Şimdi Ara

superonline fiber ev ici kablolama (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
11.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: khan_1903

Modemi kapı girişine koyduran arkadaşlar memnun musunuz bu şekilde? Herhangi bir sorun var mı hız vs. açısından? Açıkçası ben de kablo ile uğraşmak hiç istemiyorum, inşallah bağlattığım zaman hiçbir sorun yaşamam (odam ile arada 6 metre mesafe ve bir duvar var)

Ben memnun olmadım. Modemi kapı girişine koymuşlardı. Wireless ile bağlandığımda 10mbit olan net, 1mbitin altında seyrediyordu. Kapı ile oda arasında 5metrelik mesafe var. Çözümü modemi odama alınca buldum ve şimdi rahatım. Hız kalitesi mükemmel..
  • Merhabalar,

Tüm mesajları okudum ancak kafamda şu sorular var netleştirmem gereken;

- Bağlantı kurulumu için gelen elemanlar tam olarak ne şekilde çalışma yapıyorlar? Yani sadece routerın koyulacağı noktayı belirleyip kabloyu oraya mı çekiyorlar?

- Kablolama işleminde herhangi bir sistemleri var mı? Yoksa sıva altından yada telefon hatlarının geçtiği kanallardan geçmesini istersek bu görevliler kablolamayı bitirdikten sonra özel olarak kendimiz elektrikçi çağırıp ona mı yaptırmalıyız?

- Routerın koyulacağı noktayı biz mi seçiyoruz, yoksa çalışanlar kendilerine uygun gördükleri yere mi koyuyorlar?

- Kablolama işleminde sıva altı yada kanallardan geçmesini istersek - ki kanal içinden geçmesi çok daha uygun - ve kurulum için gelen çalışanlar bunu yapıyorlar ise bu işi titizlikle yapıyorlar mı? Ve herhangi bir ek ücret talep ediliyor mu?

Cevaplarınızı şimdiden teşekkürlerimi ileterek bekliyorum.

• 1- Modemi kapı girişine koyuyorlar. Kablo çekme işine onlar karışmıyor.
    2- Sıva altlarından kabloyu plastik tutaç ile bilgisayarın bulunduğu odaya koyuyorlar. Modemi kurmaya gelen ekip kablo çektirmeye karışmıyor, elektrikçi çağıracaksınız.
    3- Routerı kablo çektirirken istediğin yere aldırırsın. Ancak bilgisayarın bulunduğu bölgede durması daha iyi.
    4- Zaten kablo çektirmek için elektrikçi çağıracaksın onlar kablo çekecek.
  • Bizde kabloyu, sıva altı yoldan salona kadar çekmişler. Salondaki priz yuvalarının birinden direkt çıkıyor CAT6 kablo. Modem de zaten salonda dursun istiyorduk, 1 metre kadar da modem için mesafe bırakmışlar. Çok temiz iş yapmışlar yani, ne ordan burdan geçen kablo var, ne yıkık dökük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yilsev

Merhabalar,

Tüm mesajları okudum ancak kafamda şu sorular var netleştirmem gereken;

- Bağlantı kurulumu için gelen elemanlar tam olarak ne şekilde çalışma yapıyorlar? Yani sadece routerın koyulacağı noktayı belirleyip kabloyu oraya mı çekiyorlar?

- Kablolama işleminde herhangi bir sistemleri var mı? Yoksa sıva altından yada telefon hatlarının geçtiği kanallardan geçmesini istersek bu görevliler kablolamayı bitirdikten sonra özel olarak kendimiz elektrikçi çağırıp ona mı yaptırmalıyız?

- Routerın koyulacağı noktayı biz mi seçiyoruz, yoksa çalışanlar kendilerine uygun gördükleri yere mi koyuyorlar?

- Kablolama işleminde sıva altı yada kanallardan geçmesini istersek - ki kanal içinden geçmesi çok daha uygun - ve kurulum için gelen çalışanlar bunu yapıyorlar ise bu işi titizlikle yapıyorlar mı? Ve herhangi bir ek ücret talep ediliyor mu?

Cevaplarınızı şimdiden teşekkürlerimi ileterek bekliyorum.

1- Elemanlar apartmanınızın altındaki switchten sizin evinize cat6 standardında kablo çekiyorlar. Evet, routerı nereye koyacaksanız kablo oraya kadar çekiliyor, bundan takdir edersiniz ki kaçış yok.
    2- Herhangi bir sistem yok, arkadaşların dediği gibi genellikle plastik tutaçlarla odalara kadar getiriyorlar. Bizim evde ben, sokak kapısının hemen yanında portmantonun üstüne koydum aleti. Zaten portmantonun arkasındaki duvarı delerek eve girmişlerdi, o yüzden kablo görünmesi sıkıntım yok. Bir arkadaş kapının orada durmasının hıza etkisini soruyordu, odamla arasında 6-7 metre mesafe ve 1-2 duvar var ve su an 1.1 mbit ile download ve 6-7 mbit arası upload alıyorum, yanı hız acısından benım bir problemim olmadı bu uzaklıklarda.
    3- O noktayı tabii siz seçeceksiniz. Genelde banyolar uygun görülüyor evlerde ama bizim evde babamların itirazları sonucu (rutubetli, nemli olabilecek bir yerde 7/24 calısan elektronik bir cihaz, ayrıca banyonun ortasında bir kablo görünmesinin hoşnutsuzluğu vs.) kapının oraya koydurttum ve memnun bile oldum yahu o kararımdan :)
    4- Aslında ankastre geçiş hatları varsa duvarda ben de ilk bunu düşündüm. Adamlara da bunu sordum ama evin içine kablonun ilk girdiği nokta bu ankastrelerin cok uzagında kalmakta. Ayrıca o ankastrelerin cat6'ları sığdırabilecek kadar geniş olup olmadığından emin değilim. Neticede zor ama yaptırtabilirseniz bir sorun yani, bu konuda ek ücret talep edileceğini zannetmiyorum.

Not: Ankastre dediğim kablolu tv, telefon hatları vs. gibi ek kabloların duvarların içinden görünmeden geçtiği sistem.

• Teşekkürler detaylı cevaplarınız için arkadaşlar. Benim masraftan kaçındığım yok hatta gelecek ustalara 40-50tl gibi bi rakam verip adam gibi duvar içinden geçip prizlerin oradan çıkartmalarını rica etmeyi düşünüyorum. Umarım sıkıntı olmaz.
  • Ev yeniyse duvarlara delik açtırtma. Plastik tutaç ile sıva altlarından kabloyu uzatsınlar. Görünümü daha iyi olur.
  • ahh ah ne zaman kavuşacaz fiber İnternete :) herhalde 2-3 seneyi bulur.
  • arkadaslar bu kablonun kalinligi nekadar ? örnek verirseniz seviniriz
  • Bildiğiniz ethernet kablosu işte hocam CAT6 ethernet kablosu.

5-6mm felan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 13 Ocak 2010; 23:54:08 >
  • yukarıdaki arkadaşlara wireless hakkındaki izlenimlerimi anlatayım kısaca;

20 Mbit abonesiyim.

ethernet kablosuyla bağlandığımda 19-21 mbit arası değişen hız, wirelessla bağlandığımda 4-9 arası değişiyor. modemi kapı girişine yakın bir yere kurmuşlardı. yarın baştan kablo çektireceğim. modemi masaüstü pc'nin olduğu odaya aldıracağım. 2-3 gündür 5 mbit kullanıyor gibiyim. umarım yarın halledilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueMartini7 -- 14 Ocak 2010; 1:58:21 >
  • Wireless da sorun yaşayan arkadaşlar şu başlığı incelesinler. Belki yardımcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiabloXT

Bildiğiniz ethernet kablosu işte hocam CAT6 ethernet kablosu.

5-6mm felan.

güzel. sordum çünkü elektrik borulari var onun içinden gecer mi diye düşündüm , ethernet gibiyse sorun yok ben şimdiden hazir ediyorum yerini ilerde sorun cikmasin
  • quote:

Orijinalden alıntı: -spawn-

Wireless da sorun yaşayan arkadaşlar şu başlığı incelesinler. Belki yardımcı olur.

Hangi başlığı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruby9

quote:

Orijinalden alıntı: -spawn-

Wireless da sorun yaşayan arkadaşlar şu başlığı incelesinler. Belki yardımcı olur.

Hangi başlığı?

çaktırma adam eliyle gösterdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kénan

quote:

Orijinalden alıntı: FatalERROR!

Benim kablo döşemesini duvar içinden telefon kablosunun geçtiği borudan geçirdiler. Klavuz yollayarak. Eğer böyle bir imkanın varsa konuş. Ya da artık modemi nereye koymak istiyorsan oraya kadar böyle bir kablo gidiyorsa. Cat6 kablo geçemiycek kadar borusu küçük ise kabloyu iptal ettirebilirsin.

Bizim buralarda telefon hattı yok. Telefon kablosunu düşünmedik değil. Mecburen sıva altından geçircez. Görüntüsü kötü olacak ama idare edeceğiz.

İşlem pazartesi günü yapılacak.

Telefon hattı olması şart değil. Odaya gelen borular geniş ise kabloyu geçiriyorlar. Değil ise mesela televizyon yayını falan geliyorsa onu iptal ettirebilirsiniz.

• Yaklaşık 1 hafta önce bağlantı fiber hattım. Kablolama ile ilgili durumu paylaşayım.

Bulunduğum sitede duvar içinden geçen kanalları (buat deniyormuş sanırım) pek kaliteli yapmamışlar sanırım, 10 kurulumdan 7 sinde becerememişler o kanallardan geçirmeyi her seferinde takılmış. Gelen arkadaşlar 25 li yaşlarda genç arkadaşlardı benim gibi Epey muhabbet de ettik kablolama kısmı apartmanın altındaki switchten eve kadar çekilme sürecinde.

Sonra asıl işe geldi buatlardan geçirirken o hatta mevcut uydu kablosu vardı onu devredışı bırakmak zorunda kaldık (zaten odamda uydu yayını kullanmıyorum ama iptal olmasaydı da skystar falan düşünüyordum, neyse çok da önemli değil) serbest bırakılan uydu kablosunun ev kapısı tarafındaki ucuna apartmanın altından gelen cat6 kablonun ucunu bir güzel bantladılar.Sonra arkadaş el kremi falan varmı diye sordu kullanmadığınız. Dedim olmammı. Benim odamdaki arkadaş uydu kabloyu öteki taraftan çekerken diğer ucu bantlanmış cat6 kablosu kapı tarafındaki arkadaşın da kabloyu kremleyerek ittirmesiyle mükemmel bir başarıyla geçti duvar içi kanallardan. (Kremin kablonun ömrünü uzatma gibi bir olayı da varmış, kuruyup çatlamıyormuş kablo zamanla).

Kısacası yaklaşık 1 saatte mükemmel bir işçilik çıkardılar. Tek bir matkap deliği oldu o da cat6 kablonun evin içine girişini sağlamak için.

• superonline kullanıcısyım... Modemi ve bilgisayarı başka bir odaya taşıyacam. 15-20 mt kadar kabloyu uzatmam gerekiyor. Cat 6 kablosu alıp çektiricem, merak ettiğim var olan kablo uzunluğu 5 mt kadar artı 15-20 mt kablo olucak bağlantı hızına etkisi olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasagraf

superonline kullanıcısyım... Modemi ve bilgisayarı başka bir odaya taşıyacam. 15-20 mt kadar kabloyu uzatmam gerekiyor. Cat 6 kablosu alıp çektiricem, merak ettiğim var olan kablo uzunluğu 5 mt kadar artı 15-20 mt kablo olucak bağlantı hızına etkisi olur mu?

birşey olmaz ,150 metreye kadar sıkıntı çıkarmaz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.