Şimdi Ara

Superonline'daki hız artışının ne zaman sona ereceği belli oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
3.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu testi ethernet kablosu ile mi yapmış? Çoğu kişi wifi çekmediği i1çin yavaş bağlantısı olduğunun farkında değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gaara34

valla hocam adamlar çatır çatır yerleştiriyor uyduları. 2019 yılında Elon Musk bu uydulardaki internet ile tweet atmıştı;
    https://www.inverse.com/article/62185-here-s-how-you-will-connect-to-starlink-spacex-s-internet-constellation

dünyanın çeşitli yerlerinde videolar çıkıyor. starlink uydularının yörüngeye yerleştirildiği sırada oluşan görüntüler dolu.
    https://www.space.com/spacex-starlink-satellite-internet-service-2020.html

servis nasıl işleyecek zamanla göreceğiz. ama asıl konu adamların nelerle uğraştığı, bizim hala sözde fiberde alabildiğimiz hız.

15Mbps ama FİBER! bozdur bozdur harca...
    Bu Spacex internet projesi online oyun oynanabilecek seviyeye gelir mi?

• Senseight S kullanıcısına yanıt
    bu dönemde bir çok kişi internet altyapısı olmayan yerlerde superbox ile 4.5G üzerinden kabul edilebilir ping seviyelerde online oyunları oynuyor.

bu ping sürelerinin 5G ile daha da düşmesi bekleniyor. baz istasyon kaynaklı çalışan bu sistemler ile oynanılacak seviyede ise şuan dünyayı saran bir uydu sistemi ile rahat rahat oynanır herhalde.

dipnot: sadece kendi tahminlerim. kaynak oturma yerim.
  • quote:

bu dönemde bir çok kişi internet altyapısı olmayan yerlerde superbox ile 4.5G üzerinden kabul edilebilir ping seviyelerde online oyunları oynuyor.

bu ping sürelerinin 5G ile daha da düşmesi bekleniyor. baz istasyon kaynaklı çalışan bu sistemler ile oynanılacak seviyede ise şuan dünyayı saran bir uydu sistemi ile rahat rahat oynanır herhalde.

dipnot: sadece kendi tahminlerim. kaynak oturma yerim.
    uydu gecikmesi 500-600ms'den başlar, o şekilde olmaz. 5G için de fiber altyapı şart.
  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    2 dakikalık araştırma yaptım sadece.

Başlangıç için 20-25 Ms diyor Elon Musk.

https://www.reddit.com/r/Starlink/comments/7zqm2c/starlink_faq/

What makes Starlink different from other satellite solutions?
    Current satellite solutions have limited bandwidth with higher ping times. Satellites in Geostationary orbit are 35,786 km (22,236 mi) away. That distance creates real world ping times on the order of about 600 to 1200ms. Since there will be over 4000 Starlink satellites they can be in lower orbits reducing the distance between the end user and the satellite. Shorter distance makes for better ping times and Starlink is projected to operate around 25 to 50ms.

Reddit deki starlink konusunda da 25-50 Ms arası normal çalışma ve bunun uyduya daha kısa sürede bağlanılan yerlerde daha düşük olacağı söylenmiş.

Özetle 500-600MS ile internet satamayacaklarının farkındalardır heralde bu işe kalkıştıklarına göre.

• quote:

2 dakikalık araştırma yaptım sadece.

Başlangıç için 20-25 Ms diyor Elon Musk.
    https://twitter.com/elonmusk/status/1132903914586529793?s=19

https://www.reddit.com/r/Starlink/comments/7zqm2c/starlink_faq/

What makes Starlink different from other satellite solutions?
    Current satellite solutions have limited bandwidth with higher ping times. Satellites in Geostationary orbit are 35,786 km (22,236 mi) away. That distance creates real world ping times on the order of about 600 to 1200ms. Since there will be over 4000 Starlink satellites they can be in lower orbits reducing the distance between the end user and the satellite. Shorter distance makes for better ping times and Starlink is projected to operate around 25 to 50ms.

Reddit deki starlink konusunda da 25-50 Ms arası normal çalışma ve bunun uyduya daha kısa sürede bağlanılan yerlerde daha düşük olacağı söylenmiş.

Özetle 500-600MS ile internet satamayacaklarının farkındalardır heralde bu işe kalkıştıklarına göre.
    pardon, bu sistemin latency değerlerinden haberim yoktu.

link çok faydalı. ama bizimkiler buna hayatta olur vermez

quote:

The satellites will cover the entire world however actually getting access will require an agreement with your countries government. Some governments are not keen on the idea of their people accessing unfiltered internet others don't care.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 17 Nisan 2020; 21:30:46 >

• 20mbit uploap verdiler ne yaptınız ? bir anlatın hele
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

pardon, bu sistemin latency değerlerinden haberim yoktu.

link çok faydalı. ama bizimkiler buna hayatta olur vermez

quote:

The satellites will cover the entire world however actually getting access will require an agreement with your countries government. Some governments are not keen on the idea of their people accessing unfiltered internet others don't care.

Alıntıları Göster
    Burada çok önemli bir püf nokta var.

Uydular yakın da olsa, uydu neticede... Bulgaristan'a hizmet veren bir uydu büyük ihtimal İstanbul'a hizmet verebilecektir. Dolayısı ile Türkiye'de devlet izin versin vermesin, Bulgaristan'dan hizmeti alıp İstanbul'da kullanmak mümkün olacaktır.

Ankara'da yaşayan ben ise, büyük ihtimal devletin insiyatifine kalacağım.

Özetle, kafaya koyan, doğru konumda ise, devlet izin versin vermesin, bu hizmet kullanmaya hazır olduğunda hizmeti alabilir.

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    ben 300 gb veri upload ettim google driveye. bugune kadar çektiğim son 25 yılda ne kadar resim video varsa sıkıştırıp attım. sıkıştırmasam terabyteı geçicekti. hala uploadı ne yapacaksınız diyen zihniyetler dolaşıyor.
  • Speedtest Global Index
    Speedtest Global Index – Monthly comparisons of internet speeds from around the world
    https://www.speedtest.net/global-index

dünyada 51. sıradayız ve tr ortalaması 32mb ben ankaranın merkez ilçesinde yaşıyorum 6mb download 0.5mb upload hızına sahibim:) ve bunu artıramıyorlar. şaka gibi

• Ne alaka aldığım günden beri öyle duruyor. Kullanmıyorum ttnet aldım tekrar süperbox iğrençlik ötesi bir cihaz ile karşımızda

• dostum hızını 50 ye çektir uploudunuda düşüttür. hatta 50 de kopmaya devam ediyorsa 35 mbps hıza düşüttür. sorun ortadan kalkar

• radef kullanıcısına yanıt
    o mobilede genişbantta 102 olduk
  • 15 mbit FİBER'e üç haneli fiyatlar ödemeye devam edelim.
    Kulağımızın arkası kaldı sadece.
  • Entel Maganda kullanıcısına yanıt
    Bunun zihniyet ile alakası yok meraktan soruyoruz ne yapacaksınız diye ama senin için kötü ki her söyleneni kötü anlıyorsun demek ki bak sen söylemişsin 300gb upload ettim diye biz birşey demiyoruz demek ki adamın 300gb'lık resim arşivi varmış upload etmiş diyoruz benim soruya cevabım kendi hostunu yada torrent sunucusu açan vs. varmı yada tor server'ları icin ghost yapıyor mu deep web'e sayfa açıyor mu diye merak etmemdi ama bizim insanımız ya film yüklemeye yada resim yüklemek için kullanıyor demek ki farklı birşey olurda bizde belki öğreniriz diye sorduk ama ortada birşey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykurtulus kullanıcısına yanıt
    starlink onun adi : ) gelince hersey degisecek

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    birincisi uploadı ne yapacaksın diyen zihniyeti sana demedim "hakkı isimli kişiye sormuşya müdür uploadı ne yapacaksın diye" ona dedim. ikincisi kendi hostunu torrentini açmayı sen 20 mbit upload ile yapabileceğini mi zannediyorsun 1 gbit ten aşağısı imkansız. kısacası bu hayallerden vazgeçin bu ülkede. hele deep web tam saçmalık onun miladı doldu. deep web direk fbi 'ın yuvasıdır artık tuzak olarak kullanılıyor.
  • Şu ''Upload'ı ne yapacaksınız'' sorusuna ayar oluyorum, sana ne yahu sana ne? Markete gidip domates, yumurta, peynir aldığında kasiyer soruyor mu ne yapacaksınız diye? Sana ne kardeşim, istediğini yapar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.