Şimdi Ara

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ - Ana Konu - (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
11
Favori
39.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Evomania

quote:

Orijinalden alıntı: Equalinde

quote:

Yeni gelenler. Gelmeyin la.

Pamukkale'ye gidin bizim okula gideceginize.

Hocam hayırdır ?

E sehir de okul da daha iyi bizimkinden. O yuzden diyorum :)

Bende şuan tercih dönemindeyim de araştırıyorum. Ondan sordum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam hayırdır ?

Egitim olarak bir sey soylemem zor da hani kampus daha guzel bizimkinden. Dogruya dogru.

Yalniz baya baya baya bi sicak Denizli Isparta'ya nazaran.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam hayırdır ?

Egitim olarak bir sey soylemem zor da hani kampus daha guzel bizimkinden. Dogruya dogru.

Yalniz baya baya baya bi sicak Denizli Isparta'ya nazaran.

Hocam Samsun Harita mühendisliği düşünüyorum. Yani aldığım puanla gidilesi en iyi yer gibi duruyor.

• quote:

quote:

quote:

Hocam hayırdır ?

Şehir daha iyidir bir şey diyemem ama eğitim kalitesini bilmeden kıyaslayamazsın. Mesela mühendislik fakülteleri bizimkinden daha kötü.

• SoyluTurk3 kullanıcısına yanıt
    Biraz kafamı kurcalayan sorular var onları sorayım hocam. Çünkü içime sinmeden hiçbir okulu listeye eklemek istemiyorum.

Öncelikle şehir.. Özel yurt fiyatları ve olanakları nasıldır? Ulaşımı kolay mıdır? Sinema, tiyatro, cafe, pub gibi sosyal mekanlar yeterli midir?

Ve okul. SDÜ mezunu olduğunuzdaki etiketin piyasadaki durumu nedir acaba? Mezunlar vs.? Öğrenci profili ve kampüsün durumu nasıldır?

Güzelce bahsedersen çok süper olur hocam.
  • valla aynen bende yazmayı düşünüyorum da şehir ve üniversiteyle ilgili herşeyi merak ediyorum bilgi verirseniz çok iyi olur şimdiden teşekkürler hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: cegaunist

Biraz kafamı kurcalayan sorular var onları sorayım hocam. Çünkü içime sinmeden hiçbir okulu listeye eklemek istemiyorum.

Öncelikle şehir.. Özel yurt fiyatları ve olanakları nasıldır? Ulaşımı kolay mıdır? Sinema, tiyatro, cafe, pub gibi sosyal mekanlar yeterli midir?

Ve okul. SDÜ mezunu olduğunuzdaki etiketin piyasadaki durumu nedir acaba? Mezunlar vs.? Öğrenci profili ve kampüsün durumu nasıldır?

ıspartada yurttan çok apart vardır öğrenciler genellikle aparta çıkar apart fiyatları 350 den başlıo yakıt internet dahil eşyalı tek oda fiyatı.Apartlar genellikle 2 odadan oluşuyo.tek kişilik apart 600den başlar.Ulaşım ana caddeden kampuse otobus var 1tl ücretli.sosyal mekan çok ve hepsi aynı yerde olunca gitmesi gezmesi kolay. başka sorun olursa yardımcı olmaya çalışırm

• quote:

Orijinalden alıntı: cegaunist

Şehir için daha çok nereden geldiğin önemlidir. Standart bir anadolu şehrinden geliyorsan Isparta beklentilerini fazlasıyla karşılayacaktır. Büyük bir şehirden geliyorsan her ihtiyacına cevap veremeyebilir.

Özel yurt fiyatları oldukça değişken ve sağladığı imkanlarla doğru orantılı artmaktadır. Örneğin 100 TL ye de özel yurt bulmak mümkündür ( belirli bir çevreye ait ve şartlar oldukça mütevazi), 800 TL ye de yurt bulmak mümkündür ve bütün ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olur.
    Yurttan ziyade SDÜ öğrencisi daha çok apart tercih etmektedir. Bu ihtiyaca cevap vermek için de Isparta halkı dağa taşa her yere apart yapmaktadır. Apart tercih etmenizi tavsiye ederim.
    Öte yandan KYK gibi bir seçenek vardır. Bir kız bloğu hariç her blok kampüs içindedir ve yüksek ücretli blokları otel kalitesindedir. Kesinlikle değerlendirilebilir.

Ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Şehir oldukça düzenli planlanmıştır. Bir tane merkezi ana yolu vardır ve üniversiteden şehrin göbeğine kadar gider. Bu yol üzerinde her türlü ihtiyacınızı karşılamanız mümkündür. Şehir bu yolun üzerine kurulmuş desek yanlış olmaz sanırım.

Tiyatro olarak bildiğim kadarıyla Isparta Belediyesi'ne ait bir salon bulunmaktadır. Neredeyse her hafta ünlü oyunlar gelmektedir bu tiyatroya. Cafe olarak oldukça zengindir. Eskişehir'deki Cafeler caddesinin bir versiyonunu bünyesinde barındırır. Bir sürü yan yana cafe vardır bu yan yana sokaklar dizisi üzerinde. Pub da aynı şekilde. Şehir sosyal açıdan tatmin edicidir açıkçası.

SDÜ mezunun olmaktan ziyade hangi bölümden mezun olduğuna bağlı olarak etiket olayı değişir. Diğer fakülteler hakkında konuşmam pek doğru olmaz ama mühendislik fakültesi açısından durumu değerlendireyim.

SDÜ mühendislik fakültesi üniversiteden çok daha eskidir. (Mühendislik fakültesi 1976'da, üniversite 1992'de kurulmuştur.)
    Kurulmasına Süleyman Demirel ön ayak olmuş ve kurulduğu yıldan itibaren mühendislik fakültesine İTÜ'den pek çok hoca gönderilmesini sağlamıştır.
    Isparta'ya hava limanının İTÜ'den gelen hocaların rahat bir şekilde gelip gitmesini sağlamak için yapıldığı rivayetler arasındadır. Mühendislik fakültesi hala bu kaliteyi sürdürmekte ve hala İTÜ ile gelişmiş ilişkilere sahiptir. Öte yandan yan yana iki kampüs bulunmaktadır. Batı kampüsünde sayısal bölümler (mühendislik fak. mimarlık fak. teknik bilimler myo. teknoloji fak. vs.) Doğu yerleşkesinde sosyal bölümler bulunmaktadır. Bu nedenle üniversitenin batı kampüsünün "Teknik Üniversite" unvanı almaya çalıştığı söylentiler arasındadır ki büyük ihtimalle teknik unvanını kazanacaktır. Mühendislik eğitimi ösys tercih puanı kensinden yüksek olan pek çok üniversiteden çok daha iyidir.
    SDÜ diplomaları akredite edilmiştir. Yani uluslararası geçerliliğe sahiptir.
    Kampüsler yeterli ve büyüktür. Kampüs içerisinde pek çok sosyal alan mevcuttur.
    Öğrenci sayısı baz alınırsa Türkiye'nin 10. büyük üniversitesidir.
    Erasmus konusunda oldukça başarılı bir üniversitedir. Erasmus ile pek çok öğrencisini yurt dışına göndermiş / göndermektedir.
    1992'de kurulan üniversiteler arasında tartışmasız olarak 1. sıradadır.
    Sene içerisinde pek çok konser ve etkinlik düzenlenir. Yaz, kış farketmeksizin. (Paguk'a selamlar :) )

• Çok teşekkürler. Yazdım listeye gitti valla.
  • Bende SDÜ uluslararası ilişkiler düşünüyorum bölümü okuyan arkadaşlar bizimle bilgilerini paylasirlarsa çok makbule geçecek

• Su anda Denizli'deyim. Yaz okulu dersleri icin. Egitim olarak bir sey soyleyemem demistim ilk yazdigimda ama simdilik bizimkinden daha iyi de degil kotu de degil diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SoyluTurk3

Tercih dönemi yaklaşıyor.
    Isparta veya üniversite hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırız.

merhaba ben sdü işletme düşünüyorum 1 yıl hazırlık sınıfı varmış.bu hazırlık sınıfında verilen ingilizce ne kadar yeterli acaba yani ingilizce seviyesi nereye kadar öğretiliyor pek bilmiyorum ama galiba A seviyesi C seviyesi vb varmış
    hocam merhaba şehir güzel anladığım kadarıyla ben normal,yüksek ücretli yurtların ve apartların fiyatları ne düzeyde onu merak ediyorum bilginiz varsa paylaşır mısınız lütfen?
  • Bende gazetecilik yazacağım da nasıl bir yer sıkıntı çekmem diye düşünüyorum trabzondan geliyorum ama deniz sıkıntı olabilir sizden de yardım cı olmanızı istedim yani hangi tv kanallarının şubeleri var nasıl imkanlar var şimdiden teşekkür ederim 😊😊😊

• Kal Hoo Na Ho kullanıcısına yanıt
    Bir apart sahibi olarak apart fiyatlarından bahsedeyim. Yurt fiyatları hakkında bilgim bulunmuyor.

Tek kişilikler 500 tl civarından, çift kişilikler 650 tl civarından başlıyor. Ortak kullanım alanı ve yerine göre fiyatlar değişiyor.
    Genelde otogar civarında yeni yerleşim mevcut ve orada çok apart var. Bir de şehir merkezinde olanlar mevcut.

Otogar civarında kalanlardan okula vb. yerlere ulaşım hakkında daha doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. Üniversite otobüsü ve doluluğu hakkında kullananlar daha detaylı bilgi verebilirler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik Fakültesinde her bölüm ayrı binada mı yoksa bütün bölümler bir mühendislik binasında mı toplanmış?
  • Tıp fakültesini yazmayı düşünüyorum ama şehir açısından çekincelerim var. Bir de fakülte hastanesi nasıl?

hocam mühendislik fakülteleri ayrı ayrı mı? yoksa tek binada mühendislik fakültesi mi var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertkayags

hocam mühendislik fakülteleri ayrı ayrı mı? yoksa tek binada mühendislik fakültesi mi var?

Ziraat fakultesi, orman fakultesi dogu kampuste. Diger muhendislik bolumleri cok buyuk bir binada ortak sekilde Bati kampuste. Su urunlerinden emin degilim ama

• Benim de tercih listemde burası var ve bir çok bölümü var işletme, iktisad yeni açılacak olan Bankacılık ve finans bölümü (Yalvaçta'da var bu bölüm) gibi Ama Denizli ile arasında gidip geliyorum hangisini tercih etmeliyim ?undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediemgzr -- 13 Temmuz 2014; 2:28:08 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.