Şimdi Ara

Suclu hangimiz tartışılır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk olarak şunu söylemek istiyorum.Bu küfür etme server kötüleme olayları SADECE Türk serverlarında veya Türk oyuncular arasında olmuyor.Evet belki Türk serverlarında daha fazla oluyor ama diğer serverlarda da benzer sorunlarla karşılaşılıyor.

Dışarıdan bakıldığında çok milliyetçi bir toplumuz^ ki öyleyiz zaten ve bundan gurur duyuyoruz.Ama aynı milliyetçiliği kendi içimizde çok iyi uygulayamıyoruz bence.Burada söylemek istediğim siyasi anlamda değil.Birbirine destek olma anlamında.

Bir Türk serverı açılıyor.O serverın sahipleri/gmleri tarafından bir hata yapılıyor akabinde başka bir Türk o serverı sağda solda kötülemeye başlıyor.Tabii ki o hata yapanları desteklemiyorum ama hepimiz Türk'üz kardeşiz.Birbirimizin açıklarını göstermek değil örtmemiz gerekiyor.Biz de oyuncular olarak illaki hata yapıyoruz.Zamanı geliyor küfür ediyoruz.Zaten ben küfüre tamamen engel olunabileceğini düşünmüyorum.Lakin pvpde öldün diye öldüren kişinin tüm sülalesine sövmeye ne gerek var.Oyuna keyifli vakit geçirmek için giriyoruz.Ama daha çok stres yaşıyor sinirleniyoruz.Yeri geliyor ben de sinirleniyorum hatta sövüyorum ekran karşısında.Ama bir serverda haksızlık olduğunu düşündüğüm an bir daha girmemek üzere çıkıyorum ve o server benim için bitiyor.Olumlu olumsuz eleştiriler illa ki olacaktır.Ama bunlar serverı daha ileri götürme amaçlı ve yapıcı olmalıdır.Yıkıcı değil.

Yukarıda bahsedilmiş Yunanlıların server sayılarından.Onlar da hiç mi sorun çıkmıyor?Elbette çıkıyor.Bi hata yapıldığında o kişilere küfür ederek bir sonuç elde edilmez.Sağda solda kötüleyerek bir sonuç elde edilmez.Zaten yapılan yanlışlar elbet bir gün su yüzüne çıkar.En güzel cezalandırma serverı oynamamaktır.Ama ortada takdire değer bir durum varsa da bunu çekemeyip b*k atmaya çalışmanın gereği yok.O servera kızıp gidip kendi serverını açmaya da bence gerek yok.Aksine destek olmalıyız.

Sait kardeşimiz Turk Lineage serverları olayında bir devrim yaşattı.Ve O'nunla gurur duyuyorum.Birçok kişi ona ve yaptığı işlere çamur atmaya kalktı ama başaramadı.Çünkü işini düzgün yaptı bence.Ve onun yaptığı bu devrimle daha iyi serverlar çıkmaya başladı.İleride de daha iyilerini yapacağından eminim.Sait kuruyorsa serverı oynarım diyen bir sürü insan gördüm.Bu noktaya kolay gelinmedi.Bir emek ve çaba var.

Kimseyi sevmek zorunda değiliz.Hiçbir serverda zorla oynamamız gibi birşey de yok.Güzel yapılan işleri takdir edip desteklersek, hataları ve yanlışları yapıcı olarak eleştirirsek millet olarak sadece lineage konusunda değil her konuda daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyor ve bunu yapabileceğimize yürekten inanıyorum.

