Bildirim
Superonline Fiber Şifrenizi Bulmak (2. sayfa)
Under Armour Ücretli Takip 3 Büyük Logo Koşu Ayakkabısı Erkek : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0BGQMM9J6
8 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
öncelik ile hayırlı uuurlu olsun internetinquote:
Orijinalden alıntı: ocean72quote:
Orijinalden alıntı: ocean72
quote:
Orijinalden alıntı: nofearl
Eğer evinize fiber geliyorsa (FTTH (Fiber to the Home)) ve GPON terminal varsa (huawei modemli olanlar) ondan cikan ethernet kablosunu kullanacaginiz router'in wan portuna baglayip PPPoE secip, kullanici adi ve sifrenizi girmeniz yeterli. Ben Airport Extreme 802.11ac ile kullaniyorum sorunsuz.
Eğer evinize ethernet geliyorsa (FTTB (Fiber to the Building)), bizzat denemedim ama, Superonline ayrıca MAC kontrolu yapıyor (diyorlar). MAC cloning destekleyen bir cihaz ile Superonline'in verdigi modemin WAN MAC adresini kopyalayip yeni cihaza klonlamaniz lazim (kullanici adi ve sifreye ek olarak)
Merhaba,
Bugün TTNET hipernet ten , superonline fiber e geçiş yaptım. Router ım Airties 5760 , superonline dan huawei geldi. Airties' ı bu fiber sisteminde de kullanmak istiyorum. Bahsettiğiniz PPPoE seçimini airties ın menüsünden nerede yapacağız. Biraz detay verirseniz mutlu olurum.
Çok selamlar.
Merhaba superonline bağlantıyı yaptı. Söylediğiniz gibi huawei hg 253s cihaz ve huawei GPUN terminal verdi. Bir ucu bu terminale bağlı olan ethernet kablosunun diğer ucunu airties modeme bağlayıp, pppoe kısmında ayar yapacağım. huawei router ı kullanmayacağım. Doğru muyum?
Şimdi sadece pppoe kısmına kullanıcı adı ve şifremi yazarak mevcut airties 5760 ı fiberde kullanabilecek miyim?
Aşağıdaki gibi mi ilerleyeceğim. pppoe kısmında kullanıcı adı ve şifre dışında başka bir sekmede, ayarda değişiklik yapacak mıyım?
Teşekkürler
Alıntıları Göster
gpon terminal ve huawei routerların fişini çek
airties router ı bilgisayara bağla arayüze gir
wan mac clon işlemini yap
wan pppoe ethernet k.ad ve şifreni gir
tüm ayarları kaydet
ve airties modemini kapat
ardından gpoın terminali ve airties modemini çalıştır ve internete girebilirsin
bu yazdıklarım tamamen karşı taraf sorumludur ve turkcell süperonline tarafından cezai işleme tabi tutulabilir abone!
sonuçta abonelik sözleşmesi imzalayıp maddeleri kabul ettiğinden
turkcell süperonline mülkiyeti dışında cihaz sonlandırmandan dolayı ciddi ceza ile karşı karşıya kalabilirsin!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuz.seckinler -- 23 Ekim 2014; 16:44:18 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: yavuz.seckinler
öncelik ile hayırlı uuurlu olsun internetin
gpon terminal ve huawei routerların fişini çek
airties router ı bilgisayara bağla arayüze gir
wan mac clon işlemini yap
wan pppoe ethernet k.ad ve şifreni gir
tüm ayarları kaydet
ve airties modemini kapat
ardından gpoın terminali ve airties modemini çalıştır ve internete girebilirsin
bu yazdıklarım tamamen karşı taraf sorumludur ve turkcell süperonline tarafından cezai işleme tabi tutulabilir abone!
sonuçta abonelik sözleşmesi imzalayıp maddeleri kabul ettiğinden
turkcell süperonline mülkiyeti dışında cihaz sonlandırmandan dolayı ciddi ceza ile karşı karşıya kalabilirsin!
Merhaba,
Donanım benim anlattığım gibi olduğunda mac clone gerekmiyor deniyordu ?
Bu şartlarda da gerekiyor mu?
Gerekiyorsa mac clone nasıl yapılacak detay verir misiniz lütfen. Airties 5760 da bu clone özelliği var mı acaba?
Ben superonline dan daha iyi özelliklere sahip router kullanmak istiyorum. Dual band 5 ghz wifi, daha yüksek wifi iletim gücü vb.
Teşekkürler
-
teşekküler, birde gpon cihazının arayüzüne girme şansımız varmı acaba? modeme takılacak olan ethernet kablosunu pcye bağladığım zaman kitapçığında yazan 192.168li arayüzüne erişemiyorum sayfa açılmıyor. Superonline engellimi acaba? Gpondan belki işe yarar ayarları kurcalayabilirdik -
Söylediğiniz gibi yaptım ama @fiber ve sonrasında şifre yazan ifadeleri bulamadım. Script sayfası açılıyor ama o ifadeler yok..
Yahu bu devlet sırrı mı neden öğrenemiyorum... Benim evimde sadece 1 noktaya bağlantı yapabildiler ve o noktadan huawei cihazla uzağa wifi sinyali gitmiyor. Daha önce ttnet ile kullandığım airties 5760 da gidiyordu. Kendi cihazımı bağlamak istiyorum...
Yardımcı olur musunuz yöntemi nedir?
Teşekkürler
Edit: Buldum. Anlatıldığı gibi... Yanlış yere bakmışım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 24 Ekim 2014; 13:00:18 > -
Merhaba,
Kendi modemime kullanıcı ve adını girdim ama bağlantı olmadı. Sınırlı bağlantı diyor... Bu mac clone işlemini de yapmak mı lazım acaba? Nasıl?
Teşekkürler -
Sağolun. Kendim hallettim.
Özet:
İnternet sağlayıcı: Turkcell Superonline
Turkcell Superonline tarafından verilenler: Huawei HG253S router, Huawei GPON Terminal
Son durum: Huawei GPON Terminal ve Airties 5760 Dual Band router ile birlikte kuruldu ve sorunsuzca çalışıyor. Nasıl mı? Arayın airties müşteri hizmetlerini 3 Dk' da bitsin... Ama en tepede anlatılan kullanıcı adı ve şifrenizi bulup hazırlayın.
Selamlar -
quote:
Orijinalden alıntı: ocean72
Sağolun. Kendim hallettim.
Özet:
İnternet sağlayıcı: Turkcell Superonline
Turkcell Superonline tarafından verilenler: Huawei HG253S router, Huawei GPON Terminal
Son durum: Huawei GPON Terminal ve Airties 5760 Dual Band router ile birlikte kuruldu ve sorunsuzca çalışıyor. Nasıl mı? Arayın airties müşteri hizmetlerini 3 Dk' da bitsin... Ama en tepede anlatılan kullanıcı adı ve şifrenizi bulup hazırlayın.
Selamlar
Şifreyi nasıl buldunuz?
Ben anlatıldığı gibi yapınca açılan sayfada kullanıcı adının yanıda şifre görünmüyor.
Asterisk key adlı programı kullanarak bulduğum şifreyi de denedim,dolayısıyla nete çıkmak istediğimde Superonline hatalı şifre sayfasına yönlendiriyor.
Zaten bulunan şifrede rakamsal ifade bulunmayan karakterlerden ibaret.
Bahsettiğim gibi kaynağı görüntüleye bastıktan sonra açılan sayfada şifremi göstermiyor
Halbuki iki ay önce bu şekilde şifremi bulup 5650 ile nete çıkmıştım
Yardımcı olursanız sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GILMOUR -- 30 Ekim 2014; 13:25:09 >
-
kullanıcı adınızı
"101323033xxx@fiber"
aratırken ctrl + f ye basınca arama kutusu sol alt köşede çıkacak buna dikkat edin.
chrome
her adımda farenin sol tuşuna tıklayacaksınız
diğer araçlar _ tıklayın.
javascript konsolu_ tıklayın.
elements tıklayın.
bul tıklayın.
kullanıcı adınızın kullanıcı kutusuna tıklayın.
aşağıda mavileşen yere tıklayın.
ctrl + f
kullanıcı adınızı girin.
ctrl+f basıp kullanıcı adınızı aratın. Şifreniz hemen sağda
Olmuyorsa
İhtimaller
1. Yanlış bir tıklama yapıyorsunuz.
2. Benim modemim 253. Sizinki 253s bu yüzden olabilir.
3. Firmwareniz benimkinden farklı. -
Firmware güncellemesinden sonra saklamışlar. @1 ile baslayan sifre default bir sifre, dikkate almadan network uzerinden aldigi sifreyi kullaniyor.
Neyseki eski sifreler calisiyor, yeni gelenler icin yontem var mi? -
V100R001C01B030 firmware artık şifreyi gizliyor.
Şifre kutusundaki değer sabit @1gv)z<! ama bu şifreyi kullanmıyor. Ayrıca ayarların yedeği alınamadığı için yedek içinden şifre çıkarmak da mümkün değil.
Şimdilik şifrenizi bulmak için bilinen, en azından benim bildiğim, bir yol yok. -
benim modem hg253 V100R001C01B052
verdiği şifre sayılardan oluşuyor. çalışıp çalışmadığını denemedim. -
quote:
Orijinalden alıntı: pphammer
verdiği şifre sayılardan oluşuyor. çalışıp çalışmadığını denemedim.
Ilginc
modem HG253s olanlar sanssiz :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 8 Kasım 2014; 16:41:35 > -
quote:
quote:
Ilginc
yukarıda verdiğim yöntemi ve pmle gönderdiğim şifre sayfasını inceler misiniz? Acaba farklı yere mi bakıyorsunuz? -
quote:
quote:
quote:
Ilginc
yukarıda verdiğim yöntemi ve pmle gönderdiğim şifre sayfasını inceler misiniz? Acaba farklı yere mi bakıyorsunuz?
Bir onceki firmware bizde de orada idi, simdi yok. Sifreni sakla, firmware guncellerlerse ilerde alamayabilirsin. -
quote:
quote:
quote:
quote:
Ilginc
yukarıda verdiğim yöntemi ve pmle gönderdiğim şifre sayfasını inceler misiniz? Acaba farklı yere mi bakıyorsunuz?
Bir onceki firmware bizde de orada idi, simdi yok. Sifreni sakla, firmware guncellerlerse ilerde alamayabilirsin.
Çok teşekkürler.
Demek ki hg253s artık şifreyi alamıyor. Hg253 yeni firmware e kadar şifreyi alabiliyor.
Saygılarımla.
-
quote:
Orijinalden alıntı: FaTaL21Tr
Fiber şifremizi öğrensek ne işimize yarayacakki ?
Istedigin router ile kullanabiliyorsun.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X