< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ece Karslı -- 16 Ocak 2016; 23:01:10 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
sultan papağanı alıcam sorularım var (2. sayfa)
-
-
Ulan bizim bir sultanımız vardı o kadar şerefsiz bi hayvandı ki adını şero koymuştuk böyle bişey olamaz sürekli ısırmak mı dersin kafes kapısını açmayı öğrenip kafesten çıkıp evin her yerine sıçmak mı dersin hayvanın bi tek kafasında ki tüyü güzel bir yıl sonra da anca ıslık çalmayı öğretebildik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EpicS4XGuy -- 17 Ocak 2016; 0:54:41 > -
Daha önceden 2 ay bebek Jako baktım ama ne yazık ki öldü. Sultan papağanı 1.5 yıl baktım, erkek diye aldım eşi çıktı. Sabahları çok bağırıyordu. Alexander erkek besledim. O da biraz aptal bir tür ve çok bağırıyor. şimdi eklektusa taktım. Yavru erkek var. Eklektusa ne dersiniz Üstad ? Beslediniz mi ? Jako mu eklektus mu ? -
kesinlikle katılmıyorum , sultan papağanları sana ne yaptı bilmiyorum ama bu ne öfkedir böylequote:
Orijinalden alıntı: mayko33
Asla konuşmaz. Ötüşü rahatsız edicidir. Ama bunu 2-3 yıl sonra farkedersiniz. Isırdı mı mutlaka kanatır,ki en büyük boy ara dahi kontrollü ısırır. Kedi gibi tıslar,öldürme niyetiyle saldırır. Aklı kıttır,mantıklı davranışlar sergilemez. Meyve ve ek gıdaları ya yemez,ya da güvercin tarzında gagalayarak yer. Bir papağan gibi tutarak yemez. Kesinlikle cana yakın falan değildir. İki tür davranışı vardır,ya uyur,ya bağırır. Bunları 4 tane sultan değiştiren biri olarak yazıyorum. Şimdi bu türü öve öve bitiremeyenler çıkacaktır. Onlara tek soru sorarım. Muhabbet kuşu mu,yoksa sultan mı daha keyiflidir? Lütfen gönülden değerlendirerek dürüstçe cevaplasınlar.
Bir kaç olumlu şey yazayım. Bakımı çok kolaydır. Muhabbet kuşundan bile temizdir,tüy,kepek,yem problemleri olmaz. Evde çoğaltmak ve yavru bulmak kolaydır.
Gidin bir tane çakma aleksander yani pakistan papağanı alın. Keyifini çıkarın.
6-7 aydır bakıyorum ,cinsini osunu busunu bilmem benim için türüne göre ayırdığım bir canlı değil alım satımını yapmam koydum evin bireyi oldu,
sürekli omuzumdadır veya yanımıza gelir jako gibi ısırdı mı kopartmaz nazik kuştur,
ayrıca duygusal kuştur çabuk küser hırçın yaklaşımlara gelemez, ama sizinle oynaması ilgisi çok iyidir.
konuşacak,türü şöyle olacak, diye hayvan bakarsanız mutlu olamazsınız araba gibi değişir durusunuz anca.
-
-
Merhabalar,
İstanbul içi güvenilir üretici arıyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim -
Hocam fiyatı ne olmalı sizce ? Elazığ da oturuyorum 3 aylık gri erkek yavruya 250 TL dedi . Fiyat iyi mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
-
Kuşunuz dişi ve kızışmış . Eş almalısınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
selamın aleyküm. ben Kocaeli çayırovada oturuyorum. sarı beyaz sultan pağanı sahiplenmek istiyorum. gebzede üreticeler var 400 tl felan diyorlar. benim bütçeme pahalı yeni düğün yaptım ev kredisi ödüyorum. daha uyguna verebilecek varmı. lütfen yardımcı olursanız sevinirim 3 aylık yavru erkek istiyoruz.
-
Ankara'da yavru erkek almak istiyorum nerden alabilirim bir fikriniz var mı?
-
Ben sultan papağanı hakkında bu sitenin yazılarını öneririrm:
papağanlar gezegeniSultan papağanı özellikleri ve bakımıhttps://papaganlargezegeni.wordpress.com/2022/03/10/sultan-papagani-ozellikleri-ve-bakimi/ -
Arkadaşın dedikleri kısmen doğru, bu yazıyı almak isteyip araştırma yapanlar için yazıyorum. Genellikle bu arkadaşın anlattığı sultan papağanları petshoplarda satılan ciddi tramvalar geçirmiş yurtdışından gelen sultanlar olabilir. Bu tür petshop kuşlarını alıyorsanız ve ilk defa kuş besleyecekseniz, tecrübeniz yoksa sadece uzaktan tıslamasını seyredersiniz :) Sabırlı bir eğitim şarttır yoksa tamamıyla bağıran ısıran ve tıslayan hiçbir şekilde insana yaklaşmayan bir kuşunuz olur. Doğal olarak böyle bir kuşu uzun süre kaliteli beslemek zorlaşacağından büyük ihtimal kuş bakımsızlıktan ve ilgisizlikten bir süre sonra hasta düşer ve ölür. Tabi satılan kuşların bazıları hasta ve söylenildiği gibi yavru vs olmadığından kuşun tedavisini yapamazsınız kuş yine ölür.
Ben 3 aylık grey erkek sultan papağanı sahiplendim bundan birkaç yıl önce, kuş çok saldırgandı hem de üst solunum yolu hastalığı vardı. Arkadaşın dediği gibi tıslayan ısıran bağıran bir kuştu. Ancak 15-20 günlük eğitim (kanamayan parmağım kalmadı desem yeridir) sonrasında ısırmayı tamamen unuttu ve tamamıyla insan canlısı çok güzel bir kuş oldu. Tabi çok çok ağır tramva geçirmiş kuşlarda maalesef ısırma sorununu yenemiyorsunuz nadir de olsa kafes içinde ısırmaya devam edebiliyorlar. Bu kuş su anda 4-5 kelime biliyor ve dışarı çıktığında mehter marşıyla birlikte gezip ıslık çalıp omuza geliyor. Tecrübeniz yoksa petshopdan sultan papağanı almak biraz riskli.
Tabi ikinci bir seçeneğiniz daha var. Sultan papağanı sahiplenmek istiyorsanız, bu kuşları evinde hobi olarak besleyen ve yavrusunu sahiplendiren ya da üretim yapan arkadaşlardan alabilirsiniz. Bu kuşlar tramva yaşamadıklarından çok daha uysal oluyorlar çoğu zamanda ele alışık olurken, ısırması olmuyor. Yaşadığınız yerde ufak araştırmalarla bu kişilere ulaşabilirsiniz. Oyuncu ve konuşabilen bir sultan istiyorsanız erkek almalısınız, dişi kuşlar konuşamaz. Sultanlarda erkek/dişi ayrımı yavru döneminde neredeyse imkansıza yakındır. 4/5 aylık olana kadar cinsiyet bilmek kur ötüşü yapmadıysa çok zordur. Sonrasında eğer tek bir şekilde ötüyorsa dişi, kur ötüşü yaparak değişik sesler çıkarıyorsa veya çıkarmaya çalışıyorsa erkektir. 3 aylık yavru bir kuşun erkek/dişi ayrımını yapmak dediğim gibi çok zordur imkansıza yakındır.
Erkek sultanlar çok sosyaldir. Size alışması durumunda kafeste durmayı hiç sevmez ve kolunuza omzunuza gelip sizinle oynamayı severler. Çirkin ve peş para etmez filan kesinlikle değildir. Youtube da yeterince eğitim videosu var ikinci seçenekten bir sultan sahiplenirseniz bu kuşları çok seveceğinize eminim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X