Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yken

Bu kadar yazı yazıyorsunuz, biriniz de iptal ettirsin görelim.

Merak etme 16 Nisanda hızlar indiğini gözümle gördüğüm anda TTNet 8Mbit sınırsızı ısmarlıyorum, eve bağlandığı anda da iptal için başvuruyorum.

Bir ay daha kullanırım.

Zaten sözleşmem bitmişti oh.
  • 2 adet fiber üyeliğimiz var,ikisinide iptal etticeğiz aynen mail yazdım gönderdim,tüketici mahkemesine gideceğimide ilettim,kendileri bilir fiberle doğmadık iptal ettiririz olur biter
  • quote:

15 nisanda 10mbit gider ttnet 2mb gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: CHAOSCU123

iptal ettirmek doğacak yükümlülüklerden dolayı kullanıcı açısından daha masraflı olacaktır o yüzden iptal ettirmek özellikle ilk aylarda çoğunluğun tercih edeceği bir çözüm değil ancak şöylede bir durum var quicknet apartmanımıza kurulduktan sonra kapımıza gelen ve ürünü bize pazarlayan satış görevlisi üründe ttnette ki gibi adil kullanım sınırı olmadığını ve OLMAYACAĞINI söylemişti ama ülkemizde ki sözleşmelerde hep çok şirin bir madde var bu da firmanın verdiği hizmetin özelliklerini kafasına göre değiştirme hakkı veriyor şuan quicknet limitli fiberinternet kullanıcısıyım 2 sokak ötede oturan ablamlar da superonline geçip limitsizini almayı düşünüyorlardı ancak şuan vazgeçtiler .sonuç olarak quicknet halihazırda elindeki kullanıcı olan bizlerden cok kayıp yaşamaz ilk zamanlar ancak potansiyel müşterilerinin bir çoğunu kaybetti denilebilinir ciddi bir şekilde ilginç bir pazarlama hatası var

Sozlesme geregi bu degisklik sonrası 15 nısana kadar sozlesmenın ıcerıgı degıstıgı ıcın fesih istenmesi hakkında ek bır malyet olmayacagını faturalarda belırtmısler.Ek yukumluluk yok,yanı sozlesmelı olanlar da ek masraf odemeden abonelıklerını sonlanırabılecekler.Buarada aklıma takılan ve mutlaka bır hukuk uzmanını danısmak ıstedıgım sozlesmede tellcom hız,icerik,limit degistime hakkını saklı tutar ıbaresıne ragmen bu tıp koklu bır degısmı yapma hakları var mıdır?Hukusal bır surecte sansımız ne olur?Yanı sozlesme geregı bana vermeyı belırttıgı hızmetı sozlesme suresınce vermekle yukumlu mudur?Bunları da arastırmakta fayda olacaktır.Sonucta aldatıcı reklama da gırmıs olacak.Rekabet kurumuna sıkayet de gundeme gelebılır.Su an ıcın maıllerle tepkı vermek ve bu uygulamanın sakıncalarına dıkkat cekmek en akıl karı yol olarak gorunmekte.Sıkıntının devamı halınde dıger seceneklerı de tartısmaya acmak gerekecektır.

• eğer ki bu işin altından rekabet kurulu falan çıkarsa edeceğim küfürlerin haddi hesabı yok bu böyle biline

yimpaş yozgatspor'u baz alıp barcelona'yla rekabet edemez,messi sahada 5 dakika kalsın demek gibi bir şey.seni de rekabetini de......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interrupt -- 16 Mart 2010; 11:35:20 >
  • Yeni Reklamları da böyle olur

Gürül gürül akacak damla damla İçekesiniz.
  • Bildiğim kadarıyla tüketici alehine yapılan değişikliklerin bağlaıyıcı hükmü olmaz. Tüketici mahkemesi ile durumu çözebiliriz.
  • TTnetin parmagi olabilir bu iste... Devlet kanali ile Superonline i frenliyor olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacer

Bildiğim kadarıyla tüketici alehine yapılan değişikliklerin bağlaıyıcı hükmü olmaz. Tüketici mahkemesi ile durumu çözebiliriz.

Sözleşmeye koydukları 1 madde var.sözleşmenin içeriğini değiştirme hakkına sahiptir diye.Eğer haber vermeden değişiklik yapsaydı mahkemeye başvurabilirdin ama bu durumda birşey olmaz çok çok herhangi bir tazminat ödemeden kapattırabilirsin..
  • Arkadaşlar herkes mail atsın telefon açsın.
    En azından Bu kat farkını arttırmaları yönünde.
    5 değil 10 kat olmalı.upload sınırsız olmalı.

Bir mahallede yaşayan 2 hırsız için tüm mahalleyi içeri atmaya benzedi durum.karşısında dik durulmalı.
  • 2009 Mayıs ayında kapalı GSM hattımın 0.95 kuruş borcu için 500 TL avukat parası gönderen zihniyete neden güvenip üye oldum acaba...

Direkt iptal edeceğim eğer herhangi bir olumlu düzelme olmazsa, smile bile bunlardan daha iyidir.

Not:Benim download hızım şimdiden düştü acaba bendemi sorun var :(
  • komplo teorileri üretmeyi bırakalım bir yana.superonline müşterisini topladı sonra böyle ani kararlar aldı.ben aldığım 10mbit download 5 mbit upload vardı.benden önce mesela upload 10 mbit imiş.şimdi ise 10 mbit download 1 mbit upload ve üstüne üstlük bu limit olayı.üstelik youtube dan 2 dakikalık videoları 4 dakikada zor tamamlıyor,pingler desen şu an rezalet..5 ay içinde resmen kullanıcılarla alay etiler.kendi adıma ben sözleşme yenilemeyeceğim.adsl en azından bir hizmeti pahalı veriyordu fakat sözleşme şartlarını değiştirme hakkı gibi birşeyi kötüye kullanmıyordu süperonline gibi.alırım ttnetimi en azından sabit sözleşme şartları ile elimdeki hakları kaybetmeyeceği bilerek huzurlu bir şekilde internet ihtiyacımı gideririm.
  • quote:

Biri ile olan bağlantımı 2 günde kapatım Süperonline'a nasıl geçtiysem; Süperonline'ı da 1 günde kapatıp biriye geri dönerim. Sonuçta ben tüketiciyim arkadaş. Babamın hayrına kimseyle alışveriş yapmıyorum. Hangisi ucuz, ben onu seçerim ... Şu saate kadar çevreme yapmış olduğum superonline propogandasını da , şu saaten itibaren tam ters istikamette sürdüreceğime emin olsunlar. Hatta o açıkta durun truncu kablolarına da dikkat etsinler...

Superonline kapatsın dükkanı altyapısınıda direk türk telekoma satsın direk. Sonra batan geminin malları bunlar diye %40-50 ucuza verir.
  • Mevcut altyapını tam oturtmadan, "Aman şu ile de kurayım, şuraya da fiber döşeyeyim. Gelsin kullanıcı, gelsin para dersen" ve sırtını dandik ttnet omurgasına dayarsan olacağı bu. Tıkanır kalırsın. Sonra da acısını üyelerinden çıkartmaya kalkarsın. Bence bu adil kullanım saçmalığı daha doğru düzgün yapılamadan ellerinde patlayacak.
  • Bir kere yeni faturalarda belirtilen maddenin doğruluğu tartışılmazdır, herkes şuradan o ünlü 19. maddenin 3. paragrafını okuyabilir:
    Telekomünkasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği

Özetle bir ay önceden haber verilmiştir ve masrafsız abonelik bitirme hakkımız saklıdır, bunda hem fikir olalım.

Şimdi olaya gelirsek; yapılan birinci dereceden terbiyesizliktir. Ha beklenmiyor muydu? Bekleniyordu tabii. Ama keşke taahhütlü abone olmuş olanların taahhüt süresi boyunca etkilenmelerinin önüne geçilseydi. Yeni aboneler (büyük ihtimalle) bu olayı bilerek abone olup olmamayı seçecek fakat biz eskiler bambaşka koşullar altında abonelik sözü vermişken bu durumla karşı karşıya bırakılıyoruz.

10 Mbit'lik paket sahibi, 12 ay taahhütlü bir abone olarak 50 GB download ve 10 GB upload kısıtlamam 15 Nisan'da geliyor. Peki ne düşünüyorum?

Çok hayvani derecede download yapan insan değilim. (Bu SOL Fiber'e geçen %90 veya daha fazla oranda insan bu fiberi download yapmak için seçtiler. Hiçbir lafım yok, olamaz ve haklılar da. Bu ülke sınırları içinde görülebilen en yüksek anlık download hızlarına kavuştular.) Şöyle ki, geçmiş kullanım istatistiklerime baktım aralık ayında 40/35, ocakta 100/100, şubatta 100/100 ve mart ayının ortasındayız 50/8.6 olmuş durumda. (Ocak ve Şubat aylarında uploadların da 5 mbit olduğu önemli bir faktör tabii, seed için bırakmıştım. 1 Mbit'e düştükten sonra takdir edersiniz ki o değerlere ulaşamam kolay kolay.)

Genellikle upload oranlarında 10 gb'lık kotayı geçebilmenin kolaylığı görünüyor zaten. Ha bize torrent vs. kullanmayın denmek isteniyor olabilir. Düşünün ki ben az download yapan birisi olduğumu söyledim. 2-3 dizi takibi ve ayda 5 10 film. Dizilerin en az 350 mb'lık HD versiyonlarını indirdiğimizi de herkes kabul etsin. Yani SOL da bu işin farkında... Aslında neyi engellediklerini çok iyi biliyorlar. Ama kızdığımız noktanın burada bizi engellemeleri değil, bizi bir anda pat diye sınırlandırmaları. Açık açık 10 mbit 50 GB'lık bir paket satsalardı kimsenin gıkı çıkmayacaktı, emin olabilirsiniz. Şimdi aldatıldığımız için çok üzüldük. Güvenlerin boşa çıkması, ya hadi güveni de geçtim, abonelik şartnamesinin bozulması ayıp oldu. (Şartlarda web sitesi ile ilgili madde var tamam bir şey demiyoruz ama bunun ahlaka sığmadığı da bir gerçek, kimse kimseyi kandırmasın şimdi "bunu kabul etmiştiniz ama!" diyerek.)

Ben kendimi normal sayıyorum (kime göre neye göre tabii o ayrı) ama bu verilen sınırlandırmalar 10 mbit kullanıcılarını "kesinlikle" zora sokabilecek gibidir bunu belirtelim. Ben hala SOL'da kalırsam iptal ettirmeyip, sadece downloadun anlık hızı (Türkiye'de her şey için sıralarda bekliyoruz, bari download yaparken az bekleyelim.) için kalırım. Ama arşivci arkadaşlar için hiçbir güzelliği kalmamıştır fibernetin bu olayla. Onlar benım gibi çabukluğun değil kapasitenin peşinde olduklarından onlara bana koyduğunun 5 10 katı daha fazla koymuştur bu karar.

hizmet@superonline.net'e mail atalım, hepimiz atalım. Atalım ama kolay kolay bu uygulamanın iptal edileceğini sanmıyorum. Ha nasıl olabilir atıyorum yaz aylarına kadar ertelenebilir belki vs. Ama kesinlikle bir yerde bu olay aktif duruma geçecek ve yeni paketlerle karşılaşacağız. Atıyorum 79 TL'ye gerçek sınırsız 10 mbit gibi. (Şuraya bakın ne söz dizileri eklendi Türkçe'ye.. "Gerçek Sınırsız" falan peh...)

Daha ne diyeyim valla bilmiyorum... Üzüldük... Kızdık... Bakalım neler değişecek veya değişmeyecek... Mail atın arkadaşlar yine de. E-posta kutuları aşırı yoğunluktan kilitlenirse "kota sınırlaması"nın dayanılmaz güzelliğini onlar da yaşamış olurlar ufak da olsa değil mi? :)

• Herşeyden önce kötü kullanım nedir biri bunu açıklasım. Ben istersem sınırsız almış olduğum bu fiber internet le 30 gün 24 saat boyunca durmaksızın download yaparım. Zaten parasını vermişim hakkım bu benim.

Ama bu senin yanına kalmayacak superonline.

Bende attım tepki mailimi. Herkes atsın. Böyel bir saçmalığı kabul etmeyelim kesinlikle.

Şahsen kesinlikle kapattıracağım böyle olursa superonline ı. Ya ttnet sınırsız 2mbit yada uydunet e geçicem.

Türkiye'de internet a shittir superonline

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 16 Mart 2010; 11:53:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: REM1903

Arkadaşlar herkes mail atsın telefon açsın.
    En azından Bu kat farkını arttırmaları yönünde.
    5 değil 10 kat olmalı.upload sınırsız olmalı.

Bir mahallede yaşayan 2 hırsız için tüm mahalleyi içeri atmaya benzedi durum.karşısında dik durulmalı.

Ne 10 katı abi ne 20 katı. Benim hakkım sınırsız internet... Kazanılan hakkımı niye geri vereyim?. Dünyanın neresinde görülmüş? Sınırlandırmayın kendinizi arkadaş! İp bağlatmak istiyorsanız boynunuza gidin 1mbit limitli paketlere üye olun.İnternet'i tavla, msn facebook olarak görüyorsanız zaten sınırsız sizin neyinize......

• Ben potansiyel müşteri olarak mailimi attım..Adil kullanım uygulamasını herkese anlatacağımı ve çevremdekilerin mümkün olduğunca bu sağlayıcıya geçmemelerini sağlamaya çalışacağımı müdürlerine bildirmelerini istedim..Sizde üzerinize düşeni yapın arkadaşlar..
  • Fiber internet adı üzerinde hızlı internet. Sen bunu niye yavaşlatıyorsun, amacın nedir ?
    15 Nisan'da hızımda herhangi bir değişiklik olursa fiber interneti iptal ettirip 4mbit sınırsız uydunete geçeceğim. Bu konuda kararlıyım. Hızımda 6mbitlik bir kayıp olacaksa da 512 kbps'den kat kat iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ready2strike

Bir kere yeni faturalarda belirtilen maddenin doğruluğu tartışılmazdır, herkes şuradan o ünlü 19. maddenin 3. paragrafını okuyabilir:
    Telekomünkasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği

Özetle bir ay önceden haber verilmiştir ve masrafsız abonelik bitirme hakkımız saklıdır, bunda hem fikir olalım.

Şimdi olaya gelirsek; yapılan birinci dereceden terbiyesizliktir. Ha beklenmiyor muydu? Bekleniyordu tabii. Ama keşke taahhütlü abone olmuş olanların taahhüt süresi boyunca etkilenmelerinin önüne geçilseydi. Yeni aboneler (büyük ihtimalle) bu olayı bilerek abone olup olmamayı seçecek fakat biz eskiler bambaşka koşullar altında abonelik sözü vermişken bu durumla karşı karşıya bırakılıyoruz.

10 Mbit'lik paket sahibi, 12 ay taahhütlü bir abone olarak 50 GB download ve 10 GB upload kısıtlamam 15 Nisan'da geliyor. Peki ne düşünüyorum?

Çok hayvani derecede download yapan insan değilim. (Bu SOL Fiber'e geçen %90 veya daha fazla oranda insan bu fiberi download yapmak için seçtiler. Hiçbir lafım yok, olamaz ve haklılar da. Bu ülke sınırları içinde görülebilen en yüksek anlık download hızlarına kavuştular.) Şöyle ki, geçmiş kullanım istatistiklerime baktım aralık ayında 40/35, ocakta 100/100, şubatta 100/100 ve mart ayının ortasındayız 50/8.6 olmuş durumda. (Ocak ve Şubat aylarında uploadların da 5 mbit olduğu önemli bir faktör tabii, seed için bırakmıştım. 1 Mbit'e düştükten sonra takdir edersiniz ki o değerlere ulaşamam kolay kolay.)

Genellikle upload oranlarında 10 gb'lık kotayı geçebilmenin kolaylığı görünüyor zaten. Ha bize torrent vs. kullanmayın denmek isteniyor olabilir. Düşünün ki ben az download yapan birisi olduğumu söyledim. 2-3 dizi takibi ve ayda 5 10 film. Dizilerin en az 350 mb'lık HD versiyonlarını indirdiğimizi de herkes kabul etsin. Yani SOL da bu işin farkında... Aslında neyi engellediklerini çok iyi biliyorlar. Ama kızdığımız noktanın burada bizi engellemeleri değil, bizi bir anda pat diye sınırlandırmaları. Açık açık 10 mbit 50 GB'lık bir paket satsalardı kimsenin gıkı çıkmayacaktı, emin olabilirsiniz. Şimdi aldatıldığımız için çok üzüldük. Güvenlerin boşa çıkması, ya hadi güveni de geçtim, abonelik şartnamesinin bozulması ayıp oldu. (Şartlarda web sitesi ile ilgili madde var tamam bir şey demiyoruz ama bunun ahlaka sığmadığı da bir gerçek, kimse kimseyi kandırmasın şimdi "bunu kabul etmiştiniz ama!" diyerek.)

Ben kendimi normal sayıyorum (kime göre neye göre tabii o ayrı) ama bu verilen sınırlandırmalar 10 mbit kullanıcılarını "kesinlikle" zora sokabilecek gibidir bunu belirtelim. Ben hala SOL'da kalırsam iptal ettirmeyip, sadece downloadun anlık hızı (Türkiye'de her şey için sıralarda bekliyoruz, bari download yaparken az bekleyelim.) için kalırım. Ama arşivci arkadaşlar için hiçbir güzelliği kalmamıştır fibernetin bu olayla. Onlar benım gibi çabukluğun değil kapasitenin peşinde olduklarından onlara bana koyduğunun 5 10 katı daha fazla koymuştur bu karar.

hizmet@superonline.net'e mail atalım, hepimiz atalım. Atalım ama kolay kolay bu uygulamanın iptal edileceğini sanmıyorum. Ha nasıl olabilir atıyorum yaz aylarına kadar ertelenebilir belki vs. Ama kesinlikle bir yerde bu olay aktif duruma geçecek ve yeni paketlerle karşılaşacağız. Atıyorum 79 TL'ye gerçek sınırsız 10 mbit gibi. (Şuraya bakın ne söz dizileri eklendi Türkçe'ye.. "Gerçek Sınırsız" falan peh...)

Daha ne diyeyim valla bilmiyorum... Üzüldük... Kızdık... Bakalım neler değişecek veya değişmeyecek... Mail atın arkadaşlar yine de. E-posta kutuları aşırı yoğunluktan kilitlenirse "kota sınırlaması"nın dayanılmaz güzelliğini onlar da yaşamış olurlar ufak da olsa değil mi? :)

Çok Güzel Bir yazı.
    Dediğin Gibi Artık Torrent kullanımı diye birşey söz konusu değil.
    Ben hatırlamıyorum kaç aylık sözleşmeye imza attım.10 ay olmuş bağlanalı.Dediğiniz gibi en azından biz tahaddüt verenlere sözleşmenin sonuna kadar aynı şartlarda kullanım sunmaları gerekirdi.Sonra Oturup yeni paket teklifi yapmaları mantıklı olurdu.
    50 gb kota bana yeterli gelir.50 yi aşmam zaten.Fakat gel gelelim upload hemen aşılır.torrent ten kaynaklı tabiki.
    Limitsize limit nedir ben hala bunu anlayabilmiş değilim.Madem sen büyük firmasın o zaman diyeceksin böyle birşey yaptım ama fiyatımıda 39 tl ye çektim.29 tl ye çektim.Umarım Şartlarda iyileştirme olur en azından. Dediğim gibi 10 kat Download sınırsız upload.En azından bunu umuyorum artık.Türkiyede hep büyükler kazanır.Biz halk kazanamayız hiçbirşeyi.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.