Şimdi Ara

Süperonline gerçek IP alamama sorunu ve çözümü (CGN ip) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
32
Favori
99.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kings Never Die

Hadi ya netspeed kullanıyorum ben, kurtulmanın bir yolu yok o zaman değilmi ?

10 tl verip statik ip almak dışında bir yolu yok. Bütün sağlayıcılarda cgn var maalesef. Sağlayıcının elindeki ip sayısına, bölgenize göre cgn'ye denk gelme ihtimaliniz değişiyor sadece. (Netspeed yine insaflı, turk telekom 16 tl, superonline 15 tl istiyor statik ip için. Netspeed 10 tl ile piyasadaki en düşük statik ip ücretine sahip sağlayıcılardan biri)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 2 Ağustos 2018; 19:59:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Vay arkadaş nelerle uğraşıyoruz nedir bu çektiğimiz 65 tl + 10 tl de o çıktı 75 ....

Değerli yorumların için Sağol hocam aydınlattın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kings Never Die

Vay arkadaş nelerle uğraşıyoruz nedir bu çektiğimiz 65 tl + 10 tl de o çıktı 75 ....

Değerli yorumların için Sağol hocam aydınlattın.

• aylar önce konu açıp nasıl çıkacağımı sormuştum Enemy Territory Sağolsun yardımcı olmuştu.

şuanda hala gerçek ip almama rağmen portlar çalışmıyor? bu şekilde sorun yaşayan veya yaşamış varmı aranızda?
    HG 253S, firewall kapalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 13 Ağustos 2018; 19:45:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bullx

aylar önce konu açıp nasıl çıkacağımı sormuştum Enemy Territory Sağolsun yardımcı olmuştu.

şuanda hala gerçek ip almama rağmen portlar çalışmıyor? bu şekilde sorun yaşayan veya yaşamış varmı aranızda?
    HG 253S, firewall kapalı.

Portun çalışıp çalışmadığını nasıl test ettiniz? Örnek olarak modemden port açıp canyouseeme.org 'da test ettiğim zaman kapalı gözüküyor. Torrent programına açtığım portu giriyorum ve bir torrent indirmeye başlıyorum. İndirme başladıktan sonra tekrar canyouseeme.org 'dan test ettiğimde açık gözüküyor. Torrent'i kapattığım zaman kapalı gözüküyor. Yani portun açık olup olmadığını portu kullanırken test etmek lazım. Siz de bu şekilde denediğinizde kapalı mı gözüküyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 13 Ağustos 2018; 21:07:10 >

canyouseeme.org testten çakıyor hep hata veriyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: imhotep_of_grudge

canyouseeme.org testten çakıyor hep hata veriyor...

Yukarıdaki dediğim şekilde portu kullanırken de test hata veriyorsa bilmiyorum. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadım. Canyouseeme sadece TCP test ediyor diyorlardı. Port TCP/UDP olarak mı, yoksa sadece UDP olarak mı açık? UDP ise kapalı gösterebilir. Onun dışında PFPortChecker gibi port test etme programları ne gösteriyor, onlarda da kapalı mı?

port tcp/udp oarak açık hatta 80 numaralı portta hata veriyor? ama firewall en yüksekte... niye dersen bazı tipler HG253s ve benzer huawei routerlara port taraması ve benzeri şeyler yapıyor... tek çözüm firewall en üst ayar...
  • quote:

port tcp/udp oarak açık hatta 80 numaralı portta hata veriyor? ama firewall en yüksekte... niye dersen bazı tipler HG253s ve benzer huawei routerlara port taraması ve benzeri şeyler yapıyor... tek çözüm firewall en üst ayar...

80 portu normalde nasıl çıkıyordu hatırlamıyorum. Şu anda şehir dışında cgn'li bir sağlayıcı kullanıyorum. Bende kapalı gözüküyor. Firewall'ı kapatınca nasıl çıkıyor? Dediğiniz durumlar için firewall mantıklı ama port taraması yapması gerekiyor programın/sitenin, firewall engel olursa yapamaz zaten Test için kapatın, daha sonra tekrar açarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 14 Ağustos 2018; 0:29:45 >

fark etmedi... aynı hata verdi... cgn yok...
  • quote:

fark etmedi... aynı hata verdi... cgn yok...

Anladım hocam. İlk defa böyle bir durumla karşılaştım dediğim gibi. 80 portu için bilmiyorum ama diğer portlar için firewall kapalıyken torrent'e portu girip torrent'e bir şeyler indiriyorken test edince hata vermemesi lazım. Peki Torrentte indirmeyi başlattıktan 15-20 saniye sonra programda yeşil tik, portun açık şeklinde görünüyor mu? Diğer türlü portun açılamamış olma ihtimali var. pfportchecker gibi bir programla test etmek lazım. Bu tarz programlar test ederken portu kullanan uygulama aramıyor, direkt portu açar açmaz test edebiliyorsun.

• imhotep_of_grudge kullanıcısına yanıt
    upnp aktif edin port yönlendirmesine gerek yok torrentte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

upnp aktif edin port yönlendirmesine gerek yok torrentte

Torrenti portu test etmek için söyledim. Daha farklı yöntemler mutlaka vardır ama modemden portu açıp canyouseeme.org gibi bir sitede test edince kapalı gözüküyor. Bu portu torrente girip bir dosya indiriyorken test edince ise açık gözüküyor. Yani canyouseeme gibi sitelerde portu doğru bir şekilde test etmek için o sırada portu bir uygulama ile kullanıyor olmak lazım. Daha farklı yöntemler mutlaka vardır ama pratik geldiğinden ben bu yolu kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 14 Ağustos 2018; 11:37:01 >
    akşam eve gidince tekrar deneyecem, bendede normalde öyle oluyor. bu ara kullandığım game ranger gibi uygulamarda port restricted diye uyarı alıyorum, portların açık olmasına rağmen. geçen akşamda basit bir mc serveri kurmaya kalktığımda arkadaşlarım servere girememeye başladılar.

bunların modeminede.... siteminede....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 14 Ağustos 2018; 12:43:21 >
  • https://intranet.ahmetozer.org/ servisimi kullanabilirsiniz.
    Port yönlendirmesi ile uğraşmanıza gerek yoktur.
    loglarına bak uyarıda neler var... birileri huawei routerların portlarını taratıyor... firewall açık olmazsa olmaz...
  • quote:

loglarına bak uyarıda neler var... birileri huawei routerların portlarını taratıyor... firewall açık olmazsa olmaz...

Evde kablonet kullanıyorum. Netmaster modemde log gibi bir kısım yok ya da normal kullanıcı hesabı ile biz göremiyoruz. Yıllar önce internet performansı, sayfa yüklenmeme - yavaş açılma sorunu için 1-2 ayarla beraber firewall'ı kapatın diyorlardı. Kapatınca hakikaten performans artıyordu. Yıllardır öyle kullanıyorum bir sorun görmedim. Ama dediğiniz gibi huawei ve zte modem kullanan superonline kullanıcılarında o port taramalarını gördüm. En son ona çözüm bulamamışlardı. Firewall'ı en yükseğe almak çözüm oluyorsa öyle kullanmak daha iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 14 Ağustos 2018; 13:47:39 >

• Arkadaşlar Türk Telekom dan internetsiz ev kalmasın kampanyası ile eve internet bağlattım yaklaşık 15-16 gün anca oluyor, internetten hiç memnun değilim binamıza süperonline fiber altyapı çekilmiş ben bağlattıktan 4 gün sonra süperonline dan gelen bayi satış elemanları 500 TL ye kadar cayma bedelinin karşılandığını söyledi Türk Telekom 650 TL ye yakın bir rakam çıkardı bunun içinde modem ve aktivasyon ücreti de var bayi elemanları bunun 500 TL sini karşıladıklarını söyledi ama ben onlara güvenemediğim için süperonline müşteri hizmetlerini aradım modem ve aktivasyonun karşılanmayacağı söylendi başına böyle durum gelmiş bir arkadaş var mı nasıl bir yol izledi 500 TL bedeli karşılatabilen oldu mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Arkadaşlar Türk Telekom dan internetsiz ev kalmasın kampanyası ile eve internet bağlattım yaklaşık 15-16 gün anca oluyor, internetten hiç memnun değilim binamıza süperonline fiber altyapı çekilmiş ben bağlattıktan 4 gün sonra süperonline dan gelen bayi satış elemanları 500 TL ye kadar cayma bedelinin karşılandığını söyledi Türk Telekom 650 TL ye yakın bir rakam çıkardı bunun içinde modem ve aktivasyon ücreti de var bayi elemanları bunun 500 TL sini karşıladıklarını söyledi ama ben onlara güvenemediğim için süperonline müşteri hizmetlerini aradım modem ve aktivasyonun karşılanmayacağı söylendi başına böyle durum gelmiş bir arkadaş var mı nasıl bir yol izledi 500 TL bedeli karşılatabilen oldu mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Arkadaşlar merhaba

Benim ip adresimi gene CGN havuzuna almışlardı. Ve halen de öyle. Güvenli internet seçeneğini denedim bunda da maalesef bazı bilgi siteleri de açılmıyordu.port yönlendirme işe yaramiyor zaten benim modemde.modemim Huawei hg253. Ben de Superonline şikayet bölümünden yazdım. İp adresimin cgn havuzundan çıkarılmasını talep ettim. Bana cevap gelmiş. Ve sözleşmeye dayanarak böyle hakları olduğuna dair bir cevap vermişler. Gerçekten böyle bir hakları var mı? Bu ayıplı hizmete girmiyor mu? Bir şey yapmadan önce size danışmak istedim.

Cevap yazısi da şöyle:

"Modeminizin dinamik IP havuzundan otomatik olarak IP aldığını görüyorum. Statik IP satın alınmadığı sürece bu duruma herhangi bir müdahalede bulunamadığımızı belirtmek isterim. Bu bilgi sözleşmenizde ''TURKCELL SUPERONLINE, teknik servis ve hizmetlerde teknolojinin getirdiği her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.'' maddesiyle belirtilmiştir.

Modeminizin aldığı IP, internet bağlantınızı sağlıklı olarak kullanmanıza engel olmamaktadır. Modemin aldığı IP adresinin değişmemesi için statik IP ürünü satın alabilirsiniz. Ürün bilgilerine superonline.net adresinden ulaşabilirsiniz.

İyi günler dileriz."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strongergo -- 15 Ağustos 2018; 13:19:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.