• Barış 22 Yaşındayım 23 olcam gelecek ay c3ten beri oynuyorum yıl olarak hatırlamıyom neyse herkes içindekileri güzelce anlatmış eli vardığı kadar
    şu ana kadar 10 tane adam gibi playerla pt yapmışımdır halende msnde ekliler bişey lazım olsa çağırırlar gel az takılalım diye bende clienti indirip gidiyom geziyoz guest yapıyoz eğlenceli oluyo oturup giranda enchant basmıyoz gırgırına takılıyoz bi kişiye küfür etmedim daha oyunda en fazla
    Admin stop downloading a po.n demişimdir
    biraz şöyle düşünün oyun oyundur hani sağda bi menü varya açılıyo oyunda exit game yazar ona tıkladın mı biter herşey karşındaki player bi insan öyle kolay değil ona küfretmek saygısızlığın alemi yok çünkü
    Fazla lafı uzattım galiba eğlenmeyi bilenler biliyo gerisi anca blue çağının getirdiği beyin <> şey değişimi

• cümleten iyi geceler
    yaşım 29 chronicle1 in son zamanlarından son 1 seneye kadar kesintisiz oyunu oynadım
    forumdaki herhangi bir kişiyle ya da grupla oynamışlığım yoktur ama grubumdan gelip geçenler bizim oyuncularımız için yeterli tecrübeleridir.
    bahsettiğim gibi kendi sabit bir grubum var(daha çok pve, ihtiyaç olduğu zaman pvp yapan, rpg ci bir grup).
    pek çok şey yazılmış.kısmen belirli yerlerine katılmama rağmen kimsenin dikkat etmediği bir konu var. BENCİ'lik
    pek çok mekanda küfürün kaynağı bile budur.hiç en değerli eşyanızı clanınızda ihtiyacı olan biriyle karşılıksız paylaştınız mı?
    ya da sizin armorunuz(atıyorum) safe enchant 3 ken ve sizinki 2 iken EAA larınızı arkadaşınıza verdiniz mi?hep bana hep bana olayı.
    bende yoksa sunucunun yöneticisinin kankasıdır o vermiştir.onun ben .............. olayı.
    karakteri oturmamış çocuklardan bahsetmiyorum bunlar 20+.önce benim olsun en iyi ben olayım mantığı bizim oyuncularımızdan gitmediği müddetçe
    ne başarı gelir ne küfür eksilir
    küfür acizliktir, sen beni pvp de alt ettin ben sana bişey yapamıyorumun kötü sözlerle dışarı vurumudur.ya da sen başarmışsın ben yapamadım senin ben ....... olayı.kimse gelip de yabancılar da en az bizim kadar,hatta bizden fazla küfrediyor demesin.
    ileri diyebileceğim bir ingilizcem mevcut ve muhtelif yerlerde oynadım.öldüyse paşa paşa gidiyor gücü yetecek şekilde geri geliyor.
    tutup da (malakas=pek çoğunuz biliyordur yunanca da o.ç ya da fu) demiyor.tabiiki hepsi aynı değil ama bizdekilerden çok çok az.
    küfür mü ettiler chat ban, tekrar mı etti ban, grupça ban?
    bunu yapabilmek için idealistlik gerekir.sunucu işletmenin finansmanı bu idealistliği ortadan kaldırır.
    velhasılı kelam olay ne benliğimizin yitirilip empoze olmamız, ne çocuk diye tabir ettiğimiz gençlerin çoğunlukta olması ne de bu oyun bu kadarı olur meselesidir.
    iyi niyetli de olsan kötü niyetli de olsan karşındakini kendin gibi görürsün, önyargılı davranırsın
    ehh bu kadar yazdın çözüm ne diye sorarsanız çözüm bana göre sadece ve sadece iyi aile terbiyesidir(sadece küfür baz alınarak değil bütünüyle ahlaklı olmak)
    ahlaklı olacak hile yolları aramayacak, helale emek verecek, ahlaklı olacak kendinden iyisine küfretmeyecek,çamur atmayacak, takdir edecek ve helal olsun diyecek, ahlaklı olacak elindekini muhtaçla paylaşacak
    okuyan arkadaşların gözlerini yordum,zamanını aldıysam kusura bakmasınlar

• Estagfrullah...Kendi adıma zevkle okudum...Her kelımesı doğrudur...
    Küfür olayı tamamen yabancıo serverlarda oynayan birisi olarak...
    Oldurdugum birinden hiç kufur yemedım brakın O.Ç yi F.U bile duymadım...Ne varsa bızde var ve kendımıze cekı duzen vermemıs şart.
    Gidişat hiç iyi değıl cunku...

@GoldenSpirit

Degerlı yorumun için tesekkurler..okurken büyük keyıf aldım..

Saygılar Sevgiler..
  • çok güzel şeyler yazmışsınız da bence türk serverlarında sorun bunlar değil...

DESTEK OLMAYCAKSAN GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEZ

yazmış bi arkadaşım doğru söylemiş. Ben de gölge etmek istemiyorum ama düzenli oynadığım bir türk serverı vardı. Kastım pvp yaptım çok eğlendim kendi hakkımla birşeyler yapmaya çalıştım. Ama bir süre sonra donate ler iyice boy göstermeye başladı. Önceden oyunda görmediğim adamlara bakıyorum ellerinde artı 16 lar.3-5 kişi de değil bunlar.Zaten kasarak yapması zor olan armorların bu kadar kolay donate yapılması ve diğer insanların sıkı bir kasmayla 1-2 haftada anca çıkaracağı itemleri verirsen donateye dengeleri bozarsın. Veya 3 gün önce açılmış serverlarda artı 10 arcana mace de gördüm ben :). Sordum adama dedim nasıl yaptın? Gm event yaptı para verdi dedi. Sonra bir baktım o eventler bitmiş yapmayacakmış gm :) serverın ya 2. günüydü ya 3. günüydü. Soruyorum server ilk açıldığında kimler olur serverda? Siz bunları yaparsanız başta kaybedersiniz zaten. Zaten uzun bir süredir türk serverlarında oynamıyorum.(hatta l2 yi de 4 aydır filan oynamıyorum) Kendi tercihim tabi ki amacım kimsenin emeğini karalamak değil. Ama bunlar benim gördüklerim. Ben kayırılmaların olduğunu düşünüyorum türk serverlarında.(yabancılarda da olabilir o beni ilgilendirmiyor) yolunuz açık olsun

• Biz bu konuyu süs diye açmışız o kadar tatışmışız....

http://forum.donanimhaber.com/m_37306417/mpage_5/key_/tm.htm

semih baştan beri bişi yazmadım ama nerden nereye qeldiqini unutma ona göre ettiqin kelimeye dediqin lafa dikkat et seni bir yerlere getiren bu playerlar seni yok etmeyide gayet iyi bilirler sana masal qibi qelebilir bu sözlerim ama sen beni gayet iyi tanıorsun kullandıqım kelimerde sectiqim cumlelerde ne kadar dikkat li olduqumu da bilirsin ben 1 dikkat ediyorsam senin 5 dikkat etmen gerekir bu sözünden dolayı seni kınıyorum ... iyide olsa kötüde olsa ordada bi emek war ne olursa olsun herkezin emeğine sayqı duymak gerekir siz 2 türk serveri olarak l2khadia ve l2appael siz birinizi kollayacaqınza birbirinizine nası laf sokarım diye uqrasıyorsunuz ikinizinde yaptıqınız yanlıştır yaşınızı başınızı almış arkadaşlarımsınız daha dikkatli omanızı umarım sayqılarımla ... (RoMaNSPaRTaN)

quote:

Orijinalden alıntı: xSchumacheRx

quote:

Orijinalden alıntı: DeseCrate

@shumacher resim herşeyi anlatmıyormu ? daha neyin vesvesesindesin?? senin fixlemen gereken bi online player göstergen yokmu ? hani şu server kapalı olduğunda bile 70 player online gösteren :) hadi canım hadi :) kendi çöplüğünde öt laf kalabalığı yapmayın artık :)

Bukadar öfke kusmana gerektirecek birşey yok...Resimde onlineni yazıyor ne güzel ne mutlu sana umarım daha iyi olur emin ol aksi bir düşüncem yok...Kendi topicimizde cevapsız kalan tek bir soru işareti yok online sayısında fixlenecek bir durumda yok açıklamasınıda yaptım zaten....

Biz duruşumuzu asla bozmıycağız kim ne söylerse söylesin yaptıklarımıza ve yapacaklarımıza (eksiklerimiz olabilir) tertemiz bir şekilde bir kara nokta düşürmeden devam edeceğiz.

Beni seviyorsundur yada sevmiyorsundur sayıyorsundur yada saymıyorsundur bunlar çok normal şeyler ama umarım söylediklerimde hemfikirizdir...

Söyleyecek başka bir şeyim yok.Sözlerimin muhattabı bellidir aksi kişilerin yorumlarını okumuyorum bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minastrith_58 -- 6 Şubat 2010; 13:55:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: minastrith_58

Konuyu açmamın sebebi kardeşlerimin yada player arkadaslarımın diyeyim biraz olsun kendilerine çeki düzen vermeleri içindir...

Oyun nedir diye başlayalim, oyun nedir diye soruldugunda insanların boş zamanlarını eglenerek geçirmeleri, online oyunlarda sosyal ortam kurarak bazen dertlerini bazen sevinçlerini paylaştıkları yeni arkadaslıklar kurdukları sanal bir ortamdır ve yardımlaşmayı saglamlaştırır.

Ben bundan 4 yıl önce başladım bu oyuna tanıyan arkadaslarımızda vardır belki ilk nickim (dogacak kızımın ismi olarak adlandırdıgım) Shehrazad sonrasında Isengrad , Gm Bellatrix ve su anda da görüldügü üzere minastrith.

Konuyu dagitmadan devam edeyim Türk serverlarinin Türkiyede ne kadar kısıtlı oldugunu hepimiz biliyoruz fakat oyuncularımızın düzenleri beni bu mesajı yazmaya itekledi. Oyuncularımız serverlarda ki durumları neyden kaynaklanıyor anlamıyorum ama zaten kısıtlı olarak kendi dilimizde anlasabildigimiz serverlarda (Türk Serverları) millet birbirini yiyor resmen küfürler havada ucusuyor. Server kötülemek birbirinin serverina saldirmak nedense hep bizden cıkıyor.

Bende zamanında bir serverin açılışına tanık oldum ve aylarca sürekli pc basında serveri düzenledim cok para harcanıyor iyi birşey yapmak için kapatmamızın sebebi oyuncularımızın hal ve hareketleri yüzünden oldu clanlar arasinda aşırı derecede ki küfürü engelleyemedik ne yazikki....
    Oyuna girdigimizde stres atalım eglenelim derken bir bakiyoruz o ona küfrediyor öbürü ona haydaaa kavga cıkmıs susturalım derken sen nasıl karısırsın diyerek arada bizde kaynıyoruz ki bunu da cok yasadım.

Arkadaslar oyunda kaybetmekte var kazanmakta ölmekte var öldürmekte en yakın arkadasına bile küfürlü espri yapılırmı ? Bence yapılmaz.

Appeal dan bahsedecegim admini gercekten iyi bir insan ama ben o serverda oynamiyorum onu övüyor destekliyor demeyin. Türk serverlarında oynamaktan ne kadar kacsamda yabancı serverlarda yalnızlık cekiyorum evet arkadasım yok tek basıma oynayan bir oyuncuyum , ne kadar cok clanca birseyler yapmak istesemde insanlarımız clanlarını kalıplaştırmış dısarıdaki diger insanları hor görmekteler. (herkez dahil degil tabi)

Yunanistanin kac serveri var biliyormusunuz ? 378 tane su anda neden bizde olmasin ? Biz kendimizi degistirmedigimiz sürece hep kaybedecegiz lütfen sizden tek ricam büyükte olsa kücükte olsa saygı ve sevgi.
    hiçbir insan saygı ve sevgiden birsey kaybetmemiş ve kaybetmezde
    Rahat 25-30 tane Türk arkadaşımın giranda oldugunu ve 1 tanesi bile nobless istemem sonucunda belki yasımı bile bilmeden bir cocuk gibi beni azarlaması beni cok üzdü ve terkettim o serveri. Batı tarzı insan şekillerini terk edin lütfen bizlere yakşmıyor

Bunları yazmamın sebebi belli oldu umarım eger bir kusurum yanlış sözüm olduysa affedin uyarın silebilirim.

