olduya.. Nasil bir zamandayiz.. Sozum size degil.
    Benim onceden 2 pioner kare ufak hoparlorler vardi,, iyi bass verirdi. Onlar eskidi tabi,, ikitane 15cm hoparlor gorunumlu woofer aldim,, arabanin bagaj ve camlar zingirdiyor.. Benzeri evde muzik setinde kabininde var,, evde camlar cok hafif zingirdar,, evde 22w anfi ile sesini sona acamam.. Bunlarmi mid hoparlor oldu simdi. Pio 6995 bass olarak 30hz ye iniyor, dandik 30cm voofirlar 35hz Yi gorunce pisiyor.. Bu pio lar vercekse bana 40-50hz bile bana yeter. Bana arabadakinler yeter ama artmaz iste.. Arkadasin bagaji yokmu,, daha tonlu ve verimli basslar alir, bagajda. Ön kapi basslari icin yani bass almak icin mdf kabin benzeri sistem gerekir. Soylemissiniz ama ben önlere bass icin pek guvenmem.

• benim tavsiyem on kapi icin hertz esk165 mid takimi arka pandizot icin ise oval hoparlor model olarak bass sesi sizi tatmin etmesi adina pioneer 6975v2 dir bu model eski efsane seri 6985 lerin yerine uretildi memnun kalirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Midmi.. Zamanin guzel hoparlorleride mid olduya.. Nasil bir zamandayiz.. Sozum size degil.
    Benim onceden 2 pioner kare ufak hoparlorler vardi,, iyi bass verirdi. Onlar eskidi tabi,, ikitane 15cm hoparlor gorunumlu woofer aldim,, arabanin bagaj ve camlar zingirdiyor.. Benzeri evde muzik setinde kabininde var,, evde camlar cok hafif zingirdar,, evde 22w anfi ile sesini sona acamam.. Bunlarmi mid hoparlor oldu simdi. Pio 6995 bass olarak 30hz ye iniyor, dandik 30cm voofirlar 35hz Yi gorunce pisiyor.. Bu pio lar vercekse bana 40-50hz bile bana yeter. Bana arabadakinler yeter ama artmaz iste.. Arkadasin bagaji yokmu,, daha tonlu ve verimli basslar alir, bagajda. Ön kapi basslari icin yani bass almak icin mdf kabin benzeri sistem gerekir. Soylemissiniz ama ben önlere bass icin pek guvenmem.

Usta sen jameson diyorsun pioneer diyorsun sen bir audison focal hertz gibi markaları bul dinle ondan sonra diyeceksin zaten hoparlor mid takimiymis diye :)

• aynen focal audison rockford fostage vs markalar prof sinifa giriyor kalite baska oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevap veren herkese teşekkürler. Bu parçaları temin edebileceğim ve aynı zamanda montajını yapacak istanbul merkezde bir yer de tavsiye edebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Benim aklımda pıoneer 6995 ve jameson usa554 4*80w gücünde,,, pıoneerler ise 90w gücünde. hem hoparlor hem anfi rahat çalışır.
    jamesonun diğer 505 modeli 4*50 dır. benim aklıma gelenler bunlar,, deneyim ve tecrübem yok.. sağdece değerlere göre.
    anfi 200tl civarı,, hoparlorlerde toplam ortalama 400tl. montaj kablolama vede gerekiyorsa hoparlor yerleşimi için mdf kabinler.. en fazla taşı sıksan hani 800tl,,, haaa şunu unutmadan, buna teyp dahil değil,, teypte girerse 1000tl. yalnışmı hesapladık,,, teyp+hoparlor+anfi+işçilik 1000tl Bir teyp vede iki hoparlor ile yola devam desek,, o bile 400 ü buluyor.

kardeş jameson ne :) alfaya jameson mu taksın bu adam :)

• Merhaba,
    Yapacaksanız kaliteli bir sistem yapın daha sonraki araclarınızdada kullanırsınız hemde tatmın edıcı bır ses olur ben mesala Rockford kullandım..
    Kapılar Ön / Arka : RF T16 Power 6" 2-Way Full-Range Speaker
    Arka Pandizot : RF T1693 Power 6"x9" 3-Way Full-Range Speaker
    Anfi : RF P400X4 Punch 400 Watt 4-Channel Amplifier

Anfiye oldugundan fazla yuklenıyorum ama beni oldukta tatmin ediyor araca binenler subwoofer var sanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.