Merhaba arkadaslar Laptop'umda windows vista pre 64bit yuklu. Unix ogrenmek istiyorum ve sadece okuyarak bir ilerleme kaydedemedim. Internetten arastırdım fakat windows uzerinde unix simulator gibi bir uygulama bulamadım. Boyle bir program mevcut mudur? Eger yok ise bilgisayara windows vista ile birlikte Sun Solaris 10 yukleyebilir miyim? Yani bilgisayar acılırken hangi OS' de acmak istedigimi sorar mı degisik windows versionlarının yuklu oldugu zamanki gibi? Bu konuya tamamen yabancıyım ve biryerlerden başlamam lazım. Yardımlarınızı bekliyorum. Selamlar.
evet sun solaris yükledikten sonra istediğn işletim sistemini dseçerek başlayabilirsin.baktın solaristen sonra vista gözükmedi o zaman solaris kurduğun bölüme pardu yada ubuntu gibi bi dağıtım kurarsın vista gelir seçeneklere.ben win 7 ile birlikte şuan puppy 4.2 linux kullanıyorum.açılışta geliyor seçenekler... yani vistanın olduğu bölümü silmedikten sonra sorun yok.hç bi şekilde olmazsa takarsın vista dvd sini oradan başlangıcı onarırsın olur biter.....hadi kolay gelsin.
Tesekkurler cvp için, peki windows uzerinde çalışan unix emulator/simulator gibi tool'lar yok mu?
sanırım yok fakat olsada pek verimli olmazdı.yani harddiskinde 10 gb yer açıp kurmak performans açısından ve verim açısından daha iyi olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme