Selam arkadaşlar, sujelerimizi paylaşalım. Ne gibi sujelerimiz var. Hangi sujelerden hoşlanırsınız?
suje?oje gibi bişey mi?
okulun son günü bu kelimeyi mi öğrettilerde sana cümle içinde kurup pekiştiriyosun
quote:
Orjinalden alıntı: uzil
okulun son günü bu kelimeyi mi öğrettilerde sana cümle içinde kurup pekiştiriyosun
ben bugün distibütör kapağı gördüm!
süje Vikisözlük sitesinden Git ve: kullan, ara
[değiştir] Türkçe
[değiştir] Ad
Anlamlar:
[1] Sanat yapıtında, konuyu açığa çıkaran olayların sıralanması ile ilgili olduğu gibi, mutlaka belirli bir sanatsal düşünceyi içerir. Başka şekilde ifade edecek olursak, süje, bir sanat yapıtının temel içeriğini açığa çıkaran dramatik eylem veya olayların toplamıdır. bu bağlamda süje, tıpkı motif gibi konu veya sanatsal düşünceden ayrırmaktadır.
[2] Konu, senaryonun ne hakkında olduğu sorusuna yanıt veriyorsa, süje senaryoda anlatılan olayların ne oldukları, sıralanışı, hangi karakterlerle nasıl bir ortamda ve ne zaman cereyan ettikleri sorularını yanıtlar. Suje bir anlamda senaryonun kendisidir. Bir süjede bir kaç konu olabileceği gibi, aynı konu değişik sujelerlede anlatılabilir.
Köken:
[1] (Fransızca), Fransızca Sujet Latincede subjectum - ifade, anlatış veya betimleme anlamına gelir.
nasılsa sorulacak...
cevaba gelirseksujem yok kalmadı olsada ödünç veremem alıyosunuz geri getirmiyosunuz
quote:
Orjinalden alıntı: newking
Selam arkadaşlar, sujelerimizi paylaşalım. Ne gibi sujelerimiz var. Hangi sujelerden hoşlanırsınız?
Dostum suje nerden cıktı yaa yarıldım valla okuyunca
quote:
gece gece cok güldüm yaaa
suje asagı suje yukarı:)
Suje
quote:
Anlamlar:
[1] Sanat yapıtında, konuyu açığa çıkaran olayların sıralanması ile ilgili olduğu gibi, mutlaka belirli bir sanatsal düşünceyi içerir. Başka şekilde ifade edecek olursak, süje, bir sanat yapıtının temel içeriğini açığa çıkaran dramatik eylem veya olayların toplamıdır. bu bağlamda süje, tıpkı motif gibi konu veya sanatsal düşünceden ayrırmaktadır.
[2] Konu, senaryonun ne hakkında olduğu sorusuna yanıt veriyorsa, süje senaryoda anlatılan olayların ne oldukları, sıralanışı, hangi karakterlerle nasıl bir ortamda ve ne zaman cereyan ettikleri sorularını yanıtlar. Suje bir anlamda senaryonun kendisidir. Bir süjede bir kaç konu olabileceği gibi, aynı konu değişik sujelerlede anlatılabilir.
Köken:
[1] (Fransızca), Fransızca Sujet Latincede subjectum - ifade, anlatış veya betimleme a
nlamına gelir.
subject olmasın o
de get lan fake
quote:
Orjinalden alıntı: SudaEriyenAspirin
subject olmasın o
suje>Subject
quote:
Orjinalden alıntı: serkan1216
quote:
Orjinalden alıntı: newking
memeli sujelerden
örn . uçan memeli cevap ::D HOSTES :D
BİDE SANA
YOK CNM YA
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme