Şimdi Ara

Super Kahraman Filmlerini sevenler bir bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Super kahramanın kendini iyiliğe adama sebebi örneklerini merak ediyorum.Az önce örümcek adam 1 izledim.Mesela orda peter parker amcasının kendi sorumsuzluğundan dolayı ölmesi onun iyiliği seçmesine sebep oluyor.Bu tarz meşhur filmlerden sebepleri kısa hikaye şeklinde yazabilir misiniz? tüm filmi izlesem tek bir film için 2 saatim gidecek...Bir super kahraman senaryosu yazıyorum ve bu konuda farklı bakış açıları görmek istiyorum.Teşekkürler

• Yazmayın. Her yazar (İster Roman/Hikaye olsun , ister senaryo.) kendi kültüründen beslenir. Ancak kendi insanı için bir şeyler yazanlar başarılı olur. Amerikan filmlerine özenip bir şeyler yazarsanız/çekerseniz kimse okumaz/seyretmez. Zaten yazılmışı/Çekilmişi var. Amerikan filmleri bile kendi kültürleri içinde kendi seyircileri için çekiliyor. Neredeyse hepsinde Amerikan milliyetçiliği var. Zaten "Süper Kahraman" olgusu Amerikan milliyetçiliğinden doğmuş bir kavram. Öncüsü 2.Dünya savaşında propaganda için yaratılmış "Yüzbaşı Amerika" Bırakın "Süper Kahraman" teranesini onlar yapsın. En az 5.000 yıllık Türk kültürü ve tarihi içinden yazacak bir şeyler çıkar elbette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arghh

Yazmayın. Her yazar (İster Roman/Hikaye olsun , ister senaryo.) kendi kültüründen beslenir. Ancak kendi insanı için bir şeyler yazanlar başarılı olur. Amerikan filmlerine özenip bir şeyler yazarsanız/çekerseniz kimse okumaz/seyretmez. Zaten yazılmışı/Çekilmişi var. Amerikan filmleri bile kendi kültürleri içinde kendi seyircileri için çekiliyor. Neredeyse hepsinde Amerikan milliyetçiliği var. Zaten "Süper Kahraman" olgusu Amerikan milliyetçiliğinden doğmuş bir kavram. Öncüsü 2.Dünya savaşında propaganda için yaratılmış "Yüzbaşı Amerika" Bırakın "Süper Kahraman" teranesini onlar yapsın. En az 5.000 yıllık Türk kültürü ve tarihi içinden yazacak bir şeyler çıkar elbette.
    ben de zaten hollywood için komedi türünde yazıyorum.maalesef türk sineması benim değerlerimle uyuşmuyor.özgür hissetmek istiyorum kendimi.rtuk gibi mantaliteyle olacak iş değil.

edit: saçma özel güçlerle alay ediyor hikaye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comonda2 -- 24 Ağustos 2019; 5:50:20 >

• quote:

Yazmayın. Her yazar (İster Roman/Hikaye olsun , ister senaryo.) kendi kültüründen beslenir. Ancak kendi insanı için bir şeyler yazanlar başarılı olur. Amerikan filmlerine özenip bir şeyler yazarsanız/çekerseniz kimse okumaz/seyretmez. Zaten yazılmışı/Çekilmişi var. Amerikan filmleri bile kendi kültürleri içinde kendi seyircileri için çekiliyor. Neredeyse hepsinde Amerikan milliyetçiliği var. Zaten "Süper Kahraman" olgusu Amerikan milliyetçiliğinden doğmuş bir kavram. Öncüsü 2.Dünya savaşında propaganda için yaratılmış "Yüzbaşı Amerika" Bırakın "Süper Kahraman" teranesini onlar yapsın. En az 5.000 yıllık Türk kültürü ve tarihi içinden yazacak bir şeyler çıkar elbette.
    dediğinize katılmıyorum.örneğin örümcek adam 1 de tamamen evrensel bir dil ve tema kullanılıyor.ha abd bayrağı var mı var ama bu amerikan vatanseverliğini temsil etseydi dünyada 800 milyon dolarlık hasılat yapabilir miydi? sinema bir propaganda aracı olmamalı, sanat olarak kalmalı.

bir ingiliz çocuğu ben bozkurtum deyip ular mı? ya da fransız genci seyyid onbaşının posterini odasına asar mı? evrensel düşünün biraz

• quote:

hem ben tarihçi değilim.benim görevim bir şey yaratmak bir şeye özenmek değil.ve bunları da bugünün kültüründen hareketle yapmalıyım tıpkı o "en az 5000 yıllık" atalar gibi.onlar da o döneme göre, o dönemin diliyle,kültürüyle edebiyat yapıyorlardı.hiçbir zaman da arı bir türk kültürü olmadı.

• Osurukman

neden çok fazla osurduğunu keşfettikten sonra kendi doğal gazıyla millete yardım etmeye karar veriyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • comonda2 C kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MamiSTARK -- 24 Ağustos 2019; 10:2:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İronman

Zeki,milyoner,egoist,hayırsever bir adamın kendi zırhını yapıp dünyaya barış getirmesi

• Abi konuya bak dümdüz spoiler
  • -RAUL kullanıcısına yanıt
    ben sonunu öğrenmediğim filmi izlemiyorum.sonra izliyorum sonu tatmin etmiyor falan.hatta mümkünse sonu değil bütün önemli ayrıntılarını öğrenip, eğer ilgimi çekerse hmmm nasıl çekilmiş bakim diye izliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.