Şimdi Ara

Suc Taraftarin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Asıl sorumlu Ali koç yönetim ve comolli.dir sonra slimani teknik direktör ve futbolcular.
    Cocu zamanı 4 oyuncuyu kadro dışı bırakıp kısıtlı kadroyu iyice kısıtlı hale getirdiler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iste hep ayni yerde donup duruyoruz. Suclu aziz, dursun,fikret degil, suclu biziz,fb taraftari,gsliler, hepsi

Neden? Cunku 1 tane birincinin cikacagi kesin bir siralama sisteminde herkes 1 inci olacakmis gibi hesabini yaparak harcama yapip bununla ovunuyor,ama sadece 1 tanesi birinci olabilip "kismen" zarar etmiyor,digerleri cepten ve krediden toparliyor

Argo olacak ama taraftar sussa ve sonuca riza gosterse zaten sirayla herkes sampiyon olacak.Bu hirs dip dalgasi ile tabandan vuruyor piramite ve tepedekilerin bu yanlis kararlarina sebep oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sezon boyu kümede kalmaya oynadık, düşme ihtimalimiz hala daha %30-40 seviyelerinde.

Bitti mi, en büyük rakibimiz 11 puanlık farkı kapatarak şampiyon olmak üzere. Bu yoklukta şampiyonlar ligi gelirleri mali açıdan da fark yaratır.

Ama bize müstehak, Ersun Yanal'ın eski oyun felsefesi artık bu liglere yetmez diye yazınca sosyal medyada herkes linç ediyordu.

2013 şampiyonluğunun büyüsü herkesi kör etmişti.

Gelecek sene de Yanal ile devam eder Koç, içine sinmese de verilen sözler bu yöndedir. Gelecek sene de çöp benim için, son senesinde ise atacağı barutu çok çok iyi seçmek zorunda kalacak Ali Koç.
  • Şöyle dolaşıyordum bir kaç mesajdan sonra sona atladım.

Konuyu açan arkadaş Fenerbahçeli değilim demiş. Takımını çözdüm. Madem hangi takımlı olduğunu gizleme ihtiyacı duyuyor, ben de tahminini söylememeyim.

Şimdi yaş kaçtır bilemem ama artık her yerde orta yaşa atarlar beni. Yani o 25 yıllık kısmı evinde, stadda kahvede orada burada seyretmiş. Olanı biteni gözüyle görmüş bir adamım.

Fenerbahçedeki durum nerede başladı dersen, çöküş ile alakalı tezini savunayım. DENİZLİ!

Ama gel gelelim burada ne taraftar ne oyuncular ne teknik kadro zerre suçlu değildi. Hatta hatta ilk spor sebepli kavgamda kahvede o yüzden olmuştur.

O saatten sonra bir türlü dikiş tutmadı. Artık sebebi ne derseniz deyin. Polemik yaratmak da değil amacım ama Fenerbahçe Türk spor (futbol demiyorum sadece) her branşında olmaya çalışmış ve hep zirve oyuncusu olmuştur. Hali ile de rekabet denilince akla budur. Hatta iki kulüp yüzünden arada BJK kaynamış, iki takım taraftarı da ezeli rakip olarak görmemeye başlamışlardır.

Gerilemek deyince hep ve daim olarak belli zamanlarda tüm kulüplerin başına gelmiş (15 yıl şampiyon olamayan GS gibi) yönetimler oyuncular vb problemler yüzünden mesafe kat edememiştir. ( şu anda yere göğe sığdırılamayan Fatih Terim GS de şampiyonluk yaşamamıştır futbolculuk hayatında)

Lakin Denizli’deki enteresan olaylarla başlayan ve o sıralarda maddi olarak bağımsızlık adına kendi stadını genişleten tesisleşme Fenerbahçe futbol meydanında neredeyse tekele doğru gitmeye başladığından yeşil saha değil de ahşap masalarda değişmeye başlayınca iş karıştı. Sonra işte bu hikayelerde öncelikle Bursaspor’un enteresan ve görülmememiş şampiyonluğu, ve pastanın çileği 3 Temmuz davaları.

3 Temmuzdaki kadronun ortalama kalan sözleşme süresi 2 yıl idi. O yıl ki takım düzeni ve ahengi maddi olarak çöken ve başkanı hapiste bir takım için dağılmaktan başka yol bırakmadı. Sonrasında da toparlanmak adına, astronomik bir o kadar da verimsiz sönmek üzere yıldızlarla resmen tarla satıp pavyonda yiyen dayılar misali harcanınca 2018-2019 sezonundaki mali kriz ortaya döküldü. Ha sanki 2017-2018 yılında yok muydu? Vardı ancak yönetim kapalı kutu olarak yaşadığı için bilmek zordu. Ali Koçu destekleyen mazbatasını aldığında stadta olan biri olarak söylüyorum. O zaman da söyledim.

Aziz Yıldırım’ın 20 yıl bu kulüpe yaptıklarını 100 yılda yapacak başkan zor çıkar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dediğinizi duyabiliyorum. Hem destek veriyorsun hem de gitsin diyorsun. Nasıl iş o. Şöyle izah edeyim. Güç zehirlenmesine uğradı için değişsin istedim. Hele hele seçim zamanı söylediği bir şey var. O beni benden aldı. O üstündeki formayı ben yaptırdım, ben. Terbiyesizlik etme!!!

Burada artık bırakması gerektiğinin benim için kanını oldu. O armayla olan ilişkim Aziz Yıldırım’ın başkanlığından önce olduğundan o arma ve ona olan aşk herhangi kişinin tekeline ya da iznine tabi değildir.

Ha gelelim son 25 yıl kupa ve diğer hesaplara. Sadece başarıya prim veren, dernek gibi gönüllülük esasında bakılması gereken kulüplere para para para girmiştir. Endüstriyel futbol aynen böyle yürüyor ama hangi kümede olsa, nerede olsa tutarım.

Aç tavuğun kendini darı ambarında bulduğu gibi gerileme hikayeleri söylenmeye başlamış olması çok olağan ve doğal geliyor ama GS BJK yıllardır şampiyon olamadıktan sonra bir şekilde toparlanıp ayağa kalkmıştır. 3 sezon UEFA geliri almadan hala yaşayabiliyorsa hiç sorun yoktur. Şu anki durum açıklanır.

Uefa radarına takılmamak için GS UEFA ön elemesinden lay lay lom elenmiş, transfer yasağından kurtulup şampiyonluk için transfer yapıp ilerlemiştir. TFF ancak bu sene FFP iç kuralları getirmek aklına gelmiş (ki GS kuyruğu düzelttikten sonra olması da manidardır) bu sene uygulamaya başlayacaktır. Ülke puanı yerine her zaman ki gibi gene kendi işine bakmaya çalışmıştır.

Uzun lafın kısası Ali Koç başarılıdır ya da değildir. Kim sever ya da sevmez. Takım ne zaman kötü durumda ise, taraftar ya sokağa çıkmış ya da stadı doldurmuştur. O yüzden Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü kabul edin ya da etmeyin Fenerbahçe taraftarıdır.

Bu sezonki durumda olsa BJK ya da GS taraftarsız Başakşehir gibi maçlarındaki oynar, yukarıda yazan arkadaşlar gibi ben eleştiririm ama yardım da yaparım diyen taraftar bulamazdı. O armaya olan saygı ve sevgi, sizin bahsettiğiniz gerileme vs durumunda gösterilecek en iyi reaksiyon olmuştur olacaktır da.

Bir cümle ile bitireyim

Türkiye’de futbol Fenerbahçe’ye karşı oynanan bir oyundur. O yüzden her takım taraftarı kendi takımı ile ilgilensin ve futbol sadece sahada oynansın. Güzel maçlar olsun da seyre doyalım.

Kalın sağlıcakla...

Üşenmeden okuyan herkese çok teşekkürler.

• Bazilarina katiliyorum , katildiklarimla baslayim ..

Denizli macinin kirilma oldugu tesbitine 100% katiliyorum, mutlaka 16 mayis trabzon maci faciasi (ki son maclar icinde kaybedilen 3 sampiyonlugun GS ye kaybedilmis olani olmamasina ragmen en travmatik olaniydi) , 12 mayis super final beraberligi de etkendir ama ilk olmasi hasebiyle denizli macinin milat kabul edilmesi dogrudur. O sezon geride kalan 3 macta 13 gol atmis oldugun bir takima 2 golu sampiyonluk macinda atamamak travmadan otedir , benzer sekilde piknik yapmaya gelmis trabzona kurulmus inanilmaz dominasyonu yine sampiyonluk macinda tekrarlayamamak , ve o kadar zayiflatilmis kadroya ragmen son maca , ustelik deplasmanda Gs yi yenerek son maca gelmek ve o seneye kadar son 10/10 galibiyet ile gelip yine sampiyonlugu kaybetmek .. tarif edilemez olsa gerek

Buna bayan euroleague finalindeki Gs maci , arkas ve efes voleybol ve basketbol serileri , cska maci , real madrid maci , bjk ye kaybedilen turkiye kupasi finalleri , yani 25 sene evvel aygun un disariya attigi (samiyende) penaltidan itibaren saysan son mac veya final fiyaskolarinin sonu gelmiyor .

Ikinci katildigim tesbit Gs camiasinin , bu tip konjonkturel durumlari "bence yaratmadigi" ama pacman oyunundaki gibi, bu durumlar ortaya ciktiginda "digerlerini" de (bjk , ts , basaksehir ya da x y z) pasifize ederek parsayi topladigi

Ucuncu katildigim fb seyircisinin lider sivil toplum orgutu oldugu, hatta arttiriyorum, maddi yonden, medya yonunden ve kurullar , bld baskanlari burakrasi yonunden hep bir numaraydi , fakat son senelerde bu da erozyona ugradi , su an fb basarisiz sportif faaliyetler sebebiyle bundan 5 sene oncesine kadar cok zarar gormedigi duruma gore 100% belki 200% geride kaliyor cunku maddi pasta cok basariya endeksli oldu

Ve yan faktor olarak, popularite ve zirveye yarisma kazanma aliskanligini yitirdikce , bu kez siyasi ve burokratik destek senden uzaklasmaya basliyor .. su an medyada da ciddi bir Gs lilesme var , aspor , trt ve hatta terso gorunse de bein medya grubu Gs gudumune ciddi anlamda girdi , oysa 2001-2006 seneleri arasi tum bu etmenler fb nin yanindaydi , ki su an bu durumda bile , bu basarisizlikta Gs nin toplayabileceginin abartisiz 10 katini topladi kulubunuz .. ama bu son , gercekten son kiyagi fb taraftarinin bu kulube , en azindan maddi olarak , bu girisim de bekleneni vermezse , fb artik gercekten tabiri caizse maddi olarak faaliyet durdurma noktasina gelir

Katilmadigim yerlere gelelim , oncelik fb lilerin "tum dunya bize karsi" havasindan acilen kurtulmasi gerekiyor , surekli dis dusman bahane edilerek , feto pkk , uefa , tff , hakemler , medya veya su bu .. bunlar ile hic bir yol almaz kulup .. cunku bu saydiklarimizin hepsi 2001-2006 doneminde de vardi , ustelik desifre olmadiklari icin daha da etkililerdi , fb nasil zico donemini de katarsak 2001-2007 arasi 4 sampiyonluk aldi ? Ama 2011 den 2020 (en iyi ihtimalle) e 9 senede 1 sampiyonlukta kaliniyorsa bahane aramanin da bir adabi olmasi lazim

Sadece son macta kaybedilen sampiyonluklar degil , ersun donemindeki sampiyonluk rakami 19 a cikarmak disinda gram maddi fayda getirmedi cunku yine butun parayi ikinci olan Gs goturdu o sezon .. keza gecen sene akhisari 1 kere yenebilse fb yine sampiyondu .. yani son macta kaybetmeyip de ama 1 maclik eksik performansla kaybedilen de cok sezon oldu fb nin , mesela 2002 lucescu sezonu gibi , 2008 de volkan ile edu nun carpisip Gs ye hediye ettigi gibi , kezmanin alex ten penaltiyi zorla isteyip kacirdigi ankaraspor olsa gerek , maci gibi

Ikinci katilmadigim kisim , diger takimlarin ffp radari sebebiyle erken elendigi mevzusudur , Gs nin resmen ostersund a gucu yetmedi, o turda oyle disli rakip beklenmiyordu , cok erken bir turdu ve kadro yetistirilemedi ve elenildi , ayni saatlerde fb de vardar gibi ostersund dan da les bir takima elendi .. orada bir dumen yoktu , ostersund bizden once ve sonra 3 takim daha eledi , avrupa ligi grubunu LIDER bitirdi , hatta arsenal i elemeye cok yaklasti ve elendi

Ucuncu katilmadigim sey , fb nin kumpas hadisesi . Fb bir kumpasa maruz kalmistir , buna itirazim yok, hatta feto hadiseleri patlak vermeseydi de ben buna bir fb li kadar inanirdim ... amma ve fakat kumpasin olmasi sikenin olmadigi degil , sikenin ortaya cikarilip carsaf carsaf ortaya dokulmesinde devrededir .. burada su soylenebilir , fb yapti ise ts yapmadi mi , gecmiste diger kulupler yapmadi mi ? Hepsi yaptilar kokune kadar .. kumpas olan konu buydu , ilk kez fb ye bunun patlatilmasiydi .. yoksa ortada sike yoktu denecek bir durum yok , konusma kayitlari ortada , aziz yildirim mahkemede konusmalarin yazili kayitlarini reddetse idi sesli olarak dinletilecekti , o yuzden hic birini reddetmedi .. etik acidan su tartisilabilir , futbolda on yillardir sike ve tesvik varken bundan sadece fb nin ceza gormesi adil midir ? Kesinlikle degildir , ama bu sike yapmadik deme hakkini da vermez .. zaten bu yuzden uefa kararinda direnmis ve cas davasini geri ceken fb olmustur ..

Fb nin bundan sonra isi cok zor cunku sadece Gs degil , herseye ragmen basaksehir ve bjk hatta ts bile fb den onde baslayacak lige .. fb nin Gs nin 2 sene evvel yaptigi ve benim hala riski sebebiyle elestirdigim transfer ve kadro revizyonu yapacak maddi gucu de yok , ayrica uefa kisitlamalari ortada . yani tum idari dogrulari yapsa bile sahadaki 11 i kaliteli hale getirmesi imkansiz gorunuyor kulubun , hem ulkenin parasinin dip yapmasi , hem fb nin borcu , maruz kaldigi ve kalacagi kisitlamalar derken , ben umut gormuyorum acikcasi

• Günü kurtarmaya çalışarak bu işten çıkılmaz

Elimizde jailson eljif iki ğenç isim var yanlarına yine nispetan genç ozan ili orta saha iskeleti kurulabilir.

Mahsun çapkan ve barış ile kanatlar yedeklenir.Sol bekimiz hasan ali artı abdülcebrail olur.Sağ bek dirar ile genç takımdan kim varsa.Kale Berke Harun 3.genç.Stoperler serdar sadık iki transfer

Forvet Allahyar Yusuf Mert ve bir transfer

Gördüğünüz üzere kağıt üstünde 1 forvet 2 stoper 2 kanat ile iyi bir kadro kurulabilir.Yapılması geraken kalan maaş bütçesi ile bu mevkilere adam akıllı transferlar yüpmak.Bu sayede bu takım zirvele oynar.

E bunları görmek zor olamaz.Ama gel gör ki yönetim hala orta saha peşinde koşiyor Kaleci haberleri çıkıyor.

A be kardeşim para yok diye ağlıyorsunuz elimezdeki potansiyalli gençler ile bir formül kurmaya çalışmıyorsunuz.

Sorlazlar mı adama nasıl yükseleceğiz madem 11 kişiyi de transfer edemezsin.

Bunun suçlusu comolli midir?Ersun Mudur?Ali koç mudur?

Bana göre hepsi suçludur en suçlu da ersundur.Buna müdahil olmadığı için Ali Koçdur.

Gençleri parlatmak son şansımız yoksa gs bize farkı artıracak

Süper oyuncuları geçtim valbuena kadad birini bulsunlar tebrik edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 1 Haziran 2019; 5:29:15 >

• suçlu kesinlikle Aziz yıldırım yüzde 50 ise Ali Koç yüzde 50 dir. Aziz Yıldırım'ın yanlışlarını herkes hem fikirdir yazmaya gerek yok ancak Ali KOÇ için yazmak gerek;

Ali Koç bir kere futbol ukalalığı yaptı ; taraftara açıklama yaptın 600 M Euro borç var dedin , peki ne yaptın ? Beşiktaş gibi feda sezonu yapman gerekirken yapmaman gerekeni yaptın takımın başına Türkiye'de tutmayacak şu an için ( kendisini akıllı sandı ali koç) sportif direktör comoli getirdi ve takımdan bir sürü oyuncu gönderdi ve bir sürü yüksek maaşlı adam getirdi sonuç başarısız olunca hala ilk yarı sonu para basarak adam almaya devam etti, taraftarın tek suçu ali koç'a güvenmekti başkada bir suçu yok.
  • Ali kocu hic ama hic sevmem, aziz den de bin kat daha fanatik fb lidir, cekismenin dogal sonucu olarak nasil fb liler bir aysali polati vs sevmezler ise ben de koc u sevmem

Amma ve fakat, 1 sene once koc secilmemis olsa idi, geri kalan 19 yildaki olan bitenin sorumlusu kimdi ? Yani 20 senelik birikmisligi 1 sene daha devam ettirdi bile desek, olan bitenin kucuk bir sorumlulugu koc a aittir kanisindayim

Birincisi sunu anlamamiz lazim, o yoneticilerin para verme hikayesi artik bitti, bitmediyse de azaldi. Hem rakamlar buyudu, hem de kurallar gun gectikce bunu engelledi. Para koymak yerine kulupleri satin alabilirsin mesela.

Ben Gs de de bunu goruyorum, aysal doneminden dolayi avrupadan yasaklanir kulup ama suclu dursun olur, yahut polat doneminde kadro rezalettir ve para harcama mecburiyeti aysal a kalir, ama aysal cok savruk olur, dursun yuksek maas butceli kadro birakir, cengiz dengeyi tutturamaz vs vs

Bu is bir sureklilik isi, koc da olsan sabanci da olsan onca senenin gizli kalmis mali enkazini kaldiramazsin. Hatta mali olmasa bile ,arsenal ve united gibi koklu kulupler bile sampiyon olamiyor kac senedir ingilterede, liverpool u saymiyorum bile

Leicester gibi kulubun sampiyon oldugu ligde liverpool,arsenal senelerdir piyasada yok . United ise 8 senedir yok .. isim ve takim buyukluklerine gore bakarsak , bunlardaki facia fb yi bile gecer .. tabi tek farki, bunlar liglerinde zirveyi yakalayamiyorlar ama avrupada mutlaka bir kac senede bir onemli yerlere geliyorlar ama o da premier lig kalitesi ve mali guc... ama kendi segmentindeki takimlarla olan yarismada , united gibi efsane kulubun son sampiyonlugu 2013 , arsenal sanirim 2004 , liverpool un ise hic yok

Demem o ki, fb li seyirciler ulke konjonkturu ile "sira bize geldi artik cok bekledik" diyorlarsa da , Gs iyi yonetilirse sportif farki kapatmalari cok zor, bire bir rekabette ustun cikabilirler, ama 34 haftada oynayacaklari her takim artik disli

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.