Şimdi Ara

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ - Ana Konu - (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
11
Favori
39.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nazik2626

SDÜ mekatronikde hazırlık varmı arkadaşlar ?

mtok kazandıysanız vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xMira

quote:

Orijinalden alıntı: Amuda Kalkan Kertenkele

quote:

Orijinalden alıntı: xMira

quote:

Orijinalden alıntı: Amuda Kalkan Kertenkele

quote:

Orijinalden alıntı: ernuynk

quote:

Orijinalden alıntı: steve78

Çokmuş gerçekten. Karabük içinde aynı şeyi söylüyorlar. Başka bir alternatifim de yok. Madem vereceğiz bu kadar ücreti hak edecek mi? Bir memnuniyetsizlik var mı?

Maalesef bir çok öğrenci şehri dedikleri yerde aynı sorun var. Değer mi? sorusuna bir çok cevap verilebilir yani şuan ısparta'da ismen burası iyi burası kötü desem pek faydalı olmaz sanırım tercih dönemi sonrası SDÜ'yü kazanan arkadaşlara yurt-apart-ev konularında fikir verebilirim. En azından nerelerden uzak durması gerektiğini söyleyebilirim

Hocam yurt konusunda yardımcı olabilir misiniz kyk çıkmazsa işimiz zor gibi

Ben elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım.
    2012-2013 öğretim yılında koç yurdunda kalmıştım 2 kişilik oda da kelle başı 650 liraya kalıyorduk siz hesap edin gerisini.Yurtlar aşırı derece pahalıdır ıspartada ki eli yüzü düzgün erkek yurdu olarak bir tek koç var bunu içtenlikle söyleyebilirim.Diğer erkek yurtları ahır gibi.Kızlar için alternatif çok olsada erkek yurdu olarak malesef yok.Güleş seçkin erkek yurduna bakabilirsiniz birde onunda şuan 600den aşağı kalacağını sanmıyorum.
    Benim size tavsiyem yanınıza birini bulup aparta çıkmanız hem sosyal hayat bakımından hemde rahatlık bakımından en iyisi.Tek kişilik eli yüzü düzgün apartlarda 550den başlar genelde elektrik-su size ait olur yakıt ve internet apart sahibinde.Eğer yanınıza birini bulursanız fatih mahallesinde 400+400 olmak üzere 800e 2+1 düzgün apart bulursunuz.
    Bu arada yurt-apart-ev her nerede kalıcaksanız kesinlikle çünürde tutmayın.Okula yakın diye ilk gelenler balıklama atlayıp direk çünürde tutuyorlar.Şehir merkezine çok uzak kalırsınız.Otobüsler ıspartada 11de biter baykuş muhabbeti falanda yok.Ne adam gibi cafede oturursunuz ne bara gidebilirsiniz.Saat 10u gördünüz mü gidip durakta son otobüsü kaçırmayayım diye bekler durursunuz.

Sağolun hocam yardımınız için Apart başlangıçta zor gibi geliyor yalnız gidiyorum çünkü herhangi bir tanıdığım yok. Çünür olsa iyi olur diye düşünüyordum açıkladığınız iyi oldu teşekkürler tekrar.

Çünürü bence direk kafadan eleyin.Dediğim gibi eli yüzü düzgün erkek yurdu çok fazla yok. Koç ve güleş seçkinin internetten numaralarını bulup arayın isterseniz fiyatlarını sorun.Bende ilk gittiğim sene adam gibi yer bulamamıştım.Sonra kuzu kuzu 650yi bayıldım.

Tek kişilik apart fiyatları malesef tuzlu ben bu sene için izmire gelmeden önce 1+1i 700 liraya tuttum.Elektrik-su-yakıt-internet dahil. Tuttuğum apartta 1+0 herşey dahil 600dü. Başka bir apartta arkadaşıma da elektrik-su-internet dahil, yakıt hariç 1+0ı 550 liraya tuttuk.
    Eğer tek kişi apart bakıcaksanız 550den aşağı malesef yaşancak yer bulmak çok zor.Kümes kadar yerlere 500 lira fiyat çekiyorlar yatağa kafanızı eğerek yatıyorsunuz çatının eğiminden öyle diyim ben size.Bütçenizi bilmediğim için fiyatları fikir oluşturması açısından yazıyorum.

Evet güncel fiyatlar arkadaşın anlattığı gibi. Çünürü bencede eleyin çarşıya ve iyaş (otogar) civarına ters kalıyor. Benim tavsiyen anadolu, modernevler, fatih gibi otogar ve iyaşa yakın yerleri tercih edin. Çarşıdan her gün okula gitmek bir süre sonra insanı yoruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ernuynk

quote:

SDÜ mekatronikde hazırlık varmı arkadaşlar ?

mtok kazandıysanız vardır.

Mtok değil sadece 2. Öğretim . Birde 2. Öğretim teknoloji fakültesi harcı ne kadardır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazik2626 -- 29 Temmuz 2015; 13:39:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal liseden kazandıysanız hazırlık yok. Harçları kılavuzlardan öğrenebilirsin. Hatta Google'da aratsan bile çıkabilir.
    1.öğretimde harç ödenmediği için ben son fiyatları bilmiyorum
  • Herkese Merhaba,

Öğrenci Bilgi Sisteminde İBAN numarası girmem için bir alan oluşturmuşlar. Üniversite ile banka hesabımın ne ilgisi var? Ne için kullanılacak? Enpara'dan hesap açmayı düşünüyordum. Aldığım bu hesap olur mu? Yoksa üniversite mi bize bir hesap açacak? Kulak dolgunluğundan Ziraat Bankası ile üniversitelerin birlikteliği gibi bir izlenim biraz var. açıklar mısınız bu durumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steve78 -- 30 Temmuz 2015; 23:38:18 >
  • Cemaat yurtlarının adları nelerdir söyleyinde uzak duralım :D
  • quote:

Herkese Merhaba,

Öğrenci Bilgi Sisteminde İBAN numarası girmem için bir alan oluşturmuşlar. Üniversite ile banka hesabımın ne ilgisi var? Ne için kullanılacak? Enpara'dan hesap açmayı düşünüyordum. Aldığım bu hesap olur mu? Yoksa üniversite mi bize bir hesap açacak? Kulak dolgunluğundan Ziraat Bankası ile üniversitelerin birlikteliği gibi bir izlenim biraz var. açıklar mısınız bu durumu?

Ben kayıt olurken değilde daha sonrada IBAN bildirdim diye hatırlıyorum genelde bu işlem harç yatırmak için yapılan bir şey. Çünkü öğrenim çıkarsa zaten ziraat bankasında adınıza otomatik hesap açılıyor.

Bir diğer konu ise bu sene başlayan daha sonrasında ise geri iade edilen ders ücretleri vardı. Bir dersi 3.kez alırsanız para vermek zorundaydınız bu işlemleride sanırım sistemdeki IBAN ile yapıyordunuz. Tam emin değilim ama

• ernuynk kullanıcısına yanıt
    Bazı üniversitelerde ulaşım ve yemek için kimlik kartlarını banka hesaplarına bağlıyorlarmış. SDÜ'de bu durum var mı? Şu an Yapı Kredi'de hesabım var ancak menun değilim bankadan. Enpara'dan hesap açmayı düşünüyorum. Ziraat Bankası olması şart değil, değil mi?
  • Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu 2003 yılından itibaren İngilizce Hazırlık Eğitimi vermektedir. Vizyonumuz, öğrencilerimizi uluslararası düzeyde geçerliliği olan Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı kapsamında yabancı dil seviyelerini B 1 düzeyine ulaştırmak ve akademik hayatlarında yapacakları çalışmaları etkili biçimde gerçekleştirmelerine yardımcı olacak yabancı dil bilgisini edindirmektir.
    Yüksekokulumuz bünyesinde bulunan 17 adet dersliğin tamamında projeksiyon cihazı ve profesyonel ses sistemleri, 13 adet derslikte interaktif tahtalar bulunmaktadır. Yabancı dil eğitiminde ihtiyaç duyulan görsel ve işitsel öğelerin öğretimi için gerekli materyaller, aktif bir biçimde kullanılmaktadır. Ayrıca 1 adet ses yalıtımlı, tam donanımlı akıllı sınıf mevcuttur.
    Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce Hazırlık eğitimi almak isteyen öğrencilere;
    · İngiltere’de Yaz Okulu eğitimi,
    · İkinci Yabancı Dil,
    · 15 kişilik sınıflarda eğitim,
    · Cambridge Üniversitesi işbirliğinde online eğitim desteği,
    · Konuşma Kulübünde ve derslerde Amerikalı eğitmenler ile çalışma,
    · Uluslararası geçerliliği olan İngilizce sınavına ücretsiz giriş olanakları sunmaktadır.

SDÜ sayfasında paylaşılan içerik bu şekilde. İngilizcem gerçekten yetersiz. Faydalı olur mu sizce? İsteğe bağlı olduğundan nereye başvurmam gerekiyor?

• quote:

Bazı üniversitelerde ulaşım ve yemek için kimlik kartlarını banka hesaplarına bağlıyorlarmış. SDÜ'de bu durum var mı? Şu an Yapı Kredi'de hesabım var ancak menun değilim bankadan. Enpara'dan hesap açmayı düşünüyorum. Ziraat Bankası olması şart değil, değil mi?

SDÜ öğrencilerinin kimlik kartlarının herhangi bir hesapla bağlantısı yok. Yemekhaneden yemek yerken normal hesap veya kredi kartınızdan parayı çekip öğrenci kartınızı cihaza okutuyorsunuz.
    Banka zorunluluğu eğer kılavuzlarda belirtilmediyse yoktur. Ki benim bildiğim kadarıyla da banka önemli değil
  • quote:

Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu 2003 yılından itibaren İngilizce Hazırlık Eğitimi vermektedir. Vizyonumuz, öğrencilerimizi uluslararası düzeyde geçerliliği olan Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı kapsamında yabancı dil seviyelerini B 1 düzeyine ulaştırmak ve akademik hayatlarında yapacakları çalışmaları etkili biçimde gerçekleştirmelerine yardımcı olacak yabancı dil bilgisini edindirmektir.
    Yüksekokulumuz bünyesinde bulunan 17 adet dersliğin tamamında projeksiyon cihazı ve profesyonel ses sistemleri, 13 adet derslikte interaktif tahtalar bulunmaktadır. Yabancı dil eğitiminde ihtiyaç duyulan görsel ve işitsel öğelerin öğretimi için gerekli materyaller, aktif bir biçimde kullanılmaktadır. Ayrıca 1 adet ses yalıtımlı, tam donanımlı akıllı sınıf mevcuttur.
    Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce Hazırlık eğitimi almak isteyen öğrencilere;
    · İngiltere’de Yaz Okulu eğitimi,
    · İkinci Yabancı Dil,
    · 15 kişilik sınıflarda eğitim,
    · Cambridge Üniversitesi işbirliğinde online eğitim desteği,
    · Konuşma Kulübünde ve derslerde Amerikalı eğitmenler ile çalışma,
    · Uluslararası geçerliliği olan İngilizce sınavına ücretsiz giriş olanakları sunmaktadır.

SDÜ sayfasında paylaşılan içerik bu şekilde. İngilizcem gerçekten yetersiz. Faydalı olur mu sizce? İsteğe bağlı olduğundan nereye başvurmam gerekiyor?

Hazırlık sınıfının isteğe bağlı olduğunu varsayarak şunu söyleyebilirim; Eğer, maddi ve manevi olarak 1 yıl fazladan okuma imkanınız varsa kesinlikle okuyun arkadaşlar. İngilizcenin kimseye zararı olmaz. Hiç bilmiyorum deseniz bile koskoca 1 yıl boyunca quizleri, vizeleri, finalleri geçmek için çalışarak bir şeyler öğrenebilirsiniz. Kaldı ki, üniversitenin hazırlığı bir çok okula kafa tutar. Memnun olan bir çok arkadaşım var.

Zaten zorunlu ise yapacak bir şey yok

• ernuynk kullanıcısına yanıt
    Ben ingilizce okumak istiyorum ama alttaki tutarsızlık aklımı karıştırıyor.

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ - Ana Konu -
  • Ispartada önerebileceğiniz erkek yurtları nelerdir arkadaşlar ?

• quote:

Ispartada önerebileceğiniz erkek yurtları nelerdir arkadaşlar ?

Yalvaçta mısın , merkezde misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xRedLineTRx

quote:

Mekatronik i.ö kazandım pek bir bilgim yok . Yardımcı olabilirseniz sevinirim .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xRedLineTRx

quote:

Mekatronik i.ö kazandım pek bir bilgim yok . Yardımcı olabilirseniz sevinirim .

Hocam sonuç sitesinde "Kayıt Adresi" yazar. Orasına göre size bilgi vereyim . ilk gün kayıttaydım Yalvaçta . 2-3 tane özel yurt var. Eğer sizinde okul yalvaçtaysa özelden bilgilerimi aktarabilirim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xRedLineTRx -- 5 Ağustos 2015; 0:27:43 >

• Merkezdeyim ben.

• Banka hesabı konusu:

Kimlik kartlarınıza hesap bağlanmıyor. Yemekhane vb. üniversiteye ait yerlerde nakit harcama yapamıyorsunuz. Enpara açmanızda bir sıkıntı yok.

Öğrenci bilgi sisteminde girdiğiniz iban numarası fazla harç çıkarsa iade edilebilmesi için.

Harçlar genelde ziraat ve halk bankasından yatar.

• Ispartada kyk çıkma olasılığı nedir sizce ?

• Ispartada kyk çıkma olasılığı nedir sizce ?

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.