Şimdi Ara

Superonline'dan Turknet e geçiş sürecim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 4 senedir Superonline'dan hizmet alıyorduk iş nedeniyle şehir dışında bulunduğum süreçte ilk 2 yıllık taahhüt bitince babam sayesinde bu hizmete 2 sene daha katlanmak zorunda kalmıştık.

Gel gelelim geçiş sürecine ocak 7 de taahhüt bitmişti türkneti aradım durumu belirttim sabit hattımız süperonlineda olduğundan geçiş için numaramızı turktelekoma geçirmrmiz gerektiği bilgisini aldık tamam dedik iptal işlemine başlamadan türktelekom ofisine gittik hizmeti tamamen sonlandırın biz size numaranızı anında verelim dediler

11 ocakta tamam dedik Konya da bayileri olmadığından süperonline a faks göndermemiş gerekti 12 ocakta gönderdik aradan vakit geçti 17 ocakta dedim durum ne diye arayayım dedim ve ilk şok faksda kimlik fotokopisi okunaksız diye başlatmamışlar iyi okunmayabilir ama bize vahiy mi gelecek haber versenize diye kızdım bu sefer fotoğraf çekip intersitesi üzerinden form doldurun dediler tam 3 gün boyunca uğraştım habire hata habire hata. Dedim napıcaz mail gönderin dediler tam göndere basacaktım ne olur ne olmaz cc yapayım dedim gönderdim . bu sefer efendim ekler yoktu gönderdiğiniz emailde dediler diyorum cc yaptım kontrol ettiğimde diğer emailde ben görüyorum ya ben gaipten şeyler görüyorum ya da siz körsünüz . herneyse tekrar gönderdim.

İşlem 24 ocakta başladı . 27 ocaktan sonra 3 kere aradım durumla ilgili efendim tarafınıza çağrı gelecek bitmesi için onu bekleyin dediler. Ve 24 ocaktan sonra 7 iş günü sürmesi gerekiyor en fazla. 2 şubat oldu hala tık yok aradım yaklaşık 40 dakikalık tartışma bağrışma sonucunda öğreniyorum ki SÖZDE 27 ocakta aramışlar bakmamışım telefona çağrı kayıtlarını kontrol ettim yok. Dedim ulan 27 ocaktan sonra o kadar aradım bi allahın kulu çıkıp demez mi 27 ocakta atamışız seni bakmamışsın telefona yok. Dedim derhal iptal edin telefon türktelekomdan numarayı aktif edücem bugün cuma en iyi ihtimalle bugün açarlar olmadı pazartesi açarlar ki turknete başvurayım. Şöyle böyle derken telefonu kapattığımda iptal olmuştu ama görüşme 1 saat 40 dakika sürmüştü.

Hemen atladık arabaya gittik ofise 1 saatlik yol . durumu izah ettim tabi efendim dediler evraklar imzalandı olası bi sorunda sizi ararız. Pazartesi oldu tık yok salı oldu tık yok müşteri temsilcilerini arıyorum hat aktif görünüyor diyip saklıyorlar arıza kaydı deyince hata alıyorlar cumaya kadar böyle sürdü.cuma aradığımda sistemde herhangi bir işlem yok dediler . Cumartesi takım yetkilisiyle uzun uğraşlar sonucunda öğreniyorum ki sözleşme 6 şubatta işleme alınmış . efendim ofisinize durumu aciliyete bildiriyorum nöbetçi ekipler varsa durumu kontrol ederler ama ilk iş gününde sorununuz düzelir dediler.

Ofisden eleman pazar günü arar ve yarın arkadaşlar ilgilenecek der. Pazartesi efendim 3 kere numarayı size vermeye çalıştık sorun aldık dedi. Ee dedim sorun olursa aramayacak mıydınız işte rahatsız etmek istemedik .pazartesi bitti salı sabahı Ofisden arayanlar 5 kere aradım yine tık yok tekrar müşteri temsilcisinin aradım cumartesi konuştuğum takım yetkilisiyle durumu tekrar konuştum.2 küsur saat telefonda görüştük . Bu sefer ofisdekiler numarayı üstüme alabilmem için 2 yol varmış ya süper online ı kapattırmamam gerekiyormuş öyle alacakmışız yada kapattırdıktqn sonra 30 gün geçmeliymiş. Dedim kim bana yanlış bilgi verip oyaladıysa Allah belasını versin . efendim yeni hat almak isterseniz yaşadığınız mağduriyeti biliyoruz en hızlı şekilde tarafınıza tahsis ederiz ama bugün için söz veremeyiz versek olmasa daha çok mahcup oluruz dedi. Dedim ki artık yeminde etmeniz bugün size hat bağlayacağız vallahi de billahi de inanmam.

Telefonu kapattım direk türkneti aradım başvuruyu aldılar evrakları imzalarım 30 dakika içinde kargoya verdim. Çarşamba 1 de teslim edildi. Dün akşam saatlerinde onayladılar ve 2 saat önce evde kurulum için randevu aldılar.yarın gelebilirlermiş olsun 1 gün dqhq bekleriz .35 Mb hız verebiliriz dediler gözüm yok 35 Mb de 15 versinler hız yavaşlamasın gıkımı çıkarmam.
    Süperonline ve türktelekom rezaletinden sonra laf edersem çarpılırım 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TT ofisi en başta size yanlış bilgi vermiş. Sol da hattınız aktif iken numara tt ye taşınır pstn için uç çıkarılır daha sonra o hatta istenilen işlem yapılabilir. O numara havuza düşer ise iş zor.

O ilk TT personeli işi bozmuş komisyon uğruna uçarız kaçarız demiş.

bende sol fiber deki voip numarayı türknet e taşımak için önce tt ye taşıyıp pstn e dönüştürdüm aynı gün türknet e başvuru yaptım inşallah sıkıntısız geçiş olur.

Şu an numaranız ile tt den hizmet alıyor musunuz ? Çevir sesi geliyor mu ?
  • Yok hocam dedim başlarım yapacağınız işe kalsın.direk Türk net ten başvurdum olan 12 senedir kullandığımız numaraya oldu

• GoekseLLo kullanıcısına yanıt
    numara şu an kimde peki ? havuza mı düştü o ? Sol da iptal oldu ise 30 gün sonra tt ye gidip pstn olarak bağlatabilirsiniz. Sonra voip telekom taşıyıp sadece gelen aramalar için kullanır iseniz ücret ödemezsiniz. Ya da onu da türknet e taşıyıp şu an açtırdığınızı iptal ettirirsiniz. 1 ay fazla fatura ödersiniz ama numarayı kurtarırsınız. Siz o numarayı tt ye geçtiğinden emin olun sonra özgürsünüz. Bu arada tt personeli bilmez pek yapılmayan bir işlem en az ev avantaj 100 paketine abone olunması gerekir numara taşıma için yoksa sistem onay vermez gerçi şirket hattı sizinki bir şey diyemem
  • Valla hocam bir daha gidersem olay çıkartırım açık ve net o ofise

• Aynı durumdayız ve banada türknet yetkilisi aynı şeyi söyledi, hattınızı iptal edin ve aynı numarayı kullanmak istiyorsanız türk telekoma numarayı geçirin. yaklaşık 10 gündür bununla uğraşıyorum ama kimse 30 gün hakkında bir şey demedi bize.. sanırım türknetin müşteri temsilcilerine verdiği eğitim biraz eksik.. üniversiteye hazırlanıyorum ve açıkçası pişmanım.. ne ders izleyebiliyorum ne soru çözümlerine bakabiliyorum. arkadaşın dediği gibi bizim numara da eski ve ailem çöpe atmak istemiyor bu numarayı. delirmek üzereyim.

@kütahyalı_ramazan

hocam şimdi türknete başvursam sonrasında 20 gün geçtikten sonra tekrar numarayı üzerime alıp bu numarayı türknete taşıma şansım var mı? yani verdikleri telefon numarası yerine eski numaramı kullanabilir miyim?
  • Breakage kullanıcısına yanıt
    yok pstn de o sistem yemez ancak o numaraya bir abonelik daha açılır ondan sonra şu an açık olan iptal edilir boşuna kurlum ücreti ödersiniz. Siz tt ye gideceksiniz ama tt den sol a geçer iken numara sahibi kim ise o gidecek yoksa sistem red basıyor (sistem tt deki son hat sahibini arıyor babanız ise o ya da kim ise) sol daki numaramı taşımak istiyorum açmak istiyorum vs ve ev avantaj 100 paketini alıp isterseniz ve reşit iseniz numarayı üstünüze alıp (ağustos 2018 de 12 tl ücreti vardı) bir güzel tt ye kurulum yaptırıp(beleş) türknet e başvuru yapacaksınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam durum şu süperonline da iptal olunca süperonline havuzunda 20 30 gün arası bekliyor bu süre zarfında türktelekom aktif edemiyor ( nasıl saçmalıksa artık ) . önerim başvuruyu yaptığın türktelekom ofisine gitmen sağlıklı alabilmen için. Eğer ki durum aynıysa benimkiylr emin ol sorun türknette değil süperonline ile türktelekom arasında geçişte

• tt den türknet e geçiş 3-5 gün sürüyor ya ellerine evrak geçince o yanda sıkıntı yok ama siz superonline i kapattığınız için numara sol un havuza düşüyor ve numara en başta hangi şirkete ait ise (TR de tabiki ağırlıklı olarak tabi ki TT) ye iade ediliyor ondan sonra numaranızı gidip alabilirsiniz evinize tekrar pstn kurulum yapılacak ardından türknet e taşıma yapılacak ve saha dolabından hattınıza dsl verilecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

tt den türknet e geçiş 3-5 gün sürüyor ya ellerine evrak geçince o yanda sıkıntı yok ama siz superonline i kapattığınız için numara sol un havuza düşüyor ve numara en başta hangi şirkete ait ise (TR de tabiki ağırlıklı olarak tabi ki TT) ye iade ediliyor ondan sonra numaranızı gidip alabilirsiniz evinize tekrar pstn kurulum yapılacak ardından türknet e taşıma yapılacak ve saha dolabından hattınıza dsl verilecek

hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler. sorun şu ki türknet yetkilisine söylediğim zaman bana ilk önce superonline aboneliğini sonlandırıp sonra türk telekoma geçin demişti artık dili mi sürştü bilmiyorum olan oldu.. yoksa dediğiniz gibi hemen geçecektik zaten, olmadı.. asıl deli eden de gittiğim türk telekom ofisinde ki çalışanların bizi bu konuda hiç bilgilendirmemeleri. sorduğumda çalışan adam bana bir hafta içinde açılır demişti. 10 gün oldu arayıp soruyoruz, süperonline onay vermedi vs vs. dediler. demek ki olan olay buymuş. bu konuyu görmem cidden iyi oldu. artık bi süre mobil veri ile idare etmek zorunda kalacağım sanırım. pazartesi de teyit ve tekrar işlemler için türk telekom ofisine giderim. acaba bu geçişi hızlandırmak adına superonline ile konuşma şansım olursa hızlandırırlar mı? yani havuzdan çıkarma olayını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Breakage -- 17 Şubat 2018; 2:54:51 >

• Trajikomik durumumu şu ssler iyi anlatır yani 😂😂bunlar sadece bir kaçı 1 ayda böyle görüşmelerden bi 10 15 tane dqhq vardır

Dipnot: türknetin ss başvuru aramasıydı o kadar kısa sürede bitmişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoekseLLo -- 17 Şubat 2018; 3:1:35 >

bilgi vermiyorlar hocam en sorunlu olan kısmı bu.. bu konuyu görmesem neler olduğunu anlayamayacaktım. teşekkür ederim bu vesile ile size de
    havuzdan çıkarma hızlanmıyor onu sağlayacak biri ile görüşme şansınız falan hiç bir şekilde yok (standart mh yi aşan bir durum). Türknet de onu bilen personelde var bilmeyende var. Bu bilgi personele veriliyor demek ki artık size denk gelen personelin yetersizliği diyelim yani çünkü benim geçiş de biraz sancılı idi numara meselesi baya haşır neşir oldum (sol ve tt tarafında aşağıdaki anlattığım meselede sıkıntı yaşadım)

sınava hazırlanıyorum demişsiniz yaşınızı bilmiyorum ama numara taşımada bir kritik durum var. TT ye numara taşıma talebini orada görünen son hat sahibinin vermesi lazım tt den sol a giderken ki. Sol un onaylaması için yine hat sahibinin aynı kişi olması lazım. Yani babanızdan falan devir aldı iseniz babanıza geri devir edin
  • Ve son güncelleme : Ekipler gelip ankastreden hattı modeme çektiler ve internetim geldi sağlam geldi süperonlineda altyapınız desteklemiyor deyip 5-6 mb arası alırken şak diye 30 mb gelince şok oldum arada speedtest yapıp duruyorum sevinçten :D
    hadi hayırlı olsun numarayı yaktınız ama paradan sıkıntı yapmaz iseniz kurtulur o da aslında superonline da da yapa varda müşteriye söylenmiyor. webislem de de yazmıyor türknet kadar açık değiller o konuda

www.superonline.net
    Vae ve Yapa Altyapısı - TURKCELL SUPERONLINE
    https://www.superonline.net/hakkimizda/teknolojik-altyapi/vae-ve-yapa-altyapisi

s.superonline.net
    YAPA santrallerindeki POP noktaları*
    https://s.superonline.net/SiteAssets/Hakkimizda/vaeyapa/yapa-pop.html

belkide superonline da yapadaydınız bilmiyoruz

türknet e hoş geldiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.