Saygılarımla iyi oyunlar ve eglenceler dilerim....

bence suçlu olanlar ppl ler değildi gmler hepsi değil ama çoğu pk donateyi kestik itemi duştu aldım gm geri vermedim diye jaile atıp banlamıştı (sevdiğim bir abimin serveriydı gundeme getirmeyeyim tekrar ) ppl lerde sorun yokmu ? tabiki var arada terbiye almamış kalıbının adamı olmayan hjeriflerde çıkıyor 25 yaşındaki adam 10 yaşında 12 yaşında bebeyle laf dalaşına giriyor ezikler eziliyor ezenler bir havaya giriyor sen kims,n ben kralım anlamında -

yanlışlıkla pc nin power tuşuna bastım kapanıyordu yazdığım kadarını attım kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirana Killswitch -- 6 Şubat 2010; 13:50:19 >

• yanlışlıkla pc nin power tuşuna bastım kapanıyordu yazdığım kadarını attım kusura bakmayın (Mirana Killswitch )

Canın saolsun düşüncelerini söylemen hoş bir davranış :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: minastrith_58

yanlışlıkla pc nin power tuşuna bastım kapanıyordu yazdığım kadarını attım kusura bakmayın (Mirana Killswitch )

Canın saolsun düşüncelerini söylemen hoş bir davranış :)

teşekkür ederim hocam
  • Selam beyler okudum okudum okudum çorbada benim de tuzum bulunsun istedim,7 yıllık l2 hayatının 6 yılı yabancı serverlarda oynayarak geçirmiş bi insan olarak..

İsmim emre 24 yaşındayım..ben Türk serverlarını kötüleyip çok küfür ediliyor ve Türkler server kurmayı beceremeyen diyen arkadaşlara edindiğim bi tecrübeyi aktarmak istiyorum.. 7 yıldır bu oyunu 8 9 kişilik bi arkadaş grubumla beraber hep yabancı serverlarda geçirdik..açıkça diebilirmki ben aldığım grammer dersleri dışında ingilizceyi l2 oynayarak öğrendim.bir çok insan sanıyorki oynadığı yabancı serverlarda hiç küfür edilmiyor..yapmayın arkadaşlar edilmezmi? kralını duyuyoruz ama ANLAMIYORUZ.anlasakta aynı lafın Türkçesi kadar inanın koymuyor..ki bende çok hassas bi insandım ve 6 yıl hep yabancı serverlarda oynadım.Bu Küfüründe biras hırslı bi karaktere sahip olduğumuzdan dolayı olduğunu düşünüyorum.

Son 1 yıldır Türk arkadaşların açtığı serverlarda oynamaktayım ve inanın çok insan tanıdım iyi ve kötü..emin olunki insanın kendi kültüründen yetişmiş olgun biri ile yaptığı muhabbet gibisi yok..ve şunu gerçekten gördüm ki bizim Türk serverlarının hiçbir yabancı serverdan kalite bakımından hiç bir eksiği yok..

Ben Türk serverlarının kısa ömürlü olmalarını ve çok yüksek oyuncu sayılarına ulaşamamalarını kaynakların yetersizliğine,desteğin eksikliğine,Türk adminlerinin kusura bakmayın ama birbirlerini desteklememelerine bağlıyorum.öyle bir durum varki ortada kim bi server açıyorsa diğer serverın admininin arkadaşları veya onun serverında oynayan insanlar kendi arkadaşlarının daha iyi olduğunu kanıtlamak adına bi karalama kampanyası başlatıyorlar..Bunun ne denli diğer serverın admininin elinde olduğunu bilemem ama bence böyle..

• Emre (strega) kardeşime katılıyorum minastrith iyi şeyler yazmışsın yazdıklarının hepsini okudum türklerin cok küfür ettiğini vurgulayıp vurgulayıpda durmuşsun katılıyorum öyle insanlar var ama bide şu var>> bilmiyorum ne kadar yabancı serwerda oynadın ama yabancılarında bizim milletimizin insanından hiçte aşağı kalır yanları yok Her milletin iyisi de var kötüsü de karekterliside var karektersizide ama ben bu oranın bizim ülkemizde fazla olduğuna kesinlikle inanmıyorum

Türk serwerlarına sınırsız destek ve sevgili adminlerimiz biliyoruz işiniz kolay değil ama bence birbirinize köstek olmak yerine destek olsanız tam süper olur

• strega emre ve SirDenni kardesim ilginiz ve emeginiz için öncelikle tşk ediyorum.

Emrecim bir cok yabancı serverda tabiki oynadım fakat yabancıların birbirine ettikleri hakaret bizi ilgilendirmeyecek derecede sonucta yabancı ha dersin ki yabancıda olsa sana küfrediyor diyebilirsin ki demeye de hakkın var tabi, ben yabancıları takmayan bir insanım ben kendi milletimi düşünüyorum istiyorum ki bizim milletimiz biraz daha kendine çeki düzen versin, iyi arkadaslarımız varmı evet var saolsunlar benimde zamanında bir grubum olmustu. 10 kişinin hatasını bütün bir millete yıkmak olmaz tabikide ...

Saygılarımla...
  • Arkadaşlar yabancı serverlarda oynuyorsak olabildiğince saygı çerçevesinde oynayalım(bence). Şu an bir Polonya serverında oynuyorum yaklaşık 1000 1200 kişi var... Ülkemi sorduklarında Türk'üm diyince ilk yadırgadılar ama davranışlarımı ve sohbetimi görünce görüşleri olumlu yönde oldu. 10 15 tane çoluk çocuğun yüzünden hepimizin Küfürbaz terbiyesiz damgası yemesi gerçekten çok saçma, zaten mantıklı olan insanlar bunu anlayacaktır. Bencu bu oyunu da 18 yaşın altındakiler falan oynamamalı diycem ama geçen yaz 4 yaşındaki veletin cs oynadığını görünce yakında bilgisayar oynama yaşı 1'e düşecek gibime geliyor(çocuklar yürümeyi öğrenmeden bilgisayar oynamayı öğrenecek)...
  • aynen bnim takildigim bi cafe var. Orda bi çocuk var daha okumayi yeni öğrenmiş. 1. sınıfa gidio. Çocuk hergün her saat cafede CS oynio. Bnce ailelerdede sıkıntı var 1. sınıf çocuğunu cafeye yollarsan.. Sonra küfürler havada uçuşur. Zaten cafedeki 3-5 abi ( abi dediğime bakma aslında hiçbirinden adam olmaz yaşları bnden büyük olduğundan ) bu çocuga kufur öğretmeye başladilar. Yavas yavas başladi oda küfür etmeye.
  • Sorun ortada gibi herkes az çok farkina varmış beni çok sevindirdi. Karalama kampanyaları , ve geçmişte admin/gm arkadaşların yaptıkları hatalar. Ama sanırım doğru yola girdik. Native , Khadia , Appeal şuanda gayet başarılı ve hızla gelişiyorlar ve arkalarinda güzel ve ellerinden geldigince destekleyen bir player kitlesi var. Eskiden buda yoktu. İyi yoldayız . Ahhh aklıma şu Zaman gazetesi reklami geliyor (ön yargılarla ilgili olan )
  • açıkcası butun yazılanları okumadım ama

çoğu turk serverını yanlız veya takımla oynadıgımdan dolayı bu alemdeki herkesi cogunlukla tanıyorum herkeste beni tanıo haliyle, bundan dolayı ben halen kimsenin serverına guvenemiyorum guvenememde cunku gecmisi unutmam yapan adam gene yapar oynarım, destek veririz kostek olmayız.. bu saatten sonra bu oyun benim icin sadece arkadaslarımla iyi vakit gecirdigim pvp/siege yaptıgım zaman oldurdugum bi oyun

hangi serverı oynuon derseniz appeal nie derseniz 1-donate yok 2-gm corrup olmadıgından emin oldugum icin 3-bu is icin gercekten ugrastıkları icin

nasıl donate olmayan serverlarda el altından satış olduguna kalıp basılıosa butun turk serverlarında (simdiye kadar acılan) hepsinde el altından item de satıldı arkadasa item de verildigine bende kalıbımı basıyorum

Lineage2 su an icin dunyadaki en iyi FREE mmorpg oyunu oldugundan veletide oynuo 30 yasında abimde kimse olgun olmuyor kimse bu oyunu oynamak icin para vermiyor az bucuk emek harcıyıp veya harcamadan serverı acan emek harcıyanları tereddutsuz harcıyabiliyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: TehRedFlag

nasıl donate olmayan serverlarda el altından satış olduguna kalıp basılıosa butun turk serverlarında (simdiye kadar acılan) hepsinde el altından item de satıldı arkadasa item de verildigine bende kalıbımı basıyorum

herkesin hayır diemeyeceği insanlar vardır çevresinde senin bile,1 kere gm lik yapmış bi insan bunun farkına varır , hep oyuncu gözünden bakmayın duruma..
  • @strega kardesım..

Şimdi server açmak ve yönetmek, sorumluluk gerektırır..
    Bu işi yapıyorsan hak yemeden adaletlı bır sekılde yapacaksın...

-->"Herkesin hayır diyemeyecegı ınsanlar vardır" diyorsun..
    GM'lik yapıyorsan idealist olacaksın...Sana tepkı olarak soylemıyorum yanlıs anlama...
    Ama sunu anlamıyorum...Hayır dıyemeyecegımız ınsanlar...Yok oyle bırsey kardesım...
    Ne demektır hayır dıyememek...Guvendıgın sevdıgın ınsanlar senden haksızlık yapmanı ıstıyorlarsa, sana senın onlara verdıgın kadar deger vermıyorlar demektır...Ben GM olacam da (Allah Korusun) biri benden item isteyecek eşim-dostum pişman ederim o adamı...

Eger yapamıyorlarsa yapmasınlar...He herkes player korkusundan bir turlu yolunu bulmus...Birilerine sırtını yaslamıs gidiyor...İtem veriyor kolluyor..Siege'de kollanıyor..Orda ağa burda paşa arkadaslar aşın bunları artık...Aşamıyorsanız bırakın bu işi profesyonellıkten uzak amator islerle rezil etmeyin kendinizi...

Bu yazdıklarım kımsenın sahsına ait değildir....Kimseyi hedef göstermemektedir..
    Genel anlamda yazdığım haksızlıkları ve karaktersizlıkleri yapmıs arkadaşlaradır sözlerim...
    Şimdi bu arkadaslar bana istedikleri kadar sövebilirler ilk defa küfür yediğim için memnun olurum.
    Çünkü bu sayede akkoyun kara koyun çıkar ortaya...Bizde biliriz kimler şerefli....

Sevgiler Saygılar...

(Strega : Sözlerim sana değil kardesım yanlıs anlama)

• @cumcumx

cumhurdu sanırm isminiz..yaşça biras büyük olduğunuzdan abi die hitap etmemde bi sıkıntı olmaz sanıorm..abicim bu öle bi şeyki,bi kere bile bi serverda yönetici konumunda bi görev yapsan ne demek istediğimi çok daha ii anlarsın..yapılan iyiliğinde farklı boyutları var ben demiyorumki burdan admin arkadaşlara tutunda donatın karşınızdaki adamı illaki bu işi sarsıcı boyutlara taşımadan serverın dengesini bozmadan da yapabilecek iyiliklerdi benim kastettiğim ve hala lafımın arkasındayım herkesin mutlaka hayır diyemeyeceği insanlar var ve nitekim bu bir oyun..ve bu oyun yüzünden gerçek bir arkadaşımı kıracaksam oynamam çok daha iyi...ve malesef bu oyun yüzünden gerçek arkadaşlıkların bittiğine şahit oldum,yazık...bu kadarda ahlaki boyutlara taşımak ( bu lafım sana deil) bence yanlış..

biz sanıyoruzki sadece türk serverlarında gmler veya server sahipleri bazı kişilere yardım ediyor..bu güne kadar oynadığım bütün serverlarda %100 eminimki bundan ala sı yapıldı kıyağın...ve yapılacaktırda..

konu biraz saptı sanırım özür diliyorum topic sahibi arkadaştan..

• Herkese Selamlar ;

Öncelikle Kendimi Tanıtayım ismim Ramazan EREN yaş 23 ve istanbulda yaşıyorum.
    Butun mesajları okudum sanırım bu yüzden işe gec kalıyorum ama cevap vermeden gecemiyecegim.L2 nin turk kanadında tanınmıs butun isimleri konuya gerekli hassasiyeti gostermis buda konunun ne denli onemli oldugunu zaten gosteriyor.Kısa ve öz söylicem Cem yılmaz stand up ında cok güzel bir söz söylemişti atalarımızın dedigi gibi bişey
    Bizim insanımız iltifatı bile kufurle gosteriyor vay o.c ne güldürdün bizi der. yada konu dısında gecen bir muhabbeti soylim
    Bir komutanın bir ere söylediğine aynen şahit olduğum cümle:
    Aferin koçum benim sende az o. çocuğu değilsin sonrada bu adam şöyle derdi genelde benim böyle dediğime bakmayın ağız alışkanlığı severim aslında seni derdi.Ben de sana diyorumki ne iyi adamdın ulan ib.evladı. (Alıntıdır)... vs vs

Ne yapmalı? oturup bir bardak cay icmeli yada kufursuz bir gelecek icin taksimde bulusulmalı. En kısası ise kufurlere kulak asmamalı.Eden ettigiyle kalır oda onun seviyesizligini gosterir.Turkler olarak cok icinde degilz bu l2 nin o yuzden hemen hemen herkes birbirini tanıyor Kufur eden adamın yuzunude gorursunuz.Basit br ornek daha vericem Serverimda 2 ally pvp yapıyor kazanan yabancılar oluyor.Yabancılarla turkler baslıyorlar atısmaya.Turkler pvp esnasında birbirine bagırıp cagırıyor yabancılarda dalga geciyor.O esnada turk arkadaslarımızdan biri yabancıların yazdıgı bir kelimeyi alıyor eviriyor ceviriyor kufur haline getiryor o sekilde yazılmaz turkcesi bu sekilde olur boyle yaz diyor.Adamın yazdırdıgı kelime nemi dersinz? Kendi annesine kufur.Utanc verici hele adam bunu yazdıktan sonra gulusmeler cok daha buyuk utanc.Bir yabancıya ogretilcek kelime veya cumle bu olmamalı.L2 nin sadece bir oyun oldugu kafalardan silinmemeli.Herkes buna hassasiyet gostermeli.Şimdilik benden bu kadar iyi forumlar.

quote:

Allah kolaylık versin kardeşim.Her ne kadar rakipte olsak rekabet başarıyı getirir.Türk serverlarının daha iyi olması içinde bu şart.Sen doğru bildiğini yap yorumlara kafanı takma.Seni ve serverini kötüleyen kim olursa olsun bilsinki İnanılan yol uğruna atılan adımlar hiç bir darbede yıkılmaz aksine güç verir seninde benim gibi düşündüğüne şüphem yok.İnşallah istediğin gibi bir servera sahip olursun .Başarılarının devamını dilerim .Ramazan EREN

Khadia ya acıldıgı zaman yazmıs oldugum bu yorum sanırım elimden geleni yaptıgımı gosteriyor.Yalnız hassasiyet tek taraflı olunca platonik hic birseyden hayır beklenmez bilinsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !RaMaZaN! -- 11 Şubat 2010; 11:04:52 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.