Şimdi Ara

Superonline fiber ve Dota 2 Avusturya serverı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    benim bahsettiklerim bağlantı tipleriydi hocam, gpon eve kadar fiber, fttb apartman altına kadar fiber. Kablo ile bağlandığınızda sorun tamamen çözülüyorsa yapmanız gereken şey ya yeni bir modem talep etmek ya da ekstra wireless ap almak olacaktır, sorununuz modem kaynaklı.
  • Bende veri kaybı sorunu yaşıyorum , kablolu bağlanmama rağmen yüzde 10 a yakın packet loss yaşıyorum , ekip evime geldi modem değişti çözülmedi ardından network ekibi port yönlendirmesi yaparak sorunu çözmüşlerdi fakat tekrar başladı , Sancaktepe de oturuyorum 100 mbit kullanıyorum , nasıl çözeceğimi bilmiyorum , ping sabit 50 fakat packet loss yüzünden inanılmaz takılmalar oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

benim bahsettiklerim bağlantı tipleriydi hocam, gpon eve kadar fiber, fttb apartman altına kadar fiber. Kablo ile bağlandığınızda sorun tamamen çözülüyorsa yapmanız gereken şey ya yeni bir modem talep etmek ya da ekstra wireless ap almak olacaktır, sorununuz modem kaynaklı.

Eve ethernet geliyor. Vdsl değil. Superonline da o tarz bir fiber bağlantısı yok diye biliyorum. İkinci bir wifi router ım var. Olmadı onunla da deneyeyim. Ancak 5ghz bandında sorunsuz fibi duruyor. Ethernet e yakın ping değerleri alıyorum. Google com 23 ms hurriyet 9ms modem max 6 ms gördü. 2.4ghz de modem de 1200 ü gördüm. Google da 50 lere çıkıyor.

• ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    2011'den bu yana yeni bölgelerde kurulan altyapılarda modeme kadar fiber geliyor. sizin sorununuz etrafınızda çok fazla 2.4ghz kirliliği olmasından kaynaklı, kanal değiştirmeyi de deneyebilirsiniz.
  • quote:

2011'den bu yana yeni bölgelerde kurulan altyapılarda modeme kadar fiber geliyor. sizin sorununuz etrafınızda çok fazla 2.4ghz kirliliği olmasından kaynaklı, kanal değiştirmeyi de deneyebilirsiniz.

Kanal nasıl değiştirebiliriz hocam. Dediğiniz çok mantıklı. Altta üstte ger yerde superonline modemi var. En az 10 bağlantı görüyorum.

• ben kablolu kullanmama rağmen bu sorunu yaşıyorum benim sorunum ile ilgili çözüm önerisi olan var mı ? Üstte açıkladım , zannedersem port yönlendirme yaparak çözmüşlerdi ama şuan tekrar devam ediyor eletrikler gidip geldikten sonra zannedersem tekrar başladı
  • avusturya east eu oluyor sanırım. east eu'da ping 52 civarı bir şeydi. görünürde loss olmamasına rağmen west eu'ya göre fazlasıyla takılma oluyordu. bence west eu daha iyi hem ping 10 ms daha az hem takılma çakılma yok.
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    modem arayüzüne girip (http://192.168.1.1 , kullanıcı adı: admin , şifresini değiştirmediyseniz superonline olarak girin.) kablosuz ağ ayarlarından direkt olarak kanal diye yazar. Otomatik olarak değil de 6 ya da 11 kanalını deneyin, bu kanallar en verimli olanıdır, eğer sıkıntı devam ederse başka kanalları deneyin.
  • quote:

modem arayüzüne girip (http://192.168.1.1 , kullanıcı adı: admin , şifresini değiştirmediyseniz superonline olarak girin.) kablosuz ağ ayarlarından direkt olarak kanal diye yazar. Otomatik olarak değil de 6 ya da 11 kanalını deneyin, bu kanallar en verimli olanıdır, eğer sıkıntı devam ederse başka kanalları deneyin.

Bir çok alternatif denedim. 802.11g en iyi sonucu verdi. Kanal olarak da bir kaçını denemedim ama otomatik iyiydi. Bir ara 6 ve 11 i de denerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 28 Ağustos 2017; 19:28:26 >
  • Sorun wifi'de ise inSSIDer gibi bir programla etrafınızdaki 2.4GHz sinyalleri taratın. Muhtemelen etrafınızda güçlü çok fazla ağ olduğundan parazit yaşıyor olabilirsiniz. Boş olan bir wifi kanalına geçerseniz sorununuz çözülebilir.
    Yıllar önce wifi bağlantısında 10Mbps'i geçemiyorken, sorunun bu olduğunu kanalı değiştirince farkettim. direk 20Mbps'e çıkmıştı 802.11g ile.

inSSIDer:https://www.techspot.com/downloads/5936-inssider.html
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.