Şimdi Ara

Superonline hız yanıltmacası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Baykun Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 yıldır Superonline kullanıcısıyım. Ancak şirketin durumu normalleştirmeye çalışmasından dolayı artık insanları bilgilendirmeye karar verdim.

öncelikle 1.000 mpbs tarifeyi kullanıyorum. Modemim superonline’ın verdiği wifii 6 modem. Hattımın bu değerleri rahatlıkla verebileceğini söylemişlerdi. Ancak zaten oturma odasında bulunan modemimden 5-6 metre ilerde ( duvar vb hicbirsey yok ) aldığım hızlar 300-400 mpbs. Başka firmalarda 100 yazıyorsa 95 aldığım koltukta oturuyorum. Mantıken 500 mpbs yazan tarifelerde bu hızları almam gerekir.

Firmayi aradığımda 1000 mpbs tarifem için wiifide 400 mpbs alınıyorsa bu kabul gören bir değerdir teknik ekip gönderilirse ücretini benim ödemem gerekeceği söylendi.

maksimuk aldığım hız

• Aynı şeyi ben de merak ediyorum. Forumda çok sayıda "1000 megabit kullanıyorum bilgisayarım yok sadece telefonum var" diyen insan var. Bilgisayarın yoksa yani atıyorum Steam den oyun indirmiyorsan ya da bir iş sebebiyle yüksek hızlı internete ihtiyacın yoksa, hülasa evinde bilgisayar yoksa ve denildiği gibi sadece telefon varsa niye 1000 megabit paketine geçiyor bu insanlar?

Yani bana şunu söyleyin. 100 megabit hız ile telefonda ne yapamadınız da "dur ben 1000 e geçeyim" dediniz?

İnanın sadece merak ediyorum, sorguladığımdan değil.

• Bağlandınız cihazların wifi6 ve 160 mhz desteği var mı?

Ben de Gigafiber var; kablosuzda telde 300-400, laptopta 400- 700 arası alıyorum. Teste göre değişiyor. İndirmede en yüksek kablosuzda 85-90 civarı gördüm.

• Ekran görüntüsüne bakacak olursak 471mbps civarı bir download hızı alınmış. Bu durumda bağlı istemcinizin phy hızının en az 866mbps desteklediğini söyleyebilirim ve bu şekilde de 600-700mbps civarı hız rahatlıkla alınması gerekir. Ancak kablosuz testlerinin hiç bir zaman dikkate alınmamasından yanayım. Çok değişken ve çetrefilli bir apayrı bir konu. Sağlayıcınız paket hızınızı kablolu olarak veriyorsa onu suçlayamazsınız hocam. Kablosuz hızları ve ayarları konusunda destek sağlayabilirim ancak dediğim gibi kablolu olarak 850-900 mbps hız alıyorsanız bu konu sağlayıcıyı bağlamaz.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Buraya yan odadan veya uzak bir odadan alınan 200 gibi hızlarıda paylaşabilirdim. Ama bu benimle alakalı bir sorun olurdu. Araya duvar mesafe girdiğinde düşen hız benimle alakalıdır. Ancak modemin olduğu odada 5 metre ilerde 400 gibi hizlari almak ve bunu normalleştirmek bence normal değil. Bu ya hat değerleriyle alakalı ya da verilen modemle alakalı. 2 koşuldada firma bahsettiği hizlari bana verimli olarak sağlayamıyor demektir.

• Albert-Einstein kullanıcısına yanıt

Tamam hocam, sağlayıcı sorunlu !

Ne bu agresif ofansif tavır burda sorunumu paylaşıyorum. Firma savunucusu siz misiniz? Sağlayıcı sorunlu tabiki sizin onayınıza gerek yok

• Bağlandığınız cihaz wifi 6 desteklemiyorsa 1000 mps alamazsınız hızınız 500 de kalır ben wifi 6 destekli laptop da 832 mps alıyorum

• 4k-kesitler 4 kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkür ederim cihazım destekliyor

• Hangi modemi kullanıyorsunuz

• 4k-kesitler 4 kullanıcısına yanıt

Laptopun wifi kartı nedir? wifi 6 mı; wifi 6e mi?

Bende AC-8265 var; 400-600 arası genelde; bazen 600 üstü çıkıyor.

Bütün cihazların wifi 6e, 160mhz ve 6 ghz destekli olması lazım gibi, yoksa 500 üstünde kablosuzda pek randımanlı olmuyor.

• Hocam, cat6 kablo ile hızını test etmelisin. eğer 900 üzeri görüyorsan sorun alıcınla dağıtıcının iletişim protokolündendir. eğer kablo ile 900 üzeri alamıyorsan (kablonun 1 gbs bağlandığına emin ol kablo desteklemiyor olabilir) firmadadır.

• @4k-kesitler
    Superonline’ın verdiği modem zyxel marka wifii6

@HesaplıBilgi
    laptop kullanmıyorum testi telefondan yapıyorum iPhone 14

@Josephanzel
    Cat8 kablo kullanıyorum, 25cm. Ama bu modemle alıcı arasındaki kablo. Kablolu bağlantı kullanmıyorum
  • Büyük ihtimal Zyxel kaynaklı olabilir.

Bende Gigafiber var; Türknet'in verdiği Zte H3601p (160 mhz) daha yüksek hız alırken; kendi Zyxel Dx3301-t0 da (80 mhz) daha düşük hız alıyorum. Cihaz kaynaklı mı, firma kaynaklı mı olduğunu anlamanın yolu kablo test olur. İmkanınız varsa bir kablo testten bakın; hız normalse cihaz wifisi sorunludur. Farklı cihaz talep edersiniz.

Telefon wifi6 destekli; fakat dual band 2.4-5.0 ghz; tri band olmadığı için 500 üstü sıkıntılı. Tel de wifisinde bağlantı gönderim-alım hızına da bakın.

İphone 14 wifi maksimum kaç megabit destekliyor ki?

İnternette yaptığım kısa bir araştırma ardından bulduğum bilgi (2022 de yazılmış)

Alıntı

metni:
     More typical speeds are between 500-600mbps. iPhones don't support WiFi 6E or 160MHz.

Ayrıca bu konunun ilk mesajındaki ayarları deneyebilirsiniz

https://forum.donanimhaber.com/ping-nasil-dusurulur-kablosuz-kanal-ve-bant-genisligi-ayari-nasil-yapilir--157414269-5

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yormayın kendinizi, sağlayıcı sorunlu :)

• Wifi ile yapılan testin ben de anlam ifade etmediğini düşünüyorum. Wifi'yi etkileyecek sayısız unsur var. EMS bile burada dikkate alınacak bir etken olur.

Siz ethernet aracılığıyla bir test yaparsanız, bu hızların artacağını düşünüyorum.

Ancak günün sonunda SOL'ün hız testi mantığını da anlamak lazım. SOL'ün temel olayı bandwith daraltma uygulamasından geçiyor. Yani abonelerinin sıklıkla veri alış-verişi yaptığı iplerde daraltma yapıyorlar. (Youtube, Netflix vb.)

Bu daraltmaya ek olarak -benim kanım- hız testi yapılan sitelere ise "bandwith genişletme" yapıyorlar. Örneğin speedtest sunucuları için herhangi bir daraltma yapmıyorlar, hatta belki sistemlerinde bu test iplerini whitelistleyip, bu iplerin çıkışlarını rahatlatarak "HIZINIZ YÜKSEK" algısı oluşturuyorlar.

Sonuç olarak ; SpeedTest vb. yerlerde ethernetle yapacağınız testler de sizin internetinizin kalitesini değiştirmeycektir. Wifi ile 10000mbit internet görseniz de değişen bir şey olmayacaktır.

Burada ele alınması gereken konular ;

Prime timeda internet kaliteniz nasıl? Gönderdiğiniz ve aldığınız veriler kayba uğruyor mu, daraltmaya uğruyor mu? gibi konular.

Yani hızın SOL nezdinde bir anlamı yok, sadece "1000mbit hız alıyorum" şeklinde bir söz kullanmanıza yarar. Asıl olan genel kullanımda kaliteli, kayıpsız hizmet alabiliyor muyuz?

Ben alamıyorum mesela, hızım da 700mbit. 100mbit'lik kabloNet daha iyi performans veriyor benim kullandığım uygulamalarda.

• wifi ile yapılan hız testi doğru sonuç vermez, superonline'ın verdiği modem ile wifi'de bu hız normaldir.

ben de keenetic titan'da wifi 6 ile Galaxy S22 kullanarak 600 700 mbite ulaşabiliyorum. kablolu yaptığım hız testlerinde ise 970 küsür mbit çıkıyor. download yaparken uploadun da yapıldığını düşünürsek, ont'nin 1 gbitlik limitlerine takılıyor yani alınabilecek maksimum hızı alıyorum.

bir bilgisayarı kablo ile bağlayarak test yaptığınız takdirde siz de benzer hızları alacaksınızdır.

he ben bilgisayar kullanmıyorum ya da her şeyim kablosuz diyorsanız, hızınızı 500 mbite düşürmenizde finansal olarak fayda var.

Farkında mısın sizin dışınızda herkes yapıcı ve izah edici yorumlar yapmış. Konuyu spamlamaniza gerek yok rica ediyorum

• Burada yazılanlara ben de bir ekleme yapayım mevcut evimde 100mbit superonline kullanıyordum (türktelekom altyapı). Aynı şekilde internet hızım bazı odalar 1mbit, bazılarında 10mbit geçmiyordu. Defalarca aradım hatta 2 kez servis geldi cam fiber bağlantısını değiştirdi. Ancak sorunum çözülmedi ve son olarak taahütüm bitince kablonet (yine türktelekom altyapılı) geçiş yaptım. Ta daa bütün odalarda 100mbit hız. Bence sağlayıcınızda veya modeminizde bir sorun var.

Ne yazdığımın gayet farkındayım tabii ki. Siz bir sorununuzu paylaşmışsınız, size kısa bir bilgilendirme yazmışım ve yine de sorunun sağlayıcı kaynaklı olduğunu düşünüyorsunuz. Problem öyle düşünmeniz değil size yardımcı olmaya çalışan birisini dikkate almamanız ki bu benim şahsi olarak en sinir olduğum şeydir. SOL benim babamın oğlu değil, dairemde altyapısı bile yok. Tavrım bu yüzdendir. Umarım sorununuzu da çözersiniz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.