Şimdi Ara

Superman fanboylarına gelsin, şu sıralar fazla zorladınız. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
6.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    neyse sen kafana göre takıl. ben gideyim biraz daha çalışayım
  • get rekt

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler, benim tek bir mesajımın dahi olmadığı bir konuda bile sürekli benim adımı söyleyerek beni hedef tahtası ya da mutlak bilir kişi haline getirmişsiniz ki daha önce bu konuda uyardım sizleri. Herkesin kendi adına konuşması en faydalısı olacaktır. Hevesinizi kırmak istemediğim için gelip burada açıklamalar yaptım, mesajlar atıp, davetlere icap ettim ancak ortam bunlara uygun değil belli ki.

Anlıyorum herkes genç, herkes az buçuk bu çizgi roman ve süper güç alemlerine giriş yapmış ve bu yüzden de hevesli ancak, bu alemler "versus" konuşmaktan ibaret değil. Versus konuşacaksanız da kendinizi geliştirecekseniz.

Benimle sorunu olan ya da açıklamalarımdan şüphe duyanlar ise bizim forumumuza gelip benimle bizzat sohbet edebilirler. Zira buraları zıvanadan çıkmış durumda, iyi bir moderatör kontrolü olmayan vede trolleri, zorbaları, dediğim dedikçileri frenleyemeyen bir ortam da sağlıklı bir tartışma ya da sunum gerçekleştiremeyiz. BU yüzden artık burada yazmıyorum(ki bunu da önceden belirtmiştim).

Ben buralarda değilken bir zahmet sizlerden tek istediğim ise artık "Hadeyan öyle dedi" ya da "Hadeyan da kim" vs gibi içine dahil olmadığım konularda bile yerli yersiz bahsetmeyi bırakınız. Ya da benim forumumda okuduğunuz bir şeyi burada tartışmamanız. Tartışacaksanız yeri orası zaten.

Baksanıza adam fan made çizimlerden konu açıp başlığını "şunlara gelsin" falan koyuyor. :D Kastettiğim kontrol eksikliği bu işte, bu yüzden burada çok fazla takılma niyetim ya da isteğim yok arkadaşlar kusura bakmayın. Bir zahmet (sadece beni etiketleyen arkadaşıma demiyorum) arkamdan konuşmamayı becerebileceğinizi umuyorum sayın gençler. Gerçekten yapıcı, eğitici, öğretici, kırıp dökme olmadan tartışmak isteyenler ise adresimi biliyor. Sıkıntı yok akıllı uslu sohbete gelen herkesle konuşuyor, sorularını yanıtlamaya çalışıyoruz zaten.

@eskilerdenim

Anlamak isteyen şimdiye anlardı. Kimseyi zorlamaya lüzum yok. Bu Cas muhabbeti için beni etiketlemeyin canlar. Çok konuşmak isteyen için ise yerim belli.

Herkese İyi Günler

@since2002

Konuşmayayım dedim ancak tartışmada olmayan biri arkasından ileri geri konuşacak kadar ileri gitmişsin.

Sana gelince kazmanot kardeşim. Ben Grant Morrison'ı , Neil Gaiman'dan daha çok severim ancak fan olunca basiretimiz bağlanmıyor senin gibi Grant Morrison için DC'nin %65'ini yazan demişsin sonra bir halt biliyor gibi konuşuyorsun. DC 1935 yılından beri Comics basıyor, Morrison DC de işe baş yazar olarak 1987 'de girdi. Bırak DC toplam külliyatının %65'ini Modern çağın bile %65'i etmez.
    -> Hepi topu DC için yazdıkları bu kadar işte. Sen Morrison Comics konuşuyorsun ben DC Comics o yüzden anlaşamıyoruz. Kendini tanrı yapmasına gelince bunu başka yazarlar da onaylıyor mu ? DC'nin yazılan her sayısı, her cümlesi Morrison'In tanrılığının kabulü altında mı yazılıyor ? HAYIR !

Sandman serisini yazan yazarı kabul ediyor demişsin, e be şaşkın biladerim, ben iki yazarı da yazar olarak görüyorum böyle tanrısal varlıklar ya da karar merci olarak değil. Yani senin Morrison'a bakışın gibi benim bir Gaiman bakışım yok.

CAS ile ilgili ise daha önce açıklamamı yaptım, beğenmediysen sen bilirsin ancak ne senin Grant Morrison vizyonun doğru, Grant Morrison, DC üzerinde bir tek el değil. Ne de Grant Morrison'ın kendi olay örgüsü DC için tek mutlak gerçek falan değil. Hele ki adamın hikayesinden sonra evren iki tane reset yemişken artık daha da sıkıntı.

Ve dediğim gibi ben 1 hikayelik patlamalar ve bir yazarın elinin altından çıkanlardan ise farklı yazarların kaleminde de bir karakterin uzun vaatte benzer istikrarı gösterip gösteremediğine bakarım. DC Kozmolojisini, hiyerarşisini ancak böyle yorumlayabilirsin. Ki cbr, reddit, comicvine,ıgn forumlarında defalarca CAS'ı debunkladılar.

1 yazar ve 2-3 adet hikaye örgüsü =/= 90 küsür yıllık hikayeler evreninin tamamı bunu anlayacak olgunluğa gelebilmeyi başaramadığın sürece saçma salak kehanetlerden bahseden bir fanboy olarak kalacaksın. Ve böyle kaldığın sürece de başka kimsenin, bilgisini ya da görüşünü eleştirme hakkın yok. Hele arkalarından konuşmak zaten çok yakışıksız bir şey. Forumun çivisi çıkmış.

İngilizceniz varsa şu konular size belki biraz yardımcı olurlar.
    Comic Vine
    Neil Gaiman vs Grant Morrison: Who Should be God's of DC Comics? - Gen. Discussion - Comic Vine
    https://comicvine.gamespot.com/forums/gen-discussion-1/neil-gaiman-vs-grant-morrison-who-should-be-gods-o-1841153/?page=1

https://comicvine.gamespot.com/forums/gen-discussion-1/the-relative-power-of-dc-gods-explained-neil-gaima-1958033/
    https://forums.spacebattles.com/threads/dc-comics-feats-cosmology-and-cosmic-hierarchy-thread.313227/

Daha da anlamayana yapabilecek bir şey yok. Ve tekrar diyorum benimle aynı fikir de olun ya da olmayın. Görüşlerimi benimseyin ya da benimsemeyin çok önemli değil ben alelade bir vatandaşım. Ancak delikanlı olun da arkamızdan konuşmayın bari beyler.

Konuşmak isteyen için adresim belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hadeyan -- 13 Ağustos 2018; 10:4:13 >

• Hadeyan kullanıcısına yanıt
    size de iyi günler hocam
  • saitamayla superman kapışmasının fan made olmayan fotoğrafı mı olacak da bu fotoğraflara laf geldi onu anlamadım iki tarafın yazarlarının birleşip bişeyler mi üretmesini bekliyorsunuz.üstteki arkadaş da yaz desen 50 paragraf daha yazacak.bizim de ingilizcemiz var redditten sagdan soldan sayfalarca tartışılmış linkler atabilirim sonuç hep saitama. ama fan made o tartışmalar diye cevap gelir
  • sen kimsinki hakkinda konusucam cas ve konsepti hakkinda bilgin olmadigini kendin ispaladin

daha pllot manipulasyon ve 4.duvari kirmayi ayni saniodun loboda plott ozellligin oldugunu

savunuodun

captain adam i gecerli bir karakter olarak gormuodun

neymks captain adam in soyledigi soz gecerli degilmis niye cunki bir seri gozuktu :)

he bu arada sizin o taptiginiz yazarlarin cogundan daha cokemegi gecmks grantin

ayrica ben grantin dc yi kurdugu hakkinda bisiy dememistim kendi kendine tiriblere girmissin yok dcye su tarihte katildi falan ayrica morrisonum diger yazarlardan daha cok cizgi roman cikardigini savunuorum ve en saygi duyulan yazar kendisi dc de. buyuzden snnde saygi duyman gerek

plot manipulasyon ozelligi olan karakterleri yazarlardan baskasi yenemez seni cok.bilgili kardesim

cunki o karakterler evrene bagli karakterler degil yazara bagli karakterler cas satrn grsnt morrisonun avatari gibi bisi adam lt ile bir.nevi morrisonu kiyaslior morrison mu yener lt mi artii su tur sacmaligi birakin

sizin taktığıniz evrene bagli olan karakterler ile morrison un yarattigi konseptteki empty hand cass mandrak bunlar yazara bagli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi since2002 -- 13 Ağustos 2018; 13:29:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eskilerdenim E kullanıcısına yanıt
    Hadeyanın söylediği her şey kanun mu güzel kardeşim? Sende Comicvine konularına bak, çok az bir kesim Cas diyor. Casın o olayda multiverse dışında olması onun LT'yi yenebilmesi demek değil. Ona bakarsan Apokolipste evrenlerin dışında ancak Darkseidin bir evren sonlandırıp, yaratacak gücü yok. Ayrıca Cennet yani Presencenin mekanı da evrenlerin dışındaki ilk halkada, haritası var, bakmışsındır. O ilk halkanın üstünde de Limbo sonra da Nil var. Şimdi eğer daha üstte diye daha güçlü olacaksa, Limboda ki Güleç Adam, Darkseidden daha güçlü oluyor. Nildeki herhangi bir monitörde Spectreden daha güçlü oluyor hatta Presenceden çünkü evrenin en üst bölgesinde yaşıyorlar.

Cas evet o seride evrenin dışında hatta sınırında çünkü Monitörler orada yaşıyorlar, orada yaşamaları demek her şeyden daha güçlü oldukları demek değildir. Sanırım hiçbiri Presenceden daha güçlü olamaz. Yine okudum Cas'ın savaşını, Mandrakkın LT'den güçlü olduğunu gösteren bir done yok. On milyar güneşin sıcaklığıyla saldırdır bir kere. LT tüm evrenlerin toplamı demektir. Bunu şöyle düşünebilirsin, Presencenin yarattığı her şeyi bir vücuda sokması ya da enerjiye döndürmesi sanırım bu da Source oluyor. Çünkü LT sadece evrenlerle sınırlı değil, onun görüşünden ya da alanından sadece Beyond alemi uzak, dışarıda kalıyor. Zaten Beyonder geldiğinde de ne olduğunu gördük.

Ayrıca kendi zaten Cas'ı Spectrenin altına koymuş ki LT=Spectre.

• since2002 kullanıcısına yanıt
    Ben herhangi bir kimseyim gibi iddiam olmadı zaten. Ama en azından senin gibi tanımadığım insanlar arkasından ileri geri konuşmuyorum ve dediklerimi sapıtıyorsun kendi yararınca ben asla Lobo'nun olayı ile öbürünü bir tutmadım ve benim verdiğim Lobo örneği 4. duvarı kırmak değil kendi serisine son vermekti . Plot Manipulation direğine sarılıp yapışman da gereksiz zira karakter de "plot manipulation" özelliği olsun diye bunu yazan bunu girdi olarak indirgeyen gene yazardır .. Kurgusal bir karakterin bizim düzlemimiz üzerinde, gerçek hayat üzerinde bir gücü, etkisi olabileceğine inanabilecek kadar sapıtmadıysan sırf buradan bile "plot manipulation" olayının ne kadar lafta kaldığını anlarsın.

Ve evet karakterlerin hiyerarşisini öngörmek için kaç adet hikayede benzer bir tasvir ile karşımıza çıktıkları en önemli şey. Captain Adam'ı geçerli bir karakter olarak görmek başka bir şey ortaya çıkmasından önceki 70 yıl boyunca hiç gözükmemiş ve ortaya çıktıktan sonraki 11 yıl da hiç gözükmemiş bir karakterin, DC Kozmolojisinin tamamı için konuşmasını mantıksız bulmak başka bir şey ama senin kafa basmıyor bunlara tabi.
    Grant Morrison DC'yi kurdu dedin demedim zaten sana işine gelmeyince gene ajitasyona yollarınıa tutmuşsun. Grant Morrison DC külliyatının 1000 de biri etmez. Modern çağın ise %5 i etmişse helal olsun zaten. Sen gelmiş bana %65 diyorsun :D Ki adamın yazdığı eserlerin bazıları alternatif evren hikayesi (all-star superman vs gibi) . Morrison'un en ünlü olduğu işler kozmik işler değil zaten Animal Man ve Batman runları ... Morrison kozmik bişiler karalamaya yeni başladı sayılır.

Ben bir yazar ya da yazar grubuna tapmıyorum :D Diyene bak , sensin o tapan..

Ben Grant Morrison'a saygı duyuyorum zaten, adamın yazdığı hemen her şeyi okuyorum hatta satın alıyorum. Ve kendisinin işlerini seviyorum. Saygı duymak müridi olmak demek değildir senin gibi. Ayrıca Grant Morrison diğer yazarlardan daha çok çizgi roman çıkarıyor falan da değil. Onun 2-3 katı comics yazmış duayenler var. Ama sorun burada yazar vs yazar yapmak değil. Yazar başka şeydir DC Evreni başka şey ..

Bak kendin demişsin bunlar yazara bağlı diye. O zaman bu karakterler Morrison perspektifi için böyle. Empty Hand'i, Captain Adam'ı, CAS'ı, Mandrakk'ı, Nix Uotan'ı 10 küsür yl oldu var mı kullanan başka yazarlar ? Bir içıkıp da demiş mi Morrison'ın dizaynı = her şey diye ?

Yok... Bana diyor ki Morrison konseptini anlamamışsın, kardeşim baştan beri anlamdığın şu konu DC Comics Kozmolojisi, Morrison'ın perspektifi değil. Gaiman, Wolfman, Johns, Waid, Morrison bunların hepsinin farklı perspektifleri var. Ancak birden fazla perspektif de varlığını ve hükmünü koruyabilen karakter için net konuşabilir ve bir şeyler diyebilirsin. Diğerleri her daim varsayımsal olarak kalacaktır.

Ölçülebilir fiziksel enerji ile çalıştırılıp, ölçülebilir fiziksel enerji ile rakibini yenen ve konsept olarak ölebilen (ikisi de Mandrakk da CAS de) varlıkları gelmiş bana TOAA ile falan kıyaslıyorsun sonra kardeşim yanlışsın deyince ne keko demediğin kalıyor ne başka terbiyesizlikler.

Morrison Comics diye bir şey çıkarsa o zaman dediklerine katılabilirim. O zamana kadar istikrar ve genel kabul >>> Tek yazarın fantezisi.

Daha da bir şey yazmayacağım. Bu sondur.. Çünkü bu zamana kadar anlamayan zaten daha da anlayamaz, bir alemi, evreni bütünüyle sevmek ve takip etmek başak şey tek bir yazar ve karakterin fanboyu olmak başka bir şey ..

• quote:

Orijinalden alıntı: milyarderdahi

Hadeyanın söylediği her şey kanun mu güzel kardeşim? Sende Comicvine konularına bak, çok az bir kesim Cas diyor. Casın o olayda multiverse dışında olması onun LT'yi yenebilmesi demek değil. Ona bakarsan Apokolipste evrenlerin dışında ancak Darkseidin bir evren sonlandırıp, yaratacak gücü yok. Ayrıca Cennet yani Presencenin mekanı da evrenlerin dışındaki ilk halkada, haritası var, bakmışsındır. O ilk halkanın üstünde de Limbo sonra da Nil var. Şimdi eğer daha üstte diye daha güçlü olacaksa, Limboda ki Güleç Adam, Darkseidden daha güçlü oluyor. Nildeki herhangi bir monitörde Spectreden daha güçlü oluyor hatta Presenceden çünkü evrenin en üst bölgesinde yaşıyorlar.

Cas evet o seride evrenin dışında hatta sınırında çünkü Monitörler orada yaşıyorlar, orada yaşamaları demek her şeyden daha güçlü oldukları demek değildir. Sanırım hiçbiri Presenceden daha güçlü olamaz. Yine okudum Cas'ın savaşını, Mandrakkın LT'den güçlü olduğunu gösteren bir done yok. On milyar güneşin sıcaklığıyla saldırdır bir kere. LT tüm evrenlerin toplamı demektir. Bunu şöyle düşünebilirsin, Presencenin yarattığı her şeyi bir vücuda sokması ya da enerjiye döndürmesi sanırım bu da Source oluyor. Çünkü LT sadece evrenlerle sınırlı değil, onun görüşünden ya da alanından sadece Beyond alemi uzak, dışarıda kalıyor. Zaten Beyonder geldiğinde de ne olduğunu gördük.

Bişey soracam Unworthy Thor'u internette bulabilirmiyim ?

• quote:

cas orda multiverse disina cikip bozulan dc kurgusunu elleriyle duzeltiyor..

mandrakk saten primal monitorun oglu.

tum dc kurgusunu hapsetmis o hikayelerden besleniyor..

yani o taptiginiz karakterlerin hikayelerini diyorum ..

evrendeki hicbir karakter büyü nebilim.bir silah cas empty hand mandrakk in geleceğini belirleyemez ..

evrenin disinda olmasi farkli birsey sen yanlis anlamissin anlasilan. plot manipulasyon sadece marvelde toaa da var yani yazar gücü diğerlerde yok hotu gucunde bile yok

bu arkadaslarin yedirememezligi morrison konseptinde adam kendi gucunu vermis iki uc karaktere ozellikle cas a diger karakterler bu güç karsisinda cok sönük kaldigi icin

yedirememezlik anliycagin cunki yazar o karakterlere özellik le cas a tam yetki vermis hikaye kontrolu

ki cas okuyucuya dokunabiliyor sayfalari cevirdigimizi gorebiliyor yazarin nefes alos verisini duyabiliyor cok ust duzey bir karakter adaptasyon olarak dc de 1 numara

superman ve shazam sonsuzluk kitabini kaldirdiginda mandrakk hakkinda soylediklerine bakmalisiniz

ozellikle ultraman sonradan tek başına kitabi kaldırıyor ve mandrak hakkinda tanridan ote cumlelerini gorebilirsiniz

monitorlerinde kisa bir kesiti var mandrak ile ilgili onlarada bi goz atin..

bu arada cas a öldü demiste olmedi gorevini tamamladi hepsi okadar mezar tasinda devam edicek yazisi vardi bilemiyorum belki ilerki donemlerde empty hand ile karsilasabilir..

mandrak saten primal monitorun karanlik tarafi kendisi dc editoru sence presence falan dinlermi? karakteri birak tum dc kurgusunu hapsetmis biri mandrakk

rox ogama bir seride , mandrak in bedenini ele gecirmisti ozamanda mandrak in yari gucu yoktu

spectre ( presencenin gazabi

radiant ( presencrnin merhameti

ikisinede tek atti daha sonra normal supermrne dönüp

dediki tanrinin yardimcilariyla beslendim tanrin

evreni savunmasiz bıraktı gitti gibi bisiler diodu

• Eğer sitelerdeki güç sıralamasını kabul etmeyi seviyorsanız pek çok sıralama var sırasıyla atayım.

https://fantazya.net/dc-evreninin-en-guclu-10-karakteri/
    http://geekkafe.com/dc-evreninde-ki-en-guclu-10-karakter/
    https://www.cizgiroman.com/dosya-konusu-en-guclu-dc-karakterleri-1-5.html
    https://www.geekrobats.com/dc-karakterleri-en-guclu-35/
    https://comicvine.gamespot.com/profile/thunderbolt904/lists/dc-top-100-most-powerful-characters/58807/
    https://comicvine.gamespot.com/profile/elderfingolfin/lists/the-most-powerful-heroes-and-villains-in-dc/38398/
    https://comicvine.gamespot.com/profile/utkanflash/lists/the-most-powerful-characters-of-dc-comics-part-i/64483/
    https://comicvine.gamespot.com/profile/deadsuperbat/lists/most-powerful-dc-characters/61328/
    http://www.fortressofsolitude.co.za/12-most-powerful-characters-in-the-dc-universe/

https://www.therichest.com/expensive-lifestyle/entertainment/top-15-most-powerful-characters-in-the-dc-universe/
    https://www.thecinemaholic.com/strongest-dc-characters/2/

Ayrıca, LT'nin Spectreyle eşit olduğu varsayılır kimisi LT daha güçlü der bu tartışmaya girmicem :D bkz.https://comicvine.gamespot.com/forums/battles-7/the-spectre-vs-the-living-tribunal-545971/ Yine Lucifer ile LT'yi karşılaştıran kişiler var, ben Lucifer derdim muhtemelen bkz.
    Comic Vine
    the living tribunal vs lucifer morningstar - Battles - Comic Vine
    https://comicvine.gamespot.com/forums/battles-7/the-living-tribunal-vs-lucifer-morningstar-687252/?page=4

Yani demem o ki LTnin genel olarak Spectreden daha güçlü olduğu düşünülür. Spectre, Mandrakk ile savaşabilir ve bence yenebilir biri. Mandrakk, Supermane karşı 10 milyar güneşin sıcaklığını hissettirdi yani fiziksel bir saldırı yaptı, evrenden güç çekti. Spectrede sanırım bunu yapabilir.

• offf primal monitorun oglu dc editoru diorum bana spectre dio hala ya ok ok aynen

• milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    ben zaten lt > Cas dedim
  • since2002 kullanıcısına yanıt
    Dostum Cas'ın elleriyle bir şey düzelttiği yok. İkimizde aynı seriyi okuduk, öyle bir şey gördüysen göster. Cas'ın orada yaptığı tek şey Mandrakkla dövüşmekti. Onun boşluğa düşmesini sağladı. Mandrakk boşluğa düşmeseydi savaşmaya devam edeceklerdi muhtemelen ve Cas yenilecekti ki zaten Mandrakk boşlukta kaybolurken Cas ölüyordu.

Monitörün oğluydu evet, diğerleri de oğulları ve torunları. Ayrıca Monitör, çokluevreni farkettiğinde şaşırıyor, bilmediği bir şeyle karşılaşıyor. Monitör eğer çoklu evreni yaratıyorsa onu nasıl bilmiyor yahut farkedince şaşırıyor? Ya da Mandrakk neden fiziksel evrenden güç alıyor.

Tapmak ne? Ben düşüncelerimi yazıyorum.

Cas'da da yok o özellik. Cas hikayeyi değiştirmiyor arkadaşım seride öyle bir şey yok, yok. Çok şükür Türkçem var ama ben öyle bir şey okumadım.

Cas ilk dirildiğinde "Orada bir varlık var" diyor. Hangi varlığı kastediyor? Presenceyi mi, Monitörü mü yoksa tüm yaratılışı mı? Presence'nin ilk anlamı mevcudiyetmiş.

Shazam ve Supermanin duyduklarını da okudum.

Ultraman elinde kitap varken "Kanıtım var, bu kitapta! Kötülük kazanıyor, Superman ve bu konuda yapacak hiçbir şeyin yok! Sonuçta kötülük kazanıyor" diyor. Dediğin yer neredeyse bakabilirim sayfa numarasını söylersen.

Belki de devam edecek. Sonuçta CAS bir zırh, robot. Ama onarılamayacak kadar hasar gördün diyordu Monitörlerden biri.

Mandrakk, Primal Monitörün karanlık tarafı değil öyle olsaydı boşluğa düşüp yenilmezdi yani boşluk onu yutamazdı. Kendin dedin oğlu diye, kendi yarattığı bir şey kendinen asıl denk olabiliyor ki? Lucifer ve Micheal'in toplam güçleri bile Presence etmiyorken, Mandrakk nasıl Primal Monitörün zıttı olabilir. Bence Presence büyüktür Mandrakktan.

Evet okudum orasını sonra da o Mandrakka Supermanlar tek attı.

:D bu since Supermani canından çok mu seviyor?
    since süpermani seviyormu nedemek ? adamın kendisi süperman benide hiç sevmez biliyomusun. neyse tokatlandı yine yapacak bir şey yok tokatlanıp tokatlanıp geliyor
  • quote:

:D bu since Supermani canından çok mu seviyor?
    Unworthy Thor serisini internette bulabilirmiyim ? :D
  • Kangal- K kullanıcısına yanıt
    Bende vardı bir ara ama silmişim sanırım. Pesforevera sor, onda vardır. Dur buldum:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milyarderdahi -- 13 Ağustos 2018; 15:15:16 >

:D hee ondan bu kadar koruyor Supermani. Seni mi sevmez, sende Supermani seviyordun galiba, demek ki kıskanıyorr :D
    başka sebebten ötürü sevmiyor beni. zamanında acayip tokatladım sonra sövüp banlandı artık sinceye günlük dayak atmadan uyamıyorum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.