"hat direk fiber gpon mu geliyor yoksa rj 45 mi " gpon ne demek? 200 mbps için başvuru yaptım , merkez numaradan geri dönüş yaptılar , gipon tarzı bir şeyler söyledi telefonda ki evde şuan 100 megabit var , cat6 ile bağlanıyorum , cat6 rj45 oluyor galiba , rj45 ne demek onu da bilmiyorum türkcell merkez değilde abonelik satan bayiler bana şöyle demişti binaya kadar fiber geliyor FAKAT bina içinde ki kablonuz 200 megabit desteklemiyor 200 megabit desteklemesi için ne yapmam lazım? |
Superonline fiber internet modem tavsiye (2. sayfa)
-
-
Hocam size gelen kablo rj45 kablosu yani cat6 200 mbit desteklemez desteklemesi için evinize gpon kablo gelmesi lazım oda yok
yani isteseniz de yaptıramıyorsunuz normal şartlarda ama bu işlerde sağlam birilerini bulursanız yaptırabilirsiniz. oda belki
İlla ben 200 mbit istiyorum derseniz evi taşıyabilirsiniz. gpon bağlantı olan yere
En fazla 100 mbit hızı destekler hattınız.
Aynı soruyu ben sormuştum 200 mbit istiyorum diye hattınız desteklemeyeceği için en fazla 100 mbit verebiliriz dediler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dexter342Hocam size gelen kablo rj45 kablosu yani cat6 200 mbit desteklemez desteklemesi için evinize gpon kablo gelmesi lazım oda yok
yani isteseniz de yaptıramıyorsunuz normal şartlarda ama bu işlerde sağlam birilerini bulursanız yaptırabilirsiniz. oda belki
İlla ben 200 mbit istiyorum derseniz evi taşıyabilirsiniz. gpon bağlantı olan yere
Aynı soruyu ben sormuştum 200 mbit istiyorum diye hattınız desteklemeyeceği için en fazla 100 mbit verebiliriz dediler.
Çok yanlış bilgilendirmeler.
Cat 6, 200mbps desteklemez demişsiniz ama bu kablo ile bırakın 200mbpsi hatta 1gbps'i 10gbps'e kadar bile hız alabilirsiniz.
Binaya kadar fiber gelmiş, bina içi cat6 kablo ile dağıtım yapılmışsa 200 mbps hız almanız mümkün.
Ama burada desteklemesi gereken kısım kablo değil, binaya koyulan switch'in hızıdır.
Mevcut switch değiştrilip ya da ek switch konulup 200mbps hız almanız mümkündür.
-
tamam hocam biz de onu söylüyoruz zaten cat 6 1 gbit hızlar bile alınır onda sorun yok
benim demek istediğim superonline switchleri fast ethernet modunda çalıştığı için 100 mbit veriyor en fazla
Eğer evine 200 mbit hız almak istiyorsa gpon kablo olmasını şart koşuyor superonline
Superonline kendi sitesinde bile 1000 mbit hızlar için destekleyen bölgelerde verilir 1000 mbit hız diyor o da tabiki gpon olan yerlerde
-
quote:
Orijinalden alıntı: dexter342tamam hocam biz de onu söylüyoruz zaten cat 6 1 gbit hızlar bile alınır onda sorun yok
benim demek istediğim superonline switchleri fast ethernet modunda çalıştığı için 100 mbit veriyor en fazla
Eğer evine 200 mbit hız almak istiyorsa gpon kablo olmasını şart koşuyor superonline
Superonline kendi sitesinde bile 1000 mbit hızlar için destekleyen bölgelerde verilir 1000 mbit hız diyor o da tabiki gpon olan yerlerde
hocam daha açık nasıl yazacağım bilmiyorum ama,
200 mbps hızı almak için GPON / FTTH altyapı olmak zorunda değil.
Sizdeki FTTB altyapıda da 200mbps hız alabilirsiniz ve Superonline bu hizmeti veriyor.
Tek yapması gereken ve yaptığı da (tekrar yazıyorum) binadaki switchi değiştirmek ya da yeni switch koymak.
-
1 gbps hizmetini fttb üzerinden de verebiliyor superonline. Binaya cat6 dağıtan switchten ayrı olarak daireniz için ayrı switch kuruluyor ve bunun üzerinden cat 6 ile veriyor 1gbps hizmetini. -
işte hocam bende 200 mbit internet istedim fakat yapamayız hattınız desteklemiyor dediler
Sonucta işi gücü olan insanlarız uğraşmadım 100 mbit hızda yetiyor çok şükür 200 mbit alsan verecekleri 5 mbit upload
ama sıkıntısız bir şekilde bende 200 mbit olmasını isterim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dexter342Hocam size gelen kablo rj45 kablosu yani cat6 200 mbit desteklemez desteklemesi için evinize gpon kablo gelmesi lazım oda yok
binanın dışına 200 megabit geliyorMUŞ
bunu söyleyenler abonelik satan bayilikler
bu gün merkez türkcell numarasından aradılar ( 200 megabit için başvuru bırakmıştım )
kadıncagız işi bilen birisi , gipon felan fistan dedi
yanılmıyorsam , binamızın dışında ki türkcell kutusunda gpon şeyi yokMUŞ ( yanlış anlamadıysam )
hee derseniz ki 1000 megabit istiyorum , o zaman çalışma vs yapabilirlermiş
neticede bende dedim ki , binamın içindeki kabloyu değiştireyim 200 megabit için , orda anlaşamadık tam olarak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Haklısınız.
Müşteri olarak, biz firmalara ne yapacaklarını tarif etmek zorunda değiliz. Hem para verip hem de peşlerinden koşuyoruz.
Bu arada 100-200lük paketlere yeni abone olan veya taahhüt uzatma talimatı verenlere upload artık 10mbps
Ama 2021 senesi için hala komik bir rakam.
Ver işte herkese 50mbps upload.
Ama yok, beyefendiler günlük upload paketi satıp para kazanacaklar. -
Hocam şöyle bir bilgi ekleyeyim, switch değiştirmesine gerek yok. Koydukları switchlerin %90'ında ilk 4 port veya son 4 port 1G Full-Duplex oluyor. Tek yapmaları gereken o portlara bağlanmış müşteriler ile yerini değiştirmek, veya o portlar boş ise 200Mbps isteyen müşteriyi o portlara aktarmak.
-
merhaba superonline fiber kullanıcısıyım GPON evin içinde huawei modenden memnun değilim en iyi çözüm olarak ne yapabilirim?
-
Maalesef bizim binadaki switch oldukça eski bir Cisco me 3400,
üzerinde gigabit port mevcut değil.
-
Merhaba belki forumda başka yerde cevabı vardır ama bulamadım, ben de so fiber kullanıyorum. huwaei 255s modemimi değiştirmek istiyorum ama tabii ki superonline şifremi vermemekte ısrar ediyor. Huawei modem son derece sorunlu bir modem, wifi sürekli kesiliyor. lan bağlantılarında problem çıkarıyor. şifreyi nasıl öğrendiniz acaba? ben iki üç kere müşteri ilişkileriyle görüştüm fakat söylemediler, kıvırdılar. ASUS DSL-AC750 bunu almaya niyetim var mac clone olaylarına ahkim değilim ama muhtemelen onu öğrenip yaparım. önceliğim şifre, siz nasıl öğrendiniz?
-
Merhaba,
Superonline'ın verdiği HG255s'in wifi performansından sıtkım sıyrıldı. Artık bu berbat cihazı kullanmayacağım. Kullanıcı adımı ve şifremi bu forumda da anlatılan yöntemle edindim. Bu cihazı iptal edip yerine kullanmayı düşündüğüm cihazlar aşağıdakiler. Evimde ffth bağlantı var. Aşağıdaki cihazlar uygun mudur? Eğer uygunsa öneriniz var mı?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
https://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-c80-ac1900-wireless-mu-mimo-wi-fi-router-p-HBV00000S1DAP
-
the machine öyle olmuyo o işler. bu forumdan öğrenebileceğin kullanıcı adı / şifre sadece modem arayüzüne girerken sorulan kullanıcı adı şifredir. birde arayüzün içinde internet ayarlarında ...... gözüken mail şeklinde kullanıcı adı ve şifre var. onu öğrenmeden sağdan soldan modem alıp takmaya kalkma
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheMachineMerhaba,
Superonline'ın verdiği HG255s'in wifi performansından sıtkım sıyrıldı. Artık bu berbat cihazı kullanmayacağım. Kullanıcı adımı ve şifremi bu forumda da anlatılan yöntemle edindim. Bu cihazı iptal edip yerine kullanmayı düşündüğüm cihazlar aşağıdakiler. Evimde ffth bağlantı var. Aşağıdaki cihazlar uygun mudur? Eğer uygunsa öneriniz var mı?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
https://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-c80-ac1900-wireless-mu-mimo-wi-fi-router-p-HBV00000S1DAP
Arkada wan yazan ethernet girisi olanlar uyumlu olur. (Hepsinde var zaten) Amazondan alirsaniz rahatca deneyip iade edebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X