Süperonline pişmanlıktır seni maceran daha yeni başladı şimdiden geçmiş olsun bağlantı ve hız düzelir ama speedtest sonuçları yanıltıyor aldatıyor superonline fiberin kendisi sorunlu en iyi çalıştığı zaman arka planda kullanıcıyı kısıtlıyor engelleme sansür uyguluyor yüksek hızları YouTube video film inatagram x vb kullanımlarda işe yarar lü bunun içinde yüksek hıza ihtiyaç yok yani kabaca şöyle özetleyeyim speedtest yaparsın uçar kaçar düşük Ping yüksek hız sonucu çıkar ama oyunda adamı vurduğunu sanırsın bi bakmışsın sen ölmüşsün daha iyi anlaman için link veriyorum okumanız tavsiye ediyorum https://forum.donanimhaber.com/superonline-call-of-duty-online-sorunu--157497510 |
Superonline Fiber Çözülemeyen Hız Sorunu (3. sayfa)
-
-
Eve kadar fiber çekip GPON bağlamışlar. Olması gereken de o zaten. Diğer türlü maliyete girmemek adına öyle yapıyorlar genelde. Buna rağmen hız alamıyorsanız, bölgenizde max alabileceğiniz hız 35 MBPS'dir. Maalesef bayilikler veya müşteri hizmetleri para kazanmak adına bölgede hızın desteklenip desteklenmediğine bakmaksızın bunları pazarlıyor. Benzeri bir olay komşumun başına gelmişti. Bölgede 100 MBPS üzeri hız desteklenmediğini söylememe rağmen gitti 500 MBPS aldı, sonra hızı hep 100 MBPS'lerde çıktı. Haliyle BTK şikayeti sonrası iptal ettirip, daha sonrasında 100 MBPS olarak yeniden açtırdı. Gerçi sorununuz CGNAT'tan da kaynaklanıyor olabilir. Bazen 10 ile başayan atadıkları IP'lerden hız düşümü oluyor. Modem arayüzünü ve whatismyip vasıtasıyla IP'ler uyuşuyor mu kontrol edin. Mutlaka kablo ile bağlanın (tırtoffline modemlerinin wifiları da çin malı olduğu için tırt), modem arayüzünü paket kaybı var mı diye kontrol edin. LAN veya Wifi ile ilgili değer değil de internet alanında paket kaybı yaşıyorsanız dairenize gelen kablolama ya da altyapıda sorunlar olabilir.
Yine söylüyorum, uçuk kaçık hızları talep etmeden önce bölgede max ne kadar hız sağlanabildiğini teyit edin. Komşularınıza sorun, aynı altyapıdan hizmet sağlayan farklı firmaları arayın, abonelik düşündüğünüz bahanesiyle teyit edin. Ondan sonra gidip hizmeti alın.
-
1000 mbps destekliyor. Sabah test ettim 200 mbps hızını geçti. Modem ile ilgili sıkıntı var. Müşteri hizmetlerini arayıp bildireceğim. Bakalım ne yapacaklar. -
Wifi sorunuysa uğraşmayın boşa... Getirdikleri modemler de tırt genelde. Ben modeme evde yatan eski TTNET modemi lan girişinden bağlayıp yapılandırdım. Wifi'yi ondan veriyorum mis. Telefonlar ve diğer TV gibi akıllı cihazlar bu şekilde bağlanıyor. Bilgisayarımı ise kablo ile bağlıyorum. Sizin sorun Wifi değil de farklı bir sebepten kaynaklanıyorsa bilemem tabi... Bayiliklerin getirdikleri modemler genelde hep kullanılmış oluyor. Camsil ile silip kutuluyorlar :) Sonuçta modem sizin mülkiyetiniz olmadığı için (tarife içinde aylık kirası alınıyor) ondan alıp ona çakıyorlar. Önceki kullanan nasıl kullandı bilmediğiniz için tamamen şansınıza kalıyor. Neyse, bu vesileyle en azından eve kadar GPON ile fiber kablo almışsınız. Diğer türlü sıkıntılı oluyor genelde... Bağlantı hızları felan da bölünebiliyor.
Umarım sorununuz çözülür.
Kolay gelsin.
-
Bu akşam üstünde wifi-6 yazan modem getirip taktılar. Ücreti 520 lira. Hız testi yapmadan gittiler. Aklıma da geldi hız testi yapın demek. Hız testini ben yaptım ve 200-300 arası dolaşıyor. Hız iki katına çıktı ama 1000 mbps paket kullanıyorum. Müşteri hizmetlerini aradım onlar da düşük hız aldıklarını söylediler. -
Bende 500megabitten 1000e geçiş yaptım.normalde widi üzerinden test yaptığımda 470 480mb sabit hız görüyordum.paketi yükselttikten sonra max 700lere çıktı hız.ama aşırı dalgalanma oluyor bazen 500 bazen 400 bazen 600mb alıyor.
-
Turkcell ekibi bugün evime yine geldi. Samsung (S serisi) telefonla hız testi yaptı 980 mbps hız aldı. Sony marka laptop ile kablolu bağlandı yine 980 civarı hız aldı. Bizim evdeki hiçbir cihaz 1000 mbps desteklemiyormuş öğrenmiş olduk. 2019 yılında aldığım Acer bilgisayar da 300 mbpsten öteye geçemiyor -
Aynen bende de öyle. 500 den 1000 geçtim. 100 ile 200 mb arttı sadece. daireye kadar fiber var. Asus modemin arayüzünden hız testi de yapabiliyorum ordada max 800 gördüm.
-
500 mbps ye kadar abone oluna hızı verebiliyorlar.Ama bende 1000 mbps fiber (daireye kadar fiber ince fiber kablo ont ye geliyor bu sanırım) kullanıyorum. Kablolu 700-940 mbps ve kablosuz ise 200-400 mbps arasında değişiyor.
-
kablosuz 1000 mbps'de mobil cihazin ve modemin donanımları, aradaki mesafe-engeller onemlidir yoksa cok fazla sayida dalgalanma ve kopma yasanabilir. salonda 940 mbps gordugum telefon kendi odamda 600-700mbps e kadar dusebiliyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X