Gün içinde evi ne kadar sıcak tutmak istediğinize bağlı olarak günlük 1/2 ya da 1/3 torba yanar hesabı buna göre yapın. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
süper enerji kömür 25 kg 27.99 metro (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: gzegenistanbulda bi ev kac kg yada kac ton komurle isinir bi ayda dogalgaza gore hangisi daha ucuza gelir die merak ettim
Resimde ki 1 çuval kömürden 4 torba kömür çıkartırsan 2 si sağlam dolu 2 side onları dengeleyecek şekilde dah az. Sobanın zaten içteki deliğe kadar max doldurabilirsin oda dediğim gibi 1 tam dolu 1 tanesi de ondan az şekilde sabah saat 8-9 civarı yakarsan odanın büyüklüğüne bağlı olarak örneğin : 15 m2 odayı aksam 9 10 a kadar rahat ısıtırsın. 10 dan sonrada soba geçmeye başlar zaten uykuya gittiğin için sakatlık çıkmaması açısından daha uygun olur.
-
Doğalgaz gibi bir nimet varken İstanbul'da kömüre yönelmek pek akıllıca değil maalesef. He yazlığınız olur gidersiniz orada geçirdiğiniz sürede kullanırsınız nostaljik olur. Doğalgazın tüp ve sıcak su vb işlerde kullanılmasından dolayı gayet cazip oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Kömür ile iliklerinize kadar ısınırsınız. Fakirlik belgeniz varsa devlet beleşe de veriyor. Muhalifler gibi makarna kömür edebiyatı da yaparsınız.
Kömür ile bir iki oda ısınır ama kemikleriniz dahi ısınır. Kuzineli alırsanız yanında çay kahve patates ısıyı arttırıp diğer yiyeceklerde de ücretsiz pişer.
Doğalgaz ile ancak üşümezsiniz kemikleriniz ısınmaz fakat daha konforlu olur.
Köy de akrabamda var of of. Üstüne kestane içine patetes tadı damağımda.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
doğalgazla da kemiğine kadar ısınırsın, ver 80 dereceye. ama ay sonu 1500 lira gelir doğalgazquote:
Orijinalden alıntı: muhalif13
Kömür ile iliklerinize kadar ısınırsınız. Fakirlik belgeniz varsa devlet beleşe de veriyor. Muhalifler gibi makarna kömür edebiyatı da yaparsınız.
Kömür ile bir iki oda ısınır ama kemikleriniz dahi ısınır. Kuzineli alırsanız yanında çay kahve patates ısıyı arttırıp diğer yiyeceklerde de ücretsiz pişer.
Doğalgaz ile ancak üşümezsiniz kemikleriniz ısınmaz fakat daha konforlu olur.
Köy de akrabamda var of of. Üstüne kestane içine patetes tadı damağımda.
Yok hocam yok. Sobada ısındığın gibi olmuyor. İstersen max getir. O ısıyı o keyfi veremiyor. Kömürde at bir kürek kömür ısınırsın.
25 yıl sobalı 10 yıldır doğalgazlı evde yaşayan biri olarak doğalgaz gibi bir alternatif varken bırakılıp kömüre geçilmez diye düşünüyorum. Ama köy evi bağ evi vardır haftada veya ayda bir gidersin ateşlersin sobayı akşam 35'liği devirdikten sonra sobanın olduğu odada serilir yatarsın efso keyif olur.
komuru aldik bu gun denedim. cok kotu geldi 7800 kalori güya. berbat otesi. diger aldigimiz ayni kalori komure gore cok harsiz yaniyor ve 1 saat erken bitiyor. komur hafif nemli yağlı gibi, sebep bu olabilir mi?
quote:
Orijinalden alıntı: knight_offlinekomuru aldik bu gun denedim. cok kotu geldi 7800 kalori güya. berbat otesi. diger aldigimiz ayni kalori komure gore cok harsiz yaniyor ve 1 saat erken bitiyor. komur hafif nemli yağlı gibi, sebep bu olabilir mi?
Bu devirde her şeyin parasına göre olduğunu unutmamak gerekir, özellikle marketten alındıysa..
28 liralık kömürden 50 liralık performans beklemek olmaz.
Market fabrikaya der ki, bana 10 liralık kömür üret, fabrika üretir.
Bana 20-30-50-70-100 liralık üret der, fabrika hay hay der yine üretir..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X