Şimdi Ara

Sunbeam soğutmama problemi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemcim phenom II X4 955, Sunbeam core-contack freezer soğutucu aldım.Stok fandaki sıcaklığım boşta 40 derece idi bu soğutucuyu taktım yine aynı bir fark yok.
    2 adet termal macun denedim kendi macunu ve zero term
    İnce ve kalın olmak üzere çeşit çeşit sürüm teknikleri uyguladım.
    Son olarakta ayakları hafif yamultarak baskıyı biraz arttırdım sonuç hep aynı.Sizce sorun nedir,veya normalmidir.
    (Everestte kararlılık testine soktuğumda 52 derece max sıcaklığım)

• Hocam sonuç normsl değil Sunbeam CCF epey iyi bir soğutucudur, sıcaklık ayarı göstergen de bir hata olabilir mi acaba? Yaptıklarından sonra bir o ihtimal kalıyor geriye
  • İşlemci sıcaklığının 40-45 derece arası çalışmasında bir sakınca yoktur değil mi?
  • 62 sınır diye biliyorum. Rahat ol
  • 40-45'de bir sakınca yok ama stok fanla farkı olmaması sorun. Fan devrini ayarladınız mı hiç? Ya da boştayken çok yavaş döndüğünden mi tam soğutmuyor işlemciyi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

40-45'de bir sakınca yok ama stok fanla farkı olmaması sorun. Fan devrini ayarladınız mı hiç? Ya da boştayken çok yavaş döndüğünden mi tam soğutmuyor işlemciyi?

Evet fan devri ayarlanmıştır.Fan kontrolcüsünü taktım sonuna kadar açmam ile düşükte çalıştırmam arasında 2-3 derecelik bir fark var diyebilirim.Soğutucunun kablosundaki pin 3'lü işlemci fanının takıldığı yer 4 pinli bende ranlerin oradaki fan pinlerine taktım.Fanın çalışmasında devirin hızlanmasında sıkıntı yok.Ben hala acaba benim soğutucuda mı sıkıntı var diye şüpheliyim.Arkadaşların kullanımına bakıyorum onlarda belirgin farklar var bu bende niye olmadı diye kendi kendime soruyorum ha ne var stok fan 3000 yeri geldiğinde 2200 Rpm de bu sıcaklıkları veriyordu sunbeam 1000-2000 arası veriyor.Termal macunun sürülmesinde veya montaj kaynaklı kesinlikle olamaz diyorum kendi kendime çünkü her yolu denedim..

Fan kablosunun takıldığı yer

Soğutucu montajı

Kasa içerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuning79 -- 30 Kasım 2009; 22:42:35 >

• bir yıldır farklı üç işlemcide sunbeam kullandım.

Bu soğutucu biraz cins bir soğutucu şöyleki; işlemci defaultta ve yüksüzken stok fanla aynı değerleri veriyor fakat yüke bindiği zaman stok fanla baya bir fark ediyor.üç işlemcide de böyleydi yani eğer oc ile yükteyken sıcaklık değerleri çok yüksek değilse bir sorun yok demektir.
  • Fanın tipi hakkında bir bilgim yok ama örneğin iki farklı yöne doğru takmaya imkan veriyor mu ? Sözgelimi ben tuniq tower'ımı ilk aldığımda rüzgar firar yönünü egzoz fanının tersine dpğru takmıştım ve aynı siz de olduğu gibi stok fandan neredeyse bir iki derece de yükselmişti ısı. Tam tersi biçimde taktığımda 40-45 civarı olan ısı bir anda 25-30 arasına düşmüşü.Bu nedenle eğer farklı fanı farklı yönlere takabiliyorsanız eksoz fanına göre konumu gözden geçirebilirsiniz.
  • Bugun işyerindeki bilgisayarın işlemci sıcaklığına baktım.İntel bir işlemciydi ama oda40-45 derece arası boşta çalışıyor. :) Fanın yönüde egsoz fana üfleyecek şekilde taktım.
  • arkadaslar size sorum olacak bende am3 anakartıma aldım sunbeamı fakat kapatıyor ram slotlarını bende egzoz fanına bakacak sekilde degilde tam tersi dvd roma üfleyecek sekilde taksam olur mu tabi egzoz fanının dısarı degilde içeri üfleyecek sekilde degistirecem yerini ve kasanın kapagı acık olacak havasızlık gibi bir sorun olmayacak ayrıca mandalları cok sert kıracam diye korkuyorum işlemciyi yada anakartı daha takamadım 2.gün bugun tırstırdı baya cok sert mandalları napım sizce
  • Mandallar çok sert diye korkma.Sert olması bence daha iyi, işlemcinin üzerine iyi baskı yapıyor.Anakartı çıkartıp takmanı tavsiye ederim.Sadece biraz dikkatli ol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.