tamam haklılık payı var ama android 12 cep telefonu kullanan ile son model iphone kullanan, internette nasıl bir fark yaratıyor? ya da aya zoom yapıyorlar hani hangi modeldi samsung du sanırım. kullanım süresine göre hesaplanırsa, fiyat açısından 100mbps ve 1000mbps için verilen fiyatlar için aynı kapıya çıkacak. |
Superonline hız yanıltmacası (3. sayfa)
-
-
ne demek istediğini hiç anlamadım valla.
biri de diyor kimin ne paket alacağına siz karar vermezsiniz, belki 36 yaşında fiberle tanışmıştır filan. e ben de 33 yaşında fiberle tanıştım.
konunun açılma nedeni, cep telefonu ile kablosuz olarak 1000 mbit alamamaktı. sonunda öyle saçma bir yere geldi ki, nerede sonlanacak merak ediyorum :)
-
yok sen özetledin aslında, evde sadece cep var ise 1000mbps ne işe yarayacak diye. ben de benzetme yapmaya çalıştım. murat124 iş görürken, mercedes'e o kadar para vermek niye diye. parası çok olan önemsemiyor işte. ben de kalite farkı vardır demek istedim. sanırım bu şeye benzedi. konuya kaç üye iştirak etti bilmiyorum, biri bir şey söyledi. söylenen şey ise en son üye burada ben oluyorum galiba farklı bir şeye dönüştü ise bu benim kabahatim değil. demek ki benden önceki üyeye sormamız gerekiyor.
-
TTNET fiber 500mbit yeni geçtim. Router arada sigorta kutusunun üstünde.
PC 7 metre ötede ve arada 1 duvar var. Ağ kartı Intel ax210 wifi6E.
Takıntılı olduğum için 500mbit kablosuz kafaya taktım.
Maks 250 alıyordum.
Sırasıyla;
Tplink archer c6 ac1200
Mı router 4a gigabit openwrt
Tplink ax53 ax3000
Mercusys mr50G ac1900
Mercusys mr90x ax6000
Hızlar, PC de maks 380 mbit gördüm, o da mr90x ile.
En son tplink archer c80 denedim ve forza.
7 metre ve 1 duvar mesafe varken 530 hız aldım. Neredeyse hiç kayba uğramıyor. Mi 9t pro telefondan da 530 mbit hız geliyor.
Ax6000 ile PC de 2.4gbit bağlantı verdi, ama 380 hız.
Archer c80, 650 mbit baglaniyor, ama hız 530 full.
Konu sahibine cevaben, yazdım. Menzil filan değil mesele
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrOpen -- 22 Ekim 2024; 20:40:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kablosuzda aldığımız hız çevresel etmenlere de çok bağlı.
Belki bu kullandığınız cihazların seçtiği kanallar farklı olabilir.
Ya da bir cihaz 40mhz kanal genişliği kullanırken diğeri 80mhz kanal kullanıyor da olabiliyor.
Yaşadığınız yerde de yine etrafta (komşuların) başka kablosuz ağları da varsa, ağdan aldığımız hızlar çok değişiyor.
Bir de pek çok cihazın kanal ayarı otomatik de olduğundan, bir gün 500 hız alırken, ertesi gün 300 oluyor vsvs.
-
Hocam o kadar da acemi değiliz herhalde :)
Hepsi 80 MHz de, farklı cihazlarda, farklı farklı saatlerde ve routerin kullanabildiği tüm kanallarda denendi tek tek routerlar.
Archer c80 aldigimdan beri 460 mbit altına düşmedi daha.
460-530 arası gidip geliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X