Şimdi Ara

Süperonline gerçek IP alamama sorunu ve çözümü (CGN ip) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
32
Favori
99.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam port yönlendirme işlemini siz yapmayacaksınız. Müşteri hizmetlerine yaptıracaksınız. Siz yaptığınız zaman işe yaramıyor. Onların uzaktan yapması gerekiyor. Telefon ile arayıp port yönlendirin, o şekilde çıkmanız lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

Hocam port yönlendirme işlemini siz yapmayacaksınız. Müşteri hizmetlerine yaptıracaksınız. Siz yaptığınız zaman işe yaramıyor. Onların uzaktan yapması gerekiyor. Telefon ile arayıp port yönlendirin, o şekilde çıkmanız lazım.
    Hocam zaten öyle yapmıştım. Müşteri hizmetlerine port tanimlamasi yaptirmistim. Benim modemde işlemiyor anladığım kadarıyla cgn den çıkmıyor yani. Ama benim öğrenmek istediğim, Superonline'nın CGN ye alma haklarının oldugunu belirtmesi. sözleşmede var demesi. Bir önceki mesajımda verdikleri cevap var. Gerçekten böyle bir hakları var mı? ayıplı hizmet tanımına girmiyor mu bu yaptığı?

Sizlere danışıp ona göre hareket etmeyi düşünüyorum. Eğer böyle bir hakları yoksa ya da ayıplı hizmete giriyorsa, Superonline'a cevap yazarak Btk ya sikayet edeceğimi belirtmeyi düşünüyorum. Ama gerçekten sözleşmeye dayalı cgn ye alma hakları var mı işte onu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strongergo -- 15 Ağustos 2018; 15:18:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladım hocam.https://s2.superonline.net/DeviceDocumentLibrary/bireysel/Turkcell_Superonline_Abonelik_Sozlesmesi.pdf Madde 4.13'te belirtiliyor "TURKCELL SUPERONLINE, teknik servis ve hizmetlerde teknolojinin getirdiği her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.'' şeklinde. Ayıplı hizmet tanımına girer mi bilmiyorum ama hiç bir servis sağlayıcı bunu ayıplı hizmet olarak görmüyor. Türk telekom da cgn uyguluyor. Btk tarafından yapılan şikayete türk telekom'un yanıtı şu şekilde olmuş, forumda konuşmuştuk:

https://forum.donanimhaber.com/cgn-havuzundan-cikmak--133992004

Kısaca ip adresi sayımız yetersiz. Cgn uygulamazsak modeminiz ip adresi alamayacak ve internete giremeyeceksiniz. Bu yüzden cgn uyguluyoruz. Cgn uyguladığımızda da port açamama, web kamera, uzaktan erişim vs gibi sorunlar olabilir. Bunlar için statik ip almalısınız. Bunu da BTK onayladı diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 15 Ağustos 2018; 15:21:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

Anladım hocam.https://s2.superonline.net/DeviceDocumentLibrary/bireysel/Turkcell_Superonline_Abonelik_Sozlesmesi.pdf Madde 4.13'te belirtiliyor "TURKCELL SUPERONLINE, teknik servis ve hizmetlerde teknolojinin getirdiği her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.'' şeklinde. Ayıplı hizmet tanımına girer mi bilmiyorum ama hiç bir servis sağlayıcı bunu ayıplı hizmet olarak görmüyor. Türk telekom da cgn uyguluyor. Btk tarafından yapılan şikayete türk telekom'un yanıtı şu şekilde olmuş, forumda konuşmuştuk:

https://forum.donanimhaber.com/cgn-havuzundan-cikmak--133992004

Kısaca ip adresi sayımız yetersiz. Cgn uygulamazsak modeminiz ip adresi alamayacak ve internete giremeyeceksiniz. Bu yüzden cgn uyguluyoruz. Cgn uyguladığımızda da port açamama, web kamera, uzaktan erişim vs gibi sorunlar olabilir. Bunlar için statik ip almalısınız. Bunu da BTK onayladı diyorlar.
    Vay hocam bu kötü bir şey işte. Cevabınız için teşekkür ederim. Yani kanunen de servis sağlayıcılarından yana taraf tutuluyor artık anladığım kadarıyla. Sizin dediğiniz sebeplerden dolayı insanları, artık gerekirse statik ip almaya yonlendirecekler kanun da onlardan yana bu durumda. Ekstra ücret verilme durumu olacak. Btk ya şikayet etsem bile sonuç alamayacağım ya da başka bir şekilde hak arama yollarına gitsem o da sonuçsuz kalacak.

• Hocam bu cgn olayı, dediğiniz gibi berbat bir hal aldı. Kanunen de servis sağlayıcıları açısından bakılması, müşterinin parasını ekstradan ayrıca vermek zorunda bırakılması kötü oldu.

Port yönlendirme konusunda sizin bilginiz vardır belki diye danisayim dedim. Şöyle ki, benim modem Huawei hg253 modeli. Ve bu modemden sanırım port yönlendirme yapılırsa dahi cgn çıkmaya etki etmiyor diye biliyorum.yoksa oluyor da ayarı mı farklı? Sizin bilginiz var mı bu konuda?

Ayrıca Port yönlendirmesini müşteri hizmetlerinden talep ederek yapmıştım.

Altta benim modemin port ayarları bölümünün görüntüsü var.

Tek farkı TCP/UDP olanlardan biri eksikti şimdi hangisi eksikti hatırlamıyorum ama sonra kendim ikisini de uygula yapmama rağmen cgn den çıkmadı. Ayrıca yerel kullanıcı bölümünü 192.168.1.20 ya da farklı bir rakam yazsam bir etkisi olur mu? Ben şahsen 192.168.1.20 yaptım o da olmadı. Modem arayüzünde 10 lu ip alıyorum. Whatismyip sitesinde ise 91 li ip var. Acaba sizce de port yönlendirme doğru yapılmış mı?

Süperonline gerçek IP alamama sorunu ve çözümü (CGN ip)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strongergo -- 15 Ağustos 2018; 22:18:3 >

• Hocam port yönlendirme olayının mantığı şuna dayanıyor. Müşteri hizmetleri uzaktan bu işlemi yaparsa cgn'de port yönlendirme çalışmayacağı için sistem otomatik olarak cgn'den çıkartıyor. Eğer siz modem arayüzü üzerinden kendiniz port yönlendirme yaparsanız bu işlem işe yaramıyor. Port yönlendirme işlemini müşteri hizmetlerinin kendi sistemlerinden yapması lazım.

Port yönlendirme doğru yapılmış ancak dediğim gibi bu port yönlendirmeyi siz yaptıysanız ya da müşteri hizmetleri size modem arayüzüne girin, şu işlemleri yapın şeklinde size yaptırdıysa işe yaramaz. Müşteri hizmetlerinin kendi sistemleri üzerinden kendilerinin yapması gerekiyor.

İsterseniz port yönlendirmesini kaldırın. Müşteri hizmetlerini arayın, tekrardan port yönlendirmesi isteyin. (192.168.1.20 ip'sine 55 nolu port deyin mesela, hangi ip ve port olduğu önemli değil, maksat onların sistemi tarafından işlem yapılmasını sağlamak.) Ondan sonra bakın bakalım çıkabilmiş misiniz.

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Deneyeceğim. Fakat ben Port yönlendirirken hiçbir işlem yapmamıştım. Direkt müşteri hizmetleri yapmıştı. Sordu. ben de rakamları söyledim port yapıldı. benim modeldeki modemde de işe yarıyor mu tam bilgi sahibi değilim. Ve modem arayüzünden portu kendim kaldırmak istesem de kaldırılmıyor. Daha önce denemiştim. Ve modemde fişi çıkarıp tekrar başlatmıştım gene olmamıştı. Başka seçenekler de varsa ve uygun olursa onu da yapabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: strongergo

Eyvallah hocam. Deneyeceğim. Fakat ben Port yönlendirirken hiçbir işlem yapmamıştım. Direkt müşteri hizmetleri yapmıştı. Sordu. ben de rakamları söyledim port yapıldı. benim modeldeki modemde de işe yarıyor mu tam bilgi sahibi değilim. Ve modem arayüzünden portu kendim kaldırmak istesem de kaldırılmıyor. Daha önce denemiştim. Ve modemde fişi çıkarıp tekrar başlatmıştım gene olmamıştı. Başka seçenekler de varsa ve uygun olursa onu da yapabilirim.

Anladım hocam. Modeme göre değişmemesi lazım ama sizde işe yaramamış nedense. Modemi resetleyerek port yönlendirmesini kaldırabilirsiniz ama wi-fi şifresi vs modemdeki bütün ayarlar sıfırlanacak. İlk başta müşteri hizmetlerinin yaptığı yönlendirme ile de çıkamadıysanız resetledikten sonra da yine çıkamayabilirsiniz. Port yönlendirmesi de işe yaramıyorsa güvenli internetle beraber giremediğiniz siteler için vpn kullanmak ya da 15 tl'ye statik ip almaktan başka yapabileceğiniz bir şey yok hocam.

Taahhütünüz yoksa ya da bittikten sonra sağlayıcı değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Vodafone fibermax superonline altyapısı üzerinden hizmet verebiliyor. Superonline'a göre fiyatlar daha makul ve superonline'ın kaldırdığı 50-100 mbps akn'li tarifeler var:

Şimdiye kadar vodafone fibermax'da cgn'ye denk gelen görmedim. Forumda kullananlar mevcut ve hepsinde normal ip adresi vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 15 Ağustos 2018; 23:31:34 >

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam. verdiğin bilgilerin tek bana değil diger arkadaşlara da fayda sağlayacagina inanıyorum. Belirttiklerinizi dikkate alacağım. Tekrardan teşekkür ederim. Saygılar.

• strongergo S kullanıcısına yanıt
    port yönlendirmede HG253s, HG255s modellerinde restart etmesi gerekiyor yoksa işe yaramıyor... ben 2 yönlendirmeyide uyguladım artık cgn etkin olmuyor ama IP bulması geç oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: imhotep_of_grudge

port yönlendirmede HG253s, HG255s modellerinde restart etmesi gerekiyor yoksa işe yaramıyor... ben 2 yönlendirmeyide uyguladım artık cgn etkin olmuyor ama IP bulması geç oluyor...
    Hocam benim modem Huawei hg253 olanından. Yani sonunda "s" olmayanlardan. Ayrıca restart için fişi çıkarıp tekrar başlatmıştım. modemin güç butonundan kapatıp açarak gene de olmamıştı.sanirim restartlamaktan bunu kastediyorsunuz değil mi? Yoksa başka bir yöntemle mi restart ediliyor?

söz konusu router çok takoz yazılımı çok kötü... restart işlemi bile 2 dakika sürüyor... fişi
    çekip takmak aynı işe yaramaz...
  • imhotep_of_grudge kullanıcısına yanıt
    restart işlemini nasıl yaptınız hocam? tarif ederseniz memnun olurum belki benim de işime yarar.

solda menüde Bakım başlığına tıkla... Aygıt seçeneği çıkacak tıkla... sağda ilk seçenek cihazı tekrar başlatmak için tıkla...
  • port sorununu hallettim, geç yazıyorum kusura bakma anca fırsat bulup oturup adam akıllı deneyip test edebildim. problem benim bilgisayarın windows güvenlik duvarından kaynaklanıyormuş. normalde MC java exe ye izin verildiği zaman port problemi çıkarmazdı. manuel olarak, kullanılan portu hem UDP hem TCP olarak güvenlik duvarına izin ver diye ekleyince problem çözüldü.

normalde bu kadar uğraştırmaz windows güvenlik duvarı, ilginç

bu arada aynen söylediğin, benimde bir süredir tahmin edip yok be öyle değildir dediğim port check olayı doğruymuş, MC 25565 portunu kullanıyor, server bilgisayarımda açık iken port açık server kapalı iken port kapalı olarak görünüyor, kısaca o port üzerinden veri geliyorsa algılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 25 Ağustos 2018; 15:29:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC3FB83DB

port sorununu hallettim, geç yazıyorum kusura bakma anca fırsat bulup oturup adam akıllı deneyip test edebildim. problem benim bilgisayarın windows güvenlik duvarından kaynaklanıyormuş. normalde MC java exe ye izin verildiği zaman port problemi çıkarmazdı. manuel olarak, kullanılan portu hem UDP hem TCP olarak güvenlik duvarına izin ver diye ekleyince problem çözüldü.

normalde bu kadar uğraştırmaz windows güvenlik duvarı, ilginç

bu arada aynen söylediğin, benimde bir süredir tahmin edip yok be öyle değildir dediğim port check olayı doğruymuş, MC 25565 portunu kullanıyor, server bilgisayarımda açık iken port açık server kapalı iken port kapalı olarak görünüyor, kısaca o port üzerinden veri geliyorsa algılıyor.
    merhaba ben bu portları açtim arayüzden modemin neverwinter oynuyorum sadece 80 açık görünüyor ipv4'üde dayadim 250 ye nasıl sol internette port aciliyor anlamış değilim hep port checker sitelerde kapalı görünüyor ?
    443de zaten kendisi alt yapısında kullandığı için müşterisine vermiyor ? . cng olayıda saçma sapan birşey zaten 13 tl aylık ip alacanda internetin kaymak olacak zaten statik alsanda birşey değişmiyor her ip yi denetledikleri için btk sağolsun 150 kayıt acildi hala bir sonuç a varılamadı 3 senedir :( bu portları neden kapalı görüyorum ben dinamik ip deyim şuan.

443
    80
    8080
    7000
    7500

• bak şimdi, öncelikle sanal ip'de misin ona bak. ona nasıl bakarsın, girersin router arayüzüne orada modemin kullandığı ip numarası ne bakarsın. statusde yazıyor zaten bilgiler. sonra girersin whatsmyip ye orada çıkan ip ile kontrol edersin tutuyormu bakarsın. benim 176.*.*.* diye gidiyor. what is my ip ile routerdeki adresler aynı.

bu tutmuyorsa, modemin arayüzünde başka, whatsmy ip de başka yazıyorsa, o anda vpn vs açık değilse, yüksek ihtimalle sanal ip havuzundasın. sanal ip havuzundaysan istediğin kadar port aç hiçbiri çalışmayacak dostum.

bu durumda 2 opsiyonun var:

1) kaldır telefonu ara müşteri hizmetlerini, teknik desteğe bağlan. de ki merhaba ben router üzerinden 192.168.1.50(istersen kendi bilgiayarının "lokal" ip adresini ver farketmez) numaralı lokal ip adresine 25565 (minecraft portu istersen başka birşey dersin) numaralı portun açılmasını istiyorum, port protokolü UDP. ben açmayı bilmiyorum lütfen siz oradan halledermisiniz?

adamların sistemi müşteri hizmetleri port açtığı taktirde otomatikten sanal ip den düşürüyor seni. tabi sistem değişmediyse.

2) sabit ip alır, her ay ekstaradan 14 lira bayılırsın, oda sana kalmış.

bunun haricinde bende olan sıkıntı şuydu, windows güvenlik duvarı ne hikmetse programlara izin vermiyordu. bende elle port numalarını yazarak windows güvenlik duvarı üzerinden port açtım. kısaca routerin arayüzünde port açmak için yaptığın olayı windows güvenlik duvarından yaptım.

umarım aydınlatabilmişimdir

• sağol bende yaptım onu güvenlik duvarindan ultima online 'na izin veriyorum kabul etmiyor bakıyorum carpı kırımızı yuvarlak işaret var yok cngde değilim baktım iplere sorun modem arayüzünden açılan portlar çalışmıyor port checker yazdığımda google çıkan sitelere tıkladığımda sadece 80 açık duruyor gerisi kapalı anlamadım bende neden.

diyorum bu adamların yaptığıda bu nasıl olmuyor geçen aradım kız birşeyden anladığı yok sonra ararım dedim oynadığım oyunun portları 80,443 kendi alt yapısında kullanıyorlar 443 asla vermiyorlar müşterisine , 7000,7500 ama 80 hariçi kapalı ipv4'de 250 dayadım modem arayüzünden sıkıntı olmasın diye ama bu portlarda canımı sıktı bu sol müşterisini el üstünde tutmayı bilmiyor ağa cok bilgisiz personelleri var bilgili adam çok az teşekkürler anladım ben seni.
  • arkadaşın dediği gibi yaptım ve 2 dk sonra modem ıp sı cgn den cıktı
    bp nin aldıgı ıp ye arkadasın soyledigi portu yonlendirdim oldu
  • frk61ylmz F kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetleri üzerinden mi. Yaptınız acaba?

Edit: Bende mh üzerinde yönlendirme yaptırdım. Xbox portlarını verdim. 176 lı ip aldı otomatik. Hem modemde hemde internette örünen ip aynı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 8 Aralık 2018; 18:6:43 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.