Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizdeki de şans yani daha 4 ay oldu 12 aylık sözleşme imzaladık bile ,gelde çık işin içinden.Bir de şimdi iptal ettirmeye uğraşacağız.

Gerçi bulunduğum yerde uydunet ve TTnet seçenekleri var,keşke bu firmalar iptaldan doğan tazmin seçeneklerini karşılasalar da hemen uğraşmadan iptal etsek.
  • Sınırlamadan çok sistemin çöküşüne üzülün diyorum zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

quote:

Orijinalden alıntı: Archelot

Arkadaşlar öncelikle TTne'in sınırsız servislerinde isterseniz full download yapın 30 gün boyunca 24 saat herhangibir sınırlama olmaz ya da ekstra bir fatura gelmez. Bunu diyen arkadaşlar yanlış biliyorlar (Ben şahsen denemiştim. Hız'da bir düşüş olmadı) Zaten olması gerekli değil çünkü adsl sistemi isterse 1 milyon kullanıcı aynı anda bağlansın , bağlantıyı bölen bir istem değil.

Ancak Superonline'ın kullandığı sistemde kullanıcılar bir havuzdan yararlanıyorlar ve ne kadar yüklenilirse hızn o kadar düşüyor. Çoğu arkadaşı haftasonu internet çok yavaş deme sebebi bu . Mevcut altyapıyla bundan fazlasını da bekleyemeyiz zaten.

Burada üzülmemeiz gereken Superonline'ın sınırlama getirmesi olmamalı. Şikayet edilir v.s bu uygulama kalkar. Esas üzülmemiz gereken şey Sueronline'ın altyapısının şu an çok çok zayıf olması ve Fiber internet kullanıcıları arttıkça çekilmez hale geleceğinin kanıtlanmış olması. Türkiye'de bazı şeylerin oturması için daha çok zaman var anlaşılan.

Sınırlamaya nasıl üzülmeyelim? 1 günde upload kotası, yarım günde download kotası bitiyor, az önceki mesajımda hesapladığım gibi, ve Fiber tamamen işe yaramaz ve 5 para etmez bir hale geliyor.

Fiber şu an için bitti gözüküyor aksi bir durum olmazsa, 1-2 arkadaşın da dediği gibi 100/50/20mbit ile napacak Türkiye, tavla mı oynayacak download yapmadan?

Yayıldıkça yavaşladığını gözlemlemiş ve defalarca hız testleriyle göstermiştim. Artık bu noktaya gelince kopuş oluyor.

Superonline kendini kandırmasın, bu limitli uygulama ile ister 10mbit, ister 100mbit sınırsız kullanıcısı olsun 1 gün (hadi iki gün) hakkıyla kullandığınız anda iki kullanıcı da aynı duruma düşüyor 512k download, 128k upload ile

Efektif olarak fiber internet'in çöktüğünün ve kapatılmak istendiğinin kanıtı bu.
    Bence Superonline fiber tasviye ediliyor artık, heralde kar edemedi ve Karamehmet düğmeye bastı. Kalan 1-2 bilgisiz kullanıcıyı da tavuk gibi söğüşlerler (Turkcell tavuğu iş başında).

• benim merak ettiğim bir şey var,sözleşmeyi tazminatsız iptal etmek demek sözleşme dahilinde verilen cihazın (fibernet için pirelli router) müşteride kalacağı anlamına geliyor mu

hukuki yollarla hak aramak (gerekirse birlik olup) 1. çözüm zaten o ayrı.durumun muhtemel sebebi archelot'un dediği gibi ortak bandwidth havuzu kullanılması ve bu kabul edilemez bir şey,o zaman hizmet büyümehızı altyapıya orantılı olmalıydı.ancak yine böyle bir durum mevcutsa ve fibernet'in sonu yaklaşıyorsa buna üzülmemiz gerektiği konusunda da hemfikirim.çok yazık olacak varsayım doğruysa

phantomx gibileriyse ttnet reklamlarında zil takıp oynayacak cinsten

ttnet'in tüm tarifelerinde adil kullanım sınırı yok bazılarında var deniyor,evet hepsinde yok ama tam fibernet'le en azından yarışabilecek tarifede var,bu yeter.yani netlimitsiz denilen,49tl'lik 8mbit "e kadar" limitsiz tarifesinde.bu tarifede 8mbit'in garanti olmaması ve pratikte o hıza ne kadar ulaşılabildiği de ayrı konu zaten.bunun haricinde limitsiz 1/2/4/8mbit tarifelerini örnek olarak sunmaya gerek yok.bu tarifelerin adil kullanım sınırından muaflığı avantajının yanında hepimizin bildiği ancak bazı şakşakçıların görmezden gelebildiği gibi yerlerde sürünen f/p oranları da var,tıpkı fibernet'in mükemmel f/p oranına rağmen adil kullanım dezavantajı olması gibi

neticede şu an kimse kimseden üstün değildir,ttnet şakşakçılığının da lüzumu yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interrupt -- 16 Mart 2010; 10:59:47 >

• Diğer kullanıcıların haklarını korumak gibi saçma bir bahaneye dayandırıp hız kısmak ne kadar mantıklı düşünmek lazım. Adam 200 lira vermiş 100mbit almış zaten kendi hakkını fazlasıyla ödüyor. Jip alan birisine sen ayda en fazla 50 litre benzin alabilirsin demek gibi birşey bu... Dün de telefonla görüşmüştüm 2010 planlarımız içinde oturduğunuz bölge bulunmaktadır diye aradılar Adil kullanım durduğu sürece kalsın... Uydunetle mutluyum ben.
  • # 15 Mart 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, ödenmemiş fatura nedeniyle erişim hizmeti durdurulan Superonline ADSL ve Fiber İnternet abonelerimizin; ödemelerini yapmaları durumunda hizmetleri açılırken vergiler dahil 19 TL hat açma ücreti bir sonraki faturalarına yansıtılacaktır.
    # 15 Mart 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Superonline Fiber İnternet abonelerinin, hizmet adresinin değişmesi nedeniyle Fiber İnternet hizmeti için tekrar kurulum yaptırmaları durumunda vergiler dahil 100 TL yeniden kurulum bedeli bir sonraki faturalarına yansıtılacaktır.

Bu adamlar gözümüzün önünde batıyor.

Açma kapamaya 19 tl diyorlar.Demek ki kimse faturasını ödemiyoru yahut gerçekten zor durumdalar.

bu Kotasıza kota uygulaması nedir Ben bir anlam veremedim gerçekten.Ayıp.
    10 mbit internetim var 15 gb download hakkım olcak. Bazı günler oluyor 1 günde bitiyor bu.
    Sefasını sürdük 7-8 ay şimdi cefası kaldı bize.Ayıp.

• kaybeden kendileri olacaktır. bende ne zaman bizim binaya fiber gelecek diye beklemeyi bırak ve superonline müşteri hizmetlerini aramam olur biter. en iyisi ay sonunda 8mbitnetlimitsize geçmek.
  • Az önce Süperonline den birisiyle konuştum.

Öncelikle Bunun doğru olup olmadığını sordum ve evet efendim doğrudur dediler.15 nisandan itibaren geçerliymiş.

Hızımızın 5 katı download Upload hızımızın 10 katı kadar upload hakkımız varmış.

Superonline şirketinin kararıymış.Telekominikasyon kurumu değilmiş merciisi.Böyle bir karar almışlar.Kötüye kullanımdan dolayı.
    Peki dedim sizin bunları tespit etmek yerine direk herkesi cezalandırmanızın mantığı nedir diye sorduğumda kem kümler başladı.Sitemize yazabilirsiniz beyfendi dediler.İlgilenicektir dendi.Tüketici haklarına şikayet edeceğimi söyledim.Yine kemkümler başladı..

Arkadaşlar ilgisiz kalmayalım..
  • Adil kullanim kosullari(!) Superonline Fiberin butun guzellegini ve cazibesini kaybetmesine neden olmustur..!!!

Bulundugum yerde Superonline yok.. Bi ara sirf Superonline hizmeti almak icin siteye tasinmayi dusunuyordum.. Ama bence Superonline hic cazip degil ve TTnet kullanmaya devam edicem..

Download yapmadiktan sonra 10MB 20 MB interneti napiimm.. MSN icin mi kullanicam.. Boyle sacmalik olmaz...

Umarim cok musteri kaybederler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G.Ceylan -- 16 Mart 2010; 10:55:25 >
  • Bu kadar yazı yazıyorsunuz, biriniz de iptal ettirsin görelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yken

Bu kadar yazı yazıyorsunuz, biriniz de iptal ettirsin görelim.

Önce Elimizden gelen mücadeleyi Yapalım,Son çare Bu olur.
    Eğer duyarlı olursa kullanıcılar,Geri adım atmak zorunda kalacaktır.Yoksa o döşedikleri fiber kabloların kullanım yeri değişir..
  • Arkadaşlar üşenmeyin ve mail atın 4442220 numaralı telefonu sabırla bekleyin . Tepki göstermemiz lazım . hizmet@superonline.net adresinede mail atın.
    Nasıl bir ülkede yaşıyoruz bilmiyorum herkes kafasına göre takılıyor. Digital platformlar kutu satar avrupada kart satarlar herkes türk insanını söğüşlesin oh ne güzel.
  • kötüye kullanımın tanımı nedir bi kere onu yapsınlar önce.bir insan download yapıyorsa kendi ihtiyacından yapıyor,nasıl bir kötü kullanım?altyapının anasını ağlatayım diye mi download yapıyor da eşit faydalanma falan diye martaval okuyorlar.bağlantının haksız paylaştırılması olayına karşı yapıyorlarsa da kusura bakmasınlar kendileri bir çözüm bulamıyorsa bunun ceremesini tüm kullanıcılar çekemez

ancak muhtemel sebep hizmetin altyapıya oranla plansız büyümesi tabi.böyle kılıf uydurmaya çalışıyorlar

quote:

neden şüphelisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interrupt -- 16 Mart 2010; 11:06:35 >
  • Diger bir baslik altında da fikirlerimi belirtmistim.Hem superonlıne a hem de acgozlu ve boyle bır hızmetı suıstımal eden ticari zekasını deha babasından aldıgını zanneden kullanıcılara kızgınlıgımı ıfade ettım.Ancak superonlıne ı bu karara ıten sebebın ne oldugunu,kurunun yanında yas da yansın dedırtecek kadar musterısını kaybetmeyı goze alma noktasına getırenın ne oldugnu da bılmek hakkımız dıye dusnuyorum.Eger kı tek sebep ortak kullanımın onune gecmekse,buna alternatıf cozum cok,nasıl oluyor da boyle bır fırma bu cocuk zekası cozume yonebiliyor.Yok sorun sadece ortak kullanım degıl de alt yapının ıflası ıse o zaman da yerıne getıremeyecegınız sozlerı ne hakla verıyorsunuz?Buradan daha fazl uzatmadan diger basliktaki yazımı da buraya kopyalamak ısterım.Belki de suc sadece onlarda degil,bir kesim miletimiz henuz medeniyetın nımetlerınden adıl bir sekılde faydalanmaya hazır olmayabılır.Bizler(kuruların yanında yanan yaslar ) lutfen yıne de bu ugulama karsında tepkımızı verelım,hizmet@superonline.net e gonderecegınız maıller dıkkat cekecektır ve henuz zamanımız varken hakkımızı savunalım.

quote:

Maille tepki falan olmaz,hicbirsey duzelmez demeden once mail ile tepkiyi vermekte fayda var,sonrasında zaten aynı mantıkla kullanan kullanıcıların tamamı aboneligi sonlandıracaktır.Sınır 5gb katı kadar degil 50gb kati kadar da olsa sınırlandırılma hıssı insanları germeye yeter.Ben de aslında aylık 50-100gb bir download sınırı ıcerısınde kullanmaktayım,hatta 50gb lık bır kotaya gore kendımı sınırlayabılırım de ancak buradakı mesele bana sınırsız olarak satılmıs bır hızmet daha sonra degıstırılerek bır ust lımıt konulmus, ozgurlugumun(''ıstersem 50gb da 500gb da download yapabilme sansım var''rahatlıgımın) elimden alınmıs olmasıdır.

Acıkcası superonlıne ın alt yapı yetersızlıgınden bu yonteme basvurduguna pek ınanmıyorum.Daha oncekı gorusmelerımde rekabet kurumunun ve telekomunıkasyon kurumunun ızınlerı olsa hızları bıraz daha arttırıp fıyatları da asagı cekebıleceklerını ıfade ettıler.Bu uygulamaya gecme sebeplerının daha cok ortak kullanım oldugu kanısındayım.Milletimiz ellerine gecen firsati ticari acidan sonuna kadar somurme mantıgını da cok sevdıgınden bazen fırmaların pazarlama mantıklarına kızarken musterılerın suıstımallerını unutuverıyoruz.Kotu nıyetlı kullanıcılar ortak kullanıma yoneldıkları ıcın fırmalar da kurunun yanında yas da yansın dıyerek bu tıp acımasız ve adaletsız onlemlere basvurmaktalar.Ornegın gercek bir olay,10 daireli bir apartmanda superonlıne abonesı bır kısı var ,20mbit baglanatı yapılmıs ve diger dairelere de paylasım var.Sonucta telekom ıcın bızım soyledıgımız ve savundugmuz; ''fıyatlar uygun olsa herkes kendı abonelıgını satın alır'' tezimiz cokuyor, buradan gorebıldıgmız kadarı ıle fıyatlar ne kadar uygun olsa da halkımızın bır kesımı hep ac gozlu kalacak.

Ozet olarak superonlıne ın bu uygulaması ne kadar adaletsız,musterı memnunıyetını dusunmeyen ve asıl amacından(ucuz,hızlı,sınırsız) sasmis olsa da sucu sadece onlarda bulmak belki da hata olabilir.Sucun bir kismi da bu guzel hizmeti suistimal eden acgozlu kullanıcılara ait.

• quote:

Orijinalden alıntı: interrupt

kötüye kullanımın tanımı nedir bi kere onu yapsınlar önce.bir insan download yapıyorsa kendi ihtiyacından yapıyor,nasıl bir kötü kullanım?altyapının anasını ağlatayım diye mi download yapıyor da eşit faydalanma falan diye martaval okuyorlar.bağlantının haksız paylaştırılması olayına karşı yapıyorlarsa da kusura bakmasınlar kendileri bir çözüm bulamıyorsa bunun ceremesini tüm kullanıcılar çekemez

ancak muhtemel sebep hizmetin altyapıya oranla plansız büyümesi tabi.böyle kılıf uydurmaya çalışıyorlar

quote:

neden şüphelisin?

Aynen bu söylediklerini söyledim telefondaki adama resmen eveleyip geveledi.Ne diyeceğini bilemedi.

yüklenin arkadaşlar.Şu ülke hep koyunluğundan kaybetmiştir..Koyun olmayın.Üye olmayanda arasın.Üye olmak isteyende arasın.Bugün bunu yapıyorlarsa yarın TTnet yaparsa şaşırmam.Yarın öbürgün gereğinden fazla elektrik yaktınız diye elektrikler kesilmeye başlanırsa şaşırmam..Parasıyla olan şeyi bile daha fazla nasıl koparırızı düşünüyorlar.

• iptal ettirmek doğacak yükümlülüklerden dolayı kullanıcı açısından daha masraflı olacaktır o yüzden iptal ettirmek özellikle ilk aylarda çoğunluğun tercih edeceği bir çözüm değil ancak şöylede bir durum var quicknet apartmanımıza kurulduktan sonra kapımıza gelen ve ürünü bize pazarlayan satış görevlisi üründe ttnette ki gibi adil kullanım sınırı olmadığını ve OLMAYACAĞINI söylemişti ama ülkemizde ki sözleşmelerde hep çok şirin bir madde var bu da firmanın verdiği hizmetin özelliklerini kafasına göre değiştirme hakkı veriyor şuan quicknet limitli fiberinternet kullanıcısıyım 2 sokak ötede oturan ablamlar da superonline geçip limitsizini almayı düşünüyorlardı ancak şuan vazgeçtiler .sonuç olarak quicknet halihazırda elindeki kullanıcı olan bizlerden cok kayıp yaşamaz ilk zamanlar ancak potansiyel müşterilerinin bir çoğunu kaybetti denilebilinir ciddi bir şekilde ilginç bir pazarlama hatası var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CHAOSCU123 -- 16 Mart 2010; 11:15:28 >

• quote:

Gozunde buyuttugun kadar zor degil,daha once iki farklı firmadan aldıgım hızmetı gormus oldugum yanlıslıklar sonrası hemen ıptal ettırdım.Bu uygulama da esneklık,duzeltme saglanmadıgı takdırde hemen ıptal ettırecegım.Ne zannedıyorsun kı superonlıne olmadan yasayamaz mıyız?Sankı bugune kadar sadece superonlıne kullandık.

İnsanların bu yaklasımları da bı ılgınc,sankı superonlıne olmazsa ınternet baglantısı kurulamıyor,sankı bu hızları sunabılen baska bır alternatıf yok,verırsın ıkı katı farkı,yıne sevmesem de sınırsıızı sınırsız olan telekomdan alırsın hızmetı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CHAOSCU123

iptal ettirmek doğacak yükümlülüklerden dolayı kullanıcı açısından daha masraflı olacaktır o yüzden iptal ettirmek özellikle ilk aylarda çoğunluğun tercih edeceği bir çözüm değil ancak şöylede bir durum var quicknet apartmanımıza kurulduktan sonra kapımıza gelen ve ürünü bize pazarlayan satış görevlisi üründe ttnette ki gibi adil kullanım sınırı olmadığını ve OLMAYACAĞINI söylemişti ama ülkemizde ki sözleşmelerde hep çok şirin bir madde var bu da firmanın verdiği hizmetin özelliklerini kafasına göre değiştirme hakkı veriyor şuan quicknet limitli fiberinternet kullanıcısıyım 2 sokak ötede oturan ablamlar da superonline geçip limitsizini almayı düşünüyorlardı ancak şuan vazgeçtiler .sonuç olarak quicknet halihazırda elindeki kullanıcı olan bizlerden cok kayıp yaşamaz ilk zamanlar ancak potansiyel müşterilerinin bir çoğunu kaybetti denilebilinir ciddi bir şekilde ilginç bir pazarlama hatası var

okumadan yorum yapmaya cok meraklsınız kapı gıbı yasa var, Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği 19/3 -http://www.alomaliye.com/teleko_tuketici_haklari_yonett.htm

quote:

Abonelik Sözleşmesinin Feshinde Takip Edilecek Usul

Madde 19 — Aboneler, abonelik sözleşmesini feshetmek istedikleri takdirde, bu taleplerini ilgili işletmecinin iletişim adresine/tam yetkili bayiye yazılı olarak veya müşteri hizmetlerini arayarak ya da internet aracılığıyla bildirirler. Yazılı bildirimde abonenin kimliğini ispatlaması suretiyle abonelik sözleþmesi feshedilir.

Müşteri hizmetleri birimi aranarak ya da internet aracılığıyla yapılan bildirimlerde abonenin kimlik bilgilerine ek olarak varsa daha önceden belirlenmiş güvenlik şifresi istenebilir. Abonenin hizmet alımı, bildirimin yapıldığı gün durdurulur. Hizmet alımının durdurulmasını müteakiben aboneler on gün içerisinde işletmecinin iletişim adresine veya tam yetkili bayiye yazılı bildirimde bulunurlar. Süresinde bildirimde bulunmayan abonelerin sözleşmeleri işletmeci tarafından feshedilmeyerek hizmet sunumuna devam edilebilir.

İşletmeci tarafından abonelik sözleşme koşullarında değişiklik yapıldığının aboneye bildirilmesinden sonra, abone herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi feshedebilme hakkına sahiptir. İşletmeciler, sözleşmede yapılacak değişiklikler yürürlüğe girmeden en az bir ay önce abonelerini bilgilendirmekle ve söz konusu değişikliklerin abone tarafından kabul edilmemesi halinde abonelerin herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi fesh edebilme haklarının bulunduğunu bildirmekle yükümlüdürler.

• Arkadaşlar bu iş müşteri hizmetlerine mail atmakla olmaz. sikayetvar.com sitesine durumu taşımamız lazım ve oradan şikayet edersek birşeyler olur. Zamanında farklı büyük kurumlar tarafından yapılan bir çok haksızlığa karşı buradan çözüm buldum. İlla limit koymaları gerekiyorsa koysunlar ama makul birşey olsun. Bu 5 katı olayı katlanılabilir gibi değil. En az 10 veya 15 kat olmalı.

Hepimiz sikayetvar.com da konu açalımm.
  • İyi çalışmalar. ******* Numaralı abonenizim ve bugün Adil kullanım koşulları adı altındaki fiyaskonuza şahit olmuş bulunmaktayım.
    10 mbit hattım var ve bunun için 49 tl para veriyorum.Sözleşmemide limitsizlik üzerine yaptım.
    Kotasız diye verdiğiniz şeye kota koymak ancak türkiyede bulunan firmalar için geçerli bir Şeydir tahmin ediyorum.
    Telefonla konuştuğumda mantıklı bir açıklamasını istediğim vakit,Lafı eveleyip gevelemeye başladınız.Bunun mantıklı açıklamasını yapın bana.Kötüye kullanım falan diyorsunuz,O zaman o kötüye kullananlara yaptırımınız olsun biz kullanıcılara değil.
    Ayrıca Bu pazarlama stratejisini kim yaptıysa tebrik ediyorum.Bir firma nasıl Batırılır bunun örneğini çok iyi verdi.Mevcut üyelerin bir çoğunu kaybedeceğinizi ve yeni üye alımının bir hayli düşeceğini zaman içinde kendiniz de göreceksiniz.Yazık olacak gerçekten.
    Kapatılan hattı açmaya 19 tl istediğinize göre oldukça zor durumda olduğunuzu düşünüyorum.
    En kısa zamanda tüketici haklarına şikayette bulunacağım. Gerekirse Hakkınızda yasal işlem başlatacağım.Biz kullanıcılarınızı,Diğer kötü niyetli kullanıcılarla aynı kefeye koyamazsınız.Böyle birşeye asla ve kat a hakkınız yok.
    En kısa sürede Tarafıma Dönülmesini Rica ederim.

Yolladığım mail.En azından elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

• fiber kullancıları uydunet 512 abonelerini daha iyi anlar .
